Nezvaný hosť v našom byte
Ahojte, riešim taký delikátny problém. Stalo, sa, že k nám na návštevu prišla sestra. My sme museli na víkend odísť preč, ale sestre sme ponúkli, že môže zostať, mala nejaké vybavovačky v našej blízkosti a chcela ísť v okolí na výlet, keďže so sebou nosí aj psa. Už u nás takto sama bola a bolo to ok. V piatok večer sme odišli, ale ja som cestou zistila, že som si doma niečo zabudla a potrebovala som sa po to vrátiť. Prídem do bytu a tam sedí neznámy chlap. Netušili sme, že príde, bol tam bez nášho vedomia a určite sme neboli radi. Sestra sa ide rozvádzať a už dlhšiu dobu sa správa zvláštne a už viem prečo. Proste si do nášho bytu zavolala svojho "kamaráta", ktorý tam ale isto nebol len preto, aby si spolu pozreli seriál na Netflixe. Vzhľadom na to, že v byte máme len našu manželskú posteľ a ešte jednu posteľ pre hostí (nie manželskú) by som sa stavila, že by spal/spali v našej posteli. Bola som dosť zúrivá a mladého muža som proste vyhodila. Sestra samozrejme odišla s ním, bola to trošku dráma, ale čo už. Sestra má 35, je finančné zabezpečená a určite nie je odkázaná na to, aby si vláčila chlapov do bytov iných ľudí. S manželom určite nie sme typy, ktorým by takéto veci nevadili (určite nejakí ľudia sú) a moja sestra to dobre vie. Považujem to za obrovské narušenie nášho súkromia a z toho, že by ten chlap spal (a nielen spal) v našej posteli mi je trošku nevoľno. Moja otázka znie: Neprehnala som to? Nie som zlá sestra? Ja si myslím, že moja reakcia bola primeraná, ale neviem sa úplne odosobniť a pozrieť sa na to z nadhľadu. Rada by som vedela, či sa s niekým takým ešte niekto stretol a ako ste to riešili vy. Ďakujem.
@januliatko0998 už nikdy viac by vlastná sestra nebola sama v mojom byte. 🤦 Ani by som sa s ňou o tom nebavila.
@muchotrafka298 zas nepreháňaj. Robíš z toho drámu
Až takú hroznu. vec nespravila ,že by ju trebalo vyhodiť ako práškového psa. Autorka sa jej môže pekne ospravedlniť
@anonym_3f3c84 nemyslim si, ze prenaham.Toto sa proste nerobi medzi slusnymi ludmi. To ze si milenca vodi do bytu, co jej nepatri je podla mna absolutna drzost. A on tam neprisiel len tak, takze to cele planovala. Tebe by sa to pacilo, keby Ti do bytu sestra vlacila cudzich chlapov a mala s nimi sex v tvojej posteli? Mne nie a bodka.
Určite si to neprehnala,ja by som zareagovala presne rovnako a úplne bez hanby by som toho neznámeho vyhodila rovnako ako ty a sestru spolu s ním,akože nehorázna drzosť niečo takéto urobiť. A strašne sa musím smiať,keď ti tu ešte niekto napíše,že ty sa máš ospravedlniť,akože za čo? Že si svojej sestre zničila jej nádherne poza tvoj chrbát naplánovaný romantický víkend v TVOJOM byte,keď si to plánovala s nejakým tebe neznámym človekom rozdávať v tvojej posteli?? Kokos grcať sa mi chce,keď si predstavím,že by ste sa vrátili po tom víkende a ľahli si do perín,v ktorých tvoja sestra ondila s niekým iným 🤮 Neprehnala si to a ja by som sa sestre ani náhodou neozývala,kým by sa neozvala ona sama a neospravedlnila by sa a už NIKDY v živote by som ju nenechala u seba doma samú..
