icon

Nič nerobím správne. Som divná?

bzdocha
13. máj 2015

Ahoj, chcem vediet vas nazor co si myslite o danej situacii. Poprosim vsak bez nejakych urazok
s manzelom sme spolu 10 rokov a vkuse sa hadame nic mu nie je dobre co spravim. Samozrejme ani ja nie som velmi prijemna 😅 napr. idem mu spravit desiatu ale zkritizuje ma ze som mu zle rozotrela maslo 😠 ???? tak si ju uz robi radsej sam! alebo dnes vecer zehlim a on normalne zobral svoje rifle a skontroloval ich jak su vyzehlene! a este raz si ich vyzehlil. Aby som doplnila nesedi doma na zadku pomaha...stale nieco robi.
ale ja som uz z toho taka znechutena ze ani nemam chut nic robit. Nehovorim ze som super gazdina, nemam kominceky v skrini ani vzdy podlahu bez smietky ale vzdy ma to podrazdi. tak teraz neviem ci som divna ja alebo on?
povedzte prosim svoj nazor na tuto situaciu. Prijmem hocijake nazory pokial nebudu urazlive. dik 😉

Strana
z4
majaxy
14. máj 2015

@jolinka To je vporiadku, podla mna ide o to, nech robí každý čo chce, ked ti nevafí že robíš tu desiatu...

natalym
14. máj 2015

Aj ja robím, lebo by inak nejedol. Ale keď nemám čas tak nerobím. Tak je hladný. 😀

timea7
14. máj 2015

@jolinka to je v poriadku, keď vám to obom vyhovuje. Moja svokra chystala manželovi veci, keď sa išiel kúpať -pyžamo, župan, papuče....on ale dokázal urobiť akúkolvek prácu od stavania domu, cez práce s drevom, žehlenie až po naplnenie zákuska krémom. Vedel si poradiť a s tým, keď sa mu krém sekol, vyhovovalo im to takto. Lenže tu píšu väčšinou ženy, ktorým nevyhovuje niečo na ich spolužití s partnerom a on nie je ochotný na tom nič meniť, lebo si zrejme ani nemyslí, že by niečo meniť mal.

natalym
14. máj 2015

@timea7 Tak poraď ako to vysvetlť tým čo nechápu, aj keď mu to normálne povieš, slušne, že Ti to takto nevyhovuje a nie si spokojná aj tak si hudie svoje a správa sa tak isto.

timea7
14. máj 2015

@natalym teraz nechápem ja, myslíš, ako to vysvetliť tvojmu manželovi? Alebo tu ženám na fóre? Ja to chápem, ja také typy poznám, no pri mne by boli bez šance. Nemám ani chladničku, ani komoru na zámok, neočakávam od muža, ktorý fakt nemá vzťah k vareniu, že ma bude čakať so sviečkovou po príchode z práce, ale chlieb by som mu nenatierala ani náhodou. Robila som to, aj som robila desiatu bývalému manželovi, keď som mala v lete prázdniny a on chodil do práce, tak som to urobila, prečo nie. Som ranostaj, urobila som sebe, urobila som aj jemu. Mne zase bodlo, keď bol on doma a navaril. Vždy som za rovnováhu, nie aby jeden mal pocit, že robí poskoka a druhý sa tváril, ako keby bol niečím viac a všetci sú povinní to rešpektovať a skákať okolo neho.

natalym
14. máj 2015

@timea7 Myslela som to tak všeobecne. Vysvetľujem, vysvetľujem a nechápe.Tak už fakt neviem.

