icon

Nič nerobím správne. Som divná?

bzdocha
13. máj 2015

Ahoj, chcem vediet vas nazor co si myslite o danej situacii. Poprosim vsak bez nejakych urazok
s manzelom sme spolu 10 rokov a vkuse sa hadame nic mu nie je dobre co spravim. Samozrejme ani ja nie som velmi prijemna 😅 napr. idem mu spravit desiatu ale zkritizuje ma ze som mu zle rozotrela maslo 😠 ???? tak si ju uz robi radsej sam! alebo dnes vecer zehlim a on normalne zobral svoje rifle a skontroloval ich jak su vyzehlene! a este raz si ich vyzehlil. Aby som doplnila nesedi doma na zadku pomaha...stale nieco robi.
ale ja som uz z toho taka znechutena ze ani nemam chut nic robit. Nehovorim ze som super gazdina, nemam kominceky v skrini ani vzdy podlahu bez smietky ale vzdy ma to podrazdi. tak teraz neviem ci som divna ja alebo on?
povedzte prosim svoj nazor na tuto situaciu. Prijmem hocijake nazory pokial nebudu urazlive. dik 😉

timea7
14. máj 2015

@mihula tak to bol iný pako 😝 😝 😝 ja by som hi na tom balkóne vymkla a bol by pokoj....chápem, prečo je ex.....začínam si vážiť ešte viac to, čo mám. V poslednej dobe mám pocit, ako keby takých truľov niekde vyrábali, že by v Číne?

natalym
14. máj 2015

@mihula Tak môj muž je len slabý odvar. On len pindá. 😀

mihula
14. máj 2015

@timea7 moj nemal problem ani dodzubat doktorku,ked prisla pozriet novorodenca.Ze u nas sa vyzuva a kupelna je tam a tam a do ktoreho uteraka si ma utriet ruky,ked bude brat do ruk jeho syna 😀

peneloppe
14. máj 2015

@mihula
Odpadnem 😀

natalym
14. máj 2015

@mihula A ako si sa ho zbavila?

mircalla
14. máj 2015

Ja som toto celkom pokorne prijimala...nefungovala ani tato taktika...ja som celkom kludna, ale ked niekto prekroci hranice, tak beda...raz dosla trpezlivostna taky cirkus som narobila, len ostal stat v nemom uzase a padla mu sanka....tiez som zdoraznila, ze kto nic nerobi, nic nepokazi....odvtedy sa to dost zlepsilo
Myslim, ze ten moj si dobre uvedomuje, ze bezo mna by bol uplne strateny, ci uz sa mu paci ako robim veci alebo nie

mimla
14. máj 2015

@mihula Tak to už je riadna diagnóza. A boli u vás konzultovať, keď išli točiť Monka?

mircalla
14. máj 2015

@timea7 inak vies co u nas to fungovalo tak, ze moj robi velmi malo veci, ale robi ich dokonale - ako pises puky na boxerkach...ale preco? lebo drvina vacsina veci bola na mne a ozaj som nemala tolko casu ako on sa s tym hrajkat...obaja chodime do prace, mame obaja narocne zamestnanie, nesedim doma na zadku....🙂

mihula
14. máj 2015

@natalym vyhodil ma,ze neschopnaaaa 😀

natalym
14. máj 2015

@mihula 😕 Však ale to bolo šťastie. Obávam sa, že mne sa to nestane. On vie veľmi dobre, že som dobrá. 😀

majaxy
14. máj 2015

Baby ja vam nerozumiem, ved ste manželky, priatelky, ni služky. Tym že mate vzťah váš život pokračuje, len ho zdielate s milovanou osobou, nie s človekom čo vam bude niečo diktovať. Samozrejme je to aj o kompromisoch, ale obojstrannych, nejde o to že teraz ja budem niekoho obsluhovať celý život a ešte som tá zlá??? A už vobec nechapem ženy ktoré sa nechaju otlkať, a povedia že on je taky, ja ho milujem.... Brrr človek ktorý vás miluje nepoloží na vás ruku....Ano sme ludia a v spolčnom živote dochadza aj k rozdielnym nazorom, ale presne ta definícia že sme ludia vraví o tom, že si všetko, ale naozaj všetko vydiskutujeme. Som hlupa ked to vidím takto?

