icon

Neznášam svoje kolegyne

27. dec 2020

Mam starsie kolegyne ktore ma davaju dole. Neznasam ich. Som pohodovy clovek a ludia ma maju radi. Mam veselu povahu a stale dobru naladu no oni si mysia,ze ked si vyspevujem alebo sa rozpravam s klientmi som podla nich leniva a divna pricom ja svoju pracu mam spravenu. Za to ze oni behaju po oddeleni a hladaju si robotu je ich vec ale potom stonaju ze su narobene. Dalsia vec co mi vadi,ze sa staraju do veci ktorym nerozumeju. Som sestra viem co mam ako sestra robit aby som pomohla danemu cloveku alebo ako to mam robit no oni povedia,ze to tak nemam robit,ze to staci aby som spravila tak ako to robia oni. Uvediem priklad:
Mame par klientov co maju problemy zo spankom a chodia po oddeleni alebo chodia fajcit alebo rozpravaju. Klientom sa davaju lieky o 19 a oni aby mali klud im hadzu lieky na spanie hala bala. A mna drbu za to,ze im odmietam davat lieky na spanie ale nenechaju si vysvetlit,ze ked ten clovrk ma vo vecernej liekovke liek na spanie a oni mi daju o 8 dalsi liek na spanie tak ten klient je uplne mimo.
Som ja ta divna??? Aby mi kolegyna co ma opatrovatelsky kurz hovorila ci mam podat to alebo to? A takychto problemov je vkuse normalnr som uz z tej prace znechutena.

hermanoval
28. dec 2020

Ja som myslela ze tie kolegyne sú tiež sestry

autor
28. dec 2020

@oslo1 K liekom maju aj opatrovatelký pristup pretože su síce pod zamkom ale uprimne nie je to nejak chránene takže ak som zrovna mimo sesterne za ten čas tam vie vojsť aj klient a dostať sa k liekom.

@elizabet173 prepáč ale lekarovi je to jedno. a bohužial je taka realita.navyše nemôžem porovnavať nemocnicu a domov dochodcov. U nas sa opiaty zapisuju na kusky papiera a ked nesedia tak nič sa nedeje je v tom bordel no

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
oslo1
28. dec 2020

Mate to tam velmi divne. Raz tam budete mat samovraha, co vam pohlta lieky.
Sesternu treba zatvarat, zamykat. My mame swipe access vsade.
Inak, teraz ma napadlo, ty mas tiez len strednu skolu, si prakticka sestra? Ako to, ze to tam mas nastarosti? Vsak ty si este vzdelanie len dorabas.
Opiaty na kusky papiera? Si si ista, ze ste riadny registrovany DS?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
29. dec 2020

@oslo1 ale prosim Ta su asi radize maju personal a hlavne ze usetria na sestrach,tak radaej vezmu opatrovatelky a usetria tak to chodi bohuzial a potom taka s kurzom je tam eate aj sedkou ked m dlho robi.Moja sestra s VS tiez nastupila do DD len ako pomocny personal lebo nemali mieato pre sestri a este na mej usetrili a robila tam vaetko aj seatru aj opatrovatelku

autor
29. dec 2020

Baby troska vas musim opravit. Ja nie som opatrovatelka. To robia zeny zo zakladnym vzdelanim ja mam vysoku s mgr.titulom plus si dorabam este ose. Aby som mohla byt plnohodnotna sestra. Tvrdit ze prakticka sestra a opatrovatelka je to iste je dost silna kava. Ja tym ze som zacala studovat o sebe tvrdit,ze som sestra uz mozem nikto mi to pravo nevezme a navyse je rozdiel sestra a sestra.opatrovatelka vie zaklady pricom sestra robi prevazy,picha injekcie,vybera katetre,krmi cez gastricku sondu a toto opatrovatelky v kompetencii nemaju

petulda333
29. dec 2020

To myslis vazne? Mate tam bordel, porusujete pravidla, bijete ludi a teba trapi, ze niekto povie, ze sestra a opatrovatelka je to iste?! Och boze. 🤮

autor
29. dec 2020

@petulda333 a co mam podla teba robit? Myslis si ze toto sa deje len u nas? Poznam 15 zariadeni kde to je aj horsie. A ja klientov nebijem. Robia to starsie kolegyne ktore su vyhorete a maju empatiu na bode mrazu

jankapepe
29. dec 2020

Čo máš robiť? Ako vážne?.....ubehli 2 dní odkedy si písala úvodný príspevok. To sú ďalšie 2 dní čo niekoho bezvládneho bijú ďalšie 2 dní čo lieky hádžu ľuďom bez rozmýšľania....chorým ľuďom! starým ľuďom!
Povedz mi prosím názov zariadenia, rovnako ako aj tých o ktorých vieš že je to tam ešte horšie 😢 ja to ani čítať nemôžem....to sú Vianoce ☹️ ....som zavretý xy mesiacov bez navsev kontaktu so svetom...bijú má.... ničia liekmi....je tu jedna milá osoba ale aj tej to je jedno....rodine to ani vysvetliť neviem aby mi pomohli...lebo som zdebilnel s liekov..... takto som umierať nechcel....keby to bolo aspoň rýchlo, hneď....koľko tu ešte budem? mesiac? Rok? Päť????

