icon

Nezhody so svokrou: Ako riešiť manipulatívne správanie?

17. apr 2026

S manželom sme spolu 9 rokom . Mám prvorodenému dcéru z predchádzajúce manželstva .ta má 16 rokov . S manželom mám 5 ročnú dcéru . Dokym sa nenarodila naša spoločná dcéra mala som naozaj parádny vstah so svokrovcami . Po narodeni dcéry svokra na mna udrela zákernostami . Všetko zrazu bolo zle . Minuly rok mi vynadala do chuderi , núl , zlej matky , zlej nevesty , zlej manželky pre jej syna nemám majetky som nula chudera útočila na moju rodinu mamu otca . Moje decká
Sú nevychovane. Ona už viac nebude tráviť čas s jej pokrvnou vnučkou a bude sa venovať svojim koníčkom a užívať si dochod . Úplne som snou pretrhla kontak . V septebry mala dcéra narodeniny … nič … ok v poriadku rešpektovala som to Mánzel tam išiel sám po cca 5 mesiacoch na Vianoce cca 30 minút sa u nich zdržal
. Došiel domov stym že nič sa u rodičov nezmenilo . Doniesol zabalený darček stym že si myslel že je tam pre našu dcéru darček . Písala mu jeho mama aby došiel že pošle vnucke . Doma sme darček otvorili a bol tam darček pre manžela … nie nebolo to omylom ani žiadne medorozumenie .Po novom roku prišla k nám manzelova teta so svokrom ktorá bola u nich na navste stym že dala našej dcere
210€ a rôzne drobnosti že toto jej posiela
Babka k národeninam . Cca pred mesiacom prišiel svokor a dal dcere cokoladu so slovami toto ti posiela babka a odkazuje ti aby
Si za ňou prišla . Bola veľká noc a manžel tam išiel pre nejaké náradie a po mánzelovi poslala balíček k veľkej noci . Tu už mi praskli nervy . Do doby nez mi vykricala tie hnusne veci kupovala darčeky aj moje prvorodenej . Potom prestala
. Začala posielať darčeky po 3 osobe . Ona od tých urážkach už neprišla . Pokúša sa zmanipulovať manžela . Manželovi povedala že neni ich krv . Aha… do konfliktu niekoľko rokov to nevadilo ? Po konflikte už to vadí ? Čím sa dieta previnilo ,že babka nemá rada jej mamu ? Že ju nema rada lebo nemá ich krv ? Spoločná dcéra má ich krv a nevidela ju babka cca 10mesiacov . Nevie aké jedlo má rada čo rada robí ako sa jej páči v škôlke . Jej toxicke balíčky som dnes stopla . Čo manžel doniesol po veľkej noci a mánzel to nechcel riešiť a povedal urob ako myslíš . Dnes som jej balík poslala naspäť poštou . Nikto nebude robiť rozdiele medzi mojmi deťmi sme rodina .U nás sú si deti rovné . Žiadne nominovanie podľa krvy . Muž mojej dcere robí otca 9 rokov . Nejdem riešiť že to nerieši muž . On to nevie . Vyriešila som to po svojom s jeho súhlasím .Otázka ako by ste toto riešili vy ? Toxická manipulatívna babka . Jedno dieta zneužíva na svoje účely ako ponížiť druhé dieta mna trestá cez moje dieťa čo pre mna je neakceptovateľné . Nezhody prenáša medzi deti .Každý další jej balík vrátim poštou spät. Prečo som neisla k nej ? Niesom blázon sa ist hádať na jej pôdu do jej priestoru keď viem že všetko otočí a zo seba urobí obeť . Ešte by dokázala na ulici kričať ľudia pozrite došla do môjho domu a kričí na mna . Aj keby som držala hubu . Ďakujem že ste to dočítali až sem . 🙏🏻

Strana
z3
anonym_c945d8
17. apr 2026

Hm, nemôžeš chcieť aby posielala darčeky aj tvojej prvorodenej, nie je to jej vnučka. To sa nedá nijak vynútiť. Je jasne, že toto nie je dokonalá babka.
Myslím že 16 ročná to v pohode prežije a má v paži. Tvoja mama ako babka je postačujúca
Alw ty ai tiež dobre komplikovana. Myslím, že by bolo zaujímavé počuť aj druhu stranu

anonym_d5e8fd
17. apr 2026

Co vlastne sposobilo tu zmenu, aky konflikt?

autor
17. apr 2026

Nevynucujem si darčeky pre len moju dcéru . Tebe uniká pointa 8 rokov dobrovoľne kupovať mohla ? Vtedy jej to nevadilo že nieje pokrvna ? Teraz už jej to vadí ? Tu ide o princim ucelove vyradenie dieťaťa z rodiny . Prečo mna nemá rada ? Lebo som dospela
žena ktorá sa nenechala zmanipulovať odmietla poslušnosť . Možno som komplikovana ale mám morálne hodnoty . A asi aj ty by si svoje vnúčatá delila na pokrvne a nepokrvne .

autor
17. apr 2026
@anonym_d5e8fd

Co vlastne sposobilo tu zmenu, aky konflikt?

