icon

Nový životný štýl starých mám

12. jún 2025

Neviem čo je toto za dobu ale moja svokra chodí sama s kamoškami na dovolenky, wellness pobyty, učí sa cudzí jazyk, chodí cvičiť ale keď prideme ku nej na navstevu nám po 3 hodinách cesty nemá čo ponúknuť pretože ona nevari, riešime to reštauráciami celý predĺžený víkend čo sme tam, mne je v svokrinej kuchyni blbe variť, aj keď pár krat som to skúsila, no všetko skritizovala. Mame 2 ročného syna, každý deň nám píše ako jej chyba ale keď sme tam pohra sa s nim hodinku max dve a zatvorí sa do izby a chatuje s kamoškami namiesto toho aby sa mu venovala 🤷‍♀️

janka10121976
14. jún 2025

Veľmi, veľmi smutné. Neskutočne sebecké. A im, ich mamy i svokry istotne pomáhali. Takéto babičky prichádzajú o vzácny čas so svojimi vnúčatkami.

okseen
14. jún 2025
@katrin21

Tak ,ako sa zmenili babky, menia sa aj mamicky.necitam 10stran, len uvodny prispevok.

Kolko je tu tem proti svokram a mamam? Ako davaju detom jest to, co vy zakazete? Alebo ohladne vychovy atd...a mamicky si drukuju ako by to nedovolili,ako sa treba ozvat.
A zrazu je tu babka... po rokoch driny, odrastenych deti si chce nieco uzit. Nie,kedysi neboli moznosti cestovat...boli jednoduche zeny, v 50 isli do dochodku, byvali s vnucatami blizko seba a nudili sa,tak pomahali..ine nepoznali.
Dnes je doba ina.
Ked sa mamickam nepaci, co baby detom davaju, tak nech si varia same. Vybavene.

@katrin21 presne!! Kedysi ženy bojovali za právo voliť vydať sa za koho chcú a muži? Ti nemuseli! Nemuseli bojovať aby mohli voliť aby to ono!!! To ženy stále musia bojovať o slobodu a právo robiť si co chcu a presne ako v minulosti ženy chudery potápali ženy slobodne!!!! A keď sa ozve slobodná žena co si robí čo chce, tak iné chudery ju označia ze je agresívna a nešťastná!!
A tie chudery co nemajú názor a držia hubu, tie sú šťastné a kľudne a spokojne lebo stoja pri sporáku???
Fakt už aby vymrela chorá generácia týchto inkvizitoriek z pinela obvinovacky.

Dobre si im napísala!

katrin21
14. jún 2025

Inak suhlasim po precitani 1.strany ,ze babky sa kedysi nikdy nehrali s detmi... navarili a tym to haslo..
Deti sa hrali v tlupach vonku, aj cez pol dedimy som sa isla hrat, na obed sa len zavolali domov najest..
Cas u babky sa travil pomahanim, staranim sa o hydinu, zahradku, take veci,co nas aj prekvapivo bavili... behanim poza dom na luke s inymi detmi..dnes je ina doba. Ine mamy, ine babky...
Ale aj ine deti. Tie starsie ani len tak lahko nezaujmes.

martin96321
14. jún 2025

Moja babka odkedy som sa narodil az pokial nezomrela vyzerala rovnako......ziaden rozdiel medzi 50 a 90 rocnou. Rovnake oblecenie,rovnake zvyky, cez den zahrada ,vecer kostol .........v podstate keby ju niekto premiestnil o 200 rokov naspat,tak by si tazko vsimla zmenu. Je super ze aj starsi ziju a uzivaju si. Aj ked im tie mobily dost lezu na mozog

1ryba
Odpoveď bola odstránená
miskakyska
14. jún 2025

Boa baby sa tu hašteríte a urážate ..pritom dneska žijete,zajtra hnijete ... takže tvrdenia a vyjadrenia ja budem taká a taká babka hostitelka dosť odvážne..
Môj otec bol taký hostiteľ, že vždy by vám aj nasilu do huby napchal,len daj si,daj si,daj si.. po smrti maminky si starý 70 ročný chren našiel na zoznamke starú 70 ročnú škatuľu, ktorú dopratal hneď do chalupy a odvtedy nepozná rodinu...manipulatorka mu mozog vymyla tak, že doteraz nevidel svojho prvého trojmesačneho pravnučika a nemá ani len záujem o vnučku,ako porodila či sú zdraví,v pohode... to pod jeho úroveň... On a pradedo??..neexistuje..on predsa štramák, čo si narazil na zoznamke škatuľu, ktorá tam len striehla na takého bica,ako on
Musím ísť dať magnezko😆

