icon

Nezhody so svokrou: Ako riešiť manipulatívne správanie?

17. apr 2026

S manželom sme spolu 9 rokom . Mám prvorodenému dcéru z predchádzajúce manželstva .ta má 16 rokov . S manželom mám 5 ročnú dcéru . Dokym sa nenarodila naša spoločná dcéra mala som naozaj parádny vstah so svokrovcami . Po narodeni dcéry svokra na mna udrela zákernostami . Všetko zrazu bolo zle . Minuly rok mi vynadala do chuderi , núl , zlej matky , zlej nevesty , zlej manželky pre jej syna nemám majetky som nula chudera útočila na moju rodinu mamu otca . Moje decká
Sú nevychovane. Ona už viac nebude tráviť čas s jej pokrvnou vnučkou a bude sa venovať svojim koníčkom a užívať si dochod . Úplne som snou pretrhla kontak . V septebry mala dcéra narodeniny … nič … ok v poriadku rešpektovala som to Mánzel tam išiel sám po cca 5 mesiacoch na Vianoce cca 30 minút sa u nich zdržal
. Došiel domov stym že nič sa u rodičov nezmenilo . Doniesol zabalený darček stym že si myslel že je tam pre našu dcéru darček . Písala mu jeho mama aby došiel že pošle vnucke . Doma sme darček otvorili a bol tam darček pre manžela … nie nebolo to omylom ani žiadne medorozumenie .Po novom roku prišla k nám manzelova teta so svokrom ktorá bola u nich na navste stym že dala našej dcere
210€ a rôzne drobnosti že toto jej posiela
Babka k národeninam . Cca pred mesiacom prišiel svokor a dal dcere cokoladu so slovami toto ti posiela babka a odkazuje ti aby
Si za ňou prišla . Bola veľká noc a manžel tam išiel pre nejaké náradie a po mánzelovi poslala balíček k veľkej noci . Tu už mi praskli nervy . Do doby nez mi vykricala tie hnusne veci kupovala darčeky aj moje prvorodenej . Potom prestala
. Začala posielať darčeky po 3 osobe . Ona od tých urážkach už neprišla . Pokúša sa zmanipulovať manžela . Manželovi povedala že neni ich krv . Aha… do konfliktu niekoľko rokov to nevadilo ? Po konflikte už to vadí ? Čím sa dieta previnilo ,že babka nemá rada jej mamu ? Že ju nema rada lebo nemá ich krv ? Spoločná dcéra má ich krv a nevidela ju babka cca 10mesiacov . Nevie aké jedlo má rada čo rada robí ako sa jej páči v škôlke . Jej toxicke balíčky som dnes stopla . Čo manžel doniesol po veľkej noci a mánzel to nechcel riešiť a povedal urob ako myslíš . Dnes som jej balík poslala naspäť poštou . Nikto nebude robiť rozdiele medzi mojmi deťmi sme rodina .U nás sú si deti rovné . Žiadne nominovanie podľa krvy . Muž mojej dcere robí otca 9 rokov . Nejdem riešiť že to nerieši muž . On to nevie . Vyriešila som to po svojom s jeho súhlasím .Otázka ako by ste toto riešili vy ? Toxická manipulatívna babka . Jedno dieta zneužíva na svoje účely ako ponížiť druhé dieta mna trestá cez moje dieťa čo pre mna je neakceptovateľné . Nezhody prenáša medzi deti .Každý další jej balík vrátim poštou spät. Prečo som neisla k nej ? Niesom blázon sa ist hádať na jej pôdu do jej priestoru keď viem že všetko otočí a zo seba urobí obeť . Ešte by dokázala na ulici kričať ľudia pozrite došla do môjho domu a kričí na mna . Aj keby som držala hubu . Ďakujem že ste to dočítali až sem . 🙏🏻

autor
Včera o 05:51
@anonym_8ad430

Ja ťa chápem. Najmä ak píšeš, že predtým sa k staršej dcére vedela správať ako ku vlastnej a predtým ste mali dobrý vzťah. Tiež by sa mi nepáčilo, že takto manipuluje a ešte tá scéna ako predstierala, že u vás zvonila a ty si jej neotvorila to je riadne psycho. Tak nech normálne povie, že nepríde.
Neviem ti poradiť, čo by som robila, najmä ak manžel to nechce riešiť. Ale chcela som ťa podporiť aspoň v tom, že nie všetci ťa tu majú za sekeru.
A pre všetkých ostatných, nie, rodina sa nedeli na pokrvnú a nepokrvnú. U nás sa to nikdy nestalo, že by sme niekoho vyčlenili, lebo že ten je z predchádzajúceho manželstva. Ani babky, ani tety, ani súrodenci, ani nikto to tomu dieťaťu nedal takto pocítiť.