@anonym_d5e8fd dcéra bola
Dosť chorlava a moja mama mala onkologické zdravotné problemi a tak som požiadala svokru o či by nám na mesiac mohla vymôcť s dcérou . Ja podnikám mam malú firmu . Finančne niesom na tom
Zle .manzel pracuje na týždňvky. Svokra postrážila dcéru cca 4 x do roka . Ostatne choroby som pokryla ja a moja mama . Keď mazel bol doma ja v práci a chcel nejaké veci poriešiť svojho lekára a poprosil svoju mamu či by došla na 2-3 hodiny k maléj tak odmietla že ona má svoje plány .
Stalo sa pár krát že sme so
Svokrou dohodli že príde na dve hodiny k chorej dcere a potom ju príde vystriedať moja mama a ona nedošla . Manželovi
Klamala že u nás bola ale ja som jej schválne neotvorila aby som z nej urobila zlu . Pozvala som svokru k nám a ukázalo
Som jej záznam z kamier pred domom že prečo neni vidieť že prišla
? Začala koktat a vyhovárať že už si nepamätá čo sa stalo že neprišla .

anonym_8648f1
17. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_d5e8fd dcéra bola
Dosť chorlava a moja mama mala onkologické zdravotné problemi a tak som požiadala svokru o či by nám na mesiac mohla vymôcť s dcérou . Ja podnikám mam malú firmu . Finančne niesom na tom
Zle .manzel pracuje na týždňvky. Svokra postrážila dcéru cca 4 x do roka . Ostatne choroby som pokryla ja a moja mama . Keď mazel bol doma ja v práci a chcel nejaké veci poriešiť svojho lekára a poprosil svoju mamu či by došla na 2-3 hodiny k maléj tak odmietla že ona má svoje plány .
Stalo sa pár krát že sme so
Svokrou dohodli že príde na dve hodiny k chorej dcere a potom ju príde vystriedať moja mama a ona nedošla . Manželovi
Klamala že u nás bola ale ja som jej schválne neotvorila aby som z nej urobila zlu . Pozvala som svokru k nám a ukázalo
Som jej záznam z kamier pred domom že prečo neni vidieť že prišla
? Začala koktat a vyhovárať že už si nepamätá čo sa stalo že neprišla .

@anonym_autor no ty si tiez dobra sekera, ked svokra nema zaujem strazit vnucku, tak ju do toho nenut. A co si urobila ty, ked si cakala svokru a ona neprisla? Nesla si do prace a pockala na tvoju mamu?

thereisabear
17. apr 2026

Nijak by som to neriešila. Veď sa s ňou už nestretávaš, manžel tam ide raz za čas. Ignorovala by som ju a nemala žiadne očakávania. Balíčky od tretej osoby by som zjedla alebo vyhodila. Takúto babku deti nepotrebujú.

autor
17. apr 2026

A ešte dodám tým že neni správne dávať dary mladšej bez povšimnutia staršej . Neni to správny vzorec výchovy ( nie pre mna )’aby dieťa vyrastalo s pocítim že mne babka kúpi dá a
Sestre nie ,nieje veď naša . Je naša sme jej rodina ja som jej mama mala dcéra je sestra , manžel nevlastný otec a u nás sa členovia rodiny nevyčleňuju . Rodičov neurčuje krv ale starostlivosť a láska . Tak isto aj starých rodičov a podotýkam toto je účelové . Ak má svokra problém somno nech ho rieši somno . Sebe rovnou ,nie na dieťati a je úplne jedno či má 5-10 alebo 16 stále je dieta v citlivom veku .

autor
17. apr 2026
@anonym_8648f1

@anonym_autor no ty si tiez dobra sekera, ked svokra nema zaujem strazit vnucku, tak ju do toho nenut. A co si urobila ty, ked si cakala svokru a ona neprisla? Nesla si do prace a pockala na tvoju mamu?