maria1989
14. máj 2015

@natalym @timea7 baby poviem vám za seba. v predchádzajúcom vzťahu som mužovi skákala kolo riti, ani nevedel, kde máme chladničku. raňajky do postieľky, do práce desiata, väčšinou teplá večera. domácnosť celá na mne... od neho by som zmenu ani nečakala. starať sa začal, keď som odišla, lebo musel. dnes je schopnejší ako jeho terajšia frajerka 😀 a v novom vzťahu som sa na nejaké obskakovanie od začiatku vykašľala, resp. mi starý povedal, že on také nemá rád 😀 čiže z môjho pohľadu treba nastaviť hranice na začiatku... čo s chlapom, ktorý sa nechá obskakovať celý život, naozaj neviem. jedine prestať to robiť? len si viem zas predstaviť ten ofučaný ksicht 😅

natalym
14. máj 2015

@maria1989 Tak na to som už prišla aj ja, že chyba sa stala na začiatku. Pomaly redukujem, uberám zo servisu. Už má fakt len základný, ale jemu to aj tak nedochádza. V podstate to robím len preto aby som mala na seba viac času. Takže áno treba si od začiatku nastaviť hranice, je to čistá pravda.

timea7
14. máj 2015

@maria1989 ja som našťastie začala hneď, ale ja som to mala ľahké, moja úžasná svokra nerobila rozdiely medzi dcérou a synmi, takže bez problémov zvládli čokoľvek a nemali doma žiadny servis od mamičky. Z dimu som bola zase zvyknutá, že na chode domácnosti, starostlivosti o deti sa podielali obaja moji rodičia, tak to bolo aj v rodinách maminých sestier. Ja som preto brala ako niečo úplne samozrejmé, že nebudem skákať okolo muža. Som dosť pedant, ale liečim sa 😀 , varenie a pečenie bolo a je mojím koníčkom, takže ma tiež niekedy šklbalo, keď som videla ten chliev v kuchyni, keď varil. Ale vždy som pochválila a tak som sa snažila vychovať aj svojho syna - nemá problém ani s varením, praním, žehlením. Vždy som milovala deti, takže bolo prirodzené, že som si všímala, ako sa k nim môj partner správa. Často som deti strážila a strážim, vnímala som, či sa dokáže o ne postarať, pohrať sa s nimi. Neviem ale prečo matky mužov, ktoré sú len o trochu staršie ako ja vychovávajú takých ozembuchov. 😖

jolinka
14. máj 2015

@timea7
@majaxy baby myslim ze sa chapeme kde je jadro veci 😉 😉 😉 🙂 🙂 🙂 🙂 Jadro veci nie je v tom, ci niekto niekomu nieco urobi, posluzi, spravi radost 😅 😅 😅 preto som dala aj ten nas priklad s robenim desiaty skor na odlahcenie. ja som sa vobec neprisla stazovat, ze musim obsluhovat muza...prave naopak tak ako mna tesi ze mu spravim desiatu,jeho tesi urobit mi kakao, kavu ci nabytok do predsiene... 🙂 🙂 🙂 A tak by to malo byt...

jadro veci je predsa v tom...ze bohuzial v niektorych partnerstvach ide o konkurencny boj 🙄 🙄 🙄 🙄 Kto si utrhne viac blaha, viac pohodlia, viac obsluhovania ...a kto komu uvali viac prace, viac povinoosti , viac kritiky 😝 😝 😝

U nas to tak nie je... Je dlhy zoznam toho co robi moj muz a dlhy zoznam toho co robim ja...mame toho dost, praca, zahrada, dom , styri deti 😉 😉 ale nerobime si ciarky, ani uzkostlivo nesledujeme kto urobil viac ci menej, prace je dost a na konkurecny boj nie sme zalozeni. zrejme sa aj mame radi abo co 😀 😀 😀

timea7
14. máj 2015

@jolinka presne tak, ak je to vzájomné, obaja sú spokojní, je to v porádečku 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉
Inak všimla som si, že aj ty si v našom veku, nezaložíme tému s názvom Staré vraždy, alebo Rady starých korčúľ, prípadne Ako na muža, aby robil, to čo chceme a ešte mal pocit, že je to jeho rozhodnutie? :D

jolinka
14. máj 2015

@timea7 suhlas, zaloz 🙂

jolinka
14. máj 2015

@timea7 vraj nejaka skupina s nazvom stare korcule aj fungovala ci funguje, neviem, lebo som tam nebola. 😕 tak skor iny nazov.

