icon

Nezamestnaný manžel

12. jún 2022

Manzel urobil seriu zlych rozhodnuti (aj ked som mu radila inak) a vlastnym pricinenim je od jesene nezamestnany. V tom case som nastupila na matersku. Tesila som sa na to obdobie, ze si porobim podla seba, oddychnem si, bude to taky cas pre mna. Namiesto toho bol doma, stale mne za zadkom. Teraz uz sa pomaly blizim k rodicovskej, on je stale doma. Spociatku som to moc neriesila, verila som ze si rychlo nieco najde ale som z toho uz na nervy. Mozno je to divne ale chyba mi byt sama s malou, len tak robit si co chcem, ist niekde s nou, sama sa prejst, nacerpat energiu, neda sa. Kolobeh kazdy den popratat, navarit, do toho muz stale doma, ku vsetkemu ma poznamky. On v podstate aj porobi, pomoze mi, ked ho poziadam, aj do obchodu ide (tym padom ja zase nikde), porobi na zahrade ale mna uz vsetko okolo vytaca, aj ked niekedy bezdovodne. Malu postrazi, okupe, prebali, ked ho o to poziadam, v podstate pomaha dost. Dcerka je ale pohodove dieta, zvladla by som ju aj sama. Pracu si snazi hladat, vraj nic nie je, ziadne ponuky na trhu. Tomu neverim. Uz som zufala z toho ze sme nonstop spolu a kazda blbost ma vytaca. Ze napriklad ho vidim lezat pred TV a s mobilom v ruke hra nejaku hru. Keby nebol doma ale v praci a stravoval sa tam, aspon by dom varit nemusela a stale upratovat atd. Asi by ma malo tesit ze mame aj moznost byt spolu ako rodina ale mna uz vobec netesi travit s nim cas. Aj si vycitam, ze nie som dostatocnou podporou pre neho ale aj sa hnevam ze tie rozhodnutia spravil bezomna. Moze si za to sam a pritom uz som bola tehotna a vedel ze nas bude musiet zivit (ja sama som mala velmi dobre platenu pracu, on mal este lepsiu). Zatial vsetko platime z mojej podpory plus z toho co mame nasetrene aj sme museli nieco predat ale ked zacne chodit iba rodicak tak neviem ako to zvladneme, som z toho v strese. Ani moja rodina nevie ze nema pracu, mojim rodicom tvrdime ze robi z domu. Ja by som aj chcela aby trebars moja mama bola u nas aspon raz za tyzden cely den, nie pomoct ale len tak, travit spolu cas a s vnuckou. Neda sa, on stale doma a je to divne aby sa tvaril ze ma pracu. Ani jeho rodina nevie ze nema pracu, aj kamaratom porozprava ako je v praci az mi je to smiesne. Myslim si, ze niektore pohovory na ktore “isiel” si aj vymyslel aby som uz do neho nerypala a dala mu pokoj. tvrdi ze sa snazi ale momentalne ze to zmenit nevie. Uz spolu ani nespime (ani sexualne ani doslova), vecer si pozreme tv a ide si kazdy po svojom. Ked ideme niekde spolu tak sa vacsinou pohadame. Hladam silu ako to cele zvladnut.

1gramofon
12. jún 2022

Ja chápem, že si chce a potrebuje oddýchnuť, ale už je to dlho. Už ked aj predávate veci, tak to je dosť zle. K tomu máte dieťa a hipo.
Keď klameš s ním, tak mu to uľahčujes a umožňujes aj ďalej žiť takýmto spôsobom. Povedala by som mu, že vzhľadom na okolnosti je mi trápne ďalej klamať, že si mu verila ze si niečo nájde, ved mate hipo, treba sa starať o dieťa a preto už treba jednať zodpovednejšie a nie rozpredavat majetky. Čas na oddych mal

tenkratpodruhe
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
13. jún 2022

Keď nerobil manuálne, tak musel robiť hlavou nie? O takých ľudí je viac záujem.

googlinqa
13. jún 2022

Už to že dal výpoveď v čase keď nemal istú druhu prácu o niečom svedčí. To že ťa nepočúval tiež. Faktom je že už ti je obtiaž lepšie by ti bolo doma bez neho. Už ani spolu nespite. Ku tomu si sebestačná a peniaze si zarobiť vieš. De fakto ho ani nepotrebuješ. Žiť s úspor v čase keď splácam hypotéku? No neviem. Hovorím za seba našla by som mu prácu keď nie je kde bývam tak by dochádzal a pokiaľ by aj túto odmietol, riešim rozvod. Vážne hovorím. Toto nie je chlap o ktorého sa môžeš oprieť a živiť chlapa? Nikdy.

