Nezapadám medzi ľudí
a je mi to luto. nebola som chcena. ani na skole a ani neskor.proste nikto sa o mna mikdy nezaujimal.mala som jednu ok kamosku len to bolo davno.neskor som bola rada aj zlym kamoskam.aspon som niekoho mala.no uz som starsia a stale sa to opakuje.som k ludom moc dobra . a akoby to zneuzivali. a mna to boli. mozno mam naladove dni ale citim tu slabost v sebe .a smutok. toto je vhodne psychologicky no nemam cas tam chodit.kedze robim cele dni za minim mzdu....
Asi budem opakovat to, co tu uz pisali - ale je naozaj dolezite aj to ako na ludi posobis. Ja napr. nemam rada, ked sa strtenem s niekym, kto sa cely cas iba stazuje - a hned od prvej otzaky ako sa mas nepovie nic pozitivne. Teraz to nemyslim v zlom, je pravda to, ze ludia maju vela starosti a ak v kolektive stale niekoho pocuju len stazovat sa - tak ich k nemu nelaka, lebo kazdy sa radsej nabije pozitivnou energiou.
Samozrejme ked uz si najdes naozaj dobru kamosku - s tou uz mozes rozoberat kadeco aj dobre aj zle.... ved na to kamosky su, ale zase daj pozor aby to neskoncilo vzdy len pri zlom. Predsa na kazdom dni sa da najst nieco pozitivne.
Este by som odporucila citat knizky o pozitivnom mysleni - myslim, ze to naozj vplyva na to ako sa clovek citi. Aj tu na konikovi je na to tema, mozes sa inspirovat. Ja som citala knihu tajomstvo - a snazim sa podla nej riadit, mam na chladnicke svoju nastenku snov a vsetko z nej sa mi vyplnilo. Velmi sa z toho tesim a som stastna... 🙂
@zuzkka111 Zuzka, je to o psychike... Cim dalej, tym viac "upadas"... Je dobre, ze si to uvedomujes, je nacase nieco s tym urobit! Zacni cvicit - to podpori ako fyzicku tak aj psychicku stranku a hlavne, nejake konicky. Niekedy staci chodit na prechadzky a po urcitom case zistits, ze stretavas stale tych istych ludi, alebo zajst do kniznice, brusne tance... Kamaratstva vznikaju pri rovnakych zalubach... Nebude to hned, mozno prave natrafis na niekoho, kto je na tom podobne ako ty. Staci pozdravit, neskor opytat sa, ako sa ma, prehodit par slov a postupne sa ti "vykrystalizuju" ludia, s ktorymi budes chciet travit svoj cas. Ale nepride to samo, musis pre to nieco urobit 🙂 Niekam ist...
@zuzkka111
ahoj, prosim ta, pozri si toto, moznoze ti to v mnohom pomoze tak ako mne:
@zuzkka111 Zuzka, tymto sa vobec netrap. Je vela ludi, ktori z nejakeho dovodu "nezapadaju". Treba sa vsak naucit mat to cele na haku. Isto je nieco v com vynikas, cim inych prevysujes - trebars aj v tej tvojej citlivosti a milote. To vies, ludia radi zneuzivaju a vyuzivaju, to je ich naturel a s tym nic nespravis. Mozes sa len obrnit voci tomuto a svoju dobrotu davkovat opatrnejsie. Pripadne si okolo seba vypestovat neviditelny ochranny val, aby si nebola lahko zranitelna. Da sa to, postupne, casom, ale uplne to nepojde. Neda sa ist proti vlastnej prirodzenosti, da sa len znizit riziko ublizenia pripadne sa naucit ublizenia spracovavat v nas prospech. V dnesnej dobe nezakerny, ludsky clovek je priam rarita. Na smiech je uprimnost a srdecnost. Uz v detoch ludia pestuju agresivitu, podlost a vypocitavost. Ak je clovek iny, citi sa cudne. Pozri, ja sa tiez v mnohych ohladoch citim ako z inej planety. Vela veci som sa vsak naucila mat total v pazi. Inak sa neda. Aj napriek tomu ma vsak este vie nemilo prekvapit ludska zloba, neskutocna sprostost a podobne charakterove a velmi bezne javy! Takze bud sa tym naucis zit alebo sa budes umarat a skodit len sama sebe. Otazkou vsak je ci Ti niekto za to stoji? Hm? Co myslis? Ja som toho nazoru, ze vobec nie. 😉
