icon

Nezvaný hosť v našom byte

januliatko0998
2. dec 2025

Ahojte, riešim taký delikátny problém. Stalo, sa, že k nám na návštevu prišla sestra. My sme museli na víkend odísť preč, ale sestre sme ponúkli, že môže zostať, mala nejaké vybavovačky v našej blízkosti a chcela ísť v okolí na výlet, keďže so sebou nosí aj psa. Už u nás takto sama bola a bolo to ok. V piatok večer sme odišli, ale ja som cestou zistila, že som si doma niečo zabudla a potrebovala som sa po to vrátiť. Prídem do bytu a tam sedí neznámy chlap. Netušili sme, že príde, bol tam bez nášho vedomia a určite sme neboli radi. Sestra sa ide rozvádzať a už dlhšiu dobu sa správa zvláštne a už viem prečo. Proste si do nášho bytu zavolala svojho "kamaráta", ktorý tam ale isto nebol len preto, aby si spolu pozreli seriál na Netflixe. Vzhľadom na to, že v byte máme len našu manželskú posteľ a ešte jednu posteľ pre hostí (nie manželskú) by som sa stavila, že by spal/spali v našej posteli. Bola som dosť zúrivá a mladého muža som proste vyhodila. Sestra samozrejme odišla s ním, bola to trošku dráma, ale čo už. Sestra má 35, je finančné zabezpečená a určite nie je odkázaná na to, aby si vláčila chlapov do bytov iných ľudí. S manželom určite nie sme typy, ktorým by takéto veci nevadili (určite nejakí ľudia sú) a moja sestra to dobre vie. Považujem to za obrovské narušenie nášho súkromia a z toho, že by ten chlap spal (a nielen spal) v našej posteli mi je trošku nevoľno. Moja otázka znie: Neprehnala som to? Nie som zlá sestra? Ja si myslím, že moja reakcia bola primeraná, ale neviem sa úplne odosobniť a pozrieť sa na to z nadhľadu. Rada by som vedela, či sa s niekým takým ešte niekto stretol a ako ste to riešili vy. Ďakujem.

januliatko0998
autor
2. dec 2025
@muchotrafka298

Toto nie je ani vrchol drzosti, to uz je vyssi level. By som ju vyhodila okamzite a viac by do mojho bytu bez mojej pritomnosti nevkrocila. A uz vobec by si z toho nerobila bezplatny hodinovy hotel, lebo sa nema kde stretavat s frajerom. Okrem toho nevies, koho si do toho bytu vodila, ci Ti nieco nezmizlo. Pokial je dobre situovana, nech si prenajima na taketo stretavania hotelovu izbu alebo byt. Jaj, to by jej asi manzel len tak neumoznil. Ona dobre vedela ze co robi, ze si to moze dovolit a velka smola, ze ste jej na to prisli.

@muchotrafka298 Sestru som nevyhodila, veľmi jasne som jej povedala, že ona nikam chodiť nemusí, nemáme problém, aby ona zostala, odísť má len dotyčný. Ale rozhodla sa odísť tiež... Čomu ja rozumiem, asi by som v tejto situácii tiež odišla.

telefon00
2. dec 2025
@januliatko0998

@biba_18 V prvom rade si myslím, že ospravedlniť by sa mala ona. Ja nehovorím, že moja reakcia bola dokonalá, ale jednoducho nechcete vo svojom byte cudzích ľudí, o ktorých netušíte. Načo potom tie tajnosti? Prečo sa normálne nespýta, či si tam môže niekoho pozvať? Odpoveď je, že preto, lebo vie, že to nie ok a že by sme s tým nesúhlasili. Ale ten byt je náš majetok a hlavne naše súkromie. Ja to beriem pomerne osobne a manžel je na tom podobne.

@januliatko0998 stalo sa, vieš odpustiť a zabudnúť??? Lebo ak nie budeš sa trápiť. A slová čo keď ti niečo zmizlo a podobne nie sú na mieste lebo sa nič podobné nestalo. Tu ide o váš vzťah so sestrou. Sama tvrdíš že sa rozvadza a asi to má ťažké.... skus ju pochopiť....

januliatko0998
autor
2. dec 2025
@telefon00

@januliatko0998 stalo sa, vieš odpustiť a zabudnúť??? Lebo ak nie budeš sa trápiť. A slová čo keď ti niečo zmizlo a podobne nie sú na mieste lebo sa nič podobné nestalo. Tu ide o váš vzťah so sestrou. Sama tvrdíš že sa rozvadza a asi to má ťažké.... skus ju pochopiť....

