Novodobý trend - bývanie na skúšku
Viete mi prosím vás niekto vysvetliť čo je toto za trend? V poslednom období som sa viackrát stretla s pojmom "bývania na skúšku" a nerozumiem tomu. Aj u ľudí o dekádu mladších, aj u ľudí zrelých, uz po rozpadnutych manzelstvach,aj tu na nete sa množia častokrát rady typu "veď skúste spolu žiť a uvidíte". Akože čo je treba vidieť a skusat? Veď buď s niekým chcem byť a budem s ním s vedomím všetkých tých veci,ktore spoločné bývanie prináša alebo sa do toho radšej ani nebudem púšťať,keď som si vedomý nejakých pochybností. Čo je treba na tom skúšať? A dokedy? Donekonečna? Alebo na čom má byť postavený vzťah,aby ľudia išli do toho bez kalkulu a rozmýšľania či vyjde či nie? Naši rodičia neskúšali nič,nežili spolu a mnohí ostali spolu do smrti a toto je čo teraz za móda skúšania? Vymením ako špinavé ponožky keď mi niečo nevyhovie a idem ďalej?
Netráp sa nad zmýšľaním iných... ty sa obklopuj ľudmi, s kt si rozumieš.. a maju zmýšľanie podobne tvojmu. Keď niekto chce skúšať, nech skúša aj do dôchodku... keď máš ty partnera čo to navrhuje tebe.. mala by ti svietiť kontrolka, že zrejme nemáte rovnake predstavy o vzťahu, živote.
preco by mala byt v zivotoch druhych nejaka hranica? ja nerozumiem co ta irituje?
@elizabet173 ja s tebou zvycajne suhlasim, ale teraz velmi nie, lebo moja skusenost bola ina. A to som teda pri prvom manzelovi fakt nemala ruzove okuliare a randili sme cez 2 roky (predtym sme sa poznali, boli z jedneho mesta), bohuzial bez spolocneho byvania. Moj exmanzel sa naplno prejavil az po svadbe- bol gambler (nevedel to o nom nik ani jeho kamosi- podaval cez mobil). Boli sme aj na dovolenke, aj deti strazili (deti ho milovali, bol zabavny), aj som si ho preverovala zo vsetkych moznych stran, aj peniaze mu nikdy nechybali (to som zistila az po svadbe preco nie) atd. Zistila som to az ked sme zacali mat spolocnu kasu. Pri druhom manzelovi som uz taku blbost nespravila. Po par mesiacoch randenia sme spolu zacali byvat a az ked som si bola ista, som si ho vzala. Sme spolu 16 rokov. Kamoskin ex sa podobne prejavil ako manipulator az po svadbe. Dovtedy to bol dokonaly muz. A prikladov by som mohla uviest vela. A vobec neslo o rozhadzane ponozky.
Zaujímavá diskusia. Budem jedna z mála, ktorá nežila s manželom pred svadbou. Prvé manželstvo dopadlo zle, ale i tak si myslím, že chybou bol zlý výber, ako to že sme nebývali spolu. Ani druhýkrát sme nebývali ani jediný deň spolu, zato fakt nám manželstvo funguje úplne v pohode. Ja si myslím, že je to výberom partnera a nie samotným bývaním. Teda u mňa určite.
@janulka1802 niektore veci vies prekuknut az tym spolocnym byvanim. To, ze na druhy pokus to bol dobry vyber bez byvania spolu, tak to si mala skor stastie. Ale zaujimalo by ma co si si vsimala na druhom manzelovi, aby si sa vyvarovala zleho vyberu. Ak teda mozes prezradit.
@janulka1802 ale ved samozrejme, ibaže ten zlý výber partnera sa tým spoločným bývaním skôr ukáže a nemusela si sa s ním trápiť v zlom manželstve.
@ukulela čo po pôrode? 😲
@makova333 najdoležitejšie bolo, či není mamičkin maznáčik. Pri prvom manželovi sa aj svokra prejavila po svadbe a hlavne po narodení dieťaťa. Resp. moj ex sa ukázal, že je totálne pod jej vplyvom. Proste úplný obrat, ako to čo tvrdil pred svadbou. To je nadlho. Moj druhý manžel a svokra to je za odmenu.
samozrejme ze je to lepsie ako sa zobrat co si myslite ze co ta zamilovanost kolko trva..az ked zacnete s clovekom zit sa vam ukaze v plnej parade a potom je tu plny konik ze manzel je bordelar ze nepomaha atd atd ze je taky a onaky a predtym taky nebol :D logicky...
@sidicek vieš čo, absolútne nad tým neuvažujem, že čo by bolo iné, ak by sme spolu bývali. Rozchod by bol jednoduchší. Predsa rozvod je trochu zdĺhavejší, ako len tak tresnúť s dverami. Je to úplne nepodstatné už. Len som chcela povedať, že aj bez spoločného bývania može byť manželstvo v poriadku.
@janulka1802 presne aj u mna tak, svokrus aj muz za odmenu🙂
@janulka1802 zjavne nechapes pointu. To spoločne bývanie zníži riziko zlého výberu manžela a ušetrí kopu starosti. Samozrejme niekomu ani to nepomôže, lebo vytrvalo v mene lásky ignoruje všetky varovne signaly. Takisto môžeš mať šťastie a narazit hneď na vhodného partnera s ktorým to proste funguje, tu takisto spoločne bývanie nič nezmení. Veď ak si niekto chce vyskúšať niekoľko manželstiev, kým bude stastný, nech sa páči, pre mňa je to strata času a penazi a som rada ze nezijem v dobe kedy to nebolo možné.
https://diva.aktuality.sk/clanok/62503/sexuolog...
Audio podcast - rozhovor s psychologickou

O co ti vlastne ide? Je to úplne normálne, ze ľudia po určitom čase randenia chcú bývať spolu. To sa majú podľa teba hneď brat, čo sme v stredoveku? A áno, je dosť možné, že to spoločne bývanie im otvorí oči a zistia, že takéhoto partnera nechcú, rozidu sa a nájdu si niekoho s ktorým si budú vyhovovať viac.