icon

Nič som nedokázala

lenka1806
1. dec 2014

Idem sa trosku vyzalovat a rada by som pocula vas nazor.Dneska ma mm trosku ranil ked mi pri mensej vymene nazorov povedal ze som v zivote nic nedokazala. A to preto lebo som este nepracovala kedze sa doma staram o 4 deti. Je pravda ze mm pracuje od rana do noci aby sme sa mali dobre po financnej stranke ale ja sa zase staram a porodila a vychovavam styri deti sama.Mam 33 rokov a vek deti je 14,10,9, a 2 medzi poslednym dietatkom a tretim som nepracovala kedze do 6 rokov som bola na predlzenej rodic.koly zlemu zdravotnemu stavu malej cize vsetko bolo stale co sa deti a domacnosti na mna ja milujem byt doma s detmi uzivam si to a bavi ma to. Ale povedat zato ze som nic nedokazala? S nebolo to povedane prvy krat. Uz mi to raz povedal tak som mu povedala ze som mu porodila 4 krasne zdrave deti o ktore sa staram. A on nato ze to vie kazda. Velmi ma to ranilo myslite ze pravom?alebo som moc citlivka netusim ....

simca06022011
2. dec 2014

@dai neprehanam.. ja pracujem nebola som ani na MD... mate vypomoc, inak by ste to nezvladali tak v "pohode" co je uplne jasne... v SR je pre rodinu 200EUR na pani co odnesie deti nakupy vela... aj ked obaja pracuju. Ak nemaju nadstandardny plat obaja. Vonkoncom sa mi nepaci ako tu niektore zhadzuju mamy co maju vela deti a su s nimi doma.. nebolo to iba ich rozhodnutie, manzel je v tom zapleteny minimalne z polovice tiez, takze on tiez nema ziadne pravo ju urazat, keby sa mal starat on tak ako som povedala tiez by toho vela nedosiahol (v kariernom zivote)... o tom ze sa to ma riesit nie je pochyb, mamina by mala co najskor zacat pracovat, lebo nemusi dobre skoncit... (poznam zienku co skoncila s depresiami, ine same bez haliera...). Cize z tohto hladiska je to hlupe viazat sa iba na rodinu a nemysliet na seba (mokrem ineho aj financne). Ale vacsina by sa rada vymenila a mohla sedkat doma a nepracovat za 300eur niekde... ;)
manzel je nespokojny, ale okrem urazok asi neprisiel s navrhom riesenia.. uz to mohol navrhnut davno.. ved pani je uz doma 14 rokov... (!!!), zrazu ked sa prebudzaju staromladenecke maniere, alebo sa nebodaj prebudila v nom zodpovednost a uvedomenie si, ze ak sa mu nieco stane rodina nema z coho zit... mozno sa mu v okoli alebo telke zapacili aktivne zeny s karierou a teraz si doma nieco riesi... ;) A mozno ma iba problemy v praci ktore nechce priznat doma... jednoznacne je to na priamy rozhovor 🙂

velkacica
2. dec 2014

zakladateľka témy "miluje byť doma s (už štyrmi) deťmi, užíva si to a baví ju to (skoro ako na Kube)", no ale z manžela si spravila takého slovenského Kuba - paholka, ak nie priamo otroka... (Aká je vôbec kvalita života takejto rodiny, kde jeden musí muklovať od vidím do nevidím, božechráň nejaký výpadok; a aká je kvalita života onoho samotného otroka - rozumejte: muža?)
Kubánske cigary sú však tuhé, nerozplývajú sa ľahko, takže vzduch môže byť ešte veľmi štipľavý a hustý.

natalym
2. dec 2014

@lenka1806 Dokázať si dokázala a nemal by takto hovoriť, hádam, ste pri plodení detí boli obaja. To naozaj zamrzí. Nie je to pre neho ľahké uživiť takúto rodinu a asi mu už pohár pretiekol a tak povie veci, ktoré rania. Snáď sa pekne porozprávať, vyjadriť mu vďaku, že o tom vieš. A začni myslieť na to, čo budeš robiť, keď deti podrastú. Keď odídu z domu, budeš si pripadať bezcenná. Držím palce.
Ďakujem môjmu mužovi za to, že sa nerobil hrdina a aj keď som bola naňho nahnevaná, že nechcel ísť k pôrodu, že nechcel viac detí. Vedel, že by to nedal a tak vyjadril jasne, že nie. Dnes viem, že to tak bolo správne.