@anonym_8ad430 🙏🏻🙏🏻🙏🏻ďakujem . Konečne niekto pochopil čo hovorím . Presne tu ide o tu manipuláciu aj jej zásahy do našej rodiny .
Ja nikoho som nenútila aby strážil vnučku - ponúkala sa . Klamala manžela a prečo by som si mala nechať sypať špinu na seba áno ukázala som pravdu - ale to asi nieje in . Lepšie skloniť hlavu a čušať že takto je to ok . Inak som sekera 👍🏻

terezka1947
Včera o 06:12
@anonym_autor

@anonym_55da7f pozor očividne nikto nepochopil moju pointu . Tu nejde o darčeky . Tu ide o manipuláciu . Cez moju dcéru má trestá a druhu dcéru používa ako nástroj .

@anonym_autor ...mne sa to celé nezdá a ani ty mi neprídeš ok. Je to tvoja dcéra, je veľká, myslim, že aj chápe a darčeky určite veľké nečaká. Veď má svoje babky,dedkovi a otca. Druhá vec, keď sa tvoj manžel správa a stará rovnako o vás všetky, čo riešiš?
Niečo sa stať muselo od narodenia druhej dcéry, zase už nie som 15r., aby som verila, že veci sa stávajú odrazu.
V čom je manipulatívna? Podľa mňa, niečo vyveve riešite a zjavne jej vycitas,že neberie obe dievčatá rovnako. Lenže....možno na Tom máš vinu aj ty.
Prijímajú s vďačnosťou, čo dáva staršej(dávala staršej) a nehrot, nevynucuj si nič.
No a daj pokoj manželovi, lebo nakoniec v tomto celom bude nešťastný on. Mne prídeš aj ty v tomto vzťahu ako problémová.
Aby sa nestalo, že budeš hľadať tretieho otca.

anonym_dac8c3
Včera o 06:28

@anonym_autor ja sa len pýtam prečo toto robia svokry proste kvôli čomu a koľko takých je..

terezka1947
Včera o 06:38
@anonym_dac8c3

@anonym_autor ja sa len pýtam prečo toto robia svokry proste kvôli čomu a koľko takých je..

@anonym_dac8c3 no čo tak čítam, nevesty tiež nie sú žiadnou výhrou 😁

abbey1
Včera o 06:49

Úplne zbytočne zúriš, orsjáš a robíš drámu. Nerieš. Nechce sa svokra stretávať, tak sa nestretávajte. Pošle balík? Otvorím, pozriem, ak sa veci hodia, nechám, ak nie, darujem charite. Tvoja dcéra má 16, uz chápe život. Zbytočne robíš drámu a dusno. Kto pozná svokru, vie aká je, detto poznajú ľudia teba.

anonym_dac8c3
@terezka1947

@anonym_dac8c3 no čo tak čítam, nevesty tiež nie sú žiadnou výhrou 😁

@terezka1947 tak možno je to len odpoveď na ich bezdôvodne chovanie. Nevesta nie je žiadny odpad aby sa s ňou zametalo... Je to matka ich vnúčat tak hádam trošku úcty aj zo strany svokier. Veru nečítam ani nepoznám príbeh keby by nevesta cielene šla dodrbavat život svokre

anonym_376e6a

No preháňaš to … mne tiež nikdy v živote nikto nepostrážil dieťa ani mama ani svokra. Tak ak nemá záujem nechaj to proste tak. Nemá. Nieje povinná. A žiaľ aj keď Ťa to možno trápi tak neoprávnene si vynucuješ jej pozornosť pre len Tvoje dieťa … to by som určite nerobila. A balíček si načo od Tety vzala, ale ju s ním hneď neotočila že neprijímam? Peniaze si poslala tiež poštou naspäť? Proste ak babka nemá záujem o vnučku rešpektuj a ži s tým. Bodka

terezka1947
Včera o 06:52
@anonym_dac8c3

@terezka1947 tak možno je to len odpoveď na ich bezdôvodne chovanie. Nevesta nie je žiadny odpad aby sa s ňou zametalo... Je to matka ich vnúčat tak hádam trošku úcty aj zo strany svokier. Veru nečítam ani nepoznám príbeh keby by nevesta cielene šla dodrbavat život svokre

