Nezabudnuteľné hlášky mojej svokry
Ten pocit, keď svokra niečo povie a vy neviete, či sa smiať, plakať alebo si to niekde zapísať ako citát roka. Tak tu je môj výber
1. Ty si si nevšimla, že si trošku pribrala?
2. To dieťa je určite hladné.
3.Kedy bude druhé?
No aj tak ju mám rada😉
Ja mám asi ešte celkom normálnu svokru aj, keď sme sa nevideli zopár rokov, ale az takéto sialenosti nerobila
Mne utkvelo iba, keď na mňa spakruky zrukla a ty nechceš byť nevesticka?
A druhý x, keď prišla pozrieť novorodenca a pri postieľke si zdvihla sveter a ukazovala mi pásový opar.Zase musela byť stredobod pozornosti😂
Posledná bodka kedy sme sa videli naposledy bolo, keď mi po dcerinej oslave na terase kde sme boli iba my dve povedala, že koľko ona musí šetriť a odtrhať si, aby jej dala 100 eur.Nie, nemusí financií majú dosť, doprajú si netru biedu...má jedno vnúča a sama volala s mužom a povedala, že jej dá peniaze a nech niečo kúpime.Aj sumu navrhla sama.Muzovi som povedala nech jej peniaze vráti on nechcel ešte sme sa pohadali, lebo ja som si to zle vysvetlila😜
Celé detstvo dcére hovorila, že keď budú prázdniny prídeš k babičke a budeš jesť čo ti ja navarim a budeš konečne spať bez rodičov, lebo jej klalo oči, že dlho s nami spala v spálni.Dcera má 18 r za tie roky ju raz nezobrala do kina, výlet, zmrzlinu.
Keď sme mali rodinnú oslavu a moja mama jej povedala, že naša 84r babka je s nami na Vianoce tak povedala, že každý sa má starať o seba😀,že jej by ti vadilo.Vlastnu mamu nechala na starosť súrodencom, ale do záhrady pre úrodu si každú sobotu chodila.
Muž s dcérou tam chodia na sviatky, občas cez víkend nikdy sa to nezaobíde bez neyziadanych rád načo nam bol pes toho nevie prekusnut už 7 rokov🙂)v podstate všetko čo spravíme je zle, ale ona má doma 39 r dcéru okolo ktorej skáču
@luccija normálnu? Čo ti ja viem... Pásový opar pri novorodencovi, to by letela z otočky dvermi aj oknom 🫣
No a tie hlášky... Iné Perly Ducha.
" a načo sa holíš keď tu môj syn nie je ? " 🙈
"Keď budem stará a chorá, tak ma otrávte, nech sa netrápim."
Top hláška nie od svokry, ale od mojej mamy: Strašne je na teba naviazaný, rob s tým niečo (syn mal 10 mesiacov).
@soncafarma 🙈🙈😁 ah jaj
U nás by to bolo na knihu🙄 a veruže by to bol bestseller debility.
1. Vyprosím si, keď sa vrátite na Slovensko, aby ste večerali na vianoce každý rok u nás 👆
2. Sedíme u nej v kuchyni, postaví sa za môjho chlapa, chytí ho za rameno a povie: Na vianoce budeš doma večerať , však? On: Áno doma. Ona: Vieš o tom, že každý má byť na vianoce doma, však? So svojimi... On: Áno, a preto budem doma s Mirkou.
Ona: Ale u nás si doma, medzi svojimi!!! On: Nie, doma som u seba v našom byte 😉 (rozprávala ako keby som bola priesvitná a prvý týždeň s jej synom. My vtedy 15 rokov spolu 🤷♀️)
3. Už je načase, aby ste mali deti. Môžeš porodiť v Británii, ďalej pracovať a ja vám ho vychovám na Slovensku , idem do dôchodku, takže akurát načase.