Apropo kamosky - nerob si iluzie ake idealne su priatelstva. Tych skutocnych priatelstiev je ako safranu. Na kavu ci do kina mozes zbehnut aj s letmou znamou...aj na ulici mozes kludne niekoho tebe sympatickeho oslovit, ani nevies koho stretnes. Minimalne sa trosku posocializujes, pokecate trosku a vybavene. 🙂
Trapit sa, ze nemas ziadnu kamosku z detstva nema vobec zmysel. Ako nema zmysel a nemalo vesat si na krk kamosku pochybnych kvalit za kazdu cenu. V tomto treba byt opatrny a obozretny. Dolezita je kvalita nie kvantita. To aj na margo Facebooku a podobnych chujoviniek, kde maju ludia pmne zoznamy balastu namiesto priatelov. Mat 150 viac priatelov je na smiech...fakt by som chcela vidiet a zazit tie priatelstva. 😀 Cize, ani tymto sa nenechaj valcovat. Ide o cistu iluziu, ktorej ludia prepadli. 😉
No a v neposlednom rade, aj pocasie robi svoje. V tomto ponurom pocku ma dojem snad kazdy, ze je na svete sam. Kazdy je zalezeny kdesi, nikomu sa nikam nechce, furt nejake choroby ludi obchadzaju. Ale aj to prejde a so slnkom pride aj lepsia nalada. 🙂
@pasteleria urcite pozrem 🙂
@zuzkka111ahoj. Aj ja mam skoro 30 a muza a deti a ver ci never tiez sa citim ako ty. Som na tom podobne ako ty a niekedy sa citim taka sama,akoby som ani nikoho nemala akoby sa somnou nikto nechcel bavit,ci je to na ihrisku alebo na vychadzke s detmi. A neviem ci je to vo mne,ci som taka nesimpaticka vsetkym,neviem
@zuzkka111 Zuzka, nic si z toho nerob, zle obdobia mame kazdy. Ja tiez nemam vela kamaratok, na gympli som bola ako cierna ovca, potom sa to na vyske zmenilo a teraz, 16 rokov neskor si kamaratky vyberam sama. Teda zopar. Casto mam pocit, ze idem "proti prudu" alebo "nie som v stade", som prilis tvrdohlava a i napriek mojim rodicom si robim, co ja chcem. Niekedy si hovorim, ze som protivna, lebo som ina, nie som veriaca, nie som na facebooku, neuznavam dodrziavanie sviatkov, niekedy by som najradsej emigrovala, mam sialeneho svokra-psychopata, uzasna dcerka sa v 2,5 rokoch este stale vlaci s plienkou a nas to stoji peniaze... (je rovnako tvrdohlava ako ja 🙂 ), mam firmu, no kvoli ekonomike nepribuda klientov, casto zabudam - mam na to diagnozu, atd., atd. Su to blbe nalady, ale vzdy si poviem, ze existuju ludia, ktorym je este horsie. Nie je zle byt inym, clovek nemusi byt ani na seba hrdy, staci, ked si uvedomi, co vsetko ma. Hlavne deticky. Mozno pomoze citanie knih, ked najdes nejaky cas. Dufam, ze ohladom prace sa to casom aspon trochu zlepsi. Drzim palce. 🙂
@mima4 dakujem Mimi 😉 a suhlasim, ze clovek je tvor spolocensky a kontakt s ostatnymi potrebuje. Ale nesmie to byt na silu lebo to tak ma byt ci musi to tak byt. Ved nezijeme na pustych ostrovoch, ludmi sme obklopeni neustale. Ze nemame tucet naj priatelov neznamena, ze sme divni.
