Nikto si nespomenul na moje narodeniny
Tento týždeň som mala narodeniny a trápi ma, že si nikto na mňa nespomenul. Ja viem, že to nie je podstatná vec v živote a hlavne že sme zdraví, ale mám muža a dve deti, širokú rozvetvenú rodinu a doma mám v kuchyni kalendár, kde si píšem narodeniny a meniny členov rodiny a som stará škola, vždy napíšem aspoň sms a pošlem čokoládu. Naivne som dúfala, že nezabudli, ale chcú mi urobiť cez víkend prekvapenie, ale nestalo sa. Mám sto chutí sa na každého po tomto vykašlať, lebo sa starám a snažím celý rok ako najlepšie viem, deťom a mužovi na sviatky aj torty pečiem, šetrím peniaze, aby dostali to, po čom túžia a jeden jediný deň v roku, ktorý je len môj, mi to nevrátili ani podaním ruky, mama všetko najlepšie, ľúbime ťa. Je to detinské odo mňa a neurobím to, lebo viem ako zle by sa cítili, že som zabudla... cítili by sa presne tak ako teraz ja. Rozhodla som sa, že nebudem robiť žiadne scény, nemám už ani vek na to a bolo by mi trápne samej za seba, ale zožiera ma to vnútorne, že ja by som sa pre iných aj rozdala, vymýšľam im mesiace darčeky na mieru, ale ja nemám na to od nich asi nárok. Do budúcna sa pokúsim odosobniť a nebrať to tak, ale škrie ma to a nedokážem na to len tak zabudnúť. Niekedy akoby zabúdali, že aj ja som len človek a mám city, ktoré sa dajú zraniť.
Ja by som im to pekne vykricala
@elizabet173
Keď dnes už každá druha, ktorá sa vydáva, variť nevie. Ja mám 3 dcéry, ešte sú maličké, ale od hanby by som sa prepadla, keby mi devuchy v puberte nevedeli aspoň základne jedla navarit. Tiež mám vysokú laťku na budúcich švagrov, ale tiež im neodovzdam ľavoruke nemehlá.
Oni si to uvedomia, co pre nich robíte, az ked to nebudu mat, lebo niektori ludia beru vsetko ako samozrejmost..
@lujza123 Vyborny postreh - prilis obetava matka vychova vzdy len sebcov. Podla mna je toto na Slovensku velky problem a dosledok vychovy tunajsich zien, ze sa maju furt len obetovat a nic za to nechciet, nic neocakavat a vsetko zvladat na 120 %.
Vieš čo minulý rok...z mojej strany sa ozvali blahoželali..a manžel večer medzi zubami že všetko naj 😤 a z jeho strany nikto nič..vôbec a je ich dost ..má to dosť mrzelo..ja si napríklad pamätám všetkých z jeho strany vždy blahoželáme sms alebo telefonicky..a potom osobne. Tak som nikomu ani ja odvtedy neblahozelala. Tvarila som sa že ma to nezaujíma...a tento rok ..detto... neriešim už ..ani ja neblahozelam.
@maja367 a ako sa tvária dotknuté osoby?
@karolinakr neviem neriešim...
Ešte som dúfala , že máš malé deti a ste v jednom kolotoči pri nich ,tak sa zabudlo(aj keď pre mňa nepochopiteľné) ale tvoja situácia je teda úplne iná .Prečo sa tak obetujes, keď to zjavne nikto doma neocení? No ja by som sa zbalila, zobrala dovolenku a za peniaze čo som plánovala investovať do ich darčekov by som si spravila super narodeninový výlet.
@katkami123 správne! treba z nich vychovať kuchárky pre manželov 😨 načo astrofyzičku? načo je taký človek spoločnosti keď nevie uvariť polievku? to je dôležité!
a čo tam po tom, že nádejný zať bude napr. šikovný chirurg keď to "ľavoruké nemehlo" nevie navŕtať hrebík.... keby len to! on ani vŕtačku nemá! volá si na to ľudí! no fuj 🤐
preniesla som sa do roku 1920 alebo čo to tu je? 🙈
Mne sa to velakrat stane ze zabudnem na sviatok a vzdy ma to velmi mrzi. ste den pred tym si poviem ze nezabudni zavolat a potom na druhy den nieco pride a ja uplne zabudnem. Takze viem pochopit ak sa to stane inemu cloveku. Ale aby takto zabudol uplne kazdy z tvojej rodiny??? To je uz privela... rozmyslam ci ti tym nechcu nieco naznacit.