mogaa
13. jún 2022

takže nie je nezamestnaný, keďže je szčo, len zrejme nemá zákazky.....veď sa s ním porozprávaj, je možné že sa mu niečo risuje....ono je rozdiel či robí na živnosť niekde vo výrobe alebo i zháňa zákazky sám.....iné je to u elektrikára čo je szčo a iné ak sprostredkováva predaj.....teraz bude dovolenkové obdobie, takže uhorková sezóna....buď sa vrátiš do práce ty a on nech je s dieťaťom kým sa mu práca rozbehne alebo nech vezme hocičo a maká.....ty sa s ním musíš porozprávať, nikto tu nepozná vašu situáciu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
54tinka54
13. jún 2022

No zjavne už máte doma ponorku, ale ani sa nečudujem. Nemá manžel depku z toho že si nevie nájsť adekvátnu prácu? Ak nie a je na tom psychicky dobre, tak nech zoberie aj prácu ktorá je “pod jeho úroveň.” Časom sa mu niečo iné vykryštalizuje ale nejak začať proste musí.

1gramofon
13. jún 2022

@tenkratpodruhe tak to je škandál, hlboko sa ospravedlňujem

luliu
13. jún 2022

@inana11 ani chlap a ani žena nemá nárok na materské iba ak spĺňajú 270 dni, ďalšou veľmi dôležitou podmienkou je aktívne NP. Takže nie, nemôže ísť na materské ani nahodou

valeria_h
13. jún 2022

Čomu sa venoval predtým ako prišiel o prácu?

valeria_h
13. jún 2022

Myslím si, že 7 mesiacov je dosť dlhá doba na nájdenie práce, chápem Ťa, že si v strese, asi každá by bola na Tvojom mieste. Toto by ma naštvalo do vývrtky, že nebude robiť manuálne. Ok, možno má nejakú školu, prax v určitom obore, ale tak nebudem sedieť doma, budem robiť čokoľvek keď mám doma ženu a dieťa s účty treba platiť. A popritom si môže hľadať niečo iné.

kubkovamama
13. jún 2022

Čítala som celé.Ja som tiež doma,muž s.r.o.Cez koronu sa mu skoro všetko.zlozilo.Ale robil čo mohol,fusky,pareurove roboty aj keď ešte sme neboli na to odkázaní,ale ísť z úspor,keď máš hypo a deti,ako je mi ľúto čo ten tvoj dokazuje.Podla mňa má nejaký svoj vnútorný problém alebo zábrany,každý normálny chlap neznesie pocit viac ako pár mesiacov nič domov nedoniest.Okrem vyžíriek,ktorým to vyhovuje.Co tvoj muž isto nie je,keďže je zrejme vzdelaný a šikovný,keď je SZČO a mal.dobre zamestnanie.Byt tebou už nehrám divadlo pred rodinou,normálne poviem aj pred ním,že nemá pracu-mozno to bude mať aj vedľajšie efekt,že mu niekto niečo posunie.Dalsiu vec by som si hneď zavolala tu celodennú návštevu.Mamu,segru,kamošky,aj by som išla na celý deň normálne preč s malou a nepratala mu za zadkom a nevyvárala.Povedz,že nemáš za čo.A určite chod do poradne alebo k parovemu terapeutovi,sama bez neho,on aj tak nepojde,možno na 5ty krát keď uvidí,že ty chodíš.Terapeut ta vypočuje,poradí ako sa chovať a aké modely si osvojiť aby si sa cítila psychicky lepšie a ovládla strach z budúcnosti,z nedostatku financií,z rozpadu vzťahu atď.Mozno ta to časom nakopne urobiť nejaké radikálne rozhodnutie(čo ja s mojou povahou by som už urobila)

