icon

Nezodpovedný manžel

22tinka11
2. jan 2014

Ahojte žienky,ani neviem ako začat,mam preoblemy z manželom.Sme manželia niečo vyše dvoch rokov a našim hlavnym manželstvom bolo vlaste dieta.Otehotnela som,naši nas do toho nenutili ale chceli sme.No a je to katastrofa uplne zo začiatku manželstva,žili sme u mojich rodičov teraz sme od seba 2mesiace on je u svojich,zo začitku sme sa dohodli z rodičmi že budeme prispievat na domacnost ale doteraz sa tak nestalo,manžel sa vobec o mna a dieta cely ten cas nestaral,tym hlavnim dovodom že odišiel je že ze fizicky napadol mojho oca,vyhodil ho z domu nebolo to až take važne,nevidel na jedno oko ale i tak musel behat po očnom,na ct-čko a podobne a mohol ho aj zažalovat len nechcel robit zbytočne komplikacie,bol ako nepričetny keby som ho nedržala asi by ho dokopal a bol pod vplyvom alkoholu,zo začiatku manželstva sa vobec o mna a dcerku nestaral,holodoval alkoholu kamarati mu boli prednejši než mi,vobec sme neboli nikde na vylete či dovolenke,nezaležalo mu na tom ze som cele dni doma sama pretože rodičia tiež chodili do prace,s dcerou mi nepomahal,vobec nemal potrebu dceru pohladit ci jej ukazat ze ju ma rad,mne neprispieval žiadnimy peniazmy a dokonca ani malej nemal na plienky niekedy,odmieta maželsku poradnu akukolvek pomoc vraj to nepotrebujeme a riešnie je jeho iba to aby sme sa osamostatnili,teraz sa mi ozyva aby sme išli do podnajmu ale vaham,poradte mi može sa niekedy zmenit taky človek a mat viac zodpovednosti?obavam že to bude ešte horšie ak sa osamostatnime,s peniazmy nevie vobec hospodarit a neviem si prestavit ako by sme žili samy,ma pracuale prekticky ho živi rodičia ani doma neprispieva na domacnost,nema žiadne vydavky a predca mu nikdy nevychdzajuý peniaze,mam to s nim ešte skusit alebo ma iba oblbuje a je to strateny pripad?za každu radu Dakujem

Strana
z3
simonaerik
4. okt 2014

Ma 22 a ak mam pravdu povedat rozmyslam nad tym.. Nechcem robit unahlene zavery lebo neviem na isto co a ako ma v plane no zatial to vyzera ze mu to takto vyhovuje ze je doma, je dost lenivy..jemu mama da tam 10 tam 5 eur jemu to na svoje staci ale akokeby si neuvedomoval ze ja cakam babo... A moji rodicia stoja pri mne mozem tu kedykolvek ostat ale sama ostat nechcem a rodicia mi financne pomahat nemozu sami maju len tak aby bolo co treba. Snazi sa hovoril ze chodil kade tade no potom nerozumiem ako si nemoze najst aspon cosi normalne. Ja uz neviem..

barborazilina
4. okt 2014

@simonaerik No ja som tiez v Ziline a viem ze praca sa tu urcite nejaka najst da ... nechcem ta sklamat ale pokial mozes byvat u vasich tak skus ich pripravit na tuto alternativu a skusit si zohnat nejaku brigadu alebo nieco na doma co budes moct robit aj popri materskej do buducnosti ...