autor
29. dec 2020

@jankapepe ja som uz napisala. Riesit to budem az odidem. Mame mat schodzu kde to chcem predhodit ako temu ktoru treba riesit ale ukazovat nebudem na nikoho. Mam 2 male deti nemozem si dovolit ostat nahle bez prace uz som to tu pisala

ysseba
29. dec 2020

Bože to je hrozné, že sa takto správajú k starčekom ☹ Inak predpokladám, že oficiálne opatrovateľky nepodávajú lieky, že? Teda ak by sa stal nejaký prúser, tak predpokladám, že by si bola na vine Ty, lebo podávanie liekov je v tvojej kompetencii, nie v kompetencii opatrovateľky. Pýtaš sa, že čo by sme volili my na tvojom mieste. Chápem, že máš dve deti, dlhy, že platiť účty a kúpiť jedlo treba. Odkiaľ si? Je v tvojom meste viacero domovov sociálnych služieb (predpokladám, že robíš v DSS a nie v nemocnici keď píšeš o klientoch a nie o pacientoch). Je v tvojom meste nejaká nemocnica, detský domov? Lebo ak hej, tak do hodiny by si si našla inú prácu ako sestra.... A keď nie je nič v tvojom blízkom okolí, tak to je horšie ☹ Možno by som si vyhliadla nejakú babičku/deduška, ktorý má ešte všetkých 5 pohromade a iniciatívnu rodinu a "nahuckala" ho aby o týchto praktikách, ktoré niektoré kolegyne praktizujú povedal svojej rodine....Len keď vedenie to nemá záujem riešiť, tak to je úplne na figu ☹ To asi fakt nič iné ako média nepomôže

petulda333
29. dec 2020

Co? Ked nevies tak vrat titul. Grcam z takych ludi

ktochytavzite
29. dec 2020

@jankapepe a co chces aby akoze roesila ona?Nechapes ze to je problem systemu?Ze toto by mal riesit priemer celoplpsne?Co si myslis ze sa zmeni ked to akoze po ie?Nic sestry a personal chuba ludia su radi ze nemusia doma opatrovat rodicov,tak to chodi vsade a ked je luto niekomu starcekov tak ich nela ochat do Domovov dochodcov ale slusne doma dochovat.

autor
29. dec 2020

@petulda333 ako sorry ale ked vies riesenie nech sa paci dojdi a prednes ho. Keby si bola na mojom mieste by som chcela vediet ako by si sa do toho hrnula ty

autor
29. dec 2020

@ysseba momentalne u nas neni volne miesto nikde kde by mi vyhoveli zo skolou a detmi

teleskop
29. dec 2020

ahoj mohla by si mi napisat do spravy mesto kde sa to nachadza?

petulda333
29. dec 2020

Riesenie? Nepisat na mk ale tam kde to treba, to, ze si ty zbabela je tvoja vec. Nie vsetky sme take. Ja by som tam robit a prizerat sa nato nemohla. Aj keby mi hrozil vyhadzov. Zdokumentovala by som co sa da a tahala to vyssie, ked vedenie nema zaujem. Normalne sa divim reakciam tu. Ked sa v tv nieco take odhali, tak plno nenavistnych komentarov na tie hyeny co tam robia a dopustili to a tu sa zena prizna, co sa deje a este ju budeme lutovat. Nechapem. Nikdy sa nic nezmeni ked budeme zatvarat oci. Si predstav, ze by tam bol tvoj dedko ci babka a by ich nuekto bil a daval lieky navyse. Ci by si suhlasila a bola ticho. 🤮🤮

petulda333
29. dec 2020

@ktochytavzite ako nehnevaj sa, ale oni su zato platene tak sa starat maju. Maju dat odbornu pomoc kt by doma nevedeli dat. A este ich budes obhajovat? Ano deje sa to vsade, lebo sa len prizeraju a su ticho. Ako sa to ma inak zmenit? Kto to bude riesit, ked sa o tom nedozvedia?!