@anonym_dac8c3 súhlasím a rovnako úcta a rešpekt patrí aj matkám manželom, tiež vychovali deti, majú skúsenosti a vychovali nám partnera a asi nie až tak zle, keď sme s ním spokojné.

autor
Včera o 06:52
@terezka1947

@anonym_autor ...mne sa to celé nezdá a ani ty mi neprídeš ok. Je to tvoja dcéra, je veľká, myslim, že aj chápe a darčeky určite veľké nečaká. Veď má svoje babky,dedkovi a otca. Druhá vec, keď sa tvoj manžel správa a stará rovnako o vás všetky, čo riešiš?
Niečo sa stať muselo od narodenia druhej dcéry, zase už nie som 15r., aby som verila, že veci sa stávajú odrazu.
V čom je manipulatívna? Podľa mňa, niečo vyveve riešite a zjavne jej vycitas,že neberie obe dievčatá rovnako. Lenže....možno na Tom máš vinu aj ty.
Prijímajú s vďačnosťou, čo dáva staršej(dávala staršej) a nehrot, nevynucuj si nič.
No a daj pokoj manželovi, lebo nakoniec v tomto celom bude nešťastný on. Mne prídeš aj ty v tomto vzťahu ako problémová.
Aby sa nestalo, že budeš hľadať tretieho otca.

@terezka1947 práve že jej nevyčítam nebol dôvod . Ona sa chovala obom rovnako a led prišiel konflikt a ozvala som sa že načo nám ponuka pomoc keď reálne nieje ochotná pomôcť tak jej obrana bola že som nula ,nemám majetky atd čo je zle na tom keď svokra poviem pomôžem neni problém a ja ju alebo manžel poprosime a ona začne útočiť ako má svoj život , ok poučili sme sa nevyhľadávame ju . Mazel sám povedal že čo hra divadlo prečo klame o čo jej ide . Ja som snou bola minimálne v kontakte . Tam sme išli len na naštvú s manželom . Mne nejde o darčeky čokolády to je pre mna neodstane ide mi ako zvládnuť manipulátor voči deťom

anonym_a5e749
Včera o 06:54
@anonym_autor

@terezka1947 práve že jej nevyčítam nebol dôvod . Ona sa chovala obom rovnako a led prišiel konflikt a ozvala som sa že načo nám ponuka pomoc keď reálne nieje ochotná pomôcť tak jej obrana bola že som nula ,nemám majetky atd čo je zle na tom keď svokra poviem pomôžem neni problém a ja ju alebo manžel poprosime a ona začne útočiť ako má svoj život , ok poučili sme sa nevyhľadávame ju . Mazel sám povedal že čo hra divadlo prečo klame o čo jej ide . Ja som snou bola minimálne v kontakte . Tam sme išli len na naštvú s manželom . Mne nejde o darčeky čokolády to je pre mna neodstane ide mi ako zvládnuť manipulátor voči deťom

@anonym_autor môžem sa opýtať, v čom podnikáš? Máš aj zamestnancov?

anonym_296265
Včera o 06:56

Manipulujete skryto obe, inak nechapem celkom v com podnikas s takou gramatikou. Proste nechce sa starati Ti mesiac o dieta. Ja mam dve deti a tiez svokra ked chcela postrazila, ked mala svoj program povedala ze ma svoj program / nikdy ten program nezrusila kvoli vnukom ak ochoreli/ a my sme sa museli zariadit a najst alternativu OCR, Pcka, raz ja potom manzel

U vas su to take typicke dedinske natahovacky. No tak svokra klame a co, nic s tym neurobis, klamala zrejme cely zivot, ty ju neprevychovas len sa s tym zmierit ze proste taka je.

anonym_96817f
Včera o 06:57

Je to mrcha. Aj ked nie je biologicka babka 1.dcery, tak by som tiez nejaku drobnost poslala aj nevlastnej vnucke. To ako klamala, ze bola u vas, ju poriadne zahanbilo. Nenastal ten konflikt potom? Ja by som si s nou nezatazovala hlavu. Muz nech jej povie, nech prestane posielat, alebo nech to pride osobne odovzdat.

anonym_24e47b
Včera o 06:58
@anonym_autor

@anonym_55da7f pozor očividne nikto nepochopil moju pointu . Tu nejde o darčeky . Tu ide o manipuláciu . Cez moju dcéru má trestá a druhu dcéru používa ako nástroj .