siska53
2. dec 2014

@dai ved ok..len aj oni sa mozno predtym dohodli...a zrazu mu to prestalo vyhovovat...lenze ked on robi od nevidim do nevidim a nemaju nikoho na pomoc (mozno,su aj take pripady), tak je jednoduchsie,ked je ona doma ako davat vsetko to,co zarobi,opatrovatelke..
Ja sama som si prepocitala,ze ak mi maleho nevezmu tento rok do skolky,ze ak by sme mali platit dve sukromne skolky s tymi cenami,ake su,tak to sa siahne aj na muzov plat,ze to sa nam oplati skor,aby som ostala doma. A mala som.hlavu v smutku,lebo ci zamestnavatel vyjde v ustrety,blbo bybsom s acitila..nastatsie ho zobrali a 1dieta poriesime lahsie..
No ver,ze cim viac deti,tym narocnejsia starostlivost,zvlast,ked ti starsi su chlapci a ti nie vzdy su ochotni pomahat (skor dievcence).

V kazdom.pripade sa chcela vykecat a riesit si to musi sama,v klude sa porozpravat s muzom. Najmladsie ma 2roky a ak nie su ine prekazky (zdravotne),tak si nieco moze najst,ale s tym,ze sa domacich prac bude zucastnovat aj on. No a jasne,ak starsi sa musia,ak tak nir su zvyknuti,co mozno nie,ved mamicka je doma.

lubiduch
2. dec 2014

Ja pracujem od maleho 1.5roka na polovicny a po pravde som prilis akcny typ aby som ostala doma 3r. To co robia a vyhovuje inym zenam som nikdy nesudila a po pravde je to kazdeho rozhodnutie.
Moj manzel ma v rozhodnuti ist pracovat podporoval. Myslim si ze by mal asi podobne reci ako tvoj ak by som ostala doma 3r,nieto este ze nikdy nepracovat. Viac krat mi povedal ze by nemohol zit so zenou co nechce pracovat.
Teraz co si myslim ja:mne nazory mojho muza nevadia,nakolko ja taka nie som a tym padom ku konfliktom neprichadza (neznamena ze sa s tym nazorom stotoznuje.,len respektujem ze ho taky ma).Ale to ze on takto zmysla som vedela davno davno a on zase o mne ze pracovat viem a chcem. Cize ja by som ani neriesila ci mas pracovat ci nie, skor to ci to muzovo vadilo vzdy alebo za nieco v jeho zmyslani zmenilo?
A v dobrom ti radim,teraz mas sice posledne dieta malicke a aj starsie ta este potrebuju. Ale to obdobie raz skonci a co budes robit potom? Nevravim ze kazdy ma byt taky ze ho robota naplna a bavi,ale uxite by som si casom hladala nejaku jednoduchsiu casovo nie velmi narocnu pracu. Nie aby si "nieco dokazala", alebo vyhovela muzovi...ale aby si nezostala casom bez deti v depke a "nevyuzita"....poznam par takych mamin co boli vlastne zena v domacnosti a odstahovanym deti ich to polozilo.

siska53
2. dec 2014

@dai a mame podobny pripad v rodine,len tam slo o 1dieta,dnes uz dospele...tiez sa tak dohodli,ze bude doma.. A teraz ujo na zenu frfle. Je zas pravda,ze casom sa u nej vyvinuli rozne zdravotne problemy,no tie podla mna preto,lebo bola len doma. A o dieta sa starala az po jeho navrate zo skolskeho zariadenia,nebola zaneprazdnena starostlivostou o dalsie.
tu chapem viac uja...

