icon

Nevychádzam s maminou, zlý vzor pre dcéru?

domibed
6. júl 2022

Ahojte. Zaujíma ma od tých, ktoré pre hocijaký dôvod nevychádzajú dobre so svojou maminou (stretávame sa, ale môj postoj je odmeraný, odmietavý- dôvody vysvetľovať nechcem, ani neviem poriadne, proste si nerozumieme- ja poviem A ona Z) či tento ich nevydareny vzťah nejako negatívne ovplyvnil ich vzťah s dcérami? Nerada by som aby to tak bolo. Dcéra má 20 mesiacov. Myslím, že už začína dosť vnímať... Čo robiť? Ako sa správať? Pretvarovanie na funkčný harmonicky vzťah asi nedám 😳

andreatytler
6. júl 2022

@domibed Pretvarovanie by dieta tak isto hned prekuklo a tak by si ju ucila pretvarovaniu? Len to nechaj ake je. Je dobre ze sa stretavate aj ked je to odmerane. Ak sa neda viac, nesil to.

aniele
6. júl 2022

Nechaj to na plynutie času. Vzťahy sa môžu vyvíjať, aj k lepšiemu. Ty jej môžeš rokmi viac rozumieť, ona ťa dokáže viac oceniť, môžete sa naučiť navzájom viac počúvať, poznať ako dve dospelé ženy... hovorím z vlastnej skúsenosti.

anjelicek26
6. júl 2022

Tak 20 mesacnej nijako nevysvetlis, preco mamu nemas rada... ona aj tak nevnima, ze jej babka je prave tvoja mama 😂 Moj syn 4 rocny sanka dole - a to dedooo je tvoj otec??? Sme sa vtedy nasmiali. Tvoj vztah s mamou sa moze zlepsit, ked chcu obe strany, da sa na vsetkom pracovat alebo kontakt okresat na to nutne...to uz je na tebe...

eternityz
6. júl 2022

@domibed mala je este mala. Mam 7r, vztah s matkou katastrofa, navyse posledne roky to s nou slo zdravotne a mentalne dole vodou (az do zariadenia). Sucastou navstev boli nadavky na moju osobu, osocovanie, ... Dcera vnimala, ze je baba na mna zla a aj moju odmeranost, hnev, smutok. Vysvetlila som, ze sme nikdy nemali to, co mam ja s nou, ze ju velmi lubim, ze jej to poviem,... A aj to, ze sa to zhorsilo chorobou a bude to len horsie.

Dolezite je, aby sa nezopakoval vzorec ako u Vas a Vasej mamy. Dcera to potom pochopi, vysvetlujte bez omacok. Podrobnosti su pre tak male deti zbytocne, dospelacke vztahy su velmi komplikovane ...

Drzim palce

mandzula
6. júl 2022

Na pretvarovanie by ti casom aj tak prisla a bolo by pre nu zrejme sklamanim a zlym vzorom prave to, ze sa pretvarujes. To, ze mas s matkou vztah, aky mas, to uz asi nezmenis, tak rob vsetko pre to, aby bol dobry tvoj vztah s dcerou, neopakuj zle vztahove vzorce. Nie je povinnostou mat s rodicom dobry vztah, ak na nom nepracuju obe strany. Tvoja dcera je este mala, takze mas kopec casu na to, aby si polozila pekne zaklady.🙂 A neviem, ako casto sa s mamou stretavate, aky ma k vnucke vztah, ci je sanca, aby bola aspon dobrou starou mamou.

lunademonica
6. júl 2022

@domibed my tiez nemame moc dobry vztah, podobne ako pises. Myslim ze rodic teda ty mas opraty od vztahu so svojim dietatom, uvedom si veci, ktore ti vadili na tvojej mame a sakramensky sa im vyhybaj, aby ta stare vzorce nestiahli do toho isteho pekla. Tuto otazku si kladiem aj ja a snazim sa byt ina ako moji fotrovci a prirodzene som, tak verim ze to dam. Moj jediny vychovny cielje mat dobry vztah s dietatom. Netrestat, kamarati sa netrestaju, pocuvaj a chapat, uznavat pocity malej. Zas nie s kazdym musime byt kamarati, takze je dobre ked to uvidi na tvojom vztahu s niekym inym. Drzim palce

whatever1
6. júl 2022

@domibed Nemusis sa pretvarovat ze ste naj kamosky, staci ked sa budes spravat inteligentne a slusne. Ak sa s mamou budete navzajom urazat, ignorovat, vrieskat po sebe toto by mohlo mat negativny vplyv, lebo takto sa konflikty neriesia. Dieta treba naucit ze je uplne v poriadku mat iny nazor, dolezite je len ako sa k tomu postavit. Tvoja dcera tiez bude v buducnosti riesit konflikty s inymi ludmi a z teba si moze vziat priklad akym sposobom ich riesit.