@anonym_autor Pochopila som zámer svokry.Cez nezáujem o synom vyženenu vnučku sa snaží ublížiť tebe.Prosim, neber v zlom, čo ti napíšem.Niekedy pre pokoj v rodine je lepšie "byť hlúpou,,a vyhnúť sa tomu,aby si dokázala napr svokre, že klamala.Stupila si jej na kurie oko a to ju nahnevalo.Nechaj to celé odznieť,neprilievaj olej do ohňa sváru,lebo takto príde o babku tvoja mladšia dcéra a manželovi to tiež nie je pravdepodobne príjemné, že dve dôležité ženy jeho života nevychádzajú dobre

anonym_dac8c3
Včera o 07:47
@terezka1947

@anonym_dac8c3 súhlasím a rovnako úcta a rešpekt patrí aj matkám manželom, tiež vychovali deti, majú skúsenosti a vychovali nám partnera a asi nie až tak zle, keď sme s ním spokojné.

@terezka1947 no skúsenosti mojej svokry ala dávať kravské mlieko od pol roka a chváli sa tu tým mysliac ako dobre urobila. Budem teraz zlá, ale nič sa už nerobí ako ste robili vy. Áno žijeme, ale ako. Jedlo úplne inak dnes , pohybové vzorce úplne inak , čas strávený s dieťaťom úplne inak , pomoc 0 nie ako kedysi že babky boli pomaly druhé mami, škola úplne iné veci sa učia a úplne iným systémom a to nehovorím o Tom tlaku čo je na matku vyvíjaný ktorý vy nepoznáte , vy ste poznali jednu dve kamošky s deťmi a to bolo celé , my dnes úplne prirodzene otvoríme internet na ktorom je kvartál matiek - dokonalych ako inak a nám môže aj hlava prasknúť. Dokonca aj výber prvých topánok je pre matku totálny rébus. Vy ste šli a kúpili jedny z 3 ktoré boli dostupné nemuseli ste rozmýšľať či barefoot, či taký nart, či tak to bude sedieť, či topánka je dostatočne ohybná nič. Takže vaše skúsenosti sú nám naozaj na nič lebo ste nič nevedeli o deťoch. A to nehovorím v zlom , sama moja mama mi povie že v tej dobe nevedeli nič , robili ako jedna baba povedala. Dnes mám problémy s jedením, problém s plochami nohami , som totálne zhrbena lebo ma od pol roka nasilu dávali sedieť a milión vecí by som vám tu mohla napísať. A to teraz mlcim o vyplakani mysliac si že to dieťa ucite nejakej vychove, bitky na dennom poriadku, traumy atď. Nie všade ale väčšinou takto rodiny fungovali. Otca deti nevideli ako bol týždeň dlhý ...Takže nie , v mojich očiach nie ste skúsené, ste za zenitom už v starostlivosti o dieťa v dnešných podmienkach. Jedno sa ale nemení, koľko lásky ste našim mužom dali aby aj oni raz mohli byť dobrý otcovia. Ale fakt sa nejde porovnávať s vami vôbec v nicom. Mama ma ako prvacku pustavala von na cele poobedie až do večera , neriesila kde som čo som nemali sme telefón . Teraz sa mama môže doslova posrat strachom o 12-13 ročné keď nedvíha telefón...
Vaša doba bola posledná bezstarostna a bezstresova doba. Dnes nie je kameň na kameni pri starostlivosti o deti.

anonym_dac8c3
Včera o 07:51
@terezka1947

@terezka1947 no tak z mojej skúsenosti na manželovi opravujem toľko zlých vzorcov z domu aby raz nebol taký zlý vzorec pre našu dcéru. Z lásky k nemu a k nej. Aj ja si nesiem z domu toho veľa. A aj veľa zlého a to mam super rodičov. Len proste nevedeli o deťoch a výchove nič.