januli74
2. dec 2014

@dari226 to nemyslis vazne, on je chudak? On zivi 6 krkov a pocitam, ze si dobre uvedomuje zodpovednost, ktora mu lezi na pleciach, okrem toho ma urcite pocit, ze keby sa s nim nieco stalo tak su ako rodina v kybli, pre muza to urcite nie je "fajn" pocit a vidno, ze uz ma niekedy toho dost. Skuste sa na to pozriet aj z muzovho pohladu.

dai
2. dec 2014

@simca06022011 tych 200 euro som myslela pre pani co upratuje a zehli, nakupy a deti si riesime sami, to sa pri troske planovania da... ja rozmyslam asi inak ako vaecsina zien co su dlhodobo na materskej lebo sa im neoplati pracovat - podla mna v takych pripadoch ako ma zakladatelka sa to oplati uz len pre pokoj v rodine aj keby rovno cely jej plat isiel na skolku - zacala by ale na sebe pracovat, zvysovat svoju hodnotu na trhu prace, ziskala by nejake pracovne navyky a v konecnom dosledku sa stala financne nezavislejsou na muzovi...
@siska53 Zakladatelka nikdy nepracovala aj ked sancu mala, radsej sa vrhla na dalsie dieta... ja neviem baby - poznam rodiny s vela detmi s modelom viac deti a zena doma a funguje to - ale teda nie su tam krasne nadstavene rozdiely aby zena plavala z materskej do naterskej, jednoducho chceli vela deti tak maju...
Zakladatelka uz teraz by mohla dat dieta do skolky keby naozaj chcela - ma 2 roky... ak si velke deti nevychovala tak aby aj pomahali v rodine tak potom ako ich vychovavala? Neviem...

K situacii aka je teraz - pomery v rodine nepozname, predpokladam ze manzel nerobi karieru ale niekde fyzicky maka tak ze svoju rodinu ani nevidi... cize klidne moze byt ze deti chcel - ak ich ale chcel tak si to asi nepredstavoval tak ze on bude chodit domov prespavat a zena si bude uzivat rodinu... co on z toho ma ze kedysi po detoch tuzil ked ho pomaly nepoznaju?

evittam
2. dec 2014

@oktobermimi A ukáž mi, prosím ťa, firmu, ktorá dnes zamestná ženu bez praxe, cudzieho jazyka a so štyrmi deťmi?! Maximálne tak upratovať na pár hodín týždenne...... 😉

pupavka123
2. dec 2014

@silvia123 Tak to si zabila,to bolo fakt trefne 😀

jahodnicka
2. dec 2014

Ja nevim zeny,vy jste nektere takove zakernice...jasne,nic nedokazala...sama si udelala 4 deti a doma se jen vali...

velkacica
2. dec 2014

k tým "dohodnutiam", že muž bude robiť a žena ostane doma:
najmä ak sa takéto dohody manželov prijali dávno, aj pred 10 - 15 rokmi, nemusia byť večne stabilné a isté, pretože faktor zamestnávateľa je veľmi premenlivý, zvlášť po tak dlhej dobe. Rodina by rozhodne stáť nemala stáť len na zamestnaní muža! Ak zamestnávateľ - napr. nejaká výrobca je v doline jediný väčší a aj ten sa zdvihne niekam do Rumunska, pôjde muž robiť na rodinu tam? (Zoberte si príklad fabriky v Krompachoch, ktorá sa teraz dvíha preč, myslíte, že musí brať ohľady na tunajšie superrodiny?)