maja367
13. jún 2022

Vieš čo nieco trošku iné ale riešili a riešime...po 3 rokoch som si nemohla nájsť prácu dva roky. Ale od 2 rokov čo mala dcérka tak som vždy čosi privyrobila mesačne 40-200€ ale stále hundral. Už mi bolo hlúpo aj jesť.
A raz tak povedal že už by som mohla ísť do roboty tie by chcel byť doma dva roky...taká nasratá som bola. Od minulého roka mám dokonca dve práce
Nemyslíte si že je to bohviečo ale dá sa.. manžel dal minulý rok výpoveď a Robí, chodí ale vieš čo výplatu za dva mesiace 500€ a veď nam dá... všetko čo zarobím...nič si nemôžem kúpiť tak všetko len potajomky...som z toho na prášky...som myslela že keď budeme obaja konečne pracovať tak nám bude lepšie ale hovno..ja som unavená..v domácnosti mi nepomôže,nákupy len ja... večer už mu nakazem dcérku okúpať. Pracoval mimo nás a hovoril stále že chce ostať doma ako mu chybame no jasné ani neprestávame. Len chodí každému do záhrady pomáhať. Že on nemôže zato že ja nemám žiaden koníček... skoro ma vykotilo..akože kedy keď o polnoci žehlim...
Taká som sklamaná. Snažím sa im všetko dať ale nič...som mu povedala že keďa raz vykoti možno bude konečne šťastný 😏

zmrzlinka2021
13. jún 2022

@maja367
Rieste to cim skor.
Preco za dva mesiace zarobi 500 eur, co robi?

A prosim ta, neuvazuje sposobom "snazim sa im vsetko dat"... to je zasadna chyba.
Mysli viac na seba, na svoje konicky, oddych

maja367
13. jún 2022

@zmrzlinka2021 vieš čo mi povie že veľa míňam. Ale mne v obchode nedávajú zadarmo chcú ovocie zeleninu, ja v práci si niečo kúpim ráno na zjedenie ani ma obed nechodím... minieme cca 500€ ( strava, drogéria ) za mesiac ale nikdy u nás tak nieje že sme vybrakovany vždy mam zásobu. Už sú rozmaznaní. Na plot čo pozemok je "nás" z 1/5 platime len my a robíme len my...a sa rozculujem tak sa pohadame.
Hovorím ideme na poradňu..tak som dostala odpoveď že veď som trafená má dá liečiť...on je v pohode..
Už urpbim tak nenavarim, nenakupim veď si chcel šetriť
A k výplate potom doplatí...ale to potom je neviem kedy.
Robil na zmluvu nebolo to bohviečo ale mal stále a aj 4 pilier mu zamestnávateľ platil 50€ mesačne. Keď sa narodila dcérka mohol mesiac ostať s nami doma. To je rozmaznaní a po svokrinej smrti sa veľmi zmenil.

zmrzlinka2021
13. jún 2022

@maja367 VEd chodte s manzelom spolocne na nakupy, robte spolu veci, aby videl, co kolko stoji. Spolu si aj navarte, zdielajte spolocne cinnosti.

A praco vpraci nechodis na obed? Si myslis, ze si druhotriedny clovek?

maja367
13. jún 2022

@zmrzlinka2021 nechodím aby nehundral že sa chodím najesť.
Pracujem v kancelárii tak sa patrí aj obliecť a upraviť si myslím keď vedľa sedí riaditeľ.
Manžel minulé počíta topánky máš 20 párov si nenormálna. 20 párov jar,leto, jeseň zima. A to aj topánky na záhradu. Tak čo ja viem . Asi som fakt blbá. On má na stavbu dvoje. Ale ja ho normálne nespoznavam.

mircalla
13. jún 2022

9 mesiacov bez prace a ma male dieta? Len 2 slova: lenivec a neschopak

mircalla
13. jún 2022

To ti inak hovorim ako niekto, kto sa vzdy vedel postarat sam o seba a ma odrobenych 27 rokov....Nikdy som nebola na ziadnom chlapovi financne zavisla, ale ak 9 mesiacov nebol ochotny zamestnat...hmmmm

kikushaa
13. jún 2022

Nie materska, ale nech ide na rodicak, ak plati/te odvody ma narok na vyssiu rodicovsku co je okolo 400€ a ty naspat do prace. Ak nechce aby si pracovala, nech sa okamzite zamestna, normalne na tpp kludne aj ako dokladac v tescu a popritom si hlada “nieco lepsie” kopnut ho do zadku je malo!!! V tejto dobe sa vyhadzat z financnej rezervy, no ja neviem no...🤷‍♀️

mircalla
13. jún 2022

@kikushaa Mam vysoku skolu, cely zivot robim v kancelarii, ale veru tiez som makala aj manualne asi pol roka, ked to bolo nutne. Absolutny vrchol lenivosti takyto chlap. Cisty spekulant, uz to, ako o tu pracu prisiel.