timea7
14. máj 2015

@mihula ja by som ho asi vyvarila....

mircalla
14. máj 2015

@majaxy To su sice pekna teoria a kazdy to tak vidi - ale nie kazdy clovek je ochotny robit kompromisy....nie kazdy je ochotny uznat si chybu alebo diskutovat.....su ludia, s ktorymi nepohnes a jedine riesenie je rozchod/rozvod

jolinka
14. máj 2015

@majaxy asi tak jak povedala mircallla

diskutovanie je super...s clovekom co diskutovat chce, aj kompromisy su super, s clovekom co pristupi na kompromisy, je schopny ustupit, uznat chybu, navzajom znasat druheho.

ale nie ze jeden znasa, ustupuje, trpi...a druhy ide jak pila, trepe svoju neustalu kritiku a ironiu...Na to treba velmi hrubu hrosiu kozu ...ale potom dakujem pekne za take "partnerstvo" ktore funguje len na zaklade obrnenia sa a lahostajnosti. 😖 😖

mircalla
14. máj 2015

@majaxy okrem toho tu riesime prilisnu pedantnost a kritiku a nie otlkanie, zase tu nemiesajme 2 veci....to je trosku rozdiel, neviem ako si dosla k tomutu....trochu mimo

doty1
14. máj 2015

@katka1981 žehliť ponožky - skoro mi zabehlo 😀

majaxy
14. máj 2015

Ja neviem,možno mam šťastie na užasného manžela, ale šťastie, relatívny pojem, vyvoleného si vyberáme predsa samé,. U nás to tak funguje že o veciach diskutujeme....No ano, su odchýlky a prudšia diskusia ale chleba????Vef žial bohu život nám prináša aj ťažké situácie o ktorých musíme diskutovať a dať ich do poriadku(moj manžel je rad ked mu vobec natrem chleba a nerieši že ako)

mircalla
14. máj 2015

@majaxy Asi to je zbytocne vysvetlovat, ked mas uzasneho manzela a asi to nepochopis...zial...pozeras sa to z perspektivy vasho manzelstva...to, ze to funguje u vas, nemusi vsade...staci ak je jedna strana presvedcena, ze vsetko robi spravne len ona....skor ma zaraza, ze je to pre teba take nepochopitelme, ze su taki ludia....takze bud rada, ze mas manzela akeho mas....ale snaz sa pochopit, ze tie zeny tiez asi na zaciatku nevedeli, co ich caka...

mircalla
14. máj 2015

@majaxy Lahko sa niekomu mudruje, kto nema doma tazku a komplikovanu povahu, tym by som to asi uzavrela

majaxy
14. máj 2015

@mircalla Asi na zaklade toho, že manžel ma kritizuje....Čítala si uvodný príspevok a potom moj? Lebo nemám ten pocit

majaxy
14. máj 2015

@mircalla Nechcem byť mudra,dala som len svoj názor....A pochopenie????Ver tomu že ja ho mám...Takéto situácie mám v rodine, len sa možno neviem stotožniť so zmýšlaním tých žien, ktoré si napriek mojmu názoru hlboko vážim...