@telefon00 Ale toto určite nie je vec, ktorá by spôsobila, že sa s ňou nebudem do konca život baviť, to určite nie. Ja ju mám stále veľmi rada, len proste urobila niečo, čo ma fakt naštvalo (a ona inak dobre vedela, že by ma to naštvalo, čo nie je v poriadku, že?). Nejde o život, ale toto robiť jednoducho nebude. Rozvádza hej, ale asi to nebude až také zlé, keď má už nový objekt záujmu, kopec nových aktivít a jej manžel sedí doma v slzách, pretože on sa rozvádzať moc nechce...

biba_18
2. dec 2025

@januliatko0998 aj ona ale aj ty ... ona za to že ho tam dovliekla a ty za to že si to riešila tak ako si to riešila ...
mne je to v podstate jedno ako sa k tomu postavíš, kľudne trvaj na svojom ... ja si ale myslím to čo som napísala. ja by som sa jej ozvala...

bg92
2. dec 2025

Podla mna si to neprehnala neviem si predstavit ze by sestra doniesla do mojho bytu cudziu osobu ako na hotel a zatajila mi to. Tiez by som jej povedala ze cudzi clovek tam spat nebude. Plus co na to tvoj muz? Ved tam nezijes sama, sestra sa sa ani voci nemu necitila totalne trapne ako klamarka? Ja ani neviem za co sa mas ty ospravedlnit. Keby bola sestra v puberte nepoviem nic.

januliatko0998
autor
2. dec 2025
@biba_18

@januliatko0998 aj ona ale aj ty ... ona za to že ho tam dovliekla a ty za to že si to riešila tak ako si to riešila ...
mne je to v podstate jedno ako sa k tomu postavíš, kľudne trvaj na svojom ... ja si ale myslím to čo som napísala. ja by som sa jej ozvala...

@biba_18 Jasné, beriem na vedomie.

bg92
2. dec 2025

A hlavne normalny muz (ten milenec) v danom veku by sa hned od hanby pratal prec ale chapem ze ked ta sestra prosila ci tam moze ostat spat lebo nema kde nebolo mu ta situacia vobec blba

anonym_dbce19
2. dec 2025

To je tak ,keď ani vlastná rodina ťa nerespektuje
Mne osobne by to vôbec nevadilo keby mi to povedala
Ale nie natajnasa, za chrbtom a klamať
Uffff to je už iný level

januliatko0998
autor
2. dec 2025
@bg92

Podla mna si to neprehnala neviem si predstavit ze by sestra doniesla do mojho bytu cudziu osobu ako na hotel a zatajila mi to. Tiez by som jej povedala ze cudzi clovek tam spat nebude. Plus co na to tvoj muz? Ved tam nezijes sama, sestra sa sa ani voci nemu necitila totalne trapne ako klamarka? Ja ani neviem za co sa mas ty ospravedlnit. Keby bola sestra v puberte nepoviem nic.

@bg92 Manžel bol naštvaný a naštvať jeho, flegmatika ako víno, je fakt ťažké. Ale hlavný problém je, že k nám do bytu chodia len naozaj dobrí kamaráti, máme ich pár (doslova 2-3), ktorí sú nám bližší. Takže cudzí človek v byte je proste neakceptovaľný pre nás oboch (a znova opakujem, moja sestra to dobre vie).

januliatko0998
autor
2. dec 2025
@bg92

A hlavne normalny muz (ten milenec) v danom veku by sa hned od hanby pratal prec ale chapem ze ked ta sestra prosila ci tam moze ostat spat lebo nema kde nebolo mu ta situacia vobec blba

@bg92 Nemajú 15, v pohode si zvládnu zaplatiť hotel/penzión a nemať stres, že ich niekto načape. Mne to fakt hlava neberie. Ja som sa hlboko zamyslela, ako by som konala ja a som si fakt istá, že by som si zaplatila ubytovanie a neťahala chlapa do bytu iných ľudí.

anonym_dbce19
2. dec 2025

A ja osobne veľmi by som rozmýšľala nad vzťahom s ňou,rodina nerodina ale take klamstvá a zachrbtaky
Chvála bohu my so surodencami sa netahame za nos a nech sa majú veci hocijako

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
telefon00
2. dec 2025
@januliatko0998

@telefon00 Ale toto určite nie je vec, ktorá by spôsobila, že sa s ňou nebudem do konca život baviť, to určite nie. Ja ju mám stále veľmi rada, len proste urobila niečo, čo ma fakt naštvalo (a ona inak dobre vedela, že by ma to naštvalo, čo nie je v poriadku, že?). Nejde o život, ale toto robiť jednoducho nebude. Rozvádza hej, ale asi to nebude až také zlé, keď má už nový objekt záujmu, kopec nových aktivít a jej manžel sedí doma v slzách, pretože on sa rozvádzať moc nechce...

