icon

Nevlastný syn berie drogy

quappa77
25. máj 2015

Ahojte, chcem sa s vami poradiť ohľadom môjho dosť veľkého problému, a tým sú drogy. Môj nevlastný 16-ročný syn začal fajčiť trávu, je tomu pomaly rok, čo sme na to prišli. Najprv sme sa s ním rozprávali, všetko mu vysvetlili, následky právne aj zdravotné-nepomohlo, začal ich aj predávať a naposledy som zistila, že trávu fajčí aj s kamarátmi priamo na našom dvore. Začal domakradnúť (peniaze, alkohol, cigarety, šperky). Neviem čo mám robiť, na koho sa obrátiť, ako situáciu vyriešiť. Postoj jeho otca k celej veci je veľmi vlažný, veď je v puberte predsa.... Ja si nemyslím, že obdobie puberty je ospravedlnenie na všetko, dieťa, a to každé musí poznať svoje hranice. Je veľmi drzý a arogantný a po dobrom sa s ním proste nedá. Moja situácia je o to zložitejšia, že nie som jeho zákonný zástupca. Ak máte alebo ste mali niekto podobný problém, prosím ozvite sa.....neviem, či mám na neho zavolať políciu, vyhodiť ho nemôžem, nie je plnoletý, rozprávanie ani tresty nepomáhajú. Mám malé 3,5 ročné dieťa a nechcem, aby vyrastalo s "veľkým bračekom", ktorý sa nevie vmestiť do kože. Ďakujem za akékoľvek rady 🙂

Strana
z4
rebekamarcusko
26. máj 2015

@pribinak nie je to tak davno mam 21 a na 18som odisla z resocu a som v kontakte s terapeutmi a chodievam sa tam aj pozerat na komunity,tak viem asi kolko hulicov,je v komunite.a je ich tam dost.hlavne mladistvi,sudne nariadeni

mimi1237
28. máj 2015

Ahoj necitala som vsetky komenty ,ale poviem ti ze ste mali zakrocit uz davno,to ze to robi aj u vas na dvore ?tak vyhod tych jeho kamosov ,ako prvy krok prestat stym ,je aby sa prestal chlapec kamaratit s tou jeho ,,partov,,proste von s tej spolocnosti kde stym prichadza do kontaktu.Chlapec si dovoluje pretoze jeho otec s tym nic nerobi,co je od neho dost nezodpovedne ,pretoze sa to moze skoncit velmi zle.Trava meni charakter ludi ,viem o com pisem .aj ked ja to nefajcim.Je este dieta treba zakrocit teraz lebo bude neskoro.Pises ,ze je to tv nevlastny syn,vie o tom jeho vlastna matka ?Ci aj tej je to suma fuk?Chlapec uz veci kradne z domu,no vobec to nevyzera dobre,je na case zakrocit a hned.Ano potrebujes podporu manzela,skus mu dohovorit ze takto to nejde.Pre dobro syna aj celej rodiny.

kira0039
18. sep 2019

Viem aké náročné je žiť s narkomanom, prechádzam tým už viac ako 22 rokov. Tu je môj život zhrnutý v krátkych príbehoch. Verím, že niekomu pomôže s pocitom, že v tom nie si sám (sama). Môj blog:
https://zufale-pokusy.webnode.sk/

cacianka
21. sep 2019

@kira0039 3 roky stara tema.ktovie ako dopadli ....

kira0039
21. sep 2019

@cacianka ano viem. U nas je to viac ako 22 rokov a stale to trva. Mozno to ani u nich neskoncilo.

traviufckmashl
15. nov 2019

Ked som mal 5 rokov zacal som straviu a umrerl asjis=ok,m

Strana
z4