zmrzlinka2021
13. jún 2022

@maja367
Prepac, ale chybu robis aj ty - uvazovanie "nechodim na obedy, aby muz nehundral" je cele ZLE!!!
Ty sa musis postavit sama za seba!
Ako chces, aby si ta muz vazil, ked ty si nevazis samu seba a prisposobujes sa v elementarnych veciach.

stanulienkat
13. jún 2022

Aj malú okúpe, keď ho požiadam, aj pomôže v domácnosti keď mu poviem, keď ho požiadam ide aj do obchodu, ak ho požiadam.......to akože keď ho nepožiadaš, tak celý deň hlivie pred televízorom? To sám od seba nič neurobí? Celé dni sa váľa doma? Veď okolo jedného decka je toľko roboty že až. Nechaj mu decko na celý deň a choď sa prejsť do mesta, choď na nákupy a on nech sa stará. Predpokladám, že to, čo ti pomáha, to je asi tak jedenkrát do týždňa, lebo z tvojich slov nevyplýva, že by sa sám potrhal od ochoty pomôcť ti.

mircalla
13. jún 2022

Uz len ten pocit, ze som doma, manzelka s dietatom, zijeme z uspor a pohodickaaa. On uz ma mentalny blok si vobec nieco hladat podla toho co pises a cim dlhsie bude doma, tym horsie. A vsetkym klamete - tvojim aj jeho rodicom, ze robi...Mas na tom sama obrovsky podiel, ze si to nechala zajst takto daleko a klamat jeho rodicom aj svojim, nie je ti to trapne?

autor
13. jún 2022

@mircalla ano je mi to trapne klamat vsetkym. Povedala som mu ze ked si nenajde pracu kym mi neskonci materska tak to vsetkym povieme pretoze asi budeme potom potrebovat aj pomoc.

@stanulienkat Ale hej robi aj sam od seba, ale chlapske prace. Ze trebars jeden cely den kosi. Potom nieco montuje, opravuje, atd. Keby som mu povedala ze tu mas dieta ja idem do mests tak nema s tym problem. Aj som tak uz par krat bola.

Ked mu poviem pod vyriesme to spolu, sme na to dvaja tak ze nie, ze on je na to sam, ze neciti odomna podporu a ze ci nevidim ze sa snazi. No zo snahy sa nenajeme.

mircalla
13. jún 2022

Mali by ste im to povedat hned, neviem na co cakate. Resp. ste ich vobec nemali klamat. Dat mu ultimatum. PS: Prepac, nesnazi sa. Vyhovorky lenivca....Nechce sa mu, pripadne je fajnovy. To beriem, ze nechce hocico, ale kedze prisiel o pracu kvoli vlastnej nadutosti, tak by som nateraz zobrala cokolvek. Takto si len prehlbuje depku. Malo to byt Vase najstasnejsie obdobie, on ma depku hoci to neprizna podla reci ano a ty tiez.

kikushaa
13. jún 2022

Rozmyslala aj nad moznostou, ze im to poviete a nebudu vam ochotni pomoct? Lebo sorry, v tomto by som sa asi spoliehala sama na seba a nie na rodinu ze ma budu dotovat financne. Akoze ja by som svojmu decku pomohla len s tym, ze sa docasne ku mne nastahuje kym partner nedostane rozum a zoberie akukolvek pracu ktora sa namane 🤷‍♀️

mircalla
13. jún 2022

@kikushaa A to je prave cely problem. Spoliehaju sa na to, ze im pomozu......Ziadne tlaky

mimi1237
19. jún 2022

A co by išiel do roboty, ked ho este aj kryjes? To by ma v živote nenapadlo klamat naokolo všetkým, ze muž robí ked nerobí.
Lenivec je to a to ze ho takto zakryvas mu aj vyhovuje. Mat malé dieťa, hypoteku a nepracovat a vyberať si ešte? By som ho hnala teda do práce okamžite a nie 9 mesiacov toto trpieť. A ked ti skončí materska chces sa rodine priznat, kebo uz bude treba pomôcť? Ty si tiez nějaká divná asi, nehnevaj sa.
A to ze mu beží živnosť je tiez na hlavu, to ho nezaujíma, ze si sedka doma a ma zbytočný výdavok ? Nemám slov