manzanillaa
14. máj 2015

Bože, ženy a ja že to len ten môj je taký🙂 Tiež mu vadilo, ako som mu natrela maslo na chlieb..ale tak odvtedy sa snažím🙂 Alebo mu vadí, že hneď po umytí riad neutriem a neodložím do skriniek ale ho nechám uschnúť v odkvapkávači...ale už to riešim tak, že keď sa mu niečo nepáči, nech sa páči, urob si sám🙂Podľa mňa to má od svojho otca, tiež si myslím, že sa k jeho mame takto správal...

mima4
14. máj 2015

@manzanillaa a preco muzovi natieras maslo na chlieb?

mne to pripada skor ako vztah matky a 5 rocneho syna... nie partnerov

manzanillaa
14. máj 2015

@mima4 Nejako som si zvykla vždy ráno chystať raňajky, pokiaľ sa neponáhľam...alebo ma o to poprosí manžel, že či by som mu nespravila..ale dakedy dá takú poznámku, že on to chcel inak..

majaxy
14. máj 2015

Ja ked sa rano nepomahlam, spravím si kávu....ano volakedy ked som bola mlada a hlupa aj riad som umyla, teraz máme nato myčku 😀

majaxy
14. máj 2015

@natalym a zaujima ťa či bude jesť? Jeho zaujima či budeš ty jesť?Ja som vždy vychadzala z toho čo ty mne, ja tebe

bzdocha
autor
14. máj 2015

@timea7 tak ako pises doteraz tak fungujeme...a je z toho len hadka na hadku..nahneva on mna potom ja mu to vratim a hadame sa aj tyzden nonstop v kuse potom ideme v sobotu von vsetko ok a v nedelu rano hadka 😎

timea7
14. máj 2015

@bzdocha počkaj, nerozumiem tomu, z čoho je hádka? Veď sa do hádky nedaj vtiahnuť! Dá sa to naučiť.

bzdocha
autor
14. máj 2015

@timea7 mna ked niecim nahneva ja vyletim ako raketa!!! v tu sekundu za hocijakych okolnosti

timea7
14. máj 2015

@bzdocha chce to tréning, ja som tiež akčná, ale hádať sa nedokážem, Nevybehni na neho, iba nerob to, čo robíš a prenechaj mu viac povinností. A skús aj ty jeho trošku pokritizovať...

bzdocha
autor
14. máj 2015

Aby ste to nepochopili tak ze som doma za sluzku nie som! lebo ked povie ze to robim zle tak ano nech si to robi sam. to bol jeho velke plus ze pomaha v domacnosti s pracou fakt povysava navari este aj sije...nikdy som sa pri nom ako sluzka necitila skor niekedy ako lemra :/ ale teraz tieto reci ja nemozem vystat
priznavam ze neznaasam kritiku 😖 alebo ked uz kritizje to jak dceru obliakam?
ja asi aj tusim co mi vadi on ma nikdy nepochvali nikdy! pride z domu od jeho matky a chvali hmm ake dobre rezanky s tvarom tam mal na obed (pri tom ich nema rad) ale minule ked sme ich mali doma ta sa ich ani nedotkol!!!! 😠

mirka964
14. máj 2015

Mna strasne zaujima ako sa da zle natriet chlieb? 🙂

jolinka
15. máj 2015

@bzdocha no vies co, neviem ako dlho ste spolu, ak ste este pomerne mlade manzelstvo , dalo by sa to este zachranit. 😉
Moj muz mal otca ktory ho nikdy nikdy nepochvalil , na vsetko len nesuhlasne mlcanie, zozierava ublizujuca kritika alebo ironia a posmievanie... ☹ ☹ Takze ako inak, moj muz tiez nedokazal davat uznanie, pochvalu, ocenovat... Mal pocit, ze mna musi vychovavat, a ze len taky svet funguje spravne, ako to fungovalo u nich doma 😝 😝
A pozeral mi zboku stol, ci ma dostatocny stupen blystavosti , v predsieni prstom hladal zrnka piesku , lebo on to taaaak strasne neznasa, dokonca chcel aby som prestala chodit s detmi na pieskovisko ,... no tudle 😀 😀 A chleba som krajala krivo, vsetko bolo zle usite, co som mu kupila, na vsetkom nasiel chybu.

