Nezhody so švagrinou kvôli zvracajúcemu dieťaťu
Na uvod: som tehotna s druhym dietatkom v 8 mesiaci a doma mame 2,5 rocne dieta. Cez vikend som zavolala svokrovcov na kolac, pretoze som mala sviatok. Prisli aj s mojou svagrinou a jej dcerou. Asi po hodine navstevy mi len tak medzi recou spomenuli, ze mala den predtym 4x zvracala. Kukam na nich ako puk, ale nic som nepovedala. Nasledky na seba nedali dlho cakat, o 2 dni na to, mi uz bolo zle, najprv hnacka, potom zvracanie a zimnica. Hovorim si, kym to nedostal prvorodeny, tak je dobre, ja to nejako zvladnem. Lenze vecer zacal zvracat dost intenzivne. Vedela som, ze nam tuto pliagu doniesla svagrinina mala. Velmi som sa nahnevala, ze takto vedome a nezodpovedne ohrozila male dieta a tehotnu zenu. Zavolala som jej a podakovala sa, ze k nam nosi zvracajuce dieta a este o tom aj povie. Sama bola asi pred rokom kvoli rotavirusu s malou v nemocnici, takze velmi dobre vie, co to obnasa. Doteraz som bola ticho, ale uz nebudem. Manzel sa do toho nechce starat, ale dobre videl, ako nam je, ako maly chudacik zvracia a nevie co sa s nim deje. Odvtedy mi ani nezavolala alebo nenapisala prepac, volala iba muzovi, ale ten ju nezdvihol. Som velmi nahnevana. Preco toto ludia robia a este k tomu aj vedome?
Niektori ludia nemyslia na druhych, Mne sa stalo nedavno ze Nova znama k nam dala dieta na play date a sla k zubarovi a ked sa vratila az potom mi povedala ze maly je chory, a on zacal kaslat .. a pokakal sa ., dala som jej maleho stare gate a nove spodare. Ju ani nenapadlo ze moze nakazit moje deti. Nastastie boli ok. ale potom chcela este nech jej ho varujem dalsi den hoci bral antibiotika 🥹cudzie chore dieta co mà dvoch rodicov. Lebo babysitterka jej odmietla ho strazit choreho aby nenakazila svoju mamu . Logicky. Tvoj muz by mal dvihnut mobil a vykomunikovat si to snou ,Ale Taketo veci je lepsie povedat si osobne.Teraz tak skoro nikoho nepozves k vam ale netreba sa hnevat vecne. Nemyslim ze to urobila vedome skor nevedome kedze jej a malej druhy den “ nic “ Nebolo . Proste nemyslela na to ze je bacilonosic.
@bublinka0811 ja taketo chovanie sice nepochopim nikdy, ale su taki ludia. Moja svagrina presne to iste - boli sme dohodnute ze k nam pridu na navstevu a tak aj prisli - jej dcera so soplom az na zem, ale ze sa tesili tak to nechceli rusit. A ja tehotna a moje starsie 1,5rocne. Jasne ze sme to obaja chytili. A svagrina nechapava, ze co riesim, ze sme to mohli chytit aj inde 🤦🏻♀️ este sa ona urazila.
No v 8.mesiaci by som sa uz chranila od vsetkych bacilonosicov az do porodu a to zvlast pred trubou, ako je tvoja šva, nie je to jej prvy pruser, vsak? 🤕
Mas plne pravo sa citit nahnevana, ja by som taketo truby vyhadzovala oknom.
To podaktori ludia proste nemaju chochmes, sudnost, aj teraz v plnej vlne chripky je to krasne vidno, rusko nema nikto. Proste sebestredni, pritupeni hlupaci.
@bublinka0811 ale vracia. Decko očividne nemalo teplotu, čiže ta tvoja viróza mohla byť úplne z iného zdroja. Len toľko k tomu ...
