Nezvládam bordelárstvo a lenivosť chlapa
Ahojte. Poradte, co mam robit lebo ja uz fakt neviem, nevladzem.
Som s dlhodobim partnerom, vyse 2 roky spolu uz byvame.
Je sikovny, vtipny, mily, skvele vari. Problem ale je, ze je neskutocne lenivy. Kazdy vikend vstava sobotu aj nedelu okolo 12-1 na obed, nohy cely vikend vylozene na gauci. Ano, vacsinou vari on, to mu musim nechat. Sem tam aj vyperie. Bohuzial ale nic ine nerobi. Neumyva po sebe riady, nepoprace kuchynu, neodnesie ani svoj tanier zo stola. Ak su tam zvysky jedla, necha ich tam aj dva dni.
Neposklada si svoje oblecenie z vesiaka, necha to tam kludne tyzden. Vysava raz za 2 mesiace. Ked umyjem riad a necham vyschnut, ani ho nenapadne ho odlozit. Dokonca aj zachod za sebou umyje “ledabolo”. Nevynesie smetie, nevyhodi za sebou obal od cukrikov, neurobi proste nic.
Nema tak narocnu pracu, dokonca nemusi ani skoro rano vstavat. Ked mu nieco vyhodim na oci, alebo ho napomeniem, nahneva sa. Poradte, co s takym clovekom?
Autorka- ja si vôbec neviem predstaviť mať s takýmto človekom jedno, alebo dve deti. Zbláznis sa od roboty. Nepomôže ti ani s deťmi, ani nevychysta do škôlky, ani nebude vedieť prebaliť, obliecť, umyť. Necakaj, že sa s príchodom detí zmení. Ja by som s takým chlapom nemohla byť. Ja by som mu už teraz nerobila slúžku, pekne by si varil, žehlíl, pral, upratoval po sebe. Skus cez víkend spat aj ty do dvanástej, potom keď sa ťa opýta čo budete obedovať, tak povedz že nevieš.🤷♀️ Oddychujes.
@stanulienkat presne.
autorka, ak si po sebe ani neodprace tanier z ktorého jedol, tak je to prasa nehnevaj sa. viem, nie je to úplná katastrofa a dá sa to prezit aj dlhodobo, ale ver že ak by prišli do toho deti, nohy si zoderes a budeš plakat ako ti cela domácnosť padá na hlavu. že si ani vlasy nestihneš umyt alebo sa osprchovať. každý deň doma bordel. od deti to človek ešte chápe, ale že ti nikto nepomôže a nepodá ruku k dielu, to je tazko tak žiť.
@autorka vitaj v klube. Mam doma podobny exemplar. S tym rozdielom,ze nevari-lebo nevie varit. Mam uz toho plne zuby. Kludne napis ip.
Buď ho akceptujes takého aký je, alebo rozchod. Zatiaľ nie ste manželia, čiže vždy je priestor zvážiť do akej miery ti to prekaza
Ja mám len otázku, keď je taký "chlap" ..to akože platí všetky šeky, čo sa doma pokazí opraví, na nič si majstra nevolá, lebo všetko vie on sám? Takto to teda je? Lebo toto je podľa mňa model delenia na mužské a ženské..
Ak to tak je, tak super..
Ak nie, to prerastene neschopné decko zbaľ do psej matere, nech si nájde inú slúžku, ak si toho schopná.. Ak nie, tak po ňom makaj celý život, iné to nebude..
@autorka Poviem ti ako mne jedna kamoška, buď sa s tým zmieriš, alebo od neho utekaj, lebo chlap sa nezmení a už vonkoncom lenivý...ja mám doma taký exemplár, ale s tým, že ani nenavarí, lebo nevie, prať nevie, aj keď som ho to učila, nepovysáva nikdy, lebo neznáša zvuk vysávača, ale zase smeti vynáša iba on, tanier si sprace, aj keď niekedy s upozornením, ale tak ja zatiaľ nemám problém obstarať si domácnosť, zvládam aj pri dieťati (zatiaľ) a on nemá problém, keď nie je niečo na poriadku, alebo každý deň navarené, má iné plusy, mala som pred ním iných a keď som porovnala, tak som zistila, že to nepomahanie v domácnosti nie je najhoršie čo môže byť a aj keď je lenivý, pobehali sme spolu toho dosť, takže rozhodnutie je na tebe
PS: aj ja som počúvala ako ho treba prevychovať a skušala som všelijako, pekne, škaredo, ignorovať, prosiť, kým som sa nezmierila s tým, že sa nezmení, tak som sa len trápila, už sa netrápim, ja upratujem, on platí 😉
On sa nezmení.
