Nie je dôležité aké sme, ale kto chce s kým žiť
Citam tu strasne vela pribehov o parterskych nezhodách..ja uz som si co-to prezila, takze by som chcela zenam, ktore si nevedia rady so svojou polovickou, povedat len tolko, ze fakt nie je dolezite, ake mame vlastnosti, ta-ktora,ani ake ma nas chlap, ale s S KYM chceme zit...lebo kym jednej nevadi na tom jej takmer nic, druha by ho davno zabila..ten co si da 2 piva, je alkoholik pre teba, pre inu ani kazdy den s litrom vina..jednemu nevadi, ze zena zaraba viac, inde pride rozvod, lebo chlap to neznesie.....nie je to len o nich, je to aj o nas..kazdy je tu pár..cize, ked to neklape, znamena to, ze nezapadame s tym druhym do seba...MY DVAJA...
Prisla mi na um jedna starsia pani...druhýkrát sa vydala za chlapa, ktory svoju zenu sekerou po dvore nahanal..ja reku, ta sa zblaznila..po rokoch som prisla k nim, on Evicka sem,Evicka tam, obsluhoval nas, kavicka, dezertik...ja oci navrchu...je to uz 20 rokov, stale su spolu..
..brat mi hovori, ze ja by som s tebou nemohol byt, ty si strasna sekera...ja mu na to, ani ja s tebou, lebo PODLA MNA si nezodpovedny..
Jedinou vynimkou toho, o com pisem, je psychopat..vtedy utekajte, ako vam nohy stacia a neobzerajte sa, lebo vyhrate, len ked budete este vacsi psychopat...
...nejake" pekne chvile" s takym mam za sebou, ako mlada baba, moja prva laska, bola by som za neho aj dychala...chorobny ziarlivec, musela som po meste chodit s hlavou dole ako kon, ked ma niekto pozdravil, tak hned, ze ci aj ten ma pretiahol.skoro ma z prace vyhodili, lebo som nemohla chodit na skolenia....ked nebolo co vycitat, tak sa naslo, napr. sice umyty, ale hned neutrety riad, vyostril hadku az tak, ze vytiahol noz a pytal sa ma, ci sa mi paci...vymyslel si, ze ma rakovinu, aby vedel, ako ho lubim..ked som sa kupala, sadol si pri vanu( mala som 18, sportovkyna, prsia trojky, telo ako remen) a on zacal do mna stipkat prstami, ze "nehanbis sa, pozri sa na seba, toto je co?"...taketo dni, na streidacku s prejavmi velkej lasky.....ked som sa s nim rozisla, kde ma stretol, tam mi zacal nadavat,fackat, roztrhal mi oblecenie od jedu, na burze stovka ludi, zbadal ma, dobehol ku mne a predavaca sa pyta, ci odo mna este nedostal AIDS...(pritom on bol moj prvy chlapec, bola som poctiva)..tak som sa jeden den dozrala, neviem, kde som zobrala tu silu a ked mi zacal nadavat pred novinovym stankom, tak som ho zatiahla zan a doskriabala mu celu tvar do krvi...trvalo roky, kym to ustalo....
Takze, pokial ste sa v mojom pribehu nenasli, snazte sa riesit, ked to dlho riesit nejde, chodte od seba, lebo ste si IBA mysleli, ze k sebe patrite....urobte, co sa da, ale nemrhajte casom ani energiou tam, kde to nema zmysel...
@salonka9 bol smiech i plač, to vieš, podla mna moje skúsenosti korenia z kúseností mojej mamy a tým som sa v živote podvedome aj vedome rozhodla vyhýbať 😉 človek ked vidí v okolí niečo ako "psychické vydieranie", tak má v sebe takú zlosť, že nič podobné vo svojom živote nedopustí. Som velmi tvrdá voči takýmto prejavom. Stretla som sa aj v mojich bývalých vzťahoch s "náznakom" psychického vydierania, ale to som zakročila rázne. 😉
@sharmana to je fakt super, že si vedela už ako dieťa identifikovať tú zlobu. Ja som si myslela, že mám úžasného otca a nechápala som prečo mama nechce chodiť s nami na výlety, mama bola tá zlá, ktorá nám niečo stále prikazovala a zakazovala a otec bol úžasný - bral nás von, ale smiech a bláznenie môžem zabudnúť.Dokonca aj maminy súrodenci hovorili, že je vidieť, že otec by bozkával zem po ktorej mama chodí. Samá pretvárka... Tie jeho uštipačné slová, že som tlstá (mala som 12 rokov) a že na čo čítam, že aj tak zo mňa nič nebude, alebo že neviem hrať futbal a neskôr že som nervózna stará dievka a mala by som so sebou niečo robiť... to vám na sebavedomí nepridajú a takto kúsok po kúsku a ste v ....
Mojim cieľom je teraz dostať sa z toho von a pripraviť na takýchto ľudí moje deti.Lebo všetci sme obeťami obetí. (česť výnimkám)
@salonka9 vieš, tyrani tohto typu sú zakomplexovaní jedinci, ktorí si nevyberú ako protivníka seberovného, respektíve v kolektíve chlapov sú to nuly a robia si z nich často prdel, preto s najčastejšie vyvršujú na manželke, ktorá je od nich v nejakom zmysle závislá (citovo, finančne...) a na deťoch, ktoré sa nevedia brániť. Sú to ludovo povedané "úbohé hov...á" takýto chlapi 😉 A najviac ich vie potupiť, ked sa na nich začneš smiať a povieš im "ty si ale úbohý zakomplexovaný chudáčik" 😀
@salonka9 toto je aj jej problem, boji sa hanbi sa, ze co teraz rodina povie, vsetko nachystane...dufam, ze to cita...lebo to ako akoze keby do nej niekto treskol a rozbije cele auto, tak ju co, zabije?..
@salonka9 najlepší komentár 👍👍 , z tvojich slov cítiť, že si mala osobnú skúsenosť... ja tiež. Teraz sa tejto téme venujem, na Slovensku nie je takmer žiadne povedomie, preto robím preklady zo španielčiny a angličtiny. Vo vyspelejších krajinách je veľmi veľa informácií a materiálu, rozobraté všetky aspekty psychopatizmu , ich stratégie, formy manipulácie atď...

@sharmana to máš štastie, lebo patríš medzi asertívnych ľudí - predpokladám, že Tvoje detstvo bolo plné smiechu a radosti.A keďže som potrebovala pre seba vysvetlenie, ospravedlnenie prečo som 10 rokov takto žila som, tak som sa pustila do čítania - hľadala som o tomto probléme viac. Chodím aj k psychologičke, pretože po odchode som sa dostala do veľmi zlého emočného stavu - ja tomu hovorím absťák.
Ale vlastne som chcela povedať, že myslím si, že aj môj otec bol manipulátor. A preto som možno bagatelizovala tento problém vo vzťahu, lebo som v takom prostredí vyrastala.Takéto chovanie bolo pre mňa normálne.