Čím viac choroby riešite tým skôr ste chorí lebo nemáte imunitu. U nás sú všetci v rodine zdravotaci, to by som musela celé detstvo bývať v inej domácnosti ak by som sa nemala stretávať s nakazami.
@slovenka753 my sme tirz nemali teplotu a bola to viroza, citaj vyssie. Tak pride k nej domov niekto chory a povies, ze sa mohla nakazit aj inde. No keby dostali chripku, tak hej.
@drahomirrra moj muz bol s respiratorom u lekarky, ze polovica ludi mala rusko, ze bol milo prekvapeny. Otestovala ho, vyslo mu, ze ma chripku, CRP nizke, takze domov lezat a chvalila ho za respirator.
No inac, v 8.mesiaci crevna chripka, to uz moze spustit aj porod. Ja som mala v 38tt. hnacku, ze som myslela, ze uz aj porodim...🙄
@slovenka753 no veď tou virózou sa nakazili, pre nikoho to nie je príjemne..
@reanda pokial neni retardovana alebo totalna ignorantka, tak k tehotnej a k dietatu sa proste chory alebo s podozrenim na chorobu nechodi, bodka. Tu neni o com diskutovat.
@melanta u nás obľúbené. To by ste aj tak chytili. To je teraz všade. 🤦🏻♀️
Ja som jednoducho vedela že sa tu nájdu komentáre držiace tú druhú stranu, nesklamali ste niektoré zas 😃 to čo je za argument že to mohli chytiť hocikde? Však jej to doniesli domov, na tanieri doslova 😃 kks toto je chorá doba, tebe narobia zle a ešte si za zlú že si dovolíš sa ozvať. A autorka, druhý raz im to daj vyžrať naživo hneď ako sa dozvieš že sa dohrnuli chorí.
@ruzovakrava Však toto, "chytiť hocikde" zas nie je také ultra jednoduché, v 99% sa nakazíš priamym kontaktom s druhým, proste kvapôčkami, kašľom, kýchaním, pľutím pri rozprávaní. Áno, tu a tam lietajú len tak vírusy vo vzduchu, ale to najskôr tak, že tesne pred tým tam ktosi nakýchal a nakašľal. Čiže takýto argument fakt neobstojí, ja som na také prostoduché hlášky úplne alergická.
@ruzovakrava vies co,ja sa nato pozeram aj z mojej strany. Dcera sa mi dost casto preje a potom vracia. Nepacilo by sa mi,keby ma niekto obvinil,ze som ho nakazila. Mohla to byt aj blba nahoda. Ktovie
Jedna kamoska preventivne pred kazdou stretavkou pise, ci su vsetci z druhej strany zdravi 🙂 myslim ze zivot ju tiez naucil.
Nie vzdy sa to da odhadnut, ci su deti zdrave, ci nie, ale toto je jednoznacne pripad, kedy na navstevu chodit nemali, ak niekto proste zvracal, tak ma virozu a je to infekcne prosto. Keby ste sa nenakazili, tak cert to ber, mas ponaucenie, ze sa jej budes dopredu pytat, ci su zdravi... ale moze v klude aj klamat, takze niekedy to neovplynis. Ale vy ste sa aj nakazili a este tehotna, tak to by nasralo aj mna veru. Uz asi na navstevu nepride🙂
@queen_mary ano, s takou retardovanou jedine prerusit uplne styky a uz s nou do smrti ani neprehovorit.. to bude najlepsie.. myslim, ze pre obe strany
@petulda333 náhoda alebo nie, ak mi dieťa zvracia tak sa s ním netrepem na návštevu k vysoko tehotnej a malému dieťaťu. Aj keby bolo len prejedené. Ale to som ja, asi som veľmi tolerantná voči ostatným ale rovnako to vyžadujem aj ja takže mne už domov choré návštevy nechodia.
