icon

Neznášam nevlastného syna, ktoré je u nás v striedavke

23. júl 2022

Vydala som sa mala dieťa. Môj manžel mal ženu/priateľku, ktorá s ním mala dieťa. Rok po narodení ho kopla do rici a vytrieskala z neho vysoké výživné. Ja som ho spoznala už v takejto konštalácii. Podporila ho v tom, keď chcel striedavu. Striedava mu prešla. Dieťa je u nás druhý rok a ja ho doslova neznášam, nemôžem ho vystáť. Je to jedno falošné a vychcane dieťa. Mne donasa na svojho otca, dokonca aj mamu. Otcovi donasa na mňa a svoju mamu. A jeho mama nám už veľakrát volala, že mu hovorime a že ho huckame proti nej. Ja už sa doma necítim vôbec dobre. Keď mi niečo povie neverím mu už ani "nos medzi ocami" . Manželovi som už stokrát hovorila čo sa deje. On s chlapcom rozpráva ten mu povie, že nevie, nepamätá a možno. Ženy ja som už na prášky s chlapca. Ja ho uz u nás nechcem a niekedy rozmýšľam, že podám na rozvod a nech s ním muž žije sám. Prepáčte musela som to sem napísať

Strana
z7
modry1985
25. júl 2022

@zooeynka iste....ale súd na SR pokiaľ je nezhoda na forme výchovy netrvá deň ani týždeň ale mesiace ba až roky...a keďže otec VIE....že do rozhodnutia súdu sú si obaja rodičia rovnocenný - kľudne si dieťa môže brávať....kľudne si ho môže nechať...atď....tak znejú zákony SR....

zooeynka
25. júl 2022

@modry1985 len takych otcov je maaaaalo. Osobne nepoznam ziadneho ktory by sa trhal aby deti dostal aspon do ss -len s tym operuju pri rozvode, ale potom si to premyslia a pochopia ze volny cas by mali fuc a z roboty pridu do dalsej sichty a vykaslu sa na to.

modry1985
25. júl 2022

@zooeynka no vidiš a ja zamestnávam 3 ktorý majú osobku a ja sám mám SS od 2 a pol roka dieťaťa....a nepoznám zase muža ktorému by stačilo 4 dni v mesiaci s dieťaťom....nie je spoločnosť ako spoločnosť...prirodzene ak nájde žena muža v krčme po 7 poldeci....ten sa asi trhať o deti nebude.....cca 30 % detí na SR končí v striedavke / u otca....tak predsa len asi nejaký budú.....

dadis
25. júl 2022

@modry1985 Myslim, ze v Bratislave to je viac ako polovica deti. Ja si myslim, ze ta striedavka je svojim sposobom trest pre muzov 😂, konecne si okusia starostlivost o dieta v celej jeho nadhere 😀, od varenia, prania, rodicovskych, robeni desiat, lekarov , chorob a ocriek 😀, zistia ze cizmy stoja 50 eur, kolko stoji kruzok, ze treba tam dieta vozit, ze treba kde/tu nieco zasit, skontrolovat ulohy, vyskusat, kupovat zosity a pravitka 😂, nielen kazdu druhu sobotu mc donald a kino 😀, v nedelu obed u babky, ale full starostlivost...ale samozrejme dieta musi byt spokojne a nie vyfasovat takuto macochu...

dadis
25. júl 2022

@modry1985 Este doplnim, ze vela chlapov to ale zvlada fakt na jednicku 👍

mishkamishka
25. júl 2022

Ahoj, ak môžem čisto z praktického hľadiska - nenechávaj malého so starším nikdy osamote, ani od neho nežiadaj, aby naňho dohliadol, aj keby si to neviem ako veľmi ocenila a potrebovala. Malé dieťa je úplne bezbranné a to staršie zasa dosť silné na to, aby mu mohlo ublížiť aj fatálne. Bez ohľadu na to, prečo sa starší tak správa (to už riešili vyššie), nečakaj od neho pomoc s malým ani ju nevyžaduj a bedlivo dozeraj, keď sú spolu - aj moja staršia rada trápi mladšieho a baví sa na tom, ako vrieska a hnevá sa alebo plače a to sú súrodenci a má ho ináč veľmi rada. Vekovo zhruba rovnako sú. Vtedy hneď zasiahnem, lebo jej prístup sa občas blíži šikane... Ona to tak neberie, asi je to vekom, ja to vnímam veľmi. Takisto by som dala veľký pozor nechávať oboch s otcom - ten môže byť v tomto extrémne neopatrný. Ináč, prístup otca je naozaj zvláštny, ja osobne neviem, či by som zostala s takýmto človekom - proste by som chránila svoje dieťa v prvom rade. K striedavke a výživnému - neviem, aké má tvoj muž príjmy, ale keď mu rátali výživné (býva cca 10 - 20 % z platu), žil sám, preto mu určili vysoké výživné. Teraz má druhé dieťa, na ktoré má vyživovaciu povinnosť a takisto ak ste manželia a si na rodičáku, má vyživovaciu povinnosť aj voči tebe. Takže jeho pomery sa hodne zmenili a preto aj váška výživného nebude rovnaká, pokojne môže byť nižšie, hoci dieťa je staršie - súd jeho ďalšie vyživovacie povinnosti zohľadní. Preto ak by sa vám vrátane detí všetkým uľavilo, ak by ste ukončili striedavku, sná´d by to za tie peniaze, ktoré budete platiť, stálo. Bola tu jedna, tusím má nick panelacikova, ktorá písala, že podobnú situáciu riešili dvoma domácnosťami - počas prítomnosti dieťaťa kvôli striedavke boli od seba. Po pár rokoch deti vyrástli a už žijú spolu. Proste mali pokoj, a to obdobie preklenuli.

modry1985
26. júl 2022

@dadis aj veľa žien....problémom je že je rok 2022 a ženy / muži si svoje úlohy ( mimo biologických ) niekedy pomenili....t.j máme mužov v domácnosti a naopak workoholické ženy vidiace len seba a svoje JA....príprad vždy treba brať individuálne....niekedy skutočne je otec ten čo dá dieťaťu viac , niekedy je to matka.....každopádne situácia sa mení ...vidím to vo svojom okolí keď muži ostávajú na materskej ....a ženy budujú kariéru....v roku 1990 nepredstaviteľné....

ljzozv
26. júl 2022

@modry1985 chlap zostane na materskej a dostane rovnaké peniaze akoby chodil do roboty a nemusí sa zdvihnúť z gauča... To je gro chlapov v mojom okolí... Je to ten hlavný dôvod, nehovorím, že sa nevedia postarať, ale keby dostali menej peňazí, tak nezostanú doma s dieťaťom... 🤷‍♀️

janickacrazy
26. júl 2022

@ljzozv v mojom okolí tiež som sa stretla s tým, že chlap na materskej, o dieťa sa stará žena, ktorá je tiež doma a čerpá si podporu, no keď sa to dá, tak čo už

modry1985
26. júl 2022

@ljzozv Zlých mužov v okolí máte....treba zmeniť " prostredie "

anonym_393829
7. okt 2025

@anonym_autor urobila si chybu že si dovolila striedavku, ja by som sa s cudzím dieťaťom nevedela zahrať, ani sa učiť a neminula by som na neho ani cent. Vždy by bolo uprednostňované moje dieťa. Už si rozvedená?

Strana
z7