Súhlasím, čo píšu ženy vyššie. Doplním len toľko, tak si urob ozaj nejaký pekný deň pre seba. Objednaj sa na masáž...., niečo čo ti urobí radosť. S kamarátkami chodte si sadnúť niekam von. Doma povedz, že si mala narodeniny a pozvali ťa. Zle je to, keď človek pre seba si nevie urobiť radosť.
uAutorka- pribudajucimi rokmi to bude u manzela este horsie. Ja som tiez ten pripad. Vianoce narodeniny meniny nicovate nic. Za roky spolocneho zitia mozno 15 malych trojkusovych kyticiek. Ked som nieco povedala vzdy sa branil ze ani jemu nemusim. Tak aj ja nic. Ale bolo mi mizerne po vianociach ked kolegyne rozpravali co mali pod stromcekom. Mozno sa deti spamataju, dospeju. Mne napr. dcera nezablahozelala ani k okruhlemu vyrociu. A to nemala ani 20 ani 25. Zvykla som si, nic ine mi neostava. A hlavne uz nic od nikoho necakam.
ja by som sa pripomenula uz dni pred tym....aby nezabudli 😀 ...ale moji chlapi vedia, kedy mam narodeniny
To sa stalo prvy krat?ci uz aj predtym,?lebo asi teda mas divneho muza a mala si mu to naznacit alebo pripomenut,ale pokym to robi kazdy rok tak tak iny uz nebude
🎉🎁🎈 Tiež blahoželám trošku neskoro, ale prajem ti všetko najlepšie hlavne veľa zdravia, šťastia nech sa ti darí vo všetkom čo si praješ.
P.S. K ostatnému sa nevyjadrujem, je mi smutno, ja by som im to ale pripomenula, nech sa trošku zamyslia, také veľké deti.
@staronova a dcera ti preco neblahozelala?ono ako je vychovana tak sa bude spravat,naucila si ju alebo gratulovavali ste si vsetci navzajom?lebo poznam rodiny kde si negratulujj a potom a tam to vsetko beru akoby sa nic nediaoi,jednoducho to tak maju,a potom necajaj zazrak ze zrazu ti niekto zagratuluje.alebo ste pohadane alebo je tam iny dovod preco ti negratulovala.
@andreatytler presne toto sa stava aj mne ze napis potom.,zavolam potom.nieco ti do toho pride tak zasa potom ze napises a naraz bum uz je druhy den a samozrejme som zabudla ,tak rychlo pisem a volam.
Chapem, ze Ta to sklamalo, ze si smutna .... Ja by som to vyriesila asi tak, ze by som si objednala nieco, po com dlho tuzim (draha kabelka, cizmy, nieco na svoj koníček, drahy kus oblecenia, kozmetiku, sériu knih... Dopln si, po com tuzis Ty... hlavne nieco pre seba, nie napr. vysavac) a nekupila som si, lebo ... stale som uprednostnovala potreby a tuzby druhych a pod ... A zaplatila by som to manzelovou kartiu alebo zo spolocneho uctu. A keby sa manzel cudoval, robila by som sa prekvapena, ze aky je zlaty, ze sa hra, ako o nicom nevie a ze to bude isto to narodeninove prekvapenie 😉 Ze si sa aj cudovala, ze si nic nedostala uz pred tyzdnom, ale ze to chapes, predsalen korona a kurieri nestihaju... A vykepila by som mu s nevinnym usmevom velku pusu a tvarila sa nekonecne stastne 🤣
@staronova tak si s nimi mas urobit poriadok, keby mi dcera nezablahozelala k narodeninam, tak to nerozchodi... a to ma 10r.. je to proste slusnost. Chlapa mojho toto vzdy draho vyjde, uz si to pamata...
Aj ked clvoek zabudne v ten den, vzdy sa to da vykryt dalsi den. Co si nechas robit so sebou, to mas...
Autorka tak čo, ako to dopadlo? Povedala si im to? Ako reagovali?
@zuzanka.zuzu Sorry ale vedieť si uvariť polievku ci použiť vŕtačku by mal ovládať každý bez ohľadu na pohlavie ci vzdelanie. Normálne zručnosti ktoré učíš dieťa, ako si dokáže same utrieť zadok a vyčistiť zuby tak by si malo vedieť samé uvariť základné jedlo, oprat, upratať priestor okolo seba atď.... A hlavne neočakávat že to bude robiť niekto za neho alebo ten legendárny Samo (sa) .. To predsa nieje žiadny stredovek ale normálny zivot...
Myslim že o tom bol príspevok @katkami123 nie o nedôležitosti vzdelania a výchove sluziek
Ahoj autorka, tak ako ste dopadli? Povedala si im, ze zabudli? Ako reagovali?
zamrzi to, ale teda vsetko najlepsie aspon takto a tiez si myslim ze sa to tym ludom oplati povedat, aby sa mozno trochu zamysleli.
Podľa mňa si taká povaha, že určite neurobíš to, čo si si teraz zaumienila - že "zabudneš" aj ty na ich sviatky. Jednoducho to nevieš, neurobíš, zbytočne sa teraz dušuješ, sama aj tak v kútiku srdca vieš, že ked prídu dalsie narodeniny alebo meniny pečieš tortu, koláče, kupuješ darčeky.
preto, ak chceš, aby sa tvoja rodina cítila aspoň trochu previnilo, trápne, ľútostivo, nazvime to, ako už len chceš, povedz im to. že ťa to mrzí/hnevá, je ti ľúto, že na teba zabudli/vykašľali sa. ten, kto sa má teraz kvôli tomu cítiť zle, nie si ty, ako starostlivá mama, ale ostatní, ktorí túto starostlivosť využívajú/možno aj zneužívajú.

A potom tu nešťastne zeny zakladajú diskusie, ako im doma muzi s ničím nepomáhajú, len prídu z prace a šup pred telku a vôbec ani žiadne uznanie. No a prečo? Odkiaľ sa takí beru? Viď tu výchova.