@anonym_8648f1 my sme ju nenútili len sme ju poprosili či by mohla . Lebo
Keď prišla na naše oslavy alebo manžel išiel k nim tak pred ľudmi či mojou alebo jej
Rodinou povedala vnučku postrážim keď buďte potrebovať . Tak keď sme potrebovali naozaj v kritickej chvíli sme ju poprosili a ona odmietla . Tak nestrazila asi po niekoľko mesiacov som ju poprosila ja a už začalo
Peklo .

anonym_7f63c3
17. apr 2026

Deti aú vaše , tvoje a manželove tak sa k ne atarajte ty. Veď ty chod na Očr atd. My si s mužom vystačime sami, nikdy nám babka ani dedo nemuseli strážit a ani nestrážili...
A podla teba je férové keď má jedno dieťa dve babky a staršie 3 ? ( po tebe, ex a ešte aj nevlastnom otcovi?).

autor
17. apr 2026
@anonym_8648f1

@anonym_8648f1 áno nešla som do prace
A pockala čo príde mama . Prečo by som mala byt sekera . Že babka povie pomôžem postrazim a keď príde iste k istému tak nie a klame o realite ? Toto naozaj ti príde v poriadku ?

anonym_8648f1
17. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_8648f1 my sme ju nenútili len sme ju poprosili či by mohla . Lebo
Keď prišla na naše oslavy alebo manžel išiel k nim tak pred ľudmi či mojou alebo jej
Rodinou povedala vnučku postrážim keď buďte potrebovať . Tak keď sme potrebovali naozaj v kritickej chvíli sme ju poprosili a ona odmietla . Tak nestrazila asi po niekoľko mesiacov som ju poprosila ja a už začalo
Peklo .

@anonym_autor pisala si, ze odmietla: "Keď mazel bol doma ja v práci a chcel nejaké veci poriešiť svojho lekára a poprosil svoju mamu či by došla na 2-3 hodiny k maléj tak odmietla že ona má svoje plány"
Tak ked nechce, tak nechce, naco sa jej prosite? Starsia dcera ma 16 rokov, nech strazi ona a ak je v skole, zober si volno ty. Je to vase dieta. Vidis, ze su s tym len problemy, tak so svokrou nepocitajte

autor
17. apr 2026
@anonym_7f63c3

Deti aú vaše , tvoje a manželove tak sa k ne atarajte ty. Veď ty chod na Očr atd. My si s mužom vystačime sami, nikdy nám babka ani dedo nemuseli strážit a ani nestrážili...
A podla teba je férové keď má jedno dieťa dve babky a staršie 3 ? ( po tebe, ex a ešte aj nevlastnom otcovi?).

@anonym_7f63c3 ale moja dcéra už starých rodičov z otcovej strany nemá zomreli . A je fér že kým nebol konflikt
Medzi dospelými tak babka mohla kúpiť mojej dcere čokoládu a teraz nie ? Ak má problém somnou nech ho rieši somnou - sebe rovnou . Toto je hnusne manipulatívne a zbabelé .

autor
17. apr 2026
@anonym_8648f1

@anonym_autor pisala si, ze odmietla: "Keď mazel bol doma ja v práci a chcel nejaké veci poriešiť svojho lekára a poprosil svoju mamu či by došla na 2-3 hodiny k maléj tak odmietla že ona má svoje plány"
Tak ked nechce, tak nechce, naco sa jej prosite? Starsia dcera ma 16 rokov, nech strazi ona a ak je v skole, zober si volno ty. Je to vase dieta. Vidis, ze su s tym len problemy, tak so svokrou nepocitajte

@anonym_8648f1 svokra sa ponúkla . Už nekomunikujem a ona sa začína ozývať takto darcekami cez 3 osobu . Nenapíše ani manželovi ako sa má atd . Ok neriešila
Som pokial nazacakala posielať balíčky . Kľudne mohla dôjsť osobne ja som jej nikdy nebránila byt s vnučkou . Mohla ju vziať do cukrárne , ihrisko nemusela byt u mna doma pod dozorom .

anonym_8648f1
17. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_8648f1 svokra sa ponúkla . Už nekomunikujem a ona sa začína ozývať takto darcekami cez 3 osobu . Nenapíše ani manželovi ako sa má atd . Ok neriešila
Som pokial nazacakala posielať balíčky . Kľudne mohla dôjsť osobne ja som jej nikdy nebránila byt s vnučkou . Mohla ju vziať do cukrárne , ihrisko nemusela byt u mna doma pod dozorom .

