icon

Ako riešiť susedov predaj drog v bytovke?

kubo1989
Včera o 20:17

Pred tromi rokmi sa k nám do bytovky nasťahoval mladý chalan, syn majiteľky ktorá sa presťahovala k novému partnerovi. Všetko bolo v pohode, len časom sme si všimli časté návštevy osôb pod vplyvom. Dokonca prespávali na medzi poschodí a v pivnici. Riešil som to aj so správcom aj s políciou kvôli obyvateľom bytovky...asi to prevažne dôchodcovia. Ale nula bodov. Vraj nemám dôkazy o podozrení spáchania trestného činu. Naštval som sa a dal som oznam na vchodové dvere aby si ľudia dávali pozor a neotvárali cudzím ľuďom...
Žiaľ nepomohlo...to vážne mám byť po nociach hore aby som mal dôkaz že ten chalan predáva drogy?... Mám 36 rokov tiež sa bojím o seba a svoju rodinu....
Denné sú cca 13 návštev , na dennom poriadku tí čo nakupujú, ti čo sa s ním hádajú ale že nahlas...

kubo1989
autor
Včera o 20:19

@kubo1989 Dnes si ma začali fotiť cudzie osoby...fajčím na okne tak samozrejme to vidno....tie osoby nepoznam

kubo1989
autor
Včera o 20:25

@kubo1989 nenapísal som všetko je toho viac...potrebujem poradiť...či mám čakať kým sa niečo nestane?

kubo1989
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_247eff
Včera o 20:29

@kubo1989 treba podať udanie, že sa tam predávajú drogy. Kriminalka si to odsleduje. U nás v baraku sa dialo to isté, akurát majiteľ bytu mal na háku, byt prenajímal a na tieto sťažnosti od susedov nereagoval. Viem, že ľudia z vchodu boli kvôli tomu aj na polícii, neviem ci podávali voľáke písomne udanie ale boli osobne. Prešlo zopár mesiacov, nič sa nedialo. Ale len na oko a jedného pekného rána, im prišli kukláči vykopnut dvere. Odvtedy je pokoj, majiteľ si už asi dáva väčši pozor pri prenajímani bytu ...

bjnr
Včera o 20:33

To, čo opisujete, nie je len problém s hlučným alebo nebezpečným susedom. Je to situácia, v ktorej ste sa nevedome pasovali do úlohy jediného ochrancu celého domu. Na jednej strane cítite prirodzený strach o svoju vlastnú rodinu, no na druhej strane beriete na svoje plecia zodpovednosť za seniorov v bytovke, za nefungujúci systém, za policajnú nečinnosť aj za spravodlivosť v vchode. Tento vzorec sa volá preberanie cudzej zodpovednosti z pocitu bezmocnosti. Kedže inštitúcie (správca, polícia) zlyhávajú, váš mozog sa snaží získať kontrolu nad nebezpečným prostredím tým, že z vás robí „strážcu“. Lenže cena za túto ilúziu kontroly je vaša vlastná psychická vyčerpanosť, ponocovanie, hnev a neustála pohotovosť organizmu, akoby ste boli vo vojnovej zóne. Chápem váš hnev aj strach, sú úplne adekvátne. Miesto, kde máte spávať a regenerovať, sa stalo zdrojom neustáleho stresu. Vstupujete však do pasce, kedy sa z obete situácie stávate jediným vyšetrovateľom. Odstúpte z roly osamelého hrdinu. Rátanie návštev (13 denne) a uvažovanie nad tým, či máte po nociach strážiť, ukazuje, že váš nervový systém je preťažený. Ak polícia žiada dôkazy, nerobte prácu detektíva na úkor svojho spánku. Spojte sa s ostatnými susedmi a riešte to spoločne ako vec spoločenstva vlastníkov, písomné výzvy majiteľke bytu (matke), predžalobná výzva za rušenie nočného pokoja a užívania bytu, oficiálne zápisy z domových schôdzí. Neobetujte kvôli tomu svoj spánok a nebuďte v permanentnej pohotovosti. Čím menej máte kontroly nad situáciou, tým viac ju začnete kontrolovať vy sám. Preneste tlak tam, kam patrí. Kde presne končí vaša reálna zodpovednosť za bezpečnosť vlastnej rodiny a kde sa začína vaša nezdravá potreba kontrolovať situáciu, ktorú vy sám ako jednotlivec vyriešiť nemôžete? Ak budete každú noc hore, aby ste získali dôkaz, ten človek vám nemusí zobrať iba pokoj v bytovke. Môže vám postupne zobrať aj pokoj doma. A to je cena, ktorú za jeho správanie nemusíte platiť.

kubo1989
autor
Včera o 20:43
@anonym_247eff

@kubo1989 treba podať udanie, že sa tam predávajú drogy. Kriminalka si to odsleduje. U nás v baraku sa dialo to isté, akurát majiteľ bytu mal na háku, byt prenajímal a na tieto sťažnosti od susedov nereagoval. Viem, že ľudia z vchodu boli kvôli tomu aj na polícii, neviem ci podávali voľáke písomne udanie ale boli osobne. Prešlo zopár mesiacov, nič sa nedialo. Ale len na oko a jedného pekného rána, im prišli kukláči vykopnut dvere. Odvtedy je pokoj, majiteľ si už asi dáva väčši pozor pri prenajímani bytu ...

@anonym_247eff políciu som volal...chcú dôkaz...

rozculena
Včera o 21:07
@kubo1989

@kubo1989 ty máš dať policajtom dôkaz,že tam sú kšefty s drogami??

kubo1989
autor
Včera o 21:16
@rozculena

@kubo1989 ty máš dať policajtom dôkaz,že tam sú kšefty s drogami??

@rozculena len povedali že potrebujú odomna dokaz

anonym_7c1e55
Včera o 21:20

Mňa napadlo že možno dohodnúť sa s majiteľmi a dať kameru. Mozno by pomohlo.

ankare
Včera o 21:47
@kubo1989

@rozculena len povedali že potrebujú odomna dokaz

@kubo1989 Skús kontaktovať rovno kriminálku

andreatytler
Dnes o 00:28
@kubo1989

@kubo1989 Urob podrobne zaznamy kto kedy na ako dlho pride. Ved uz vravis ze mas tieto udaje, len ich daj na papier a daj policii. Ak chcu od teba vyslovene ze fotku toho ako si ti ludia odovzdavaju drogy a peniaze, tak naco ta policia akoze ma byt? Ved to budes robit ich robotu.

bbwwoman
Dnes o 02:59

@kubo1989
@kubo1989 ako ste prišli na to že drogy ? Viete niektoré veci sa na prvý pohľad zdajú byť iné ako vyzerajú
Mala som susedu s x návštevami a nakoniec ponúkala služby , iná obyčajné masáže
Iné piekli alebo predávali handmade výrobky 😊
Pozrite polícia bez dôkazu nebude konať majú dosť práce a toto je vážne obvinenie
Verte že ak vyjde najavo čokoľvek budú mať čo robiť