@januliatko0998 snažím sa, aby si na danú vec mala jednoducho pohľad "stalo sa a už sa nestane, zabudneme na to a ide sa ďalej" ale mám taký dojem že tu hľadáš len potvrdenie svojho konania, aby si bola spokojná, lebo ťa to evidentne trápi, keď to tu rozoberáš.
V danú situáciu si konala najlepšie ako si vedela...ale ak ta to trápi aj tak, vieš čo máš robiť ty a nie tvoja sestra. V živote nečakaj od nikoho ospravedlnenie aj keď ti ublížil ( toto je rada nad zlato ).

unicornlady
2. dec 2025
@januliatko0998

@januliatko0998 Prečo sa teda rozvádzajú? On nechce, ale teda asi to manželstvo nefunguje.

telefon00
2. dec 2025

Navyše autorka, tvoja sestra je predsa len človek... a ľudia robia chyby.

Ľudské je odpúšťať 🫶, keď odpustiš, prejaviš ľudskosť...tá sa už dnes málokedy prejavuje.

telefon00
2. dec 2025
@unicornlady

@januliatko0998 Prečo sa teda rozvádzajú? On nechce, ale teda asi to manželstvo nefunguje.

@unicornlady otázka mimo tému...

anonym_dbce19
2. dec 2025
@telefon00

@januliatko0998 snažím sa, aby si na danú vec mala jednoducho pohľad "stalo sa a už sa nestane, zabudneme na to a ide sa ďalej" ale mám taký dojem že tu hľadáš len potvrdenie svojho konania, aby si bola spokojná, lebo ťa to evidentne trápi, keď to tu rozoberáš.
V danú situáciu si konala najlepšie ako si vedela...ale ak ta to trápi aj tak, vieš čo máš robiť ty a nie tvoja sestra. V živote nečakaj od nikoho ospravedlnenie aj keď ti ublížil ( toto je rada nad zlato ).

@telefon00 hej a potom čakať ,ze v čom ešte bude klamať alebo klame
A miesto jej ospravedlnenia ju ospravedlňovať ?
Dospelú ženu, co vie co robí a evidentne nejaký chlap jej bol hodnotnejsi ako dôvera so sestrou a aj jej sukromie a nie len jej ale jej rodiny
Isteže také hodnoty uz niesu trendy

telefon00
2. dec 2025
@anonym_dbce19

@telefon00 hej a potom čakať ,ze v čom ešte bude klamať alebo klame
A miesto jej ospravedlnenia ju ospravedlňovať ?
Dospelú ženu, co vie co robí a evidentne nejaký chlap jej bol hodnotnejsi ako dôvera so sestrou a aj jej sukromie a nie len jej ale jej rodiny
Isteže také hodnoty uz niesu trendy

@anonym_dbce19 zbytočne rozvíjaš tému o problémy, o ktoré sa tu nejedná. Téma je "nepozvany hosť" nie iné problémy 😉

lubina
2. dec 2025

@januliatko0998 neprehnala si to. Skor sestra sa zle zachovala, ze ti nepovedala, ze do bytu pride aj jej "kamarat" s nou. Sestra ti vlastne klamala....ona sa zachovala zle a mala by sa ti ospravedlnit.

lucylaw
2. dec 2025

Určite si to neprehnala,ja by som zareagovala presne rovnako a úplne bez hanby by som toho neznámeho vyhodila rovnako ako ty a sestru spolu s ním,akože nehorázna drzosť niečo takéto urobiť. A strašne sa musím smiať,keď ti tu ešte niekto napíše,že ty sa máš ospravedlniť,akože za čo? Že si svojej sestre zničila jej nádherne poza tvoj chrbát naplánovaný romantický víkend v TVOJOM byte,keď si to plánovala s nejakým tebe neznámym človekom rozdávať v tvojej posteli?? Kokos grcať sa mi chce,keď si predstavím,že by ste sa vrátili po tom víkende a ľahli si do perín,v ktorých tvoja sestra ondila s niekým iným 🤮 Neprehnala si to a ja by som sa sestre ani náhodou neozývala,kým by sa neozvala ona sama a neospravedlnila by sa a už NIKDY v živote by som ju nenechala u seba doma samú..

anonym_dbce19
2. dec 2025
@telefon00

@anonym_dbce19 zbytočne rozvíjaš tému o problémy, o ktoré sa tu nejedná. Téma je "nepozvany hosť" nie iné problémy 😉

@telefon00 myslím že problém je jasny klamala ju aj jej rodinu a narusila súkromie sestre jej mužovi a ani jeden z nich s tým nieže nesuhlasil ale urobila im to za chrbtom a autorka keďže ju má rada tak si to vyčíta i keď neurobila chybu žiadnu

anonym_3f3c84
2. dec 2025

@januliatko0998 prehnala si to.
Sestre si mala vysvetliť ,že také veci si nemôže dovoliť a nabudúce nech sa opýta,či tam môže niekoho zobrať na vás byt
A ten kamarát teda ostať môže ,ale nie prespať .
Nemusela sú ich vyhadzovať ako nejaká histerka,hanbu jej spraviť .