@anonym_autor to na co riesis ci mohla zobrat vnucku do cukrarne? No tak ju nezobrala, nechcela, je na teba nasrata, ze si jej ukazovala zaznamy z kamery. Nechapem co od tejto diskusie ocakavas, dve zenske sa nevedia vystat a lezu si na nervy a robia si prieky. No tak pokracujte dalej, vela stastia

autor
17. apr 2026

@anonym_7f63c3 ty si dobre mimo . Ja som ju nenútila ona sa ponúkala . A tak keď sme fakt potrebovali poprosili sme
Nežiadali sme ale poprosili !klamala a ja som ju usvedčila z klamstvá a to sa asi nepatrí .ze !

autor
17. apr 2026
@anonym_8648f1

@anonym_8648f1 ja už snou nepočítam cca9-10 mesiaci nekomunikujem nestretávam sa. Ona sa ozýva cez balíčky . Ja ich doma nechcem . Ona nechce byt s vnučkou ako babka nie ako chuva ale ako babka a ja nechcem jej balíčky s ktorými si kupuje moje dieta bez toho aby jej venovala kúsok svojho času .

anonym_360feb
17. apr 2026

@anonym_autor nic by som nerobila, kazdy kto donesie balik dakujem vratte jej ho a nezobrala by som
Doniesol by muz, vratit spat
Ty si sotknuta, ze sa z teba nepokaka aka si asi perfektna no hold, stalo sa na co to riesis na co sa tym zapodievas
Je jej pritomnost a pozornost pre vas a hlavne pre teba tak dolezita? Neviete bez toho mormalne zit?
Viete.. tak na co toto

anonym_42f6d3
17. apr 2026

Myslím že ty si tiež komplikovaná. Babka má aspoň pokoj od Vás všetkých.
Tiež by som tvoju prvorodenú nebrala ako svoju vnučku. prečo aj? Však dieťa má isto aj svoju biolog. babku po svojom biol. otcovi. Prečo ju tam netisneš. Že balík vrátiš? Babka pošle ešte zo dva razy, ty dva razy pošleš naspäť a tým to skončí.

autor
17. apr 2026
@anonym_42f6d3

Myslím že ty si tiež komplikovaná. Babka má aspoň pokoj od Vás všetkých.
Tiež by som tvoju prvorodenú nebrala ako svoju vnučku. prečo aj? Však dieťa má isto aj svoju biolog. babku po svojom biol. otcovi. Prečo ju tam netisneš. Že balík vrátiš? Babka pošle ešte zo dva razy, ty dva razy pošleš naspäť a tým to skončí.

@anonym_42f6d3 tak potom si taka
rovnako prázdna a plytká ako moja svokra

anonym_42f6d3
Včera o 00:09
@anonym_autor

@anonym_42f6d3 tak potom si taka
rovnako prázdna a plytká ako moja svokra

@anonym_autor jasné , sme prázdne a plytké lebo nechceme cudzie. Myslím že takých je dosť. Buď ešte rada že muž nerobí rozdiely, lebo aj to poznám.

anonym_55da7f
Včera o 03:37

ja rozumiem ze nechces robit rozdiely medzi detmi a vaz si ze ich nerobi ani muz ale svokra naozaj nie je povinna tvojej prvorodenej posielat nic a ze posielala predtym jej tiez nedava povinnost do buducna. naozaj chapem ze to zamrzi moja svokra ma 3vnucata z jednym je denne a moje deti jej neboli dost dobre ani na to aby ich pozvala na svoju oslavu 60 a ani na to aby im prisla na narodeniny ale nutit sa take veci nedaju. Ak to ma davat nasilu a vidis tu nechut je naozaj horsie ako ked neda nic

anonym_9cff09
Včera o 04:02

@anonym_autor máš presne takú svokru akú si zaslúžis. A osobne si myslím, že tvojej 16 ročnej dcére je ukradnute, že jej cudzia babka zrazu prestala posielat čokolády 🙄 Svokra je síce trápna, že ťa ide trestať cez deti ale ty ešte viac, že si urobila také haló lebo k vám neprišla a klamala, že si jej neotvorila. Ale asi si vo všeobecnosti hádavy typ, stačí si prečítať tvoju toxicku konverzáciu. A tiež nerozumiem prečo očakávas, že ti bude strážiť deti? Tak ako povedala, má právo si užívať dôchodok.
Teraz mi môžeš napísať ako som mimo a začať tu štekať na mňa ako na ostatných co ti nenapísali podľa tvojich predstáv. Čau.

doriiis
Včera o 04:07

Autorka ani ty nie si najmilšia a najlepsia nevesta pod slnkom. Svokre nemáš čo vyčítať. Si toxická tiež.

ivik4
Včera o 04:55

Ja len k tvojej vete v jednom komentari co niekomu pises : aj ty by si svoje vnucata delila na pokrvne a nepokrvne ?