Napr. mne sa velmi nepaci spolocenske vydieranie pocas Vianoc - ten natlak, a podla mna desne falosny, ktory spolocnost na jednotlivcov vyvija v podobe neustaleho zdoraznovania ako nesmieme byt na sviatky sami, ako musime byt so svojimi najblizsimi a podobne. Je to obycajne sproste vydieranie a zastrasovanie ludi, ktori nemaju svojich najblizsich na blizku, resp. si ako rodina nevychadzaju dobre. Podporuje to len pokrytectvo a falos! Mame snad byt pohromade lebo sviatky, hoci cely rok na seba z vysoka dlabeme? To uz ako bude fajn? Kde je potom zodpovednost za depresie ci samovrazdy? Aha! To uz nikto neriesi. Ale hlavne je, ze si popindali na otrepanu notu Vianoce, musite byt v spolocnosti! Ódskrtnu si fajocku a ide sa dalej😝
@zuzkka111 ja som na to podobne 🙂 V podstate som introvert a pomerne tazko nadväzujem kontakty. Je to dost paradoxne, lebo som ucitelka :D ... takze v podstate tam si vycerpam vsetky zasoby medziludskych kontaktov :D a ked pridem domov, ta niekedy rada zaleziem do izby a mam rada chvilku ticha. Problem je, ze moj manzel je dost spolocensky a ma veeeeeeeelku rodinu :D Takze obcas ju u nas horuco hehe....
Od malicka sme sa stahovali a nikdy som nemala dobru kamaratku a ked som si daku nasla, tak sme sa prestahovli prec. To sa na mne asi aj odrazilo, takze teraz som dost uzavreta. Momentalne byvame u svokrovcov takze niekedy sa a ako som spominala manzel ma obrovsku rodinu. V podstate niekedy mi to aj lezie na nervy, lebo nemam rada akcie "Šimon Vraví" a na navstevy 3x do tyzdna velmi nie som..... ale na druhej strane mu dost zavidim, lebo ma to, co ja som nikdy nemala.
Ale neberte to tak, ze sa stazujem :D .... som trosku divna a infantilna, takze aj tak si svoj zivot si uzivam, lebo mi staci malo.... milujem hudbu, farby, slnecne dni, cestovanie a nasho psa, s ktorym milujem dlhocizne prechadzky. Takze niekedy ked to na mna dopadne, tak zmiznem niekam na vylet, alebo sa poriadne vyblbnem na zumbe a pod.. Aj ked si v poslednom case zacinam aj ja uvedomovat, ze mi chyba spriaznena dusa, hlavne ked sa s manzelom nepohodneme a nemam sa komu vykecat 🙂
Najlepsie ked su partnerI obaja introverni.Nemusia byt v ronakej dlzke ale musi tam byt aka taka rovnovaha.Kebyze moj partner je extrovert a nikdy nie je doma,priznam sa ,ze ba mi to casom zacalo vadit a prekazat,narusil by sa nas vztah a mozno by som aj trochu ziarlila.A aj prave takymto dovodom sa ludia rozvadzaju.Takze ja mam stastie.ked som bola teenka,mala som katastroficke predstavy ,ze moj manzel bude velky extrovert a nikdy nebude doma a bude stale s kamaratmi.A to sa nesplnilo.Niekedy ludia zbytocne negativne rozmyslaju.Ked bol moj priatel este maly povedal ze jeho mama bola introvertka a otec velky extrovert,bol muzikant a ked si isli niekam sadnut najest,vzdy odbehol od stola a venoval sa ostanym hostom a svoju zenu nechal samu.Muselo to byt pre nu bolestive.
každý má občas zlý deň. Ja keď sa otočím späť, určité veci by som robila inak. Neumieram, nemám 100 rokov, vždy je čas posunúť sa ďalej a niečo zmeniť. Máš zlú prácu? Prihlás sa na VŠ. Nepreba stále plakať, čo je zlé. Všetko sa dá zmeniť.

pochodila som pár brigád a málokde som zapadla.v robote to bolo dosť ohováračky,závisť,ak nie si s nami si proti nám a podobne.vtedy som bola skoro hrdá,že som nezapadla.vedeli sa vysmievať,robiť napriek,žalovať,osočovať.ostala som o dvoch kamarátkach a bola som za ne vďačná.ak nemáš v okolí blízku dušu,nájdi si niekoho na písanie alebo volanie z ineho mesta.určite sa neprispôsobuj tomu,čo ti je proti srsti.
"pobyt medzi škriatkami zakrivuje chrbticu" ...