dai
2. dec 2014

@jahodnicka 🙂 vychovavala deti pripadne s nimi bola doma... dokazala nieco, nedokazala? Asi uhol pohladu... momebtalne je doma s 2rocnym zdravym dietatom... ci so vali sunky? Ja neviem ale ja som si matersku druhy rok nenormalne uzivala aj napriek zdravotnym veciam co sme museli riesit... neda sa to porovnavat so zatazenim v praci🙂

jahodnicka
2. dec 2014

@dai ja nevim..ja nejak "dokazat neco" nespojuju se zamestnanim. Ale uznavam,je to o uhlu pohledu 🙂

gretocka
2. dec 2014

Myslim, ze ta to ranilo pravom, milujuci manzel ktory si vazi manzelku take nieco nesmie vypustit z ust ani v najvypatejsej chvili. Tak isto ako milujuca manzelka podporuje svojho manzela a nevyhadzuje mu na oci jeho pracu.
OK, poviete si ze u vas to funguje inak a ze moje nazory su zastarale, ale ak sa na tom takto dohodnu ti dvaja manzelia a obaja to chapu rovnako, tak to je najlepsie co moze byt.
My to tak mame rozdelene, ja som doma staram sa o deti domacnost a ked sa da pomaham aj trochu manzelovi v podnikani (pozor, ziadny uvazok to nie je - par hodin do mesiaca). On mi nevykrikuje ze ma zivi alebo ze som nic nedosiahla, prave naopak pri kazdej prilezitosti mi dakuje, ze sa staram o to aby vsetko klapalo. A ja som mu zas vdacna, ze na seba prebera plnu financnu zodpovednost za nasu rodinu. Vazime si kazdu spolocnu chvilu pretoze ich je dost malo. Mame spolocny konicek, ktory rozvijame, ked sa da aj s detmi, obcas bez deti....

gretocka
2. dec 2014

a este k tomu o com pisala velkacica - ja povazujem to ze mozem byt doma za velke Bozie pozehnanie, nie samozrejmost. Pred narodenim deti som pracovala v administrative a keby to bolo nutne, kludne by som sla aj upratovat kancelarie alebo vykladat tovar do Tesca. Vdaka Bohu to zatial riesit nemusime. A aj ked sa v peniazoch netopime, mame vsetko co potrebujeme a na to co nie je nutne si vieme aj pockat.
Prave minuly tyzden mi manzel dakoval, ze som trpezliva co sa tyka prerabky bytu, mame nejake nedorobene veci v byte, ale jednoducho nestiha, tak zatial stoja. A co? Raz to snad dorobime..... 🙂

vejula
2. dec 2014

@lenka1806 určite zabolí takato hlaška. Manžel to zrejme povedal v hneve, vtedy sa kolkokrat povedia veci, ktoré sa nemyslia ani vážne. Je velmi subjektívne povedať kto toho v živote kolko dokazal. Máme pocit, že tento naš zapadný životný štýl nam natlača, čo je cennejšie, čo je menejcenne, ale to je podla mna na smiech. Aspon ja sa z toho smejem.
Napríklad jeden manželov kamarat teraz odišiel z práce, užasne platenej, po oznamení mu šef navrhol poziciu, ktoru ma možno pár právnikov tu na SVK s takým platom, že AAAAAAAAAAAAAA Iní by sa z toho asi pototo a on napriek tomu odmietol s tým, že už tu právničinu nedokaže robiť a premyšla nad založením nejakého stacionaru pre starých a nevladnych. Niekto by si povedal že mu šibe, aký upadok.... ale... Tento človek, v minulosti zarytý ateista, prešiel obrovskou skuškou. Manželka mu silno ochorela a on absolutne prehodnotil hodnoty svojho života. Začal čitať duchovnu literaturu, zmenil pohlad na život, už ho nenaplna pravničina, nedokaže to robiť ani za plat, z ktorého by sa inym zatočila hlava. Čo dokazal? Z pohladu nezainteresovaného človeka mu asi preplo a mohol toho dokazať vela keby sa inak rozhodol. Z môjho pohladu je to jeden obdivuhodný človek, ktorý toho dokazal viac ako ktorýkolvek "uspešný" típek, ktorý žije len pre to aby niečo "dokazal" v zmysle našho skresleného pohladu na svet.
Preto otazka, kolko toho ten ktorý človek dokazal je velmi ale velmi smiešna a odpoved len velmi relatívna. Suvisí len s pohladom na svet na život a na svet. Aj ked vidím tu niektoré odpovede (vôbec sa im nečudujem) tak sa mi len potvrdzuje toto skreslené vnímanie hodnoty života 🙂

margarita
2. dec 2014

@lenka1806
necitala som vsetky prispevky, kedze mi z niektorych bolo takmer na vracanie 😀
ja osobne si tiez pojem "nieco dokazat" nespajam vobec s karierou alebo zamestnanim.
Staci si pozriet Slovnik slovenskeho jazyka a tam zistis,

dokázať -že -žu dok.

