Nový zákon o rodine. Čo si o tom myslíte?
ahojte, neviem či tu už náhodou táto téma nie je, ale nenašla som ju....som dosť pobúrená tým zákonom....to akože po rozvode, príp.rozchode bude maloleté dieťa týžden resp.mesiac u matky a nastriedačku u otca??? to čo je za hlúposť. nepoviem, ak by sa to týkalo väčších detí, ale deti min. do cca 6r.by mali byť len u jedného rodiča. samozrejme s tým, že by sa stretávalo aj s druhým. myslím si...a určite nie len ja, ale väčšina ludí a aj psychologov, že to pre to dieťa nebude dobré. bude mať v hlave chaos. z každej strany ho budú učiť inak, k čomu to vedie? už teraz sú deti na nepoznanie od našej generácie a bude to ešte horšie. som ten zákon pochopila zle? po svojom? alebo to je vážne tak? čo si o tom myslíte? ak toto podpíšu, tak .....
@dajna11 ani si nechcem predstaviť,ako by to mohlo fungovať,je to proste na psychyku a všetko by sa to hlavne prejavilo v dospelosti u toho dieťaťa.Ja som si zo srdca priala mať úplnú rodinu,ktorá dá svojim deťom všetku lásku sveta,ale bol to len môj sen,ktorý mi teraz niekto berie a strááášne to bolí ☹ Môjho anjelik si budem brániť zubami-nechtami,bo bábo chcel i on,tak sa mal o nás starať,a nie len o svoje záujmi a svoju rodinu!
je to postavene cele na hlavu preco este daju taky zakon dost ze to dieta sa musi naucit na to ze rodicia niesu spolu a este aj si ju striedat jak nejake zvieratko
@papatka Zakon je prave o tom, aby si deti nemuseli zvykat na zivot bez svojich rodicov, aj ked spolu neziju. Domov nie je tam, kde mas adresu trvaleho bydliska, ale tam, kde ti daju lasku, dobre sa tam citis a vzdy sa tam rada vracias! Tak ako ty aj otec ma rad svoje deti a preco by ich mal vidat len v parne vikendy?
no neda mi napisat ze jojcoba chapem.
zufale je to,ze tretina manzelstiev sa rozvadza a z velkej casti pre nedostatok tolerancie a komunikacne problemy.
proste si povedia ze aj tak sa rozvadzaju standardne vsetci okolo tak preco nie aj my,nebudeme prvi ani posledni.
ale na tie deti to ma vzdy vzdy zufaly dopad.ci je to ojedinely rozvod ako pred 35 rokmi alebo bezny ako dnes.deti to neznasaju o nic lahsie. ☹ a je jedno kolko tych rozvodov statisticky je. 😖 ja osobne som proti rozvodom .mam doma jedno dieta z prveho manzelstva a tych vyćitiek svedomia sa nezbavim nikdy.napriek tomu zesom stastne vydata druhy raz.a som vdacna ze nemusim zit svoj byvaly zivot.
proste som mu mala vybrat vhodneho otca ☹
@ada32 lenže v tom danom momente ked sme deiťa počali,som myslela že je ten pravý...vhodný....no ludia sa menia,dozrievaju....časom som veci videla inak.
chápem aj ja otcov...chceli by no niektgo im hadže polena pod nohy.....ale pre tie deti to bude zlé že sa rodin rozpadla,či bude či nebude striedavka.
hm ved prave @dajna11 clovek dozrieva.niekedy je rozvod asi najlepsim riesenim pre vsetkych.ved aj ja som bola rozvedena. 😖 kazdopadne mm bol rozvedeny tiez a zhodli sme sa na tom,ze nechceme mat dieta z rozvedenej rodiny.
takze sa snazime obaja riesit veci tak,aby vzdy bola cesta ako dalej.ale to musia byt na to dvaja aby riesili a nie jeden ☹
Ved prave....na vsetko dobre a aj zle v partnerstve treba dvoch. Niekedy su tie % vacsie u jedneho a inokedy u druheho, ale kto je bez viny, nech prvy hodi kamenom. A ze deti vzdy budu musiet byt bez jedneho z rodicov...nuz je to sice pravda, ale zaroven im nemusi ziaden z rodicov chybat. Vzdy sa po par dnoch budu tesit na toho, u koho prave nie su a ta vyvazenost im pomoze do buducna. Ved kazdy z rozidenych partnerov si moze zalozit novu rodinu a deti z povodneho vztahu sa aspon do nej zaclenia a nebudu sa citit ako na navsteve u cudzich. Mam znamych, ktori striedavku maju uz par rokov a poviem vam, decka su uplne v pohode, neberu to ako nieco zle, ale ako uplne normalnu sucastich zivota.