@ruzovakrava ja by som tiez nesla,ani nechodim. Skor to bolo tak myslene,ze dieta nemuselo byt infekcne
@petulda333 jasné, ak zvracia sedíme doma, jednak kvôli nemu a jeho pohodliu a jednak kvôli tomu že nevieme či nesadla strava alebo vírus. Ale tak určite sa zhodneme na tom že si to autorka má normálne vydiskutovať a nie že muž bude teraz sestru ignorovať 🙂
Tvoj muž nech sa postaví za rodinu a poriadne nech jej vynada ! Fuj že sa nehanbí ,takú švagrinú by som nechcela
@ruzovakrava neignorujem ju, napisala som jej sms, ze som konala impulzivne, ale nahnevalo ma to. A ze sa s nou nebudem a nechcem hadat. Neodpisala. Clovek, ktory, ma trosku pokory, by si priznal chybu a aspon napisal, ze sa to uz viac nestane. Ocividne sa ona vinna neciti.
My sme boli v nedeľu na oslave ,a pri odchode sa brat pýtal neteri, či ju už neboli hlava tak sme sa dozvedeli, ze neter nebola 3dni v škole lebo vracala a teplotovala spolu s ďalšími spoluziakmi.Takze to bolo urcite infekčné. Na oslave v sobotu 7 ďalších deti a v nedeľu 4 ľudia nad 70r. Niekedy nepochopis tie myšlienkové pochody.My mame dobrú imunitu a sme mladí, tak som len vyvrátila oči a pomyslela si svoje.
Najlepšie na tom je,že tu svagrinu ani nikto na návštevu nepozval
@reanda
Je vrchol ignorantstva prísť na návštevu s dieťaťom, ktoré ma virózu. To, že iba deň predtým zvracalo znamená, že ešte stále to šíri, musela by byť aspoň 4 dni od vtedy v poriadku. Ale to človek takýmto materiam nevysvetlí. Tebe podobné šmaria choré decko do škôlky, školy, nedoliečené a ešte choré a pre takéto ženy sa potom zatvárajú celé škôlky a školy. Lebo však načo by vás trápili druhí, ze?
Autorka, potom spomeň na kontrole, že si mala virózu, pre istotu. Ale nemalo by to byt nebezpečné pre plod. Dúfam.
Pre istotu si zavolaj, moja kamaratka je lekárka, tiež je už v 3. trimestri a starsiu dcerku teraz prestala dávať do škôlky, nech jej niečo domov nedonesie, lebo mi hovorila, že v 3. trimestri je nebezpečne pre ten plod, keď matka dostane chrípku. Ale neviem ako je to s virózou.
@bublinka0811 ja neviem, ale zda sa mi, ze to je bezny standard toto bezholadne chodit kade tade s chorobami
@katkami123 moje deti nechodia do skoly a nebyvaju chore.. a aby si mala dusu na mieste, nechodime ani na navstevy, aby sme nestrasili matere, co sa nas boja 😀

My sme teraz konecne boli gratulovat ocinovi a mamine, mali 70 obaja, jeden v decembri a druhy v januari. Tak cez Vianoce sme mali covid a kiahne, tak sme logicky nikam nesli, no a k sesternici na chvilku. Jej mala mala soplik, ale tak riskli sme to a uz mame chripku. Manzel lezi ako lazar, uz aj najmladsia teplota, sopel, kasel. Manzel ma potvrdene testom u dr., ze ma jeden druh chripky. Takze idem von a ruskom, ani by ma nenapadlo sa trepat na navstevu, kde maju tehotnu alebo male deti.
K sesterke by som nesla s kiahnami, lebo deti ani ona este nemala, ani 7.choroba, to je nebezpecne pre tehotne.
Ale treba rozmyslat dopredu...co ak...Ale niektori ludia nie su toho schopni, byt ohladuplni.
A naozaj, nezijeme lem chorobami, ale este tu autorka sa ma citit vinna, ze je nastvana kvoli tomuto? Ma pravo byt nastvana. Tak este svagrinu budeme ofukovat? Nechapem.