icon

Nezáujem otca o spoločného syna

24. máj 2022

Priateľ (čoskoro manžel) má z predošlého 20 ročného vzťahu 4 dcéry 4 dvojičky (jednovaječné) .. Prvé dve dospelé a ďalšie 2 -13 rokov ..Sme spolu spolu 2 roky a máme spolu syna 1r....A zo začiatku nášho vzťahu mi priateľ rozprával ako sa staral o detí v predošlom vzťahu atď atď... Teraz mám zase pocit že ho to už v tejto rodine prešlo.. Občas sa pomojka z našim synom a to je všetko , vôbec sa mu nevenuje,ako náhle prídu jeho dcéry tak zrazu je taký nažhaveny že aj vysáva, umyje podlahu sám od seba uvarí v ten deň pričom ostatné dní nepohne ničím.. Myslím že deťom z prvej rodiny má väčšie puto ako k nášmu dieťaťu aj napriek tomu že je to v konečnom dôsledku syn.. Preto mám všelijaké myšlienkové pochody že či sa aj vydám.. Priateľ má 45 r.a ja 33 r.

Strana
z2
moonlight1210
25. máj 2022

Nemyslim si, ze nema syna dost rad. Len uz nema na to nervy a trpezlivost sa s nim zaoberat. A vieme, ake to s drobcami nudne byva. Stale ich zabavat, robit im animatora. Nie kazdy sa v tom vyziva. Niekoho to bavi, iny len caka, kedy sa dieta konecne preklopi do prijatelnejsieho veku (vacsinou 3+).

A on od zeny odisiel, zrejme myslel, ze deti ma odchovane, vsetky styri v podstate uz samostatne, bez potreby permanentneho dozoru, konecne ide zit.

A frajerka po par mesiacoch znamosti v ináči. Este sa ani riadne nespoznali.
Dlho si tej slobody neuzil.

A tiez nemyslim, ze dcery ma radsej. Ze sa pred nimi ide pretrhnut. Len jednoducho je to chvilkova zmena, ked pridu. Tak ho to vyburcuje.
Ako ked si spokojne zijes doma so svojou trochou neporiadku tu a trochou tam. No ma prist navsteva, tak vyupratujes aj veci, co odlozene na polici stali tri mesiace a nechcelo sa ti ich odniest, len si okolo nich chodila.

lujza123
25. máj 2022

Možno to bude znieť pre mnohé ženy divne, ale tak ja mam svoju dcéru milión krát radšej teraz keď ma 13 ako keď mala 1 rok. A to píšem ako matka, predsa len žena má zo začiatku ovela väčšie puto k dieťaťu ako muž, ma 9 mesiacov pod srdcom, porodí ho, je s ním mentálne spojená od úplného začiatku, rozozná plač svojho bábätka medzi tisícami iných atď...
Ale s ročným dieťatkom je to predovšetkým o povinnostiach, neviem si spomenúť na žiadny moment alebo činnosť ktorá by ma vtedy bavila, snáď len keď som ju sledovala ako spokojne spinka ci vzácne chvíľky keď sa ku mne pritulila. Ináč to bol poväčšine vresk a protest, rozhadzovanie všetkého, vyliezanie, pobehovanie, padanie, bytie nonstop k dispozícii, malo spánku, nuda na detskom ihrisku no neviem.
Keď to porovnám teraz aké je to skvelé, ako ma každá sekunda s mojou skvelou dcérou baví tak je to 100 a 1. Som presvedčená že keby nám teraz ďalšie bábätko tak by som ich isto lubila rovnako, ale určite by sa mi viac páčili činnosti so staršou ako s maličkým.

A neviem ci ma mat otec lepší vzťah so synom ako s dcérami, pripadne naopak. Myslím ze pri 5 tích deťoch bude isto nejaké ktoré mu bude vždy povahovo bližšie ako ostatné bez ohľadu na pohlavie.

lujza123
25. máj 2022

Ešte co ma napadlo väčšina ľudí je prirodzene lenivých, akonáhle zistia ze žijú s niekym kto automaticky preberá vsetku starostlivosť o rodinu tak mu tu prácu radi prenechajú.
Ja by som sa tiež nechytila vysávača keby je doma čisto (niekto to spravil za mňa keď som nebola doma).

Takže jedine chlapa co najviac a vytrvalo zapájať do starostlivosti o domácnosť.

maciatkolulu
25. máj 2022

@0silvia0 jeeej, to je milé, že si vsimas akých smajlíkov davam 😉👋🤣lepšie? 🤣🤣🤣 A ešte si nájdeš čas mi odpísať, to som rada, že som ti tak utkvela v pamäti aj s mojimi smajlikmi. Ako malo stačí, dávať troch smajlov

0silvia0
25. máj 2022

@maciatkolulu ano, utkvela si mi veru prave kvoli tym tradicnym smailikom, mam cudnu pamat veru.
Nie, nie je mi lepsie, ja to nemyslim v zlom, ani nerypem. Pohoda...

maciatkolulu
25. máj 2022

@0silvia0 však ja viem😉, bacha, dala som iného smajla, kričí, musím si dávať pozor 😋

maciatkolulu
25. máj 2022

@0silvia0 kruci

lenka567899
25. máj 2022

Ženy načo si robíte decká s mužami ktorých poznáte pár týždňov? To fakt

dievcacitajucelist
25. máj 2022

@lenka567899 Moji rodičia sa poznali 3mesiace a boli spolu 40rokov 😊 ale uznávam, že je to skôr vynimka

panelacikova
25. máj 2022

@dievcacitajucelist ale tvoji rodičia sa nespoznali v situácii ako autorka s chlapom. že odišiel od rodiny s už svojimi 4 deťmi.... to je sakra rozdiel 🙂

dievcacitajucelist
25. máj 2022

@panelacikova To je jasne...autorka ma inú východiskovú pozíciu....

autor
25. máj 2022

@panelacikova
Má 4 dcéry a žiadnu antiku som nebrala a neplánovala som si a ním zamiesitw dieťa.. Nechápem či to bola kvapka nešťastia alebo čo...

Strana
z2