simonaerik
4. okt 2014

aj ja si myslim.. nieje mi to moc prijemne takyto chlap.. necakala som ze bude taky lahostajny aj ked otec mi to od zaciatku hovoril. Ze do roboty taky nepojde daj na moje slova sama uvidis. A casom sa to akosi potvrdilo. Neviem si ale nic take na doma najst a takto na tri zmeny niekde do vyroby sa necitim.. Aj teraz hladam no hadam sa niečo podari. Ďakujem velmi ze si mi odpisala a poradila

maja031
4. okt 2014

@simonaerik ja si myslim to co tvoj otec, chalan je este maldy, povie si ze nejako bolo, obcas sa tvari ze si robotu hlada len aby ste mu dali pokoj. poznam take typy, jeden sa takto "snazil" najst si robotu tri roky, nakoniec sa zamestnal jedine koli tomu ze tu robotu mu vybavila rodina a keby neprisiel alebo odmietol tak by mal pruser v rodine lebo by uz kazdy vedel ze pravy dovod jeho nezamestnanosti. ja byt tebou tak si zariadim zivot bez neho, zostanem u rodicov a aj ked ti bude na zaciatku smutno tak neskor si urcite najdes zodpovedneho partnera a otca pre babo. radsej takto ako tahat so sebou leniveho a nezodpovedneho priatela a potom po 10-tich rokoch sa aj tak rozist. si mlada, mas este cas 🙂 s dietatkom nebudes ani prva, ani posledna, bud rada ze mas zazemie u rodicov a na tom stavaj 🙂 a ak by sa nahodou medzicasom spamatal tak iba dobre pre teba 🙂

barborazilina
4. okt 2014

@simonaerik suhlasim s @maja031 ... ak sa uvedomi super ale ak nie tak budes mat u rodicov zadne vratka ... nebude to lahke ale urcite to zvladnes 🙂

simonaerik
4. okt 2014

aj ja mam už taky pocit z toho všetkeho že sa len tvari že hľada prácu presne ako si napisala že aby sme mu dali pokoj. To mu aj hovorim, že vždy niečo povieš len aby som bola akože spokojna ale skutky nikde. Vieš že si mi aj dodala trochu lepši pocit už sa nad tym nebudem trapiť, budem sa tvariť akoby nič a uvidim čo bude robiť. Či sa sam od seba naozaj vzchopi zdvihne a povie si že pre boha ja som ešte doma a ležim na posteli? Veď čakam dieťa, čo robim doma na tom počitači? prečo sa hram hru a niesom v robote a nezarabam pre svoju ženu a dieťa? Veď mi to dieťatko chcel urobiť vždy proste povedal že urobim ti ho :( Mysliš že si to uvedomi? Podla toho sa určite zariadim a dokopavať do roboty ho nebudem aby som sa trapila..on by mal sam chcieť veď nečakam babiku ktoru niekde položim a ona tam bude dva dni ležať! Nechcem mať pokazeny život plny neistoty a ja neviem žit tak že nejako bolo. Ja potrebujem istotu. A babatko tiež. Som zvedava na pondelok lebo mi slubil že pojde do mesta do agentur. Možno sa spamata, no aka je šanca na to aby sa z takehoto niekoho stal naozaj zodpovedny a silny Otec a hlava rodiny...

barborazilina
4. okt 2014

@simonaerik Neviem ako sa z niekoho stane zodpovedny ... akosi neverim ze sa muzi zmenia ale v tomto budem asi zatrpknuta mrcha 🙂 .. skratka toho muza beriem takeho aky je a neocakavam zmenu ... pozri musis si verit ze to zvladnes lebo to zvladnes a nenechat sa od neho deptat alebo klamat ...

simonaerik
4. okt 2014

Ja tomu tiež neverim lebo chlap radšej povie pekne veci ako urobi a čaka že žena na to za chvilu zabudne..ale to je na omyle. Nehovorim že každy chlap, ale ten moj určite. A jasne že si verim zvladnem to pre to male urobim všetko ono sa na svet nepytalo ja ho tu privediem a nemožem ho nechať aby mu niečo chybalo! A stale aj verim že on nieje až taky zly no uvidim podla toho čo bude robiť. Idem už vypnuť PC lebo ma už oči bolia 🙂 zajtra sa tu vidime, Ďakujem za debatu 🙂)

Strana
z3