icon

Nový životný štýl starých mám

12. jún 2025

Neviem čo je toto za dobu ale moja svokra chodí sama s kamoškami na dovolenky, wellness pobyty, učí sa cudzí jazyk, chodí cvičiť ale keď prideme ku nej na navstevu nám po 3 hodinách cesty nemá čo ponúknuť pretože ona nevari, riešime to reštauráciami celý predĺžený víkend čo sme tam, mne je v svokrinej kuchyni blbe variť, aj keď pár krat som to skúsila, no všetko skritizovala. Mame 2 ročného syna, každý deň nám píše ako jej chyba ale keď sme tam pohra sa s nim hodinku max dve a zatvorí sa do izby a chatuje s kamoškami namiesto toho aby sa mu venovala 🤷‍♀️

galadriel90
16. jún 2025
@drahomirrra

@galadriel90 Čo si ... toto sa dnes nenosí, dnes sú deti starkým na obtiaž. Dnes tu píšu 50+ ročné baby, že sa cítia byť mladé na to, aby boli babkami :D :D :D :D

@drahomirrra tak v tom prípade nech sa tak zariadia aj matky tých detí, a nech potom neposielaju svoje deti ako vnucata ku babke, ked bude o 20rokov na smrteľnej posteli... Nech ju prídu opatrovať tie kamošky s ktorými si svoj cenný život babka užíva 😂

aurora33
16. jún 2025
@galadriel90

@aurora33 nech je aktívna, nech si užíva dôchodok, nech cestuje ci zuruje, nech si dá botox alebo cojaviem co, ale správne je, aby si našla čas aj na rodinu. Aby aspoň trochu pridala ruku k výchove alebo formovaniu mladého života ktorý je v jej potomstve. Ved ono je to na osoh aj jej, starkovci mladnu pri deťoch a povzbudí ich to na duchu, benefituje z toho aj ona, len si to ešte neuvedomuje. Plus, kto ju pochova? Tie kamošky? Prídu ju tie výlety pochovať? Alebo kaderníčka? Nie.

@galadriel90 to je zmyslanie preboha 😂😂😂😅

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
16. jún 