mircalla
14. máj 2015

@majaxy Nerozumiem tvojim prispevkom, ano citala, prepac...myslim, ze sa vyjadrujes k niecomu, co si nezazila a nevies sa ani do takej situacie vzit - nechapes, ze s niektorymi ludmi jednoducho nie je mozne diskutovat ani robit kompromisy, nakolko nechcu...nie kazdy ma povau tvojho manzela

majaxy
14. máj 2015

No nezažila, ale videla, a aj vtedy som mala pocit že preboha, je to moj manžel a nie otrokar...Ano aj ja mam svoje potreby a pocity...nie len on

timea7
14. máj 2015

@mircalla máš pravdu, ťažko diskutovať so zadubencom presvedčeným o svojej pravde, alebo človekom, ktorý diskusie nie je schopný a uznáva ako jediný správny,názor ten svoj. 😒

majaxy
14. máj 2015

Neviem či si pochopila vyznam aj ja maaaam svoje pocity nie len on...Ťažká povaha je naozaj na dlhu tému, ja sama sa priradujem k ludom s ťažkou povahoi, ale je to stále nás ženáchý

majaxy
14. máj 2015

@timea7 ano,ale potom čo, skloníš hlavu???

timea7
14. máj 2015

@majaxy ja určite 😀 😀 😀 😀 😀 😀 mrkni si pár mojich príspevkov 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja som práveže v šoku z toho, že dnešné mladé ženy, ktoré majú iný prístup k informáciám, ako som mala ja pred 20 rokmi nechajú takýmto spôsobom so sebou zametať...neviem či je to panický strach z toho,že zastanú samé - pár rokov som zažila a prežila, nebolí to. Alebo je to tým, že do vzťahu a rodičovstva vbehnú veľmi mladučké, nemajú niekedy ani ukončenú školu, nikdy nepracovali, alebo len krátko, nemajú nič našetrené, sú na mužovi existenčne závislé, lebo sa pohádali s celou rodinou, keď tvrdila, že ten muž je alkoholik, lajdák, hulvát....inak neviem. Ja to stále dookola píšem (už som tým trápna), že si je treba všímať postoje, názory muža ešte kým vzťah prerastie do štádia budeme spolu žiť. Aj v eufórii a s ružovými okuliarmi na očiach si treba všímať jeho reakcie a veééééľa sa rozprávať o tom, ako si spolužitie predstavuje. Nikdy sa nedá predpokladať, čo sa vo vzťahu stane o desať, pätnásť alebo viac rokov, môžu prísť choroby, strata zamestnania.....to sa predvídať nedá, ale že sa zmení muž, ktorý denne sedí v krčme, uprednostňuje kamarátov pred priateľkou, mamičkine názory a postoje sú pre neho Number One, peniaze rozhádže za pár dní a je zvyknutý na totálny full servis od mamičky, môže dúfať len fakt naivná mladá žena. A že ho zemní dieťa, to už ani nehovorím, zmení, ale k horšiemu....

majaxy
14. máj 2015

@timea7 Že wau, presne to som mala na mysli

timea7
14. máj 2015

@majaxy pozerám, že sme približne v rovnakom veku, možno sme mali šťastie na rodinu,kde sme neboli vychovávané k tomu, že mužovi - pánovi tvorstva treba vždy, všade a vo všetkom vyhovieť, že žena je tu na to, aby mu slúžila a poslúchala ho 😝 😝 😝 😝 😝 . Ale že si v dnešnej dobe mladá baba nasťahuje k sebe muža, od prvej sekundy okolo neho začne kmitať aj keď je aj ona zamestnaná a keď on z vlastnej vôle vynesie raz za mesiac smeti, tak to dá na facebook, a ešte ho ospravedlňuje pred celým svetom a potom keď príde dieťa, tak sem príde celá nešťastná hľadať riešenie. Milujem aj názory, že dnes sú muži viac v práci vyťažení ako kedysi. Súhlasím, ale len niektorí. A ženy nie? Už som tu bola označená za feministku - ženou. Ja svojho partnera milujem a veľmi si ho vážim. Ale mám rada aj seba.

majaxy
14. máj 2015

Si dobra Timra, konečne ma niekto pochopil...Ved nejde o to, či ja mam dobre manželstvo, ale o mienku tych žien tu na konikovi