Nezištná pomoc
Ahojte. V kratkosti by som rada objasnila situaciu a poprosim o nazor, mozno aj chlapov ak tu nejaki su, ako by to vzali. Mam priatela, ja mam 28r.,on o cosi starsi. Nie sme spolu moc dlho, cez tri mesiace. Jeho rodinu este nepoznam. Ani on moju. Resp.ja ani nijaku nemam. Nehrnieme sa do toho a vsetkemu davame cas, ale obaja to myslime spolu dobre a planujeme raz casom rodinu, deti. Mame sa radi, ale tak je samozrejme ze nas vztah nie je este neviem ako stabilny. Obaja pracujeme a mame svoje aktivity ale snazime sa. Jeho otec je chory a lezi teraz v nemocnici. Zajtra ho prevezu do inej, ktora je blizko mna. Som priatelovi oporou, davam tomu priestor, nech ma cas byt s nim tak sa aj pomenej vidime. Pretoze ja som prisla o obidvoch rodicov uz a surodencov nemam, pamatam si ake to bolo, ked mi umierala mamka a minuly rok otec. V akom som bola stave, kolko som travila casu v nemocnici. Nastastie jeho otec na tom tak zle nie je. Bude v pohode hadam. Avsak kedze rodinu este neriesime, tak sa ani do jeho rodiny nesackujem a nechavam to na neho, a na nase rozhodnutie ked bude vhodny cas. Chapem ho ze teraz by bolo neprijemne pre nich spoznavat v takej situacii niekoho. Takze neriesim. Ale moj dovod preco tu pisem. Napadlo mi, ze kedze lezi tu blizko mna, ze by som za nim zasla. Moja predstava je taka, ze mu urobim nejaku chutnu polievku, kupim casopis...predstavim sa, vysvetlim ze byvam blizko, tak som si povedala, ze mu mozno urobi spolocnost dobre aj s dobrou polievkou. Neviem ci ma tu niekto spravne pochopi, nechcem si tym ziskat este viac priatela. Prave naopak vobec tu o neho ani tak nejde, len sa mi tym vynorili spomienky na mojho ocka, s ktorym som mala uzasny vztah a chyba mi. Nejak som sa spätne vratila do chvil, kedy tak lezal v nemocnici s tou istou diagnozou, viem ako mu robilo dobre, ked ktokolvek prisiel, ved cele dni lezat v nemocnici a cumiet do blba fakt nic moc. Viem, ze priatelova rodina budu chodit po praci za nim, ale to je niekedy po 17.tej h.a nie kazdy den, ja by som zasla na obed s tym, ze ak by sa mu to pacilo a nevadilo, rada by som chodila hoci aj kazdy den, s dobrym jedlom, novym casopisom a dobrou naladou. Uprimne by som mu povedala, kto som, co som, ze by som mu tym chcela len urobit radost a sprijemnit trochu cas v nemocnici, mozme rozpravat sa, to vsetko ak samozrejme zareaguje pozitivne a suhlasil by. Chcem ho zaroven poprosit, nech to ostane take male nase tajomstvo aspon pre zatial. Pretoze ako som pisala, nejde mi o ziskanie si priazne priatela, ale o pomoc starsiemu cloveku, ktoreho sice este nepoznam, no uz teraz ho mam rada zo slov priatela. Je to vraj velmi dobry clovek a cela jeho rodina a vzdy hovori, ze ma budu mat velmi radi. Hadam to nevyznelo ako blbost, nie je za tym nijaky skryty umysel, naozaj len citim ze je to nieco ako dobry skutok pre ineho cloveka. Mam vystudovanu socialnu pracu, asi to mam v povahe a nieco vnutri mi vkuse hovori, ze to mam urobit, ze to bude spravne. Uvedomujem si, ze to moze dopadnut aj zle, preco by sa mal chciet bavit chory clovek s cudzou mladou zenskou, ale mozno naopak by ho to potesilo. Co si myslite, je to dobry napad? a urcite padnu aj rady, ze nie, ze radsej ist s priatelom. Ak to navrhne on sam, pojdem velmi rada, ale nemyslim si ze by mu to napadlo. A nechcem aby si myslel, ze sa nanucujem do rodiny. To vobec nie.
