icon

Nevychádzam s mamou

anniie
8. júl 2020

Ahojte mám takíto problem moja mama nemá záujem o moje deti. Keď potrebujem postezit musí jej ich priam natlačiť nasilu má ich pár dní a už je z nich nervózna ! Má j manžel samozrejme vidí čo ako je. Jeho rodičia nemajú problém postarať sa postrážiť hoc kedy a pri Tom obaja pracuj. Moja má možnosť pomahati s nimi no napriek to.u nechce ! V septembri oslávi 60 manžel mi oznámil že on sa nikam nechista ak chcem m ísť sama alebe sa nechce celej rodine vysvetľovať kde je čo je ! A popravde ani na oslavu sa mi nechce veď za čo načo ona vlastním vnukom nebola na narodeniny! Poraďte ako sa zachovať čo urobiť ? Dakujem

veronikaszabova
8. júl 2020

@anniie tak sa zariad tak, aby ich varovat nemusela.

ukulela
8. júl 2020

@anniie tvoja mama naozaj nie je povinna par dni strazit deti. mzno by este zvladla jedno popoludnie, ale par dni na nu moze bytuz aj dost. svokrovci su na deti dvaja a ona sama? aj tam moze byt problem.

0silvia0
8. júl 2020

@anniie tak jej ich nedavajte na par dni, ale len na den. Mas dvoch chlapcov, chlapci byvaju aktivni, asi nezvlada za nimi behat a korigovat ich.. Moja mama rada strazila len vnucky, tie sa ticho hrali, ona sa s nimi rozpravala, robili babske veci. Chalanov sme jej nedavali, tych strazil dedko, on si s nimi poradil, moja mama nevedela co s chlapcami...

syslik81
8. júl 2020

ona vychovala teba- sice mohla viac dohliadat na robenie uloh zo slovenciny ale ok snaha bola.. svoje deti si cvychovaj sama.... nieje povinna ti ich strazit .... urcite ti okolo zadku behala ked si bola mala tak aspon ako vdaku zato, by si mohla aspon ruku podat a dat kvet ...

catherine1989
8. júl 2020

@anniie prepáč, strasne zle sa.mi to číta, chyby a preklepy, aby si človek domýšľal, čo tých chce básnik povedať... Každopádne, tvoja mama nemá povinnosť starať sa o tvoje deti, a úplne mi dekel odrazilo, že "má ich PÁR DNÍ a je z nich nervózna" - prečo sa ti o ne musi starať, čo máte na práci ty aj manžel?

marca12
8. júl 2020

Tvoja mama nie je povinna ti strazit deti. Ale ak o ne nejavi zaujem ani im nepride na narodeniny,tak to je smutne. Na druhej strane,preco si robit naschval a nejst na 60tku? Manzel by sa mohol premoct a ist.

0silvia0
8. júl 2020

@anniie kvoli tej neochote strazit chcete odignorovat jej narodeniny? Akoze ju chcete potrestat?

nikyball
8. júl 2020

To naozaj?! Spravím si deti a potom budem vyžadovať pomoc a natlacat ich?
Som zvedavá či ty by si strážila niekomu deti ,keby ti ich nanominoval na pár dní. V dnešnej dobe už ani pomoc nie je dobrovoľná ale považuje sa to za povinnost. To aby človek nemal náhodou vlastný program, lebo hneď všetci urazení na smrt. Dovidenia normálny svet 🤦

ivanka12311
8. júl 2020

Veď ma 60r, nepoviem na pár hodín postrážiť preto je nervózna že ich má dlhšie uvedom si že už nemá 20🙄moja mama ma 53r a tiež stráži len na pár hodín 2-3h najviac.Ja to po nej ani nechcem aby robila opatrovateľku mojim deťom vtedy keď potrebujem.A na tú 60tku choďte, hnevas sa na ňu naozaj kvôli hlupostiam

erikissima
8. júl 2020

No neviem...ja keď potrebujem postrazit, tak ochota je, ale dávam deti na stráženie na nevyhnutný čas kedy potrebujem byt off...na par dni by ma nikdy nenapadlo ich dávať nikomu 🤷‍♀️ To sa možno tvojej mame ani nečudujem, už ma svoje roky a asi ma svoj zaužívaný režim, kľud 🤔 Možno by ma mrzelo keby sa o deti vôbec ale ze vôbec nezaujímala, ale pre toto sa hnevať...mama má na taky prístup proste právo

0silvia0
8. júl 2020

@anniie moja sestra ma dve male deti. Ja som si od malych deti uz odvykla a neskutocne ma vycerpava stale davat na nich pozor. Sestra odbehne na chvilku a pre mna je aj 20 minut vela ich mat na krku. Ja sa vobec necudujem 60 rocnej zene, to pochopis, az ked sama budes mat tolko rokov a ovela menej energie. Su babky, ktore si vnucata uzivaju a nevadilo by im strazit aj cele prazdniny, ale nie su take vsetky a treba to respektovat.
Mozno potrebuje poobede polezat a takto nemoze, mozno si chce vybehnut do obchodu a s dvoma detmi na krku si netrufa...

momusik
8. júl 2020

@0silvia0 ze? Aj ja som tak,a hlavne sa bojim aby sa nic nestalo,moj bol celkom kludne dieta,ale ked ti nechaju take co sa nicoho neboji a vsade lezie ,dakujem pekne