1. podať dôkaz, doložiť dôkazmi: dokázať platnosť poučky, dokázať niečiu nevinu; dokázať svoju oddanosť dosvedčiť

2. vedieť, vládať (urobiť): uvidíme, čo dokáže v živote ako sa uplatní; dokáže robiť vo dne v noci vládze;

Niekto dokaze pekne spievat, iny rychlo behat, niekto iba kritizovat, iny pomahat druhym.
Rovnako niekto pracuje v zamestnani a niektore zeny pracuju doma, staraju sa o viac deti plus domacnost. Ked im jeden plat v rodine staci, nevidim na tom nic zle...ale toto je pozostatok socializmu, ked museli byt zeny aj zeriavnicky, len aby sa "neflakali|" doma pri detoch, ale budovali socializmus.

Ked ma Tvoj muz taketo poznamky, treba zistit,co mu vadi, ak to doteraz takto fungovalo, prejdite si spolu ako ste na tom, ci nahodou nepotrebuje zvysit vas rodinny prijem, a nevie to povedat narovinu, alebo ma vo vztahu s Tebou iny problem, ze to takto vyjadruje.

a este k poznamke ze porodit a vychovat deti vie kazda, no nevie,
tu na MK poznam osobne vela bab, co nedokazu otehotniet, potratia,
a keby sa starat o deti bol prirodzeny materinsky pud, naco by nam boli hniezda zachrany a plne detske domovy?
😉

simca06022011
2. dec 2014

@dai dakujem pekne, keby mne niekto upratoval a zehlil sedim pol tyzdna s vylozenymi nohami... a myslim, ze niekto by mal problem dat vsetko co zarobi na skolku, lebo teda nevidim na 99% pozicii teraz moznost karierneho rastu, striedanie roznych prac tiez nie je velmi aktualne, kedze prac nie je na "vyberanie"... mozno tak v nejakom serialy... ale raz ak niekto nema karieru od mlada/od skoly tazko sa mu naskoci a este bude rast. Vies co sa deje so 40tnikmi a 50tnikmi co pridu o pracu? Skus sa opytat, nikto ich nechce... a to mozu mat prax akukolvek, pokym to nie su nejaky spickvy pracovnici, ale uplne bezny radovy ludia... to je realita ;) cize s tou pracou to nie je take ruzova a mozno by chlap musel pracovat este viac, lebo zena co chodi do prace aj viac minie, treba platit skolky (skoly nespominam, tie aj tak) a jasle, tu upratovacku... alebo u nas skor opatrovatelku, lebo problem je casovo sklbit vyzdvihnutie dietata zo skolky, ked je niekto v praci... ;)

timca55
2. dec 2014

@dai no ja si myslim ze sa da, nie kazda matka pracuje v kancelarii, niektore vykonavaju aj fyzicky narodne prace , takze sa da porovnat , ale nemyslim si ze je ona na vine, na deti treba dvoch ludi pri splodeni, aj on sa nad tym mohol zamysliet este pred tym, a tiez si nemyslim ze nieco dosiahnut sa da len v praci, pre nietorych vitaztvo je kariera, peniaze, pre niektorych zas rodina, co tiez nie kazdy moze mat .....

bibika55
2. dec 2014

@lenka1806 Už len to,že si porodila 4 zdravé deti si toho veľa dokázala.To,že sa o ne staráš.Tvoj manžel ti to vraví zato,že asi nemáš na neho toľko času akoby chcel.Chlapi chcú byť vždy prví,až potom deti.Je sobec a určite niečim trpí,keď ťa takto uráža.

samasebou
2. dec 2014

@lenka1806 Ahoj, aby som ti mohla napisat svoj nazor...kvôli comu bola ta "mensia vymena nazorov?"