anonym_3f3c84
2. dec 2025
@muchotrafka298

Toto nie je ani vrchol drzosti, to uz je vyssi level. By som ju vyhodila okamzite a viac by do mojho bytu bez mojej pritomnosti nevkrocila. A uz vobec by si z toho nerobila bezplatny hodinovy hotel, lebo sa nema kde stretavat s frajerom. Okrem toho nevies, koho si do toho bytu vodila, ci Ti nieco nezmizlo. Pokial je dobre situovana, nech si prenajima na taketo stretavania hotelovu izbu alebo byt. Jaj, to by jej asi manzel len tak neumoznil. Ona dobre vedela ze co robi, ze si to moze dovolit a velka smola, ze ste jej na to prisli.

@muchotrafka298 zas nepreháňaj. Robíš z toho drámu
Až takú hroznu. vec nespravila ,že by ju trebalo vyhodiť ako práškového psa. Autorka sa jej môže pekne ospravedlniť

januliatko0998
autor
2. dec 2025
@oliolijanka
Odpoveď bola zmazaná

@oliolijanka Ale jasné, ak by som o ňom vedela, vedela aj to, že to nebude nejaké krátkodobé dobrodružstvo a mali by sme ich kde ubytovať a sestra by sa spýtala či ho môže pozvať k nám napriek tomu, že nie sme doma, tak ja si myslím, že by sme s manželom minimálne vážne uvažovali nad tým, že im tam necháme aspoň fľašu vína alebo tak. Žiadna z týchto podmienok sa nesplnila a fakt ma mrzí, že mi takto klame. Ja sa jej vždy snažím vyjsť v ústrety - postrážim psa, keď je na dovolenke. Pes je u nás v byte, z čoho manžel nie je až tak nadšený, ale keďže ja psy zbožňujem, tak to toleruje a je s tým viac-menej v pohode, aby sestra nemusela platiť psí hotel a mohla ísť na dovolenku.

lucia147852
2. dec 2025

Ja ťa chapem, na svoj byt som velmi citliva a nepustam do neho hocikoho. Keby najdem vo svojom bude cudzieho chlapa s ktorym sa chce pelesit v mojej posteli tak by rovnako leteli obaja. Tvoj byt nie je hodinovy hotel. Bohvie čo to bolo za chhlapa. Ty nemôzes vediet či by ti z bytu niečo nezmizlo a podobne. A ako tu čitam niektore ženy na nete, nemaju problem liezt do postele s ludmi, ktorych poznaju len cez net a ani nevedia kto to je. Takže za mna je toto nepripustne. Sestra asi dobre vie, prečo to spravila za chrbtom. Inak by nemala hadam problem sa opytat, či jej môze prist na navštevu Ďuro z dolneho konca.

saxana000
2. dec 2025

Dobre si spravila letela by sestra aj frajer a keby som bola tak nasrana jak ty tak by letel aj pes za nimi.nech sa idu pelešit do hotela

januliatko0998
autor
2. dec 2025
@anonym_3f3c84

@januliatko0998 prehnala si to.
Sestre si mala vysvetliť ,že také veci si nemôže dovoliť a nabudúce nech sa opýta,či tam môže niekoho zobrať na vás byt
A ten kamarát teda ostať môže ,ale nie prespať .
Nemusela sú ich vyhadzovať ako nejaká histerka,hanbu jej spraviť .

@anonym_3f3c84 Prečítaj si, prosím s porozumením, jednu z mojich odpovedí, kde som zdôraznila, že nešlo o žiadny hysterický výstup a sestre som ani slovom nepovedal, že má odísť. Čo znamená "môže zostať" ale "nie prespať"?. bol už večer, takže tieto možnosti sa navzájom vylučujú.

cimage
2. dec 2025

Prehnala to sestra, nie ty. Ine by bolo, keby ste o jej priatelovi vedeli. Toto bol uplne neznamy clovek u vas v byte bez vasho vedomia.

ivik4
2. dec 2025

Kks ake benevolentne niektore 😆. By som si Vas pozrela keby sa Vam to stane,nedaj boh objavite od cudzieho týpka darcek na posteli ,pripadne rovno vtedy pridete domov. Inak autorka,chvalabohu ze vtedy nic

danica2711
2. dec 2025

@januliatko0998 nič si neprehnala, ja by som asi vyhodila nielen mladého, ale hlavne sestru, pretože nebyť jej "skvelého" nápadu, chlapík by tam nebol