Nikto si nespomenul na moje narodeniny
Tento týždeň som mala narodeniny a trápi ma, že si nikto na mňa nespomenul. Ja viem, že to nie je podstatná vec v živote a hlavne že sme zdraví, ale mám muža a dve deti, širokú rozvetvenú rodinu a doma mám v kuchyni kalendár, kde si píšem narodeniny a meniny členov rodiny a som stará škola, vždy napíšem aspoň sms a pošlem čokoládu. Naivne som dúfala, že nezabudli, ale chcú mi urobiť cez víkend prekvapenie, ale nestalo sa. Mám sto chutí sa na každého po tomto vykašlať, lebo sa starám a snažím celý rok ako najlepšie viem, deťom a mužovi na sviatky aj torty pečiem, šetrím peniaze, aby dostali to, po čom túžia a jeden jediný deň v roku, ktorý je len môj, mi to nevrátili ani podaním ruky, mama všetko najlepšie, ľúbime ťa. Je to detinské odo mňa a neurobím to, lebo viem ako zle by sa cítili, že som zabudla... cítili by sa presne tak ako teraz ja. Rozhodla som sa, že nebudem robiť žiadne scény, nemám už ani vek na to a bolo by mi trápne samej za seba, ale zožiera ma to vnútorne, že ja by som sa pre iných aj rozdala, vymýšľam im mesiace darčeky na mieru, ale ja nemám na to od nich asi nárok. Do budúcna sa pokúsim odosobniť a nebrať to tak, ale škrie ma to a nedokážem na to len tak zabudnúť. Niekedy akoby zabúdali, že aj ja som len človek a mám city, ktoré sa dajú zraniť.
@lujza123
Ano, presne si to vystihla.
@zuzanka.zuzu aby som ťa ešte vytrhla z tej bubliny, tak vu nás primár na detskom napríklad vo svojom voľnom čase vytvára nádherne výrobky z dreva, napísal knihy, atď.. a nie. Nie je na to odkázaný, iba je šikovný
to sa uz stalo aj mne. kedysi najlepsia kamoska jeden mesiac odo mna drankala peniaze ze nema na najom a potom si ani na narodky nespomenula. pohode nie?
@zuzanka.zuzu
Teraz som si ešte spomenula na jedného chirurga, ktorý býva pár domov od nás. Majú veľkú gazdovku, kačky, husi, chová aj papagáje, sadí, pestuje, chodí na ryby…
Z tvojho písaného mi je jasne, ze nemáš deti, rodinu alebo si vôbec nepochopila môj príspevok. Mne ide o to, aby sa moje deti v živote nestratili, boli bystré a flexibilne na rôzne udalosti, ktoré život prinesie. Ak majú problém postarať sa sami o seba, potom by zlyhala moja výchova. Ak sa nedokážu postarať o seba ako sa budú vedieť postarať napríklad o svoje deti? My s muzom fungujeme rovnoprávne, nechápem o akých službách tu píšeš. Ja viem variť, môj muž vie variť, to je podľa mna úplný základ, ktorý by mal každý človek ovládať ako keď vie každý čítať a písať a kopu dalsich veci. A on popri tom pracuje na vysokej pozícii v jednej medzinárodnej firme, ale keď som skončila v nemocnici na vyše mesiac, nerobil mu problém chod celej domácnosti a postarať sa o starsiu dcerk. Vôbec sa neriešili take veci, ako tu niektoré zeny píšu, ze chlapovi musia uvariť, keď idu niekam preč atď. Toto očakávam od svojich zaťov ale aj od svojich dcer. Mala som v minulosti aj takého, ktorý ani nevedel prádlo povesat a ako bolo v práčke Pokrčené v tých gulkach, take ho len vyhadzal na šnúry. Bohu ďakujem, ze s ním nie som. Vysokú skolu len na bakalára študoval 7 rokov. A dnes v živote tápe. O tom píšem. Ze sú ľudia, ktorí majú koníčky a zručnosti, ze keď im nejde jedno, budú robiť druhé a sú šikovní v obidvoch veciach a sú ľudia, ktorí majú len hubu plnú reči a realne sú pre spoločnosť neuzitocní.
ja by som si dala darcek od seba pre seba, wellness pobyt na vikend, pekne sa zbalit, oddychnut a manzelovi a detom to normalne oznamit, ze ides na vikend prec, zakupila si si na vikend wellnes pobyt na narodeniny, asi len vyvalia oci a trafi ich slak , ale zasluzis si to ! 🙂
autorka, ako si sa poučila a posunula za tych 5 rokov, stale chystaš celej rodine darčeky a na teba si nikto nespomenie či sa niečo zmenilo?
máš nejaké dobré správy?