4. Ja hospitalizovaná, vážny zákrok, diagnóza. Hneď ako vošla do nemocnice, ani bú, ani mú, začala lamentovať, ako stará Blašková: V živote by som toto nečakala, že nám neporodíš vnúča 😵💫
5. Už ma s tým seriete, že nemáte deti, každá suseda na záhrade mi ukazuje fotky vnúčat v mobile a JA nemám čo ukazovať 👆Adoptujem si nejaké z DD
6. Sedíme v obývačke a ona: Už ma ten tatko štve, nechce so mnou sexovať, asi má frajerku. Mala vtedy 66 rokov
7. Keď som pracovala na úseku sociálnej pedagogiky a sociálnej rehabilitácie, svokor sa ma pýta: A čo to vlastne robíš? Ani som sa nestihla nadýchnuť s odpoveďou, odpovedala manželovi za mňa: Neviéééš??? To sú tie chudery, čo roznášajú dôchodcom obedy.
8. Chlap jej vysvetľoval, aká je korupcia, ako sa rozkráda, tuneluje.... Ona: Mal si sa lepšie učiť, mohol si tam kradnúť aj TY 👆 (toto povie vlastná mater synovi, kt. prepína za jedným stolom v 4-5 jazykoch, od 15 cestuje po svete a je úplne sebestačný. Nevadí, aj tak sa dá)
9. Keď som prišla z nemocnice v havarijnom stave, snažila sa byť chrumkavá a rozprávala mi, ako dohovárala synovi, že ma teraz nemôže opustiť, že ho potrebujem, a ako si to veľmi váži, že sa na mňa nevykašľal. Keď som sa ho to opýtala (lebo viem, že dôverné rozhovory s ňou nevedie) nechápal, WTF?
10. Počas covidu sme nekomentovali rozhodnutie rodičov očkovať sa. Pri rozhovore sme len povedali dôvody, prečo sme sa tak rozhodli. Bodka. Svokra sa dala 4x, keď stretla moju kamarátku, veľmi sa rozdrapovala, ako ju syn donútil ísť na očkovanie. Nepochopíš!!!
11. Pri benefičnom koncerte ŤZP detí v televízii zahlásila: Žobrú, čo stále žobrú, však dostávajú na nich opatrovateľské 🙄
Bolo by toho viac, áno, viem, znie to neuveriteľne, mne to tiež hlava neberie 🤔
@jamimo vieš čo to je taká priemerná slovenská žena. Žijem na dedine pri Košiciach a takéto milé tety tu máme. 🫣
Nenos ho na rukách, zvykne si a bude ti stále plakať. Hneď na to.. Kedy ho môžem mať ja na rukách?
Treba ho hneď pokrstiť, potom deti lepšie spia. Deti sa nesmú strihať do roka! Malý bol vlasaty.
Na prechádzke:
Ah idú tam tote, (susedy) rýchlo ho opľuj, nech nemá z očí.
Moja babka na bratrancovu snúbenicu. "Aaaa veď dobre že si takú škaredú našiel, má istotu že ho nebude podvádzať." (Babka mala milencov)
A moja suseda má v rodine postihnuté dieťatko. Je veľmi silná katolícka, kostol a všetko čo k tomu patrí a mne zadrela. " Som jej povedala, čo si nešla na potrat, veď to nie je hriech keď mal byť postihnutý!". A také typické, všade sú medvede, to už nie je normálne! (Do lesa nechodí, nikdy medveďa nevidela) ... Za slintacku a krivacku môžu Ukrajinci, oni ju tu doniesli lebo nám závideli! ...
autorka - ani jedna z tych poznamok sa mi nezda nejak extra divna a nevhodna...
moja babka bola majster
- Nyusika, neboj sa, vydali sa aj skaredsie
- no hned sa na to decko lepsie pozera, ked je pokrstene
@nyusika Moja babka na aká podobnú hlášku na výdaj: Neboj priadze hlúpy, čo to kúpi.
Ešte mi napadla jedna legendárna veta, kedy som ju viezla autom k švagrinej, bolo pred voľbami a zadrela “Blaha má dobré názory, toho budem voliť” 🤦♀️ v tej chvíli som to mala chuť šupnúť do priekopy 🤣
@denkabemommy No ja by som jej na voľby neodviezla.
" a načo sa holíš keď tu môj syn nie je ? " 🙈
@mantilka a prisiel ? 😀 😀
ja som stale nevydata 😀 😀
@denkabemommy No ja by som jej na voľby neodviezla.
@mantilka ja som ju neviezla na voľby 🙂
Nenos ho na rukách, zvykne si a bude ti stále plakať. Hneď na to.. Kedy ho môžem mať ja na rukách?