Autorka... nie, nie su obe tvoje deti jej vnucata. Tvoj muz tvoje dieta moze brat ako svoje. To je super. Ale babka naozaj, naozaj nemusi . Nie je to jej vnuca. Ak zmenila k nej spravanie tak bohuzial, za to sa nemozes urazat a hnevat. Trapit Ta to moze

anonym_f83310
Včera o 05:24

Toto sa nedá ani čítať, toľko gramatických chýb. Každopádne ste sa stretli asi obe rovnaké. A tvoje dieťa, staršie dieťa, má predsa ešte z ďalších dvoch strán starých rodičov

bomba36
Včera o 05:30

Chudák manžel, z jednej strany do neho hučí matka a z druhej ty, predpokladám že obe poriadne nahlas. Aby si si to doma ešte celé nepo..

anonym_8ad430
Včera o 05:32

Ja ťa chápem. Najmä ak píšeš, že predtým sa k staršej dcére vedela správať ako ku vlastnej a predtým ste mali dobrý vzťah. Tiež by sa mi nepáčilo, že takto manipuluje a ešte tá scéna ako predstierala, že u vás zvonila a ty si jej neotvorila to je riadne psycho. Tak nech normálne povie, že nepríde.
Neviem ti poradiť, čo by som robila, najmä ak manžel to nechce riešiť. Ale chcela som ťa podporiť aspoň v tom, že nie všetci ťa tu majú za sekeru.
A pre všetkých ostatných, nie, rodina sa nedeli na pokrvnú a nepokrvnú. U nás sa to nikdy nestalo, že by sme niekoho vyčlenili, lebo že ten je z predchádzajúceho manželstva. Ani babky, ani tety, ani súrodenci, ani nikto to tomu dieťaťu nedal takto pocítiť.

tulipanik12
Včera o 05:34

@anonym_autor ja mám to isté, staršiu 27 ročnú dcéru z 1.manželstva a druhú s terajším manželom tá má 14 rokov a tej teda poslala po mužovi tento rok až 100eur. Ja som svokru ani svokra už nevidela 11 rokov a som len rada. Muž tam zájde tak 2-3× do roka a spoločná dcéra doteraz chodievala, no odkedy ,má, rozum a vidí, že na ňu babka kašle, tak už tam tento rok tiež nebola.
U nás svokra preferuje len švagra s jeho dcérou, tá je tam varená-pečená, dokonca našej na poslednej návšteve ukazovala jej fotky... a nie aby sa venovala jej
Zapamätaj si nik a nič ti nestojí za to rozčuľovať sa, teba aspoň mne nie.

autor
Včera o 05:44
@anonym_55da7f

ja rozumiem ze nechces robit rozdiely medzi detmi a vaz si ze ich nerobi ani muz ale svokra naozaj nie je povinna tvojej prvorodenej posielat nic a ze posielala predtym jej tiez nedava povinnost do buducna. naozaj chapem ze to zamrzi moja svokra ma 3vnucata z jednym je denne a moje deti jej neboli dost dobre ani na to aby ich pozvala na svoju oslavu 60 a ani na to aby im prisla na narodeniny ale nutit sa take veci nedaju. Ak to ma davat nasilu a vidis tu nechut je naozaj horsie ako ked neda nic

@anonym_55da7f pozor očividne nikto nepochopil moju pointu . Tu nejde o darčeky . Tu ide o manipuláciu . Cez moju dcéru má trestá a druhu dcéru používa ako nástroj .

tulipanik12
Včera o 05:47
@tulipanik12

@anonym_autor ja mám to isté, staršiu 27 ročnú dcéru z 1.manželstva a druhú s terajším manželom tá má 14 rokov a tej teda poslala po mužovi tento rok až 100eur. Ja som svokru ani svokra už nevidela 11 rokov a som len rada. Muž tam zájde tak 2-3× do roka a spoločná dcéra doteraz chodievala, no odkedy ,má, rozum a vidí, že na ňu babka kašle, tak už tam tento rok tiež nebola.
U nás svokra preferuje len švagra s jeho dcérou, tá je tam varená-pečená, dokonca našej na poslednej návšteve ukazovala jej fotky... a nie aby sa venovala jej
Zapamätaj si nik a nič ti nestojí za to rozčuľovať sa, teba aspoň mne nie.

A ešte dodám, že mne svokra v živote dcéru nestrážila a ani nebola dcéra u nej a to býva 45 km od nás, mne pomáhala len moja matka, keď mohla, no už je zo 5 rokov dosť dementná

Strana
z3