anonym_5b39ee
Včera o 08:41

@anonym_autor
Keď sa na to pozrieme úplne pragmaticky, je fakt, že tvoja staršia dcéra nemá biologicky ani právne nič spoločné s tvojim mužom a tvojom svokrou. Nie je to jeho dcéra a ani jej vnučka. Je to tvoje dieťa s iným mužom, nikdy nebude dediť a podobne. To je proste fakt bez ohľadu na to ako ju vychovávate. A to určite vie aj tvoja dcéra.
Tvrdíš, že svokra je manipulatívna. Ale nie je trochu manipulácia z tvojej strany, že trestáš svoju mladšiu dcéru tak, že jej nedáš balíček od babky, keď tvoja staršia dcéra nič nedostala?
Snáď aspoň muž má trochu rozumu a neoberie dieťa o babku a seba o mamu. Lebo žien môže mať ešte 10, mamu má len jednu.

autor
Včera o 08:43
@anonym_dac8c3

@terezka1947 no skúsenosti mojej svokry ala dávať kravské mlieko od pol roka a chváli sa tu tým mysliac ako dobre urobila. Budem teraz zlá, ale nič sa už nerobí ako ste robili vy. Áno žijeme, ale ako. Jedlo úplne inak dnes , pohybové vzorce úplne inak , čas strávený s dieťaťom úplne inak , pomoc 0 nie ako kedysi že babky boli pomaly druhé mami, škola úplne iné veci sa učia a úplne iným systémom a to nehovorím o Tom tlaku čo je na matku vyvíjaný ktorý vy nepoznáte , vy ste poznali jednu dve kamošky s deťmi a to bolo celé , my dnes úplne prirodzene otvoríme internet na ktorom je kvartál matiek - dokonalych ako inak a nám môže aj hlava prasknúť. Dokonca aj výber prvých topánok je pre matku totálny rébus. Vy ste šli a kúpili jedny z 3 ktoré boli dostupné nemuseli ste rozmýšľať či barefoot, či taký nart, či tak to bude sedieť, či topánka je dostatočne ohybná nič. Takže vaše skúsenosti sú nám naozaj na nič lebo ste nič nevedeli o deťoch. A to nehovorím v zlom , sama moja mama mi povie že v tej dobe nevedeli nič , robili ako jedna baba povedala. Dnes mám problémy s jedením, problém s plochami nohami , som totálne zhrbena lebo ma od pol roka nasilu dávali sedieť a milión vecí by som vám tu mohla napísať. A to teraz mlcim o vyplakani mysliac si že to dieťa ucite nejakej vychove, bitky na dennom poriadku, traumy atď. Nie všade ale väčšinou takto rodiny fungovali. Otca deti nevideli ako bol týždeň dlhý ...Takže nie , v mojich očiach nie ste skúsené, ste za zenitom už v starostlivosti o dieťa v dnešných podmienkach. Jedno sa ale nemení, koľko lásky ste našim mužom dali aby aj oni raz mohli byť dobrý otcovia. Ale fakt sa nejde porovnávať s vami vôbec v nicom. Mama ma ako prvacku pustavala von na cele poobedie až do večera , neriesila kde som čo som nemali sme telefón . Teraz sa mama môže doslova posrat strachom o 12-13 ročné keď nedvíha telefón...
Vaša doba bola posledná bezstarostna a bezstresova doba. Dnes nie je kameň na kameni pri starostlivosti o deti.

@anonym_dac8c3 čítať tvoj príspevok je naozaj pre mna prínos a vidím to rovnako . Svokra chcela aby dcéra bola v pól roka odplienkova a sedela na nocniku . Bola predčasne narodená cvičila som snou a sedieť začala 8-9 mesiacoch . Chodít začala v 15-16 mesiacov . Počúvala som že ak by som ju dala do choditka behala by už 9 mesiacoch plno obplienkovana . Ja som stymto nesúhlasila . Pockala som kedy sa sama posadí , kedy sa sama postaví . Dnes behá tancuje je šikovná . A to že som svokru neposluchala som sa stala pre ňu nepriateľom . A teraz vedie somnou boj cez deti . Svoje vnucke ukazuje že je správne dostať čokoládu len ona čo po tom že má sestru . Ty si lepšia si naša krv . Toto je pre mna neprijateľné . Zaráža má koľko žien by to tolerovalo , bolo ticho nechali dospelu osobu voziť sa po svojom dieťati a rodine ktorú vybudovalo ich vlastne dieta .
Ak nemám byt prínosom pre svoje dieťa ( jej syna ) tak nebudem robiť zle a uz vôbec nie cez vnúča . Ona dáva zlý vzorec svojej vnucke .
Mame dve mačky jedna je cistokrvna a druha z ulice . Jedna je prítulná a druha odmerana . Dcere dám do jednej ruky 3 pamlsky pre cistokrvnu , ale odmeranu a do druhej ruky dám 2 pre mačku z ulice ale prítulnu . Dcéra povie mami ale ti si mi dala malo len dve … hovorím áno ,je to zle?.. áno obom musíme dať rovnako aby to bolo fér .
Tu je moja pointa môjho pôvodného príspevku . Ďalej už komentovať nebudem . Nebudem tu dokazovať svoj charakter .pekny deň všetky 🙏🏻