0silvia0
8. júl 2020

@momusik a cudzie je cudzie. Ta obrovska zodpovednost, ak sa nahodou nieco stane. Predsa clovek inak vnima svoje vlastne dieta a inak dieta, ktore mas na starosti.

miniminka
8. júl 2020

@anniie tiež myslím ze nie je povinná ich strážiť tak veľa. Je na nej koľko ti ich je ochotná po strážiť. Napr ja mojej mame veľmi vďačí pretože prvé dieťa mi v podstate od chovala aby som ja dokončila vysokú. Ja som chcela prerušiť štúdium no dnes som rada. Už mám aj prácu v odborné. Teraz som na materskej. Keď súrne potrebujem pomôže prizrie ale naozaj to nie je na niekoľko dní. Už sa mi na pomáhala dosť. Tiež pracuje a ma tiež 60 rokov. Keď potrebujem k lekárovi tak po stráži. Par krát si malého aj vypýtala že ak si chcem oddýchnuť no ja som nechcela nakoľko som videla a vidím ze je v jednom kole a sama veľmi unavená. Takže môj názor je ze babky a staré mamy a dedkovia a stari otcovia nie sú povinný strážiť naše deti. Véd už sa starali o nás. Koľko chcú toľko. Nie ze ešte aby sme my boli ofucane že nechce viac. A ste s manželom snáď dvaja aby ste si veci zariadili. Na oslavu by som išla a ešte pekne s kvetom a vodákov že pomôže koľko môže.

anniie
autor
8. júl 2020

@ukulela prácu stíha aj deti súrodencov len moje nie

anniie
autor
8. júl 2020

@catherine1989 akože chodíme do práce chcem ponej stráženie len cez prázdniny prácu a deti súrodencov stihalen moje nie

anniie
autor
8. júl 2020

@nikyball prečo by tam nemohli ísť na týždeň na prázdniny my sme chodili ako deti k starym rodičom

miniminka
8. júl 2020

@anniie chodili na pozvanie starých rodičov resp. Po vzájomnej dohode rodičov a starých rodičov (obe strany boli za) a nie nanútene

nikyball
8. júl 2020

@anniie dôvod ,preco' vie tvoja mama.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
8. júl 2020

@anniie tak možno tvoje deti sú na ňu príliš aktívne, niektoré deti sú fakt vyčerpávajúce. Je dieťa a dieťa. Niektoré deti sa prebavia samé, stačí im nachystať jesť a hrajú sa samé. Niektoré deti sa navzájom otĺkajú, robia si zle, vreštia, sú náročné a varovať ich sa nikto až tak nepretrhne. A to tvoja mama má celé prázdniny deti z rodiny? Nezabúdaj, že kedysi babky chodili do dôchodku po päťdesiatke, takže boli relatívne mladé. Teraz žena v šesťdesiatke maká, chodí do práce, v horúčavách v lete človek ledva žije a ešte strávi celé leto strážením vnúčat. Ak budem v šesťdesiatke chodiť do práce a to iste budem, vieš mi povedať, kedy si môžem zobrať dovolenku na svoj vlastný oddych? Lebo každá žena a každý človek má nárok na svoj vlastný oddych podľa vlastného uváženia.

yipsylonka9742
8. júl 2020

Uz si si odpovedala ...tymto prispevkom ... nema rada teba ...tvoje deti..tvojho muza ... ty nemas rada ju a jej problemy...cele zleee

ivkazba
9. júl 2020

@anniie prečo by tam nemohli ísť na týždeň na prádzniny? No lebo ona nechce. Ako toto ozaj nechápem. Ty tvrdíš, že máš problém s mamou. Ale možno aj tvoja mama má problém s tebou. Pretože nechce strážiť tvoje deti a ty jej ich nasilu tlačíš. Ako sa hovorí, nerob druhým čo nechceš aby robili tebe. Tvoja mama sa nespráva nijak inak ako ty.

anickaaa6aaa
9. júl 2020

Tiež nechápem komenty nájdi si opatrovateľku... Osobne cudzej osobe by som deti nezverila iná situácia by bola keby nebola iná možnosť. .. Načo ma potom človek rodinu? Ta by si mala pomáhať... Tak je normálne ze človek hľadá najprv pomoc tam.. Dôvod vie len mama prečo nechce. Tiež by ma to trápilo keby som videla ze ostatným súrodencom pomôže a mne nie.. Treba sa jej opýtať prečo je k tvojim deťom takáto...

11iva11
9. júl 2020

Bohužiaľ je to tak, že o svoje deti sa musia postarať predovšetkým rodičia. Pomoc od starých rodičov už dávno nie je samozrejmosťou. Keďže dôchodkový vek sa zvyšuje, tak veľa z nich ešte pracuje, alebo má svoje záľuby a aktivity. A takisto nie každý je tak veľmi zameraný na deti. Alebo už vychovali svoje a teraz na staré kolená chcú mať svoj kľud.
Treba to akceptovať a zmieriť sa stým. Nedá sa to vynútiť.
Alebo dúfať, že sa to zmení, keď deti podrastú .
Niektorí starí rodičia viac akceptujú už staršie deti.