Treba ho hneď pokrstiť, potom deti lepšie spia. Deti sa nesmú strihať do roka! Malý bol vlasaty.
Na prechádzke:
Ah idú tam tote, (susedy) rýchlo ho opľuj, nech nemá z očí.
Moja babka na bratrancovu snúbenicu. "Aaaa veď dobre že si takú škaredú našiel, má istotu že ho nebude podvádzať." (Babka mala milencov)
A moja suseda má v rodine postihnuté dieťatko. Je veľmi silná katolícka, kostol a všetko čo k tomu patrí a mne zadrela. " Som jej povedala, čo si nešla na potrat, veď to nie je hriech keď mal byť postihnutý!". A také typické, všade sú medvede, to už nie je normálne! (Do lesa nechodí, nikdy medveďa nevidela) ... Za slintacku a krivacku môžu Ukrajinci, oni ju tu doniesli lebo nám závideli! ...
@naily Tak tie hlášky by ma odrovnali. Ja neznášam tie povery v okolí Michaloviec sú vraj ľudia strašne povercivi. U mňa by s tým nepochodili.
@drahomirrra v tej chvíli keď mi to povedala, mi šlo v hlave len to, že ako preboha vie, že som sa oholila 🤔😃 . Potom som si povedala , že zrejme si všimla vyloženú žiletku na vani a tejto teórie sa chcem držať 🤣
@naily Tak tie hlášky by ma odrovnali. Ja neznášam tie povery v okolí Michaloviec sú vraj ľudia strašne povercivi. U mňa by s tým nepochodili.
@mantilka celý východ je poverčivý. Ja som rodáčka z dolného Spiša, manžel z horného Spiša, teraz sme pri KE a všade je to rovnaké. Ale už to odznieva pomaličky tak ako aj chodenie do kostola. 🙂 A ak si v BA tak tam som sa s tým naozaj nestretla a krstná je z TT a tiež tam také "porobenia" "opľuvania" nemajú.
A co tak nezabudnutelne hlasky neviest?;))))
Ja už som to ani nejako nepočúvala, ale klasika, mám jej ďakovať akého dobrého manžela mi vychovala. Nevyžiadané rady na úplne všetko a rob to tak, pretože som to ja tak robila. Každému ukazovala naše dieťa aby jej potvrdil, že sa podobá na ňu, celá ona jednoducho. Alebo a po kom to má? Ja to tak nemám. V roku prečo má plienky? Ja som svojim deťom povedala, aby chodili cikať na nočník a chodili, už plienky nemali. Pri prebaľovaní dcery miminka ty sraľo, ty pošťanka 🙄
@drahomirrra nooo, čo ti poviem. Ešteže sme od seba ďaleko 😉 Ale zadrie aj v telefóne 🤷♀️
@mantilka celý východ je poverčivý. Ja som rodáčka z dolného Spiša, manžel z horného Spiša, teraz sme pri KE a všade je to rovnaké. Ale už to odznieva pomaličky tak ako aj chodenie do kostola. 🙂 A ak si v BA tak tam som sa s tým naozaj nestretla a krstná je z TT a tiež tam také "porobenia" "opľuvania" nemajú.
@naily ale coby nie.. pretri jej oci s ostatou plienkou lebo bude revat celu noc...hmm a to myslis ten granulat z pampersky ze mam vydrolit?
Janku nemám rada, podobá sa na teba. Toto povedala v jej prítomnosti. Doteraz má srdce bolí kvôli tomu dieťaťu.

Ked ma presviedcala ze oci mojho dietata boli modre.nie neboli.boli tmave skoro cierne od prveho dna a dodnes su.pozerala som na ne hodiny a hodiny pri kojeni..ale ona si to lepsie pamata lebo ma fotku doniesla ju a na tej fotke ma tie oci presne take iste cierne. Vidis aha tu ma modre..skoro som plakala...
@saxana000 moja svokra tvrdí, že jej syn je krásny a múdry po mame. (ona to hovorí preto, aby ponížila svojho manžela, lebo ONA má VŠ) No to určite 🤭 Môj muž je fešák po svokrovi a prirodzenú inteligenciu a "hlavu" svoju!