icon

Niekedy už nezvládam kritiku okolia, že som začala na MD pracovať.

vittekovaveva
29. jan 2020

Ahojte.. rozpisem Vam tu svoj problem.. mozno sa potrebujem len vyrozpravat.. mozno pocut akoby ste dany problem riesili vy... S priatelom som otehotnela neplanovane.. mesiac po tom co som po skonceni VS zacala pracovat ako lekarka.. aby som uviedla do obrazu, miesto na ktorom som do nastupu na md pracovala je dream job.. vela som sa pocas skoly namakala aby som ho dostala.. kym moje spoluziacky oddychovali ci sa bavili.. ja som sa zo skoly a medzi ucenim nahanala na moje buduce pracovisko kde som zadarmo pracovala len preto, ze som mala slubene ze potom tento job dostanem.. po otehotneni som pracovala skoro do porodu nakolko som sa citila dobre.. od zaciatku som vravela priatelovi ze budeme sa musiet so starostlivostou o dieta nejak podelit lebo nebudem moct byt tak dlho na materskej, lebo by mi to miesto nedrzali.. chapal to a suhlasil vtedy.. teraz bude mat mala 10 mesiacov a ja sa uz budem musiet do prace vratit pokial nechcem vyhadzov.. milujem svoje dieta najviac na svete.. aby som tu nebola za krkavciu matku.. zomrela by som pre nu.. lenze sa na vec pozeram racionalne a to s tym, ze teraz mam pracu kde nemusim robit ziadne vikendy, nocne sluzby, ziadne sviatky.. to by som na inej pracovnej pozicii nemala.. ako mlady lekar by na mna zavesili vsetky sviatky a sluzby ktore sa daju.. nehovoriac o financiach lebo vlastne zarobim viac ako partner.. navyse nebyt mojich penazi tak nemame ani na nabytok do noveho bytu, veci pre malu kupujem vyhradne ja atd.. cize financne to tahat z len jeho platu je v podstate neunosne.. ja uz matersku samozrejme nemam.. ale on zije niekedy akoby v inej realite kedy si mysli ze z jedneho platu sa vsetko da.. lenze ja myslim aj na rezervu.. ze clovek nemoze zit od vyplaty k vyplate.. dohodli sme sa ze po mne nastupi na matersku teda otcovsku on.. suhlasil.. ja sa budem domov z prace vlastne vracat cca 14:30 a venovat sa malej kolko budem vladat.. jasne zeby mi bolo dobre a pohodlne na MD aj do jej 3-4rokov... avsak prist o pracu si dovolit nemozem a taktiez z niecoho treba aj zit.. co mi vadi a som z toho strasne nestasna je, ze aj ked sme sa uz dohodli tak pri kazdej moznej prilezitosti mi chrstne do tvare ze utekam od dietata, ze s nou nechcem byt.. potom mu prepne a dalsi den ma velebi aka som uzasna matka.. potom mu opat prepne a znovu ze s nou nechcem byt.. nehovoriac o tom ze pre svokru som asi najhorsia krkavcia matka na svete lebo ona cely zivot nepracovala a bola doma.. a ja uz neviem ako sa k tomuto celemu stavat..

Strana
z6
oli18
31. jan 2020

@vittekovaveva takze deti sa jej asi narodili tesne pred revoluciou, vtedy mala 25 r, takze uz bola moznost byt evidovana na urade prace. Lebo za totality bola materska cca 6 mesiacov a potom sme brali neplatene volno, kto ako uzal za vhodne. Tak do 2-3 rokov dietata.

77daniela77
31. jan 2020

@oli18 Myslim ze sa mohlo brat neplatene potom do jedneho roka len.Ale mozno boli nejake klucky aj na toto ze sa dalo aj dlhsie za sociku.

oli18
31. jan 2020

@77daniela77 uz nepamatam.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
hatsepset
31. jan 2020

Och mat taku možnosť ako ty, idem do prace. Môj muž to iste že len by som utekala od decká, a to som na RD a par mesiacov už ani v pracovnom pomerne. Svokra tiež že to mám byť pekne doma do septembra (keď bude mať malý 3,5 roka) a potom len na nejaké 4 hodinky ísť do práce lebo to sa nedá tak pri dvoch deťoch robiť na plný úväzok. Ja dakedy až kukám ci im šibe všetkým. Manžel ne zarába zrovna milióny a svokra nechala deti v jasliach a svojej mame a robila 12tky aby ich uzivila....