jankapepe
29. dec 2020

@ktochytavzite aký systém prosím ťa dovoľuje zákonne týrať ľudí? Aký systém dovoľuje dopovať starých a chorých ľudí liekmi bez kompetencie bez rozmyslu? Žiadny? Toto je protizákonné a neľudské! Nehovor o systéme! Je to o hlúpych zlých a slepých ľuďoch!

ktochytavzite
30. dec 2020

@petulda333 platene,myslis tu almuznu a nadcasy?Nebud smiesna,jedna sestra v noci na 90ludi?Co si myslis ka robota sa vykona?Proaim ta na sk nieje sestra vazena len nadcasy a vela roboty,malo personalu,a tak to vyzera.V rakusku tam ke to ine aj sa ina postaraju ale na sk sa nechdujem sestram ze su vyhorene plis v tuchh DD x pacosov s psych poruchami agresori a tak,nie nie kto chce sa postarat o rodicov nech sa postara dostojne doma a nie ich pchat do starobincov.

ktochytavzite
30. dec 2020

@jankapepe je to hlavne o detoch nemaju sa svojich rodicov vzdavat a pohodlne aupnut do starobincov.Pozri sa ked psychoatricky pacient nevie spat a v noci spadme x krat chodi hore dole aj 3tablwtky na spanie by som mu dala nielen jesnu,tak to chodi,ked je tam jedna sestra na cely dom nic ine jej ani neostava pri tolkej robote,prebalit popratat poposat a este davat pozor na paychiatrickych aby sa nezranili alwbo dakomu neublizili

ktochytavzite
30. dec 2020

@petulda333
@petulda333 a ma sa to riesit tak,ze zvysia pocet personali a daju lepsie platy potom to aj inak bude vyzerat

petulda333
30. dec 2020

@ktochytavzite cize preto moze bit tych starych ludi ano?! Nebud smiesna. Ano vyhorene mozu byt, mozu mat zlu naladu ale bit ludi a dotovat ich liekmi NIE!!! Oni za ich platy nemozu a predstav si nie kazdy ma moznost dochovat rodicov. Svokra sa o svoju svokru starala nuekolko mesiacov a znicilo ju to kvalitne a este jej bolo od vycitane, ze to nerobi dobre. No zial nema zdrav.skolu a pod. Preto sa mnoho ludi uchyli k tomu, ze ich daju do domova a mnoho starkych sa tam aj pyta. To vsak neznamena, ze im toto mozu robit. Ci tebe by nevadilo keby toto robili tvojim rodicom? Sak nemaju zaplatene tak nech. 🤮

petulda333
30. dec 2020

@ktochytavzite lenze oni im tie lieky pchaju uz hned vecer a nie v noci! Boze moj, ty niesi normalna ked toto obhajujes

jankapepe
30. dec 2020

@ktochytavzite tebe hrabe? Ospravedlňovať týranie a nesprávne podávanie liekov na spanie chorým ako sama hovoríš dokonca psychiatrickym pacientom???? Tým že je málo presonalu? Toto je podľa teba skutočne v poriadku?
Ok pozri sa na to takto: dáš dieťa do hoc denného zariadenia lebo možno Down ....a poobede si ho vyzdvihnes so zlomeným rebrom a nadopovane nikto nevie nikto nepovie koľkými liekmi.
Ospravedlňujeme sa nestíhame.

jankapepe
30. dec 2020

@ktochytavzite ak niekomu nevyhovuje plat a praca má zmeniť zamestnanie a nie bit ľudí a svojvoľne im podávať lieky.

ktochytavzite
30. dec 2020

@petulda333 bit nie to je cez ciaru uplne ,lieky ano ved takym ludom uz jesen nezanerie co je 20r ma psychofarmakach ,a zasa lepsie nadopovani ako so zlomeninami

ktochytavzite
30. dec 2020

@jankapepe no je to chyba deti,oni maju mat zle svedomie ,nie vycerpane sestry.Taka tabletka im az tak neublizi,oni uz su aj tak odol i ze im ani nezaberie ale potrebuju kombinacie viacerych psychofarmak,co si myslis ze zaspia ked mozno cely zivot nieco beru na spanie???To sa davaju aj tak zvatsa aspon 3tabletky co sr predpisuju.
Moja sestra so 40kilami robila v takom dd sama nocne 90pacientov,co si myalis ako s tymi 40kilami polohovala 90kg????Tiez v mladi nepride hadam o krize ked vrchna sestra setrila na personale.

ysseba
30. dec 2020

@ktochytavzite chyba deti? 🤦🏼‍♀️ Vzdy si poviem, ze na MK som citala uz vsetko a vzdy pride nieco nove, co prekona to povodne. Na najblizsiu dobu je to tento tvoj vyrok 🤷🏼‍♀️