anonym_f99de3
Včera o 09:18
@anonym_autor

@anonym_dac8c3 čítať tvoj príspevok je naozaj pre mna prínos a vidím to rovnako . Svokra chcela aby dcéra bola v pól roka odplienkova a sedela na nocniku . Bola predčasne narodená cvičila som snou a sedieť začala 8-9 mesiacoch . Chodít začala v 15-16 mesiacov . Počúvala som že ak by som ju dala do choditka behala by už 9 mesiacoch plno obplienkovana . Ja som stymto nesúhlasila . Pockala som kedy sa sama posadí , kedy sa sama postaví . Dnes behá tancuje je šikovná . A to že som svokru neposluchala som sa stala pre ňu nepriateľom . A teraz vedie somnou boj cez deti . Svoje vnucke ukazuje že je správne dostať čokoládu len ona čo po tom že má sestru . Ty si lepšia si naša krv . Toto je pre mna neprijateľné . Zaráža má koľko žien by to tolerovalo , bolo ticho nechali dospelu osobu voziť sa po svojom dieťati a rodine ktorú vybudovalo ich vlastne dieta .
Ak nemám byt prínosom pre svoje dieťa ( jej syna ) tak nebudem robiť zle a uz vôbec nie cez vnúča . Ona dáva zlý vzorec svojej vnucke .
Mame dve mačky jedna je cistokrvna a druha z ulice . Jedna je prítulná a druha odmerana . Dcere dám do jednej ruky 3 pamlsky pre cistokrvnu , ale odmeranu a do druhej ruky dám 2 pre mačku z ulice ale prítulnu . Dcéra povie mami ale ti si mi dala malo len dve … hovorím áno ,je to zle?.. áno obom musíme dať rovnako aby to bolo fér .
Tu je moja pointa môjho pôvodného príspevku . Ďalej už komentovať nebudem . Nebudem tu dokazovať svoj charakter .pekny deň všetky 🙏🏻

@anonym_autor autorka robis to skvele, chranis svoje deti, to je tvoja práca 🙂 nenávistne komentáre, ktoré z teba robia toxicku nerieš, oni si len prisli rypnut, aby sa cítili lepsie. To, co ty riešiš, riešia iba dobre matky, ktorým záleží na svojich deťoch.

anonym_a4bae9
Včera o 09:56

@anonym_autor neni to fér a mrzí ma to. Pokrvné nepokrvné rodina má držať spolu. Prajem Ti veľa síl 🫂💐❤️

anonym_05e0de
Včera o 10:42

@anonym_autor ty si dobra furia. Keby mne nejaká nevesta ukazovala záznamy z kamery ako usvedcujuci dôkaz, tiež by som sa na ňu pekne vy. rala. Spamätaj sa ženská.
Ja sa tej svokre vôbec nečudujem, a myslím ze pravda je niekde úplne inde. Rada by som si vypočula aj svokru.

anonym_e58a1c
Včera o 10:52

@anonym_autor a tvoja exsvokra posiela dary prvorodenej? Exsvokra by mala posielať dary aj druhorodenemu dieťaťu. Ci ako to mate?

terezka1947
Včera o 12:43
@anonym_e58a1c

@anonym_autor a tvoja exsvokra posiela dary prvorodenej? Exsvokra by mala posielať dary aj druhorodenemu dieťaťu. Ci ako to mate?