vittekovaveva
autor
1. feb 2020

@hatsepset tiez nechapem kde ti ludia ziju.. ozaj aby zena bola len doma pri hrncoch a vysavaci.. a starala sa o deti.. ziadna kariera a zivot medzi ludmi..

bluka2
1. feb 2020

@vittekovaveva
@hatsepset baby, zas nie všetci to tak vidia a taktiež si všetci vyberáme ľudí okolo seba

vittekovaveva
autor
1. feb 2020

@bluka2 zial niektore veci clovek vidi az ked pride dieta.. moj mi vzdy rozpraval ako sa mu paci ze som lekarka, ze ho inteligencia pritahovaka atd.. ze ma nechce brzdit v kariere a podporovat.. teraz ked prislo dieta odo mna ocakaval podla jejo predstav aby som bola doma aspon do jej 1,5roku... ze som sa malo snazila si to vydupat v robote.. vysvetlit mu, ze nie vzdy je clovek v pozicii vyjednavaca je nemozne.. a hlavne fakt ako keby si nevie zratat dva a dva.. ze z coho by sme zili

bluka2
2. feb 2020

@vittekovaveva tieto jeho pseudoargumenty nedávajú zmysel. Buď je nízko inteligentný a fakt nevie zrátať 2+2, čo pochybujem, že by si si takého ty vybrala alebo to sa len tak robí a tým a chce mať pod kontrolou. Jasné, nikdy nie je lepšia príležitost ako keď je žena v zraniteľnejšej pozícii (s malým dieťaťom). Mne z toho vychádza, že mu ide o seba a nie o vaše spoločné dobro. Sorry. Už sa nebudem opakovať, len má udivuje ako ho ospravedlňujes ty aj niektoré tu. Normálnemu dospelému chlapovi, ktorý to má v hlave upratané môže aj svokra hovoriť hocičo

bluka2
2. feb 2020

@vittekovaveva normálny by si proste nechal vysvetliť a zvážil by logické argumenty, dal logicke protiargumenty, vydiskutovali by ste, vyčistili vzduch...takže s týmto bude niečo v neporiadku

vittekovaveva
autor
2. feb 2020

@bluka2 tiez si uz pri niekt situaciach vravim ze nebyt dietata, chytim sa a odidem.. hlavne zasnem ako by on chcel vyzit z jedneho platu a pri tom tento mesiac z mojich penazi musim vyplacat vyse 200€ poplatky za byt.. co teda vzdy platil on.. ja som riesila malej veci atd.. lebo on musi platit poistku na auto a nevychadza mu to.. tak je mi zahada keby mam rodicovsky prislevok kt bol povodne nejakych 220€ ok teraz zvysili, z coho by sme to zaplatili...

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
bluka2
2. feb 2020

Suhlasim s @perdulka7 , Mal zohnat prachy on, kľudne nech si aj od múdrej svokry požičia 😂

vittekovaveva
autor
2. feb 2020

@bluka2 mate veru pravdu baby.. nemam problem vyplatit ked mu nevychadza.. ale keby nemal blbe reci ohladom mojho navratu do prace.. lebo tak ja asi viem vsetky pro preco sa vraciam.. dnes mi povedal ze jeho mrzi ze idem do prace lebo vidi ako si s malou rozumiem a ako sa viem o nu postarat 😀😀 takze ako by bolo lepsie keby som matka kz na dieta kasle?

77daniela77
2. feb 2020

@vittekovaveva On asi sam nevie vysvetlit co mu vadi,za vsetkym vidim jeho matku,ktora asi do neho huci aby si ostala doma,lebo ona "zasluzila matka" nesla ani do prace....kasli na to,rozumne si vyhodnotila celu vasu situaciu,vidis riesenie do buducna,vedel o tvojich planoch aj on a suhlasil s tym,tak idete naplanovanou cestou a vsetko bude ako ma byt.

Strana
z6