A ja mam tiez vychodniarsky temperament, som aj nervacka, teda uz sa to velmi zlepsilo, aj deti ma naucili trpezlivosti a asertivite 😉 😉 Takze som vybuchla, vsetko som brala osobne ako ponizovanie svojej osoby , znizovanie svojej hodnoty.

Ale potom postupne sme sa naucili fungovat, ...chlieb kraja len on /fakt su tie moje krajce krive, zacnem hrubo skoncim tenko a naopak/, oblecenie si kupuje sam a musi byt s tym spokojny, podlahu uz akosi prestal riesit, stol takisto. Menej sa rozculujeme...on je tiez bordelar ale v inom, saty pohadzuje po stolickach a do kuta na zem, straca veci a pol dna hlada 🙄 ...tak mu stale prizvukujem, co vsetko tolerujem ja na nom, nech aj on da tu toleranciu okoliu.

a uz ked sa chysta daco kritizovat, ja nanho s usmevom "A dycham spravne? Je to pravidelne a korektne?" a zasmejeme sa. Nastastie ma moj chlap aj dajaky ten zmysel pre humor a obcas mu dojde absurdnost situacie, a jednak uz nie je tak pod vplyvom svojej rodiny a ma nas vsetkych rad a preto sa aj snazi nejake svoje zle chvile a vlastnosti prekonat.

A je to tak, ze clovek musi zacat so zmenou u seba, tou zmenou nemyslim chytro a ponizene vyhoviet kritizujucemu... Nie zmena spociva v tom, ze prestanes svoju hodnotu merat podla ocenenia okolia. Vsak mnohi ludia su kriticky, ohundrani, jeden by ta chcel mat takuto, druhy onaku...a co ?? mas sa cely zivot krutit jak vrtula, snazit sa kazdemu vyhoviet a stale i tak nebudes dobra? 😒

Vzdy ked som sa snazila vyhoviet inym...im to nikdy nepostacovala, a mna este deptalo ze robim nieco proti svojmu zalozeniu.

Takze toto zrus, realne sa na seba pozri, v dacom si dobra, v dacom vyborna , na nieco nemas ...a co, ako mi raz do mailu napisal moj muz "Ideal su len cestoviny" 😒 😒 😒 To v com sa mozes zlepsit, na tom pracuj, ak ty chces, nie ze ta tlaci okolie. Prestane ta tak ta kritika rozculovat a hnevat, ak jej nebudes pripisovat svoju osobnu hodnotu. Kritika je vzdy o osobe toho druheho, hovori hlavne o nom o jeho komplexoch, ktore si ventiluje tym, ze najde na niekom drobnu chybu. Presne podla biblickeho..."daj vyberiem ti smietku z oka a svoje brvno nevidim" Usmievaj sa , bud so sebou spokojna, ak nedostanes ocenenie, daj si ho sama.

Tvoje okolie aj tvoj muz zacne zrkadlit tvoj postoj. Ak budes mat k sebe ocenujuci postoj je mozne ze aj on strati silu kritiky...dokonca aj keby v kritike pokracoval...co tam po tom, bzucanie muchy 😀 😀

katka1981
15. máj 2015

@doty1, neboj to rychlo preslo 😀

bzdocha
autor
15. máj 2015

@jolinka dakujem, pekne si to napisala 🙂 sem tam si to tu pridem precitat ked ma zas vsetko bude hnevat 😉

Strana
z4