@marlaura mne to príde veľmi milé, len by som to neriesila ako tajomstvo ale normálne povedala priateľovi, že by som tam chcela ísť, či môžem.
Ináč komentáre od začiatku, ako by ťa otočil aj s polievokou, dokonca nechal atď atď svedčí o primitite. Prečo by ťa mal domov poslať atď. Veď si synova priateľka. Pekne sa predstavíš, on by bol podľa mňa milo prekvapený, podla toho, čo píšeš, aký je milý.
Si veľmi empaticky človek, dobrý človek! Určite to urob, prečo nie. Ja v tom fakt nevidím problém, ako každý píše...
@sono2 no teraz neviem, ci to myslis vazne, alebo ironicky...... hm 😒
@marlaura popros admina, on tu tému zamkne. Už včera bolo neskoro. Mala si to urobiť asi 1 sekundu potom, ako si ju tu vložila 🙂 toto nebola otázka, ale oznámenie: Toto som si vymyslela a takto to zrealizujem, a hovorte si čo chcete 🙂
@obsadenemeno normálne to píšem. Ľudia už ľudí nezaujímajú. Rodina rodinu nezaujíma. Ona chce za ním nezištne prísť. Prečo nie? Ja si to viem celkom živo predstaviť. Je odvážna. Prečo by ju mal vyhodít. Ale nerobila by som to poza chrbát, načo. Veď nakoniec, keď ju vyhodí bude výhodená. Ja si myslím, že by to otec synovej priateľke neurobil. Ja osobne by som to neurobila. Prečo by som mala byť na niekoho zlá, kto sa snaží?
@miriam11 "... Uterak svoj mam, zubnu kefku si u vas poziciam."
@salfusco zeleninova moze byt?Dnes varim ja 🙂
@sono2 tento ležiaci pán nie je žiadny vetchý starček, ktorému dobre padne akákoľvek pozornosť od kohokoľvek... je to s najväčšou pravdepodobnosťou chlap v najlepších rokoch, ktorý má tiež svoje trápenie, svoje pocity, svoju dôstojnosť... Po troch mesiacoch íst s polievočkou cudziemu chlapovi, ktorý nemusí byť vôbec žoviálny typ alebo typ "pokecám si aj s mŕtvolou" môže to byť aj trápne, aj rozpačité, aj nevhodné... a trojmesačná známosť s polievkou v nemocnici je pravdepodobne typ "neviem čo je vhodné"
Mna udivuje jeden fakt, ako zenam kape na mozog niekedy. Ona ho po troch mesiacoch nezoznami, ale od neho ocakava ze hej....niekedy su zeny ze uz po prvom rande spriadaju uz plany na svadbu-materstvo...vid tu priklad.
A ze preco chlapu utekaju kade-lahsie 🙂
A zase aj jeho treba pochopit, sa spoznava s frajerkou, dava cas. Mozno o mesiac da kopacky. Tak naco vesat na nos rodiny kazdu frajerku?
@lubkavargova1
@alaguema
dámy, zakladateľka písala, že rodičov nemá ani súrodencov... takže ona to berie asi nejako inak, na veci to nič nemení, že to nie je určite vhodné...
@sono2 tu nejde o zaujem ci nezaujem. Je to cudzi clovek. Ak chce byt tak "nezistna" tak nech ide s polievkou do hospicov ci domovov dochodcov, zaujimat sa o cudzich ludi. Len to by ju nenapadlo, lebo tam nie je ziadna vyhoda/zaujem/precobysatamtrepalakcudzimludom.
Je to proste nevhodne. Ak chce pomahat, verim tomu, ze by sa naslo plno inych pripadov, kde by nebol "zistny" umysel za pekne vykreslenou a "nezistnou" ochotou. Ved ak by stary pan nebol jej frajera otec, urcite by sa tam nedrilala.
@0silvia0 mozno je to tym, ze aj ked to tu bolo vyvracane, stale si myslim, ze tento novy profil je vlastne stara prispievatelka. Ono tak narychlo vytvorit novu osobu aj s rodinnym pozadim nie je take jednoduche, a este si to aj pamatat.