my sme to tak mali mat so synom mm ale akonahle ex zistila ze ma partnerku bol problem.hned sa islo podla rozsudku kazdy druhy vikend striktne.a mm tym strasne trpel,myslim,ze aj chlapec lebo vztah bol medzi nimi dobry.
prerastlo to az tak,ze mm sa bal aj povedat aby po sebe odlozil tanier do umyvacky aby nestratil synovu lasku a co keby sa nahodou o dva tyzdne nevideli lebo dieta by sa urazilo?
u nas sa to napr. v pohode dalo,sme z jedneho mesta v pondelok sme ho aj tak vzdy vozili do skoly my.
netreba z toho robit strasiaka, ved uz tu bolo povedane ze sa to ma tykat vacsich deti nie miminiek ,kojenych batoliat a pod.ved take dieta by som ani ja urcite nedala z ruky.ked ten otec naozaj za nieco stoji a maju s dietatom pekny vztah preco to nasilu trhat?nas chlapec uz mal vtedy cez desat rokov, mal rad aj mamu,chcel s nou byt ale chcel byt aj s otcom a taketo riesenie bral uplne v pohode.malo to byt vyriesene mesiac- mesiac aby sa stale netahoval naozaj ako taky balik.
ale je tu este jeden dolezity faktor.co ked si tren otec najde partnerku?ked tu v niektorych temach citam ako zeny nenavidia deti svojich muzov,toho by som sa bala asi najviac.aj nasho chlapca mamina s babkou vypocuvali,zistovali ako sa k nemu spravam a vobec sa nedivim.tiez by som sa toho bala.lebo z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze vztah k detom svojho partnera sa buduje ovela komplikovanejsie ako k vlastnym.my sme to ustali , hrany sa obrusili,
me kamosi ale keby moje vlastne dieta zilo v tzv.striedavke a bola by tam este pripadna partnerka mojho ex,bala by som sa ci to tam funguje ako ma.
lebo ked tu citam- neznasam tie jeho decka stale viac, nech si zmeni trvaly pobyt aby sa o to svoje decko nemusel starat, ..... ☹
taka dalsia partnerka si musi preskakat vselijake pocity a nie kazda to vydrzi.a este pri striedavaj starostlivosti to moze byt dost velky problem.
@ada32 ved to je to...že tie nové= partnerky su čsto nechápave,deti strpia na ten daný víkend,raz do mesiaca ale keby mali byť celý mesiac u nich..no neviem......a ak maju už svoje spoločne dieťa,to je pre nich prvorade...je to hluposť,ale myslím že to tak často býva.
aj ked podla reči mojej malej ked sme sa rozviedli....tešila sa sice k otcovi...ale i tak jej najviac chýbali spoločne chvile,na vianoce,na dovolenke,na výlete....ked sme boli spolu všetci.a to aj ked bude striedavka...nikdy už nebude možné.
Ze bereme prachy -vyzivne,Tak ako ja byvam u rodicov matersku mam aj s pridavkami 170euro a byvali plati vyzivne 50 euro ako to su ake peniaze musim platit za byvanie predsa nemozem vyuzivat uplne rodicoc snazim sa aspon 70euro dat za byvanie mam mobil,poistku pre dcerku musim takisto aj mala jest prat kupit oblecenie k doktorke za lieky ako je toho dost pisat plienky a to si mam ako uzivat s tychto penazi no nech to skusi on ja si nepotrpim na znackove oblecenie ale byvali ano tak nech za 220euro zije aj s dietatom.A teraz ju mu mam davat na striedacku no ako neviem naozaj ved uvidim na sude
To ano dajna mas pravdu je to o nicom ja ked potrebujem chodievam autobusom a to nieje zadarmo uz ma to nebavi mu vysvetlovat ze ja tie peniaze nedavam ja neviem kozmetickam nechodim na zuri fakt neviem keby som chcela ist sama do podnajmu tak nemozem s tych penazi
@marek181 no ja mám take skusenosti že nekupi. kupi sandale otrasne,len preto že su vo výpredaji za 100sk. to že musí mať riadnu obuv lebo ma ploché nohy to mu nič nehovorí,možem vysvetlovať,ale to je nezájem. ked hovorím treba jej nejaké kraťasy,kúpi jej.......nie v detskom obchode ale normálnom,ženske...velkosť S....čo jej je samozrejme velké a mne je to na dve veci.......tak o čom je to?