@lucylaw presne ako pises, preco by sa autorka mala za nieco ospravedlnovat? Sestra ju hnusne vyuzila a oklamala a keby neprisla domov, tak sa na nic nepride a ona by si krasne vo svojom byte lahla do postele po bohviekom. Jedina co sa ma ospravedlnit za svoje spravanie je jej sestra, nikto iny. Ona teraz uz dobre vie, ze druhykrat ju k sebe nepusti, tak nech si s milencom prenajme byt alebo hotelovu izbu.
Navyše autorka, tvoja sestra je predsa len človek... a ľudia robia chyby.
Ľudské je odpúšťať 🫶, keď odpustiš, prejaviš ľudskosť...tá sa už dnes málokedy prejavuje.
@telefon00 Áno, robia beriem. Problém je, že vzhľadom na to, že ona dobre vedela, že jej konanie je veľmi cez čiaru, považujem to za zákernosť. Ďalší problém je, že to nie je prvá zákernosť z jej strany a už ma to celkom dopaľuje. A stavila by som sa, že keby sme ich nenačapali, tak sa to môže zopakovať. Vzhľadom na ten rozvod sme jej ponúkli, že môže kedykoľvek prísť a zostať dokedy chce, proste byť tu ako doma. Takže toto je zákerná podpásovka. Nie sme nadosmrti pohádané, ale nejaké hranice musí mať každý vzťah, aj sesterský. A ona dobre vie, že týmto hranice prekračuje.
prehnala, ale už sa to nedá zobrať s5. jasne, aj mne by to vadilo, ale dalo sa to riešiť aj inak ako sa s ňou takto pohádať a ponížiť ju ...
@biba_18 nepustím sa do útoku, neboj, ale určitým spôsobom neponížila sestra autorku, keď si poza jej chrbát vybavila nabijáka a dotrepala ho do pre neho cudzieho bytu , do bytu ľudí ktorí ho nepoznajú, nevedia čo je zač, len sa tam zjavil ? to je riadny rodinný byt, nie hodinový hotel, nič vhodné pre známosti z ulice. To že sa setra rozvádza, nemá poriešené ukončenie jednej etapy a už si v moje posteli rieši amanta, je druhá vec. dosť nepríjemná.
@cacianka ja to chápem, ale neprišiel tam len tak z ničoho nič, prišiel so sestrou ...
btw, bola som s kamoškou v byte jej sestry kde ona strážila mačku - tiež jej sestru nepoznám, úprimne by som kukala ako puk kebyže sestra na mňa vypáli že mám opustiť jej byt. neprišla som tam svojvoľne, bola som pozvaná... možno to mala kamoška ošetrená, ale mňa to nezaujímalo, ja som tam bola s ňou, nie sama, dali sme si kávu, koláčik, boli sme tam ozaj nie iba pár minút...
sestra je dobre drza a typek tiez, pokial vie, ze byt nie je jej, keby sa vas na to opytala dopredu a vy to schvalitr bolo by to ine
@cacianka ja to chápem, ale neprišiel tam len tak z ničoho nič, prišiel so sestrou ...
btw, bola som s kamoškou v byte jej sestry kde ona strážila mačku - tiež jej sestru nepoznám, úprimne by som kukala ako puk kebyže sestra na mňa vypáli že mám opustiť jej byt. neprišla som tam svojvoľne, bola som pozvaná... možno to mala kamoška ošetrená, ale mňa to nezaujímalo, ja som tam bola s ňou, nie sama, dali sme si kávu, koláčik, boli sme tam ozaj nie iba pár minút...
@biba_18 tipujem, že si v posteli kamosky sestry neplanovala sex, silno pochybujem ze chceli hrať karty pod večer. A pre mňa je to diametrálne iná situácia. Hlavne keď tam mal aj prespať bez dovolenia. Keby niečo zmizne? To je osobne narušenie súkromia, najmä keď ho nepoznajú a v živote ho nevideli. Nie sú to 18r decká, ktoré nemajú inú možnosť, ale dospelí ľudia, ktorí hádam 50€ na noc vedia zaplatiť.