Ale neviem si predstaviť žiť s chlapom, ktorý cez víkendy drichme do obeda. On nemá chuť niekam ísť? Von do prírody? Na bicykel? Na vylet? Jemu stačí spat? Vieš si predstaviť, že s ním budes mat deti? On bude ako ďalšie dieťa pre teba!
Za mna je to lenive prasiatko.
Predstav si, ako to bude, ked budete mat deti. Cez vikend s nimi nikam ani nepojde? Ziadny vylet, lyzovacka, prevhadzka, ihrisko, nic? Spat do 12 a potom sediat na gauci do vecera. To by sa z vas stala rodina kvasákov a ty by si navyse bola nestastna z neporiadku.
@pauli222 cosi, zabudni… byvame v podnajme, takze pristup k akymkolvek opravam je, ze “preco by som to mal robit ja, to nie je moj byt”.
Pockaj, pred pol rokom mi pomohol zlozit komodu. To sa rata?
@pauli222 no, vsetky seky si delime na polovicu
Vo vzťahu človek je preto, aby jeho život v partnerstve bol jednoduchsi, aby spolu obom bolo dobre, teda o vzájomnej pomoci, vykryti nedostatkov, potrieb, vedieť spolu prežívať radosti, aj starosti, vedieť, že ak sa niečo stane, je tu ten druhý a nič sa nemení, všetko sa spolu zvládne.. ak máš byť na všetko sama a niekto sa len vezie, ver mi, budeš kludnejsia žiť život sama za seba..pockat si na niekoho, kto za to stoji..Ja si doma veľa vecí robím radšej sama, aby som bola 100% spokojna, ale keď nevládzem,nechcem takto všetko partner zastúpi,.. So všetkým si pomáhame, úplne všetko si delíme podľa toho, koho čo baví, komu čo vadí, čo je v koho silách a schopnostiach. Keďže máme dom, záhradu, psy, sliepky a čakáme bábo, máme stále dosť čo robiť.. Predtým som sa radšej rozviedla, ako mať muza, ktorý delil na mužské, ženské, tvoje, moje.. Neľutujem to, teraz je to lepšie mať ozaj partnera, čo tým,že sa na všetkom podiela vie oceniť, čo spolu máme..tým pádom tam je úcta, rešpekt a dôvera, trápne nudná spokojnosť..
Keď šeky na polovicu tak aj domáce práce 😀, ale pravda je taká, že ľudia sa v jadre nemenia, z lenivca nikdy nebudeš mať akčného chlapa, rozmysli si ci tie plusy co ma, ak nejaké ma pre teba, stoja za to ako sa cítiš už teraz, a to ešte neprišli deti
Mne keby chlap varil ja s radostou po nom zase poupratujem.
Budem negatívna ale lenivec je rovnako nevhodný partner ako alkoholik, tyran a podobne. Teraz ešte nemáte deti a všetko platíte pol na pol. Predpokladám že sa mu nechce ani ďalej vzdelávať, hľadať lepšie platenú prácu. Neviem či chápeš čo myslím. Aby si neskončila tak že budeš rodinu ťahať finančne, riešiť všetko okolo detí a ešte aj upratovať bordel po milosť pánovi ktorý si strašne potrebuje oddýchnuť.
Ak do pol roka nezaberie prístup čo poradila viesta tak ho kopni do zadnice.
Vymeniť 😳

Da. Vsetko sa da. Ja patrim medzi tie zeny, ze ked si chcem oddychnut,tak si oddychnem,pradlo a riad neutecie. Muz ma v praci starsiu kolegynu, ktora sa tiez stazuje na muza ze je lenivy ako vos, a ona musi vsetko robit. Lenze nemusi,chce. Ja uplne chapem ze ta to irituje, ze nemas domacnost tip top, ale byvate tam dvaja,udrziavat domacnost mate dvaja. Neda prat? Tak nebude mat oprate,atd. My zeny nie sme ani sluzky,ani otrokyne. A take neexistuje ze panko si bude cele dni sunky valat, a poriadok sa podla neho spravi sa. Chlap si na full servis zvykne velmi rychlo, a to je chyba.