@anonym_e58a1c no ale fakt, exsvokra by mala posielať tiež darčeky pre druhú dcéru.

terezka1947
Včera o 12:45

Rozmýšľam....koľko prešľapov urobili moji rodičia vo výchove, vzdelaní a stravovaní.
Normálne som úplne poznačená ich toxicitou. A budem sa vyvarovať všetkého.
Som sama zvedavá ako trvalo poznacim toxický svoje deti.
Tie dnes e deti nie sú teda žiadna výhra, to si musíme priznať.
Zase by som tak našu generáciu neglorifikovala.

anonym_f9a4eb
Včera o 13:39

@anonym_autor Ja len toľko napíšem, že si úplne normálna.Kazdeho normálneho človeka by to štvalo ako aj teba.Ludia sú tu na teba agresívny,lebo majú podobné problémy ako tvoja svokra.SÚ PRÁZDNY A DOKAZUJÚ SI SVOJU HODNOTU AROGANCIOU.Svokra aj niektoré komentujuce sa ťa snažia ponížiť,aby sa oni cítili,že sú" "viac" . Vôbec neberú do úvahy, že píšeš, že ste mali niekoľko rokov parádny vzťah.Chod si svoje,tvoja rodina je dôležitejšia ako svokra a jej toxicita.

anonym_700048
Včera o 13:51

@anonym_autor moja matka, babka oboch mojich dcér pravidelne gratuluje len jednej dcére. (Ma len 2vnucky) 😂🙈 moja dcéra jej sama povedala, že ak nezagratuluje aj druhej vnucke, tak nech si nechá darček, nechce ho😂

0kristina0
Včera o 15:39

Nova doba. Matka co si chrani svoje prvorodene je nazyvana toxickou. Hotove perly tu podaktore vypisujete.
Autorka: podla mna to co robis, uplne staci, nepustaj sa s nou do dalsieho konfliktu.

anonym_491b3e
Včera o 16:27
@terezka1947

@anonym_e58a1c no ale fakt, exsvokra by mala posielať tiež darčeky pre druhú dcéru.

@anonym_e58a1c
@terezka1947 slepice,dievca uz ma mrtvych starych rodicov z otcovej strany.

anonym_598efc
Včera o 22:46

Nevieš sa absolútne vyjadrovať. Tvoj text nemá ani hlavu, ani pätu. To, že tvoj muž berie tvoje ,,veženené" dieťa, ako svoje, je super. Ale tvoja svokra ho za svoje vnúča brať nemusí. Je jedno, že pred tym, rozdiely nerobila. Si rovnako divná, ako ona. XY starych rodičov vnúčata nestraži, nepomaha. Oni svoje deti vychovali. Su to vaše deti, nie ich. A je jedno, či sa ti to páči, alebo nie. Ty si taká.nevesta, ako ona svokra.

anonym_2d9952
Dnes o 04:38
@anonym_9cff09

@anonym_autor máš presne takú svokru akú si zaslúžis. A osobne si myslím, že tvojej 16 ročnej dcére je ukradnute, že jej cudzia babka zrazu prestala posielat čokolády 🙄 Svokra je síce trápna, že ťa ide trestať cez deti ale ty ešte viac, že si urobila také haló lebo k vám neprišla a klamala, že si jej neotvorila. Ale asi si vo všeobecnosti hádavy typ, stačí si prečítať tvoju toxicku konverzáciu. A tiež nerozumiem prečo očakávas, že ti bude strážiť deti? Tak ako povedala, má právo si užívať dôchodok.
Teraz mi môžeš napísať ako som mimo a začať tu štekať na mňa ako na ostatných co ti nenapísali podľa tvojich predstáv. Čau.

@anonym_9cff09 tak baba klame pred svojím synom , že prišla, autorka jej neotvorila a autorka , keď sa autorka obháji a dokáže svoju pravdu, je hádavy typ. Tak toto je už celé v pi.i ...

anonym_2d9952
Dnes o 04:57
@terezka1947

@anonym_e58a1c
@terezka1947 autorka písala, že starý rodičia zomreli. Prečo by mali posielať ex svokrovci darčeky druhorodenej, keď s nimi nie je v žiadnom rodinnom zväzku? Kdežto prvorodená patrí do ,,novej,, rodiny. Toto celé je o charakteroch dospelých ludí.... Povedzme si pravdu, ani exsvokrovci často neposielajú darčeky svojim vnúčatám, ako trest, že žiju s matkou, lebo ich matka si dovolila rozviesť sa s ich dokonalým synkom.. 🙂👍