@biba_18 tipujem, že si v posteli kamosky sestry neplanovala sex, silno pochybujem ze chceli hrať karty pod večer. A pre mňa je to diametrálne iná situácia. Hlavne keď tam mal aj prespať bez dovolenia. Keby niečo zmizne? To je osobne narušenie súkromia, najmä keď ho nepoznajú a v živote ho nevideli. Nie sú to 18r decká, ktoré nemajú inú možnosť, ale dospelí ľudia, ktorí hádam 50€ na noc vedia zaplatiť.
@mimka1402 mojej kamaratke pred 15 rokmi takyto amant vybral kompletne rodicovsky byt pocas dovolenky. Lebo ho tam par raz zobrala, ked rodicia neboli doma, on slohol kluce (chodieval tam s nou, nebolo to prvy raz), dal si spravit duplikat a pocas dovolenky tam isiel a vsetko im zobral, dokonca aj oblecenie, nielen elektroniku, peniaze a hodnotne veci. A este sa jej potom rehotal, ze si nema vodit hocikoho do bytu.....totalny bezchrbtak. Oni isli na policiu, bol taky sprosty, ze este aj svoje meno realne pouzival a tam jej povedali, ze dopadla dobre, lebo jednu byvalu frajerku hodil o stenu a dalsej okrem vykradnutia aj zlomil ruku.
Mna by trapil dalsi vyber jej partnera. To co je za muza, ktory ide do cudzieho bytu na tajnasa. Ma nejaku hrdost?
Pre nas nase obydlie nie je taka svatyna, my prichylime aj kamaratov hocikedy.
@anonym_3f3c84 nemyslim si, ze prenaham.Toto sa proste nerobi medzi slusnymi ludmi. To ze si milenca vodi do bytu, co jej nepatri je podla mna absolutna drzost. A on tam neprisiel len tak, takze to cele planovala. Tebe by sa to pacilo, keby Ti do bytu sestra vlacila cudzich chlapov a mala s nimi sex v tvojej posteli? Mne nie a bodka.
@muchotrafka298 možno len mali v pláne sa rozprávať,nič iné . A vy to len prehanate
Pre mna je nepochopitelne, ze dospeli ludia si robia z bytu pribuznych hotel. A nielen v tomto pripade.
@muchotrafka298 možno len mali v pláne sa rozprávať,nič iné . A vy to len prehanate
@anonym_3f3c84 Na to sú kaviarne, podniky, lavičky vonku. Či ubytovanie,prípadne stačilo kochmes a dať o tom vedieť sestre. To je jedno, na gauči, na posteli spia oni, pre mňa je nechutná predstava že cudzí človek sa povaluje na mojich perinach
@januliatko0998 možno je to tvoj budúci švagor😉😄 a bude na teba po zvyšok života pozerať ako na fúriu,čo ho vyhodila.
@januliatko0998 možno je to tvoj budúci švagor😉😄 a bude na teba po zvyšok života pozerať ako na fúriu,čo ho vyhodila.
@ivanka33 Nebola som fúria, bola som len asertívna 😉.
@anonym_3f3c84 Na to sú kaviarne, podniky, lavičky vonku. Či ubytovanie,prípadne stačilo kochmes a dať o tom vedieť sestre. To je jedno, na gauči, na posteli spia oni, pre mňa je nechutná predstava že cudzí človek sa povaluje na mojich perinach
@muchotrafka298 Ale to sa moze stat hocikedy, hocikomu. Vzdy je to prvykrat, kedy si noveho partnera donesies domov. Niektori zacnu kradnut az pocas manzelstva.
Mna by trapil dalsi vyber jej partnera. To co je za muza, ktory ide do cudzieho bytu na tajnasa. Ma nejaku hrdost?
Pre nas nase obydlie nie je taka svatyna, my prichylime aj kamaratov hocikedy.
@anonym_eceadb Áno, aj my. Ale kamarátov, nie "neznámych chlapov, ktorých sme v živote nevideli".
Aspoň vieme o jednom dôvode prečo sa sestra rozvádza. Komunikacia nula bodov.
@ivanka33 aj keby to bol svagor, alebo najblizsia rodina, nevidim dovod, aby si robili z bytu sestry hotel.