A keď prídu ku nám mladí, kľudne im nakúpime. navaria aj pre nás, keďže chodíme do roboty ..na oplátku, keď prídeme z roboty zas vezmeme malého pokočíkovat nech si oddychnu..ale☝️ musíme chodiť poza dedinu,aby to nevypadalo, že sa chvastam 😄
Také som čítala na koni😄 že babky kočíkuju len preto,aby sa predvádzali🤷

okseen
14. jún 2025
@miskakyska

Boa baby sa tu hašteríte a urážate ..pritom dneska žijete,zajtra hnijete ... takže tvrdenia a vyjadrenia ja budem taká a taká babka hostitelka dosť odvážne..
Môj otec bol taký hostiteľ, že vždy by vám aj nasilu do huby napchal,len daj si,daj si,daj si.. po smrti maminky si starý 70 ročný chren našiel na zoznamke starú 70 ročnú škatuľu, ktorú dopratal hneď do chalupy a odvtedy nepozná rodinu...manipulatorka mu mozog vymyla tak, že doteraz nevidel svojho prvého trojmesačneho pravnučika a nemá ani len záujem o vnučku,ako porodila či sú zdraví,v pohode... to pod jeho úroveň... On a pradedo??..neexistuje..on predsa štramák, čo si narazil na zoznamke škatuľu, ktorá tam len striehla na takého bica,ako on
Musím ísť dať magnezko😆

A keď prídu ku nám mladí, kľudne im nakúpime. navaria aj pre nás, keďže chodíme do roboty ..na oplátku, keď prídeme z roboty zas vezmeme malého pokočíkovat nech si oddychnu..ale☝️ musíme chodiť poza dedinu,aby to nevypadalo, že sa chvastam 😄
Také som čítala na koni😄 že babky kočíkuju len preto,aby sa predvádzali🤷

@miskakyska no chápem ho, že nechce byť starý a vnímať starobu. Navyše dnes každý chce byť mladý a samy botox každá žena chce vyzerať lepšie aspoň o 20 rokov. A mat vnúčatá podľa mňa je pre niektorých dnešných starých ľudí úplne horor lebo majú zrkadlo ze starnu.
Osobne z tohto dôvodu neoslavujem narodeniny, chcem mať naveky 25 a tiež chcem byť krásna navždy.
Zato keď chcem niekoho vytočiť, tak mu just poprajem k narodeninám aby vedel aký je už starý😂😂😂😂

Akože treba si pustiť pesničku FOREVER YOUNG lebo neznášam ľudí ktorí tvrdia ze chcú starnut a mat x chorôb a myslieť na smrt

Takže užívajme si život ako každý chce!!!

martina02051979
14. jún 2025

Toto ste napisali úplne trefne! Svet je pomyleny, ego je najviac, obeta a ochota pomôcť v ústraní. V minulom storočí ľudia strádali, my žijeme v luxuse, no stále to nie je dobre!

okseen
14. jún 2025
@martina02051979

Toto ste napisali úplne trefne! Svet je pomyleny, ego je najviac, obeta a ochota pomôcť v ústraní. V minulom storočí ľudia strádali, my žijeme v luxuse, no stále to nie je dobre!

@martina02051979 a ja ked sa opýtam ľudí ci chcú žiť naveky povedia ze NECHCÚ ŽIŤ NAVEKY!!! Ale čo instagram Facebook atď to samy botox VEČNOSŤ MLADOSŤ! Tento svet nevie co chce.

Ale ja viem, že chcem byť mladá zdravá a naveky!!!

A kto chce umret a zostarnut nech sa páči!

lapersefona
14. jún 2025
@martina02051979

@martina02051979 práveže žijeme v luxuse a ten luxus a trofeje nás ludskost. Čím lepšie sa mame tým sme egoistickejsi a pozorujem to doslova aj na rodičoch niekto inému chuť sa baviť a obetovať pre vlastné deti.

okseen
14. jún 2025

A čože by človek nechcel luxus pohodlie a zdravie a len to naj. Všetci to chcú, kto chce trpieť? Nikto. Takže každý nech si užije tento sakra krátky život ako chce!!! Trebárs aj nicnerobenim!

miskakyska
14. jún 2025
@okseen

@miskakyska no chápem ho, že nechce byť starý a vnímať starobu. Navyše dnes každý chce byť mladý a samy botox každá žena chce vyzerať lepšie aspoň o 20 rokov. A mat vnúčatá podľa mňa je pre niektorých dnešných starých ľudí úplne horor lebo majú zrkadlo ze starnu.
Osobne z tohto dôvodu neoslavujem narodeniny, chcem mať naveky 25 a tiež chcem byť krásna navždy.
Zato keď chcem niekoho vytočiť, tak mu just poprajem k narodeninám aby vedel aký je už starý😂😂😂😂

Akože treba si pustiť pesničku FOREVER YOUNG lebo neznášam ľudí ktorí tvrdia ze chcú starnut a mat x chorôb a myslieť na smrt

Takže užívajme si život ako každý chce!!!

@okseen toľko pozornosti,starostlivosti nevenoval ani mame,ktorá si toho vytrpela a zomrela na rakovinu za celý život, čo tejto škatuli za pár mesiacov ...tam neexistuje žiadne ospravedlnenie,ani pochopenie.... ešte keď človek vidí do zákulisia a vidí aké divadlo hrajú na verejnosti ide má rozdrapit...

okseen
14. jún 2025
@miskakyska

@okseen toľko pozornosti,starostlivosti nevenoval ani mame,ktorá si toho vytrpela a zomrela na rakovinu za celý život, čo tejto škatuli za pár mesiacov ...tam neexistuje žiadne ospravedlnenie,ani pochopenie.... ešte keď človek vidí do zákulisia a vidí aké divadlo hrajú na verejnosti ide má rozdrapit...

@miskakyska no povedal si ze zivot mu konci a chce si uxit. Kamoška robí v starobinci a povedala ze tam podaktorí už len na smrt čakajú a plaču a iní si užívajú dokonca aj grupen s.x. Lebo im už je úplne všetko jedno. A ja aj tomu rozumiem, posledné roky si chcú užiť ako chcú. A nemajú na to právo?

diaamax
14. jún 2025

Obmedzila by som navstevy u svokry. Nie z nejakej zaste, ale kvoli obojstrannej spokojnosti. Ja si planujem tiez aktivny dochodok, ale zase na vnuca bych sa tesila. A k jedlu. Ja budem mat za chvilu 42, velkost 34-36. Jem normalne, len som vegetarianka. Dam si z casu na cas pizzu, palacinku a syry uplne milujem. Som sportovkyna. Doma 2-och chlapov, mne by posedenie s jablkami a mineralkou nepreslo. Ked pride mama diabeticka jej robim diabeticke recepty, chlapom spravim aj rebierka aj koleno. Milujem ovocie aj zeleninu, ale abych chrumala iba to to isto nie, viem si spravit cheesecake s riccotou ovocim ovsenymi vlockami aj normalny s mascarpone pre chlapov. Ja bych na stol polozila kazdemu dla chuti. Nenutim nikoho byt vegetarianom a nebudem nikomu nanucovat svoje stravovacie navyky. Akurat si jedlo chystam sama (defirmacia z cias, ked som robila casnicku, bych do restauracie nesla videla, som co sa v kuchyniach deje 🤮)

miskakyska
14. jún 2025
@okseen

@miskakyska no povedal si ze zivot mu konci a chce si uxit. Kamoška robí v starobinci a povedala ze tam podaktorí už len na smrt čakajú a plaču a iní si užívajú dokonca aj grupen s.x. Lebo im už je úplne všetko jedno. A ja aj tomu rozumiem, posledné roky si chcú užiť ako chcú. A nemajú na to právo?

@okseen ...keby si to zažila,zažívala písala by si ináč... určite by Ti nevadilo, že máš doma manipulatorku, ktorá ohajdáka tvojho rodinného príslušníka o všetky úspory a možno aj o chalupu??
Určite?

okseen
14. jún 2025
@miskakyska

@okseen ...keby si to zažila,zažívala písala by si ináč... určite by Ti nevadilo, že máš doma manipulatorku, ktorá ohajdáka tvojho rodinného príslušníka o všetky úspory a možno aj o chalupu??
Určite?

@miskakyska my sme také práveže zažili , o všetko sa prišlo o celý byt a vieš čo? Je mi to jedno! Nebol to nás majetok a nepatril mi nikdy! Takže áno, bolo by mi to jedno a je mi to fakt jedno. Pre mňa sú podstatne iné veci ako dediť.

efka77
14. jún 2025
@mdse

Ja dúfam, že sa dožijem toho byť babkou a okrem mojich aktivít sa budem môcť venovať aj vnukom, že ma vôbec budú chcieť navštíviť a tráviť so mnou čas. Ani o hlade ich nenechám, ani do izby sa nezavriem. Tak, ako sa ani moja mama a svokra nikdy v izbe nezavreli a to majú obe vrtule v zadku a sú to aktívne ženy❤️

@mdse presne toto je aj za mna normalne - mat svoj zivot a uzivat si aj dochodok ale teda pokial raz za cas pride vnucik tak sa predsa dopredu pripravim ze pride a hlavne sa mu venujem. Najest sa mozme prinajhorsom aj v nejakej restike ako sucast dobreho vyletu a programu s nim.
Myalim ze autorka nechce aby nikto nezil svoj zivot ale ted afakt asi jie je normalne ze mi pride vnuk a ja sa zavrem do izby nech mam klud. Potom teda nech poviem otvorene ze mi nevyhovuje aby chodili a vidime sa len cez skipe. Aktivny zivot dochodcom nikto nezavidi ale teda za mna je zasa extrem odignorovat vnuka ked uz dosiel na navstevu.
Stale mi k starkej ( nech je teda aj akcna a moderna) pasuje hlavne laska a snaha davat dobro......

miskakyska
14. jún 2025
@okseen

@miskakyska my sme také práveže zažili , o všetko sa prišlo o celý byt a vieš čo? Je mi to jedno! Nebol to nás majetok a nepatril mi nikdy! Takže áno, bolo by mi to jedno a je mi to fakt jedno. Pre mňa sú podstatne iné veci ako dediť.

@okseen ...sa môžem 💩na celé dedenie...furt nechápeš..nevadí

okseen
14. jún 2025
@miskakyska

@okseen ...sa môžem 💩na celé dedenie...furt nechápeš..nevadí

@miskakyska ale chápem.len tu to niektorí nechápu o com je život!

Fungujte vaetci tak ako chcete a funguj tak, že keď on nič, tak ani vy!
Ja nerozumiem kde je problém?
Nechce pomôcť stará matka otec? Jednoducho neprídem ani ja, nech tam umre v špine, zhnije a co?
My to tak mame v rodine! Pomáhame si iba tí ktorí to robia vzajomne!
A vybavené.

efka77
14. jún 2025
@okseen

Ja si tiež predstavujem takto starobu!!! Úplne sa vyprdnem na všetkých a na všetko!!!!! A ešte budem vytacat druhých svojimi názormi a vyjadrovať sa na vsetko jak sa môžu žiaci v skole!!!! Co žijeme v 1500 roku, kde žena drela a smrdeli ešte k tomu!!!??? Mam jeden život nenávidím varenie pranie umývanie a nenávidím sa o čokoľvek starať!!!! A poviem to za všetky ženy predo mnou co žili a nemohli nič len držať hubu a starať sa o všetko!!!!! Chcem si tento život užiť ako ja chcem a vykricim to do sveta!!!! Už nie sme v roku 1500 a môžeme poslať koho chceme kam chceme a môžeme si robiť vo chceme a nemusíme mat ani deti a ani sa starať o nikoho!!! Už nám konečne nikto nerozkazuje!!! A vobec? Načo budem čakať na starobu!!! Ja si robím už teraz podľa seba a druhe nech sa zoderu aj po krk!

@okseen fuuuuu ,riadne frustrovana.
Zivot si si uz davno mala zariadit tak ako chces a nezbierat v sebe dlhe roky zlost a potom cakat na dochodok. Myalim to v dobrom 😉✊🍀 zi uz teraz podla svojich predstav!

miskakyska
14. jún 2025
@okseen

@miskakyska ale chápem.len tu to niektorí nechápu o com je život!

Fungujte vaetci tak ako chcete a funguj tak, že keď on nič, tak ani vy!
Ja nerozumiem kde je problém?
Nechce pomôcť stará matka otec? Jednoducho neprídem ani ja, nech tam umre v špine, zhnije a co?
My to tak mame v rodine! Pomáhame si iba tí ktorí to robia vzajomne!
A vybavené.

@okseen si bezcitná osoba... hneď píšeš o dedičstve.. mne je ľuto, že človeku, ktorý sa na tej chalupe nadrel, zveľaďoval ju celý život ani len sviečku na hrob nejdú zapáliť... príde niekto,kto ani palcom nehol, nič mu nepatrí a tvári sa v chalupe ako generál...

minenkaa
14. jún 2025
@elianto_01

@minenkaa Kedze to autorka riesi a “vypichla” to, tak pre nu to evidentne dolezite je. Kazdy ma svoje priority, u nej je podla vsetkeho jeďo jednou z nich, inak by to neriesila, vsakze. Neviem, ci uvadza ake ma stare dieta, ake maju stravovacie navyky, pripadne obmedzenia. Moje dieta jedava denne takmer vkuse, niekolkokrat, je hladne, nemam problem mu spravit doma jest, nie je vo veku, kedy si vie stravu (teplu ani studenu) pripravit same. Ja tak casto v priebehu dna nejedavam, kazdy to nejako ma, aj v ramci jednej rodiny. Nie vzdy sa da jest len studene a suche jedlo, prestravovala som sa tak na vysokej, nerobilo mi to dobre na zaludok a z tohto dovodu by som to vobec nepraktizovala na dietati. Aj ked ide o par dni stravenych na navsteve. V tej kuchyni treba byt a bud tam bude nevesta alebo svokra. Nevesta sa v tej kuchyni asi neorientuje tak ako svokra, nevieme, ci svokre ne/vadi, ked sa jej nevesta realizuje v jej kuchyni. Moji svokrovci chcu tiez aby sme tam chodili my, nie oni k nam, nosim dietatu na navstevy tiez jedlo, lebo mu jest nedaju, ja s muzom prezijeme, nevyzadujem od nich aby ma nachovali. Uprimne ma to nebavi to varit a nosit so sebou ked niekto chce aby som prisla ja k nemu a on ku nam nepride, napriek tomu to robim, aby dieta nebolo hladne a teda nervozne. Ked sme u nich prechodne byvali a varila som ja, svokra mi stala za chrbtom a hovorila, co mam ako robit, ako krajat, ako zapnut sporak, atd. Ani to ma nebavilo. Ja jej nefrflě do toho ako co chysta. Ak k nej chodia na par dni, moze im obcasne urobit jedlo, minimalne dietatu, nemyslim si, ze to je taky problem.

@elianto_01 ja si myslím,že aj keď človek ide na navstevu(na návštevu sa chodí dobrovoľne nik nenúti )ma si človek riesit stravu sám a hlavne ak vie ,ze druha strana nerada vari,nevari,nechce variť

okseen
14. jún 2025
@efka77

@okseen fuuuuu ,riadne frustrovana.
Zivot si si uz davno mala zariadit tak ako chces a nezbierat v sebe dlhe roky zlost a potom cakat na dochodok. Myalim to v dobrom 😉✊🍀 zi uz teraz podla svojich predstav!

@efka77 ved ja žijem a ako vidím druhým aj to vadi ze si človek žije ako chce a ma hrnce a jedlo v pazi

kikappp
14. jún 2025

A čo akože ma byt otrok ?super ,super a ešte raz super budem taka istá a vlastne už teraz som a to mam pomerne malé dieťa,niesim otrokom nikoho a ani nebudem ,niesom áni otrokom varenia a upratovania vždy keď môžem vybehneme von ,cestujeme .
Namiesto varenia sa najeme von a užijeme deň. Kopec žien ru fnuka ako celé dni len ona vari len ona sa stará ani jedna si neuvedomí ze LEN ONA MOZE ZIT INAC. Ty prestaň očakávať,ze ta bude svokra obkakovať. ANO ona je tam presne nato aby sa chvíľu pohrala to je všetko.

okseen
14. jún 2025
@miskakyska

@okseen si bezcitná osoba... hneď píšeš o dedičstve.. mne je ľuto, že človeku, ktorý sa na tej chalupe nadrel, zveľaďoval ju celý život ani len sviečku na hrob nejdú zapáliť... príde niekto,kto ani palcom nehol, nič mu nepatrí a tvári sa v chalupe ako generál...

@miskakyska a co ta to trápi? Ved ty si ten majetok kúpila? Ved ty si prvá začala o majetku písať!! Si precitaj po sebe!! Ty si napísala "určite by Ti nevadilo, že máš doma manipulatorku, ktorá ohajdáka tvojho rodinného príslušníka o všetky úspory a možno aj o chalupu??"

Sú to jeho úspory a chalupa??? Ci tvoje? Ste majitelia dvaja? Ci len on?

Ze kto je bezcitny! Ty prvá začneš majetky riešiš a ešte máš drzosť druhého obviniť ze on je bezcitny!!!🤦‍♀️

alexanderkovacs
14. jún 2025
@bludna

Ved to je super, ze si uziva, ci? My teda cestujeme k rodicom mojho draheho podstatne dlhsie nez 3 hodiny ale teda nikdy by mi nenapadlo cakat nejake jedlo, vobec to nie je standard. Ved sa najedzte po ceste alebo si zbalte snacky a rovno ju pozvite na veceru ked dorazite. Taktiez nikdy nechystame jedlo pre rodicov ked k nam pridu na vikend.

@bludna stale mam navarene , hocikto moze prist sa najest a hlavne ked viem ze pride navseteva na viac dni urcite je navarene a chladnicka plna .

sidicek
14. jún 2025
@okseen

@miskakyska a co ta to trápi? Ved ty si ten majetok kúpila? Ved ty si prvá začala o majetku písať!! Si precitaj po sebe!! Ty si napísala "určite by Ti nevadilo, že máš doma manipulatorku, ktorá ohajdáka tvojho rodinného príslušníka o všetky úspory a možno aj o chalupu??"

Sú to jeho úspory a chalupa??? Ci tvoje? Ste majitelia dvaja? Ci len on?

Ze kto je bezcitny! Ty prvá začneš majetky riešiš a ešte máš drzosť druhého obviniť ze on je bezcitny!!!🤦‍♀️

@okseen keby si bola taká spokojná, tak ani nevieš o nejakom MK, načo preboha slobodná bezdetna byvajuca v detskej izbe travi čas na mamickovskom fóre , ved si zi svoj dokonalý zivot a druhým daj pokoj ,tak ako to sama vyžaduje od nich.Jedine žeby to bolo všetko inak 🙂

okseen
14. jún 2025
@sidicek

@okseen keby si bola taká spokojná, tak ani nevieš o nejakom MK, načo preboha slobodná bezdetna byvajuca v detskej izbe travi čas na mamickovskom fóre , ved si zi svoj dokonalý zivot a druhým daj pokoj ,tak ako to sama vyžaduje od nich.Jedine žeby to bolo všetko inak 🙂

@sidicek a ty ako vieš ci mam deti či čo? Je sloboda slova? Keď ťa to nezaujíma nečítaj a nekomentuj.

elianto_01
14. jún 2025
@minenkaa

@elianto_01 ja si myslím,že aj keď človek ide na navstevu(na návštevu sa chodí dobrovoľne nik nenúti )ma si človek riesit stravu sám a hlavne ak vie ,ze druha strana nerada vari,nevari,nechce variť

@minenkaa chapem, aj takby bolo fajn, pre predstavu, nacrtnut to, ci autorke svokra dovoli, nedovoli varit v jej kuchyni a ci to nejak komentuje, riesi, moze to tak byt a v tom pripade, by sa ani mne v cudzej kuchyni nechcelo varit ani si zabezpecovat donasku niekolkokrat denne..ale nemusi to tak byt…
Kazda minca ma vzdy dve strany

karolinakr
14. jún 2025

velmi zvlaštne nazory a to bol slovensky narod brany ako pohostinny, vsetko sa meni k horšiemu čo tu sledujem
" moderne" trendy na MK
1.v manželstve 50: 50
2. nevesta odstrihne svokru ( hoci ma zaujem o vnukov)
3. starka sa nezaujima o vnukov, hoci nevesta chce
4.rodičia pribuchnu dvere pred nosom dcere, ked odide od tyrana s deťmi a nezaujima, že bude na ulici
5.deti nevidia dôvod pomôct rodičom, ked zostarnu, ani im priplacat na dom dôchodcov
6.na navštevu si brať vlastne jedlo

za mojich čiasneexistovalo taketo niečo, rodičia mali surodencov na dedine, kde ešte existovala nejaka pohostinnosť, dokonca davali zo zahrady dopestovane..chodili sme s plnymi taškami domov
vela spravil zmena spoločnosti na demokraciu po 89...
aj dobre, ale aj zle veci ako bonus - platit si pohostenie na svadbe
boli ine ceny kedysi, aj to zohralo rolu