klincek
2. dec 2014

@lenka1806 ahoj, zatial som necitala nic ine len tvoj prvy prispevok..a mozes svojmu manzelovi odkazat, ze sa najde minimalne jedna zena, ktore by nedokazala mat styri deti a venovat cely svoj zivot len rodine..ja. jednak by som tak nebola stastna, ale hlavne naozaj by som NEzvladla styri deti, to som si absolutne ista.
a na odlahcenie-niekto pracuje, a niekto vychovava buducu generaciu, aby v buducnosti mohla pracovat na dochodky tych, ktori pracuju dnes..to je malo? 😉
tvoj manzel by si ta mal viac vazit. ak mu to nedochadza, treba mu k tomu trosku dopomoct..daj mu obcas najavo, ze vsetky tie veci, ktore pre rodinu robis, nie su take samozrejme ako si on mysli. nech parkrat operie, navari, nechaj ho ist na rodicko a pod. (a mimochodom, zacat pracovat sa da aj po tridsiatke..asi uz niektore veci nedobehnes, ale keby si velmi chcela, este stale nie je neskoro.)

velkacica
2. dec 2014

@bibika55 pre ženu musí byť na prvom mieste muž; ako sa písalo aj tu. Deti vyrastú, z domu odídu, čo ostane žene? Ak sa vykašle na muža, donúti ho zdrať sa za živa, ostane jej akurát mĺkva spomienka...

0silvia0
2. dec 2014

@lenka1806 kedysi tak žili všetky ženy - pracoval muž a žena sa starala doma o deti, domácnosť, záhradu, hydinu atď. Ja obdivujem takéto ženy, ktoré napĺňa materstvo, rodičovstvo a cítia sa v tejto pozícii dobre.
Ja som síce zamestnancom už 21 rokov (6 rokov z toho som bola na materskej), nežijem v práci žiadnu kariéru, ale vykonávam bežnú prácu, takže tiež nemám pocit, že som niečo dokázala. Tiež nemám pocit ani chuť si v práci niečo dokazovať, pracujem, aby som prispela do rodinného rozpočtu. Takže smelo vyhlasujem, že ani ja som nič nedokázala a nehanbím sa za to. Mám sa teraz hrdiť za to, že pracujem? Veď aj chodiť do práce dokáže každý, nič na tom nie je...
Tvoj manžel udrel na citlivú strunu a bolo to od neho hnusné. Môj dedko bol kedysi hrdý, že jeho manželka (moja babka) nemusela ísť nikdy do práce a mohla sa plne venovať deťom a domácnosti (mala len 3 deti). Cítil sa dobre, že dokázal uživiť svoju rodinu. A babka bola hrdá zasa na svojho manžela, ktorý ju mal tak rád, že od nej nechcel aby išla do práce. Bola tam vzájomná úcta, ktorá vo vašom vzťahu chýba.
Tieto útoky tvojho manžela sú akýmsi podvedomým výkrikom, ktorým chce povedať, že už nevládze všetko ťahať sám, že má pocit, že detí máte už dosť a nevie ti to povedať normálne. Mali by ste sa o vašej situácii v kľude porozprávať.
Je mi nepríjemné čítať reakcie dokonalých žien, ktoré stíhajú pracovať pomaly z pôrodnice, rodiť, starať sa o domácnosť ľavou zadnou a posudzujú zvyšok ženstva podľa seba. Nie každá sme rovnaká, nie každá máme rovnaké vnímanie atď. Opovržlivo sa vyjadrovať o žene, ktorá je v domácnosti - to je o čom? Veď tak žili vaše babky, prababky, prečo by každá žena musela nasledovať váš vzor, ktorý ste si vytvorili v hlave? To nie je o 21. storočí, to je o nastavení ženy. Jedna sme nastavená na kariéru, druhá skôr na deti a tretia sa snaží postíhať aj to aj to, štvrtá si tu na svete len tak pláva... no a čo...