@telefon00 Priateľ vedel, že to nie je jej byt a vedel aj to, že je tam bez nášho vedomia a že by sme boli veľmi neradi. Takže úplne bez viny nebude. Ale zodpovednosť je na sestre, to áno. ďalšia vec je, že sestra rieši rozvod, jej manžel samozrejme o tejto jej avantúre netuší a ja fakt nechcem byť tohto súčasťou.
@januliatko0998 a dôvod rozvodu je, že ju manžel podcadza, co? 🤣
@telefon00 Ešte na vysvetlenie, nešlo o žiadne hysterické jačanie 🙂. Spýtala som sa kto to je, čo tam robí a či jej toto príde ok. Bola som naštvaná, ale nie hysterická ani nič, to nemám v povahe. Potom som mladého muža požiadala, nech odíde, pretože je pre mňa cudzí človek, ktorý tam nemá čo robiť.
@januliatko0998 je to podľa mňa nevhodné správanie z tvojej strany. Máš oprávnené pocit, že si to prehnala. Príde mi to, akoby si pristihla maloletú dcéru v posteli počas styku s jej kamarátom.😳. No, až nato, že cudzí človek nebol cudzí, bol to kamarattvojej sestry a asi ani neplánovali sexovať v tvojej posteli, možno ju len čakal. Ja byť tvojou sestrou, tak na teba zmením názor. Zbytočne sa narušili vzťahu v rodine. A prečo? Kvôli hovadina. Ale tak ego nepustí, ego ide vždy najprv, až potom pochopenie pre druhých ľudí.
@januliatko0998 je to podľa mňa nevhodné správanie z tvojej strany. Máš oprávnené pocit, že si to prehnala. Príde mi to, akoby si pristihla maloletú dcéru v posteli počas styku s jej kamarátom.😳. No, až nato, že cudzí človek nebol cudzí, bol to kamarattvojej sestry a asi ani neplánovali sexovať v tvojej posteli, možno ju len čakal. Ja byť tvojou sestrou, tak na teba zmením názor. Zbytočne sa narušili vzťahu v rodine. A prečo? Kvôli hovadina. Ale tak ego nepustí, ego ide vždy najprv, až potom pochopenie pre druhých ľudí.
@anonym_1a2e88 a kde bolo ego sestry a jej amanta ?
a to s maloletou asi nemyslíš vážne ?!
@januliatko0998 ufff. Určite si sa zachovala správne
@muchotrafka298 Ale to sa moze stat hocikedy, hocikomu. Vzdy je to prvykrat, kedy si noveho partnera donesies domov. Niektori zacnu kradnut az pocas manzelstva.
@oliolijanka Dobre, ale zober si ho k sebe domov a nie k tretej osobe predsa.😀
Mala ti to povedať v prvom rade že tam niekto za ňou príde takto je to bezocive
@biba_18 V prvom rade si myslím, že ospravedlniť by sa mala ona. Ja nehovorím, že moja reakcia bola dokonalá, ale jednoducho nechcete vo svojom byte cudzích ľudí, o ktorých netušíte. Načo potom tie tajnosti? Prečo sa normálne nespýta, či si tam môže niekoho pozvať? Odpoveď je, že preto, lebo vie, že to nie ok a že by sme s tým nesúhlasili. Ale ten byt je náš majetok a hlavne naše súkromie. Ja to beriem pomerne osobne a manžel je na tom podobne.
@januliatko0998 Dobre si urobila. Nemajú výčitky.Konala by som rovnako.
@oliolijanka Dobre, ale zober si ho k sebe domov a nie k tretej osobe predsa.😀
@mimka1402 Ved doma ma manzela.
@anonym_1a2e88 Veľmi zvláštny názor ale ok. Rozdiel je v tom, že moja sestra má svoj vlastný byt. Nech teda skúsi využiť ten. Ak by sa chceli len "rozprávať" a boli len kamaráti, nevidím dôvod na to, aby sa vopred nespýtala. Ak niečo tajíš, asi máš na to dôvod.

Heh, tato diskusia znie akoby biba bola sestra a telefon jej milenec 😂