Mozno preto to vyznieva, ako to vyznieva, lebo sa pribeh meni podla toho, kde sa diskusia ubera.
A akokolvek si to autorka otoci, je to nanucovanie do rodiny. Aj ked sa to snazi zaobalit do "nezistnosti".
A preco chcela, aby to bolo tajomstvo???
@obsadenemeno
A ešte aj poprie vlastne deti 👍😂😂
@obsadenemeno mne tento typ osôb nie je sympatický, starý/nový nick neriešim, ani neregistrujem problémy starého nicku. Ale tento typ človeka mi pripadá taký vychcaný, úlisný, ako keď si pavúk chystá pavučinu a chce do nej lapiť svoju obeť, najprv sa ukáže v najlepšom svetle, presvedčí seba že je najlepšia a najdokonalejšia bytosť pod slnkom a potom o tejto svojej pravde pomaly začne presviedčať aj svoje okolie. A nenápadne zákulisnými ťahmi dostane svoju obeť tam, kde potrebuje. Bohužiaľ poznám takéto typy osobne a až ma trasie, keď som v ich blízkosti... ja neviem, či sú tieto osoby také naivnonasprostasté naozaj, alebo to len hrajú, ale obávam sa, že je to ich skutočná tvár...
@0silvia0 krásne napísané. Ja by som to krajšie nevystihla 😀
@0silvia0 mne skor pripada ako zufalka, co sa tak trasie o ten vztah, ze neakceptuje partnerovo rozhodnutie ju "este" nepredstavit rodine (a specialne nie v takejto situacii) ze je ochotna sebecky urobit nieco, co potencialne moze znamenat koniec vztahu. Lebo ten jej vyzera ako clovek, co si chrani sukromie a neponahla sa v tom vztahu. Mozno vie preco, mozno si este nie je isty, ci chce alebo nie s nou byt.
A to, co ona chcela urobit, je bohapuste vtieranie sa do sukromia inych.
Tak neviem, ci je tak blba alebo ulisna alebo zufala.
@marlaura Určite by to staršiemu pánovi bodlo, ale asi by si tam mala isť najskor s priatelom a po jeho suhlase sama.
Aj ked myslim že vek na aby pochopil toto co pises by uz mal mat.
Hmm, za seba mozem povedat, ze je to uplne debilny napad. Ja ked si napr predstavim, zeby mojho muza v nemocnici prisla do nemocnice s polievkou pozriet synova priatelka, s ktorou nas este ani nezoznamil, tak by som sa asi aj nasrala...ze ci si mysli, ze ja neviem svojmu muzovi navarit a doniest polievku ked treba, ze ma musi suplovat...a ze sa v takto nevhodnej chvili natiska do rodiny. A neviem v akej nemocke lezi ten panko, ale navstevne hodiny su zo zasady najskor po 14-15hod, urcite nie v case obeda. A obvykle do 17-18hod, takze aj tak by ta tam nepustili skor. Hlavne, ak nie si rodina.
@lubkavargova1 aano,zeleninova je fajn 🙂
@salfusco aj sosovicova, aj bandurky na kvasno.....
Tak toto je dobré psycho 😂
@marlaura ked som nezistne nieco upiekla exovmu otcovi ked sme sli k nemu na navstevu a ocakavala ako dobre mu to padne, kedze exovi rodicia spolu nikdy nezili, zil sam a dost biedne....tak stary pan bol ku mne vulgarny a tusim mal aj erekciu 🙂 🙂 🙂 "mila" spomienka.
Mna v tom falosnom zachvate mesiasstva aspon ospravedlnuje vtedajsi vek, bola som mlada a sprosta.

@marlaura
@salfusco ja som písala IP radkanike ci je to ona na druhom nicku. Zaujímalo ma ako pokračujú s priateľom, ci sa ozval. Pýtala sa kde si môže pozrieť tento tu príspevok, názov témy. Skôr preto asi reagovala. Nevytvárajte tu hneď sci-fi :*