@dajna11 čauko to poznam len u nás je to opačne kupila malemu sandalky vieš tie také čo sa nosia do mora otlačili ho až do krvy vravel som jej že ma ploché nožky že mu treba normalné topanočky ako keby som ani jej nevravel teraz že ma strašne otlačené on sandalok aby mu ich nedávala ale zasa dava mu ich dalej nožky na boku otlačené až krv tečie ale jej to je jedno hlavné je že ona ma NIKE. dnes som ho mal pokakaný bol ešte len som ho zobral a už som citil doma som ho prebalil a opareniny na celom zadočku hned som mu to natieral ale čo ked to budem robiť iba ja ona na to serie. pamätam si išli sme na chalupu na vikend prišiel som z prace a hned sme išli povedala mi že už je zbalená aj pre malého ma zbalené veci už večer sme ho nemali do čoho prebaliť lebo zobrala len dve plienky že to stači je to strašne "zodpovedná matka" ale čo ked po uradoch su samé ženy a nikto nedá za pravdu mne ale jej.
@marek181 no vieš ono aj mne nie vždy vyšli v ustrety. ked sme sa rozviedli a bola som sa na kuratele pýtaťže či musim malu dávať ex na víkendy.....tiež len že čo už,musím. darmo som argumentovala že on bol 3krát na protialkoholickom liečení a vždy neuspešne,že mu nakoniec diagnostikovali aj psycho diagnozu a že on so mnou nekomunikuje,že ani neviem kde má byt,kde vlastne mala celé dni je,lebo on mi nezavolá....tak vraj mám isť s malou pozrieť aký ma byt,byť tam pri nich aby som videla ako sa o nu stara.....tak ja nemám čo na práci po vikendoch len chodiť popri bývalom a kontrolovať ho?tak nech on príde pozrieť malu ku mne a nech som pri tom,to nenavrhli!!!
on by ani neprišeil keb som mala byť pri tom ja. a potom daj mu ju na starosť ked jej ani nevie kupiť čo treba.v živote sa nespýtal čo jej treba. nakupi jej sladkosti ktoré ona nelubi...ved on ani nevie čomá rada a ja to potom rozdávam deťom vonku......
@dajna11 chapem ťa kočka nemame to nikto ľahké. a ty ako sa citiš malé už riadne kopká čo to bude nevieš? ja mam strašne rád deti a strašne ma bolí ked musím svojho syna odniesť k jeho matke a on nechce isť a plače on tam a ja v aute je to ťažké a chudatka tie deti oni to musia prežívať a čo sa im musí v hlavkach odohravať .
@marek181 juj ja už mám teraz valibuka v bruchu...vraj má 3400g 🙂
nebolo to nijako lahke......po rozvode vysvetluj to malej prečo nie sme spolu,prečo sme predali dom,prečo nemá už svoju izbu....všetko to bolo iba na mne...a stále je. aj ked je už velká,teraz šla do tábora,nová taška do školy,veci....všetko je iba na mne,jej otecko milujuci jej nedá ani to čo zákon káže. ale nech,je mi to už fuk....časom to prejde,tá zlosť a tak....mám iné starosti,a dosť velké hlavne koli jemu ktoré ešte roky budem znásať.
neviem akého máš ty velkého syna,ale moja mala 4 ked sme sa rozviedli a to už riadne vnimala a same otázky.

@sny neviem ako by to šlo,žena je na matersjkej by sa starala o deti,takto bude aj muž na MD?mesiac on a mesiac žena či ako ?nechápem to.male deti to asi skor nepostihne,skor staršie deti.