zdena12345
2. dec 2014

podla mna vychovat v dnesnej dobe deti dobre je ten najvacsi uspech. mozno ma aj on uz toho dost ak robi od rana do vecera a takto si to ventiluje. treba sa porozravat, vysvetlit. pozaluj sa mu aj ta ze to nie je najjednoduchsie s malymi detmi a este ak su zdrav. problemy. urcite si neotehotnela sama od seba tak nech nepinda🙂

keziah
2. dec 2014

@lenka1806 mas moj obdiv, starat sa o 4 deti, este ked ma niektore aj zdravotne problemy, to nie je malickost
blbe poznamky si nepripustaj, vidim tu napriklam niekolko sprostych komentarov od jednej uzivatelky (?), ktoru vidim trollovat pomerne pravidelne a podla zoznamu jej fotoblogov a komentarov mi skor pripada, ze je to nejaky uchyl, co sa sem chodi ukajat.
pokial ma manzel problem s tym, ze treba zabezpecit rodinu, nemal si ju holt zakladat.
inak co sa teba tyka, mozno by ozaj nezaskodilo vazne porozmyslat, ako chces travit buducnost- az ti deti vyrastu.

eeffka
2. dec 2014

@lenka1806 To ze mas 4 deti je sice pekne, ale takých co maju aj 4+ tu mame dost, nemusim ani prstom ukazat
Z môjho pohladu si naozaj nic nedokazala, lebo rodit a nerobit od 18ky, to je take "indianske". Nikdy v zivote by som si nedovolila postavit rodinu do rizika, ze sa zivitelovi nieco stane a my ostatni co? pôjdeme sa past?
staci ze manzel ochorie, z coho budete zit? kralovsky zrejme nezaraba, kedze musi robit od vidim do nevidim.
Popravde keby som ja SAMA mala muklovat na 5ludi lebo moja manzelka "sa doma citi tak fajn" by som si radsej na organe uzol spravila. Uplny chudak clovek. Mimochodom deti beru do skolky od 2r, ale ved naco...ze ked doma je taaaak dobre.
v 33 prist na pohovor a zadriet ze som nikdy v zivote nerobila, no asi by si sa dlho nezdrzala... popri detoch sa toho da vela, najma pri takých velkych, sama mam 9r a to je samostatna jednotka, tam je potrebny uz len servis ( jedlo, oblecenie) netreba mu behat za zadkom.
Je u kopec zien co tvoria, sa samovzdelavaju, sa angazuju v miestnych spolkoch, hoc aj schody umyvaju v bloku a ty doma, velkomozna

A on vas miluje a nikdy by vas neopustil... ale ved nevadi optimizmus treba mat.

eeffka
2. dec 2014

@0silvia0 nesuhlasim s tvojim príspevkom, dedkovci boli zrejme "gazdovia", tam manzelky nepracovali a starali sa o gazdovstvo, a ze sa tam namakali aj s paholkami
Moja babka pracovala od 15rokov u takých ako vasi 🙂 ( doplnam mala 5deti a neskor pracovala vo fabrike)
a co sa tyka prace: babkaprala na potoku/pracka, babka umyvala riady v lavori/mycka, varilo sa na kachlovciach / indukcne dosky, drevo trebalo nastiepat/otocim radiátorom..... snad chapec, to co ony robili 6hod ja mam za 30min a este aj kavu vypijem a casak precitam

Cize aj dnes si mozu dovolit, zdoraznujem MOZU , niektore manzelky sediet doma a nerobit , lebo manzel to s prstom v nose financne zvladne, ale u nich to zrejme uz dlho zvladat nebude, najma ak sa zakladatelke konci rodicak a hmm asi by sa hodilo dalsie dieta

soniada
2. dec 2014

@lenka1806 povedal to v hneve, v hneve clovek povie vela veci ktore tak nemysli a potom toho lutuje. Hovori veci preto iba aby ublizil druhemu nie vzdy musia byt pravda. Urcite to nemyslel presne tak ako to povedal a uvedomuje si ze starat sa o 4 deti je ovela viac ako nejaka kariera.. ved to nedokaze kazdy! 😉