Nový životný štýl starých mám
Neviem čo je toto za dobu ale moja svokra chodí sama s kamoškami na dovolenky, wellness pobyty, učí sa cudzí jazyk, chodí cvičiť ale keď prideme ku nej na navstevu nám po 3 hodinách cesty nemá čo ponúknuť pretože ona nevari, riešime to reštauráciami celý predĺžený víkend čo sme tam, mne je v svokrinej kuchyni blbe variť, aj keď pár krat som to skúsila, no všetko skritizovala. Mame 2 ročného syna, každý deň nám píše ako jej chyba ale keď sme tam pohra sa s nim hodinku max dve a zatvorí sa do izby a chatuje s kamoškami namiesto toho aby sa mu venovala 🤷♀️
@aurora33
@minenkaa
@bosorkabb Baby, vam fakt uplne usla pointa prispevkov autorky. Nikomu nevadi, ze si babka uziva zivot. Nikomu nevadi, ze babka je moderna a ide si svoje. Nad upravou pier 70rocnej damy sa da ina pousmiat, ale to je jedno.
Pointa prispevku je neucta, nelaska k rodine, nevsimanie si rodiny, neochota. Nie jedlo. Ak babka pisti, ze chce vidiet vnuca a nasledne na neho serie, je to v poriadku babka, alebo proste kus kravy? Za mna to druhe.
@drahomirrra ale načo tam chodia ak sa im to nepáči
@aurora33
@minenkaa
@bosorkabb Baby, vam fakt uplne usla pointa prispevkov autorky. Nikomu nevadi, ze si babka uziva zivot. Nikomu nevadi, ze babka je moderna a ide si svoje. Nad upravou pier 70rocnej damy sa da ina pousmiat, ale to je jedno.
Pointa prispevku je neucta, nelaska k rodine, nevsimanie si rodiny, neochota. Nie jedlo. Ak babka pisti, ze chce vidiet vnuca a nasledne na neho serie, je to v poriadku babka, alebo proste kus kravy? Za mna to druhe.
@drahomirrra mne tiež rodicia len aby sme prišli a idú si svoj zivot,ja si myslím,ze staci ten pocit,že sú blízko a netreba ten úzky kontakte niekoľko hodín za deň
Moja svokra je presne typ babky ako tuto svokra autorky. Uziva si, venuje sa sebe, wellnessy, pobyty, dovolenky. Vnuk ju takmer nezaujima. To je okej, jej rozhodnutie. Nechodime k nim casto. ALE! Ked uz prideme, ma vzdy pripravene maleho oblubene jedlo. Nejaku drobnost pre maleho a ked sa tie dve tri hodky zdrzime, venuje ich malemu. A potom si zase tri mesiace ide svoj zivot a svoje zvyky. A je to v poriadku.
my sme bolinteraz na návšteve u našich týždeň a teda po určitej dobe sme každý zaliezli do vlastného kúta a decko naše nám povedalo ,aby sme sa tvárili ,aspoň hodinu ,že tam nie je ,že potrebuje kľud
Naozaj sme do dňa strávili spolu reálne max dve hodinky,veď to sa nedá keď je človek zvyknutý na kľud a súkromie
Moja svokra je presne typ babky ako tuto svokra autorky. Uziva si, venuje sa sebe, wellnessy, pobyty, dovolenky. Vnuk ju takmer nezaujima. To je okej, jej rozhodnutie. Nechodime k nim casto. ALE! Ked uz prideme, ma vzdy pripravene maleho oblubene jedlo. Nejaku drobnost pre maleho a ked sa tie dve tri hodky zdrzime, venuje ich malemu. A potom si zase tri mesiace ide svoj zivot a svoje zvyky. A je to v poriadku.
@drahomirrra ale to je v poriadku ako robia obe ,vždy ak sa niekomu niečo nepáči nemusí to trpieť a ani chodiť na návštevy
nechapem tieto komentare
ked niekto pride na navstevu zdaleka to vazne nic nenachystate? to si navsteva ma brat z domu ? a schova sa pred nou? tak naco tam potom idu vobec?
autorka proste prestante chodit k nej ak vude chciet babka fotecky na fcb nech pride a nic nepripravit a zavriet sa do izby nech ochutna svoju medicinu
nikto nevravi ze babka ma si dat zasteru a poect buchty ale takto sa chovat ? zozne co si zasiala
a na otazky cez fcb k vnukovi by som ani nereagovala aj tak je to len formalne
nechapem tieto komentare
ked niekto pride na navstevu zdaleka to vazne nic nenachystate? to si navsteva ma brat z domu ? a schova sa pred nou? tak naco tam potom idu vobec?
autorka proste prestante chodit k nej ak vude chciet babka fotecky na fcb nech pride a nic nepripravit a zavriet sa do izby nech ochutna svoju medicinu
nikto nevravi ze babka ma si dat zasteru a poect buchty ale takto sa chovat ? zozne co si zasiala
a na otazky cez fcb k vnukovi by som ani nereagovala aj tak je to len formalne
@mamina7070 ja ti napíšem ako to ja robim keď cestujem domov,pridem vždy najedena na návštevu k našim a s nákupom ,koľko krát ešte donesieme navarené
Inak ja osobne sa veľmi zle cítim keď viem,že moja mama je v kuchyni a vari pre nás a mení svoj program aby sa nám prispôsobila ,je takntazke pochopiť,že niekto chce ponurcitej dobe len obyčajný kľud aj keď len ist na internet pisat s kamoškami ,pozerať film,seriál ,veď tam sú pár dni,zajtra sa zas stretnú
@mamina7070 ja ti napíšem ako to ja robim keď cestujem domov,pridem vždy najedena na návštevu k našim a s nákupom ,koľko krát ešte donesieme navarené
@minenkaa tak mna by si urazila keby sinku mne takto prisla na navstevu
ako ja som si presla podobnym uz su to roky dozadu sli sme k svokrovcom na ohlasovanu dlho dopredu navstevu s 1,5 rocnym dietatom (prvy krat s dcerou) a oni nam ani pohar vody neponukli (niekolkohodinova cesta) dcera hladna pytala jest tak svokra vzala kostru od kurata co mala v miske s pomyjami pre psa nech jej oberiem 😂
ked sme vosli do izby oni vysli von a naopak
odisli sme odtial isli sme do najblizsieho mesta sa najest a spat domov, viac sme tam nesli
ako ja beriem ze su rozne zvyky v rodinach ale aktivna dochodkyna chodiaca po wellnesoch hadam moze urobit jedno jedlo na privitanie ked jej pride rodina (jej dieta a vnuk) aj keby to boli spagety ci ine jednoduche a lacne jedlo
@aurora33
@minenkaa
@drahomirrra ja som tu temu pochopila. Škoda len že autorka sa ofučala a odmlčala. Alebo kto vie mozno zase na navsteve u nepodarenej svokry.
@minenkaa tak mna by si urazila keby sinku mne takto prisla na navstevu
ako ja som si presla podobnym uz su to roky dozadu sli sme k svokrovcom na ohlasovanu dlho dopredu navstevu s 1,5 rocnym dietatom (prvy krat s dcerou) a oni nam ani pohar vody neponukli (niekolkohodinova cesta) dcera hladna pytala jest tak svokra vzala kostru od kurata co mala v miske s pomyjami pre psa nech jej oberiem 😂
ked sme vosli do izby oni vysli von a naopak
odisli sme odtial isli sme do najblizsieho mesta sa najest a spat domov, viac sme tam nesli
ako ja beriem ze su rozne zvyky v rodinach ale aktivna dochodkyna chodiaca po wellnesoch hadam moze urobit jedno jedlo na privitanie ked jej pride rodina (jej dieta a vnuk) aj keby to boli spagety ci ine jednoduche a lacne jedlo
@mamina7070 no vidíš a ja si zas rada zariadim sama jedlo
@galadriel90 ďakujem cením si to!!! Ja už držať hubu nemusím ani vyberať slovník ako v roku 1500!!! I am freeeeeeee
@okseen Uf, čo máš stále s tým rokom 1500? Ozaj si až toľko pamätáš? 🤔
@andrea2667 😂😂😂
@andrea2667 ty o histórii moc nevieš ze?
@aurora33
@minenkaa
@drahomirrra to tu nevysvetlis, to je proste zivot🤷♀️ pockaj, ako tu zhejtuju ešte aj teba 😉 no a este to tu nakoniec otocia, ze autorka sa k nej sama natlaca 🤣🤣🤣 ja to tu píšem dookola, ze s nejakou slusnostou, poctivostou a podobnými kecami v tejto "novej" dobe proste nepochodis... inak stavím sa, že keby tu napisala nejaká svokra, ze sa takto ako ona zachovala nevesta, bola by nevdacna a nevychovana sviňa, ktorá si nic neváži, ale babka je proste moderná žena 👌🤣🤣🤣 tak toto je ze uplne na hlavu tu🙈
Inak tie, co tu píšete, že si ma so sebou ešte aj navarene doniesť, to akože fakt? To myslíte vážne, že na návštevu si mam nosiť vlastne jedlo? To ten, čo ma pozýva nema ani toľko chochmesu, ze niečo pripraví? Netvrdím, že to ma byt hneď 3 chodove menu, ale uvariť slepaciu polievku a urobiť rezne s ryžou snáď zvladne aj 70 rocna party seniorka. Ci je už natoľko chudinka unavená? (Rozumej skôr pohodlná)
@drahomirrra ja som tu temu pochopila. Škoda len že autorka sa ofučala a odmlčala. Alebo kto vie mozno zase na navsteve u nepodarenej svokry.
@aurora33
@minenkaa
@drahomirrra je to jej rozhodnutie a autorka keďže to vie sa má podľa toho zariadiť. Tiež mám svokrovcov ktorý majú radi svoje vnúčatá ale v uzavretom priestore im po čase lezú na nervy a bolí ich hlava. Akceptujem. Ideme tam max na pol dňa, pokecat. Nejeme tam, max koláče. Ja u iných ľudí nejem. Nechutí mi.
@drahomirrra je to jej rozhodnutie a autorka keďže to vie sa má podľa toho zariadiť. Tiež mám svokrovcov ktorý majú radi svoje vnúčatá ale v uzavretom priestore im po čase lezú na nervy a bolí ich hlava. Akceptujem. Ideme tam max na pol dňa, pokecat. Nejeme tam, max koláče. Ja u iných ľudí nejem. Nechutí mi.
@bosorkabb Takze autorka sa ma zariadit. Ktosi je nevychovany hlupak, co nie je schopny sa postarat o navstevu, ktoru si sam vyziadal, ale autorka ma s malym deckom este so sebou doniest varene jedlo.
Tento bol tiez dobry 😃
@bosorkabb Takze autorka sa ma zariadit. Ktosi je nevychovany hlupak, co nie je schopny sa postarat o navstevu, ktoru si sam vyziadal, ale autorka ma s malym deckom este so sebou doniest varene jedlo.
Tento bol tiez dobry 😃
@drahomirrra veď ale načo tam teda ide keď vie,že nebude spokojná a teda keď ide,znamená,že akceptuje to ,ako to u starej mamky funguje
@drahomirrra veď ale načo tam teda ide keď vie,že nebude spokojná a teda keď ide,znamená,že akceptuje to ,ako to u starej mamky funguje
@minenkaa Lebo ju svokra vola? Ved to pise v uvodnom prispevku, ako im stale pise ze jej vnuk chyba.
@minenkaa Lebo ju svokra vola? Ved to pise v uvodnom prispevku, ako im stale pise ze jej vnuk chyba.
@drahomirrra a to keď ta niekto niekde volá je povinnosť tam ist?
@drahomirrra to že napíše že je jej chyba vnuk znamená že ich volá na návštevu?
@lienka.7 No podla mňa čakala iné odpovede. Ako tu každý nakyda na svokru. Byť ňou k nej ani nechodievam a ak chce nech príde svokra. Ale za mňa nerobí svokra nič zle keď je aktívna a užíva si dôchodok.
@lienka.7 No podla mňa čakala iné odpovede. Ako tu každý nakyda na svokru. Byť ňou k nej ani nechodievam a ak chce nech príde svokra. Ale za mňa nerobí svokra nič zle keď je aktívna a užíva si dôchodok.
@aurora33 nech je aktívna, nech si užíva dôchodok, nech cestuje ci zuruje, nech si dá botox alebo cojaviem co, ale správne je, aby si našla čas aj na rodinu. Aby aspoň trochu pridala ruku k výchove alebo formovaniu mladého života ktorý je v jej potomstve. Ved ono je to na osoh aj jej, starkovci mladnu pri deťoch a povzbudí ich to na duchu, benefituje z toho aj ona, len si to ešte neuvedomuje. Plus, kto ju pochova? Tie kamošky? Prídu ju tie výlety pochovať? Alebo kaderníčka? Nie.
A keď to už ani takto nepochopia tie dnešné aktívne "babičky", tak potom už len ostáva mavnut rukou, a povedať - tak dobre, choďte si užívať, uz sa vám to veru kráti 😂😂😂
Tento bol tiez dobry 😃
@drahomirrra kde píšem že si má doniesť jedlo?
A teda neviem ako iný ľudia ale ja nejdem niekam kam ísť nechcem. Alebo kde sa cítim nepríjemne. A už vôbec neočakávam jedlo.
V našej rodine ako aj v manželovej sa nevarí návšteve. Max koláče, niečo slané ale nie obed. Ak teda nejde priamo na pozvanie k obedu /oslavy/svadby a podobne.
Autorka svokru predsa pozná, vie aká je aj čo môže očakávať u nej doma. Tak sa podľa toho zariadim.
@aurora33 nech je aktívna, nech si užíva dôchodok, nech cestuje ci zuruje, nech si dá botox alebo cojaviem co, ale správne je, aby si našla čas aj na rodinu. Aby aspoň trochu pridala ruku k výchove alebo formovaniu mladého života ktorý je v jej potomstve. Ved ono je to na osoh aj jej, starkovci mladnu pri deťoch a povzbudí ich to na duchu, benefituje z toho aj ona, len si to ešte neuvedomuje. Plus, kto ju pochova? Tie kamošky? Prídu ju tie výlety pochovať? Alebo kaderníčka? Nie.
@galadriel90 Čo si ... toto sa dnes nenosí, dnes sú deti starkým na obtiaž. Dnes tu píšu 50+ ročné baby, že sa cítia byť mladé na to, aby boli babkami :D :D :D :D

@drahomirrra lenže nie je predsa nič nenormálne čo svokra robí. Užíva si dôchodok, svoje peniaze. Môže ísť kam chce, kedy chce a s kým chce. Nepotrebuje povolenie od nikoho.
Nechce variť? Jej vec.
To má sedieť doma, každý deň variť, umývať okná, hostiť návštevu keď nechce? Prečo? Lebo sa to patrí?
Je to svojpravna dospelá osoba. Rozhoduje o sebe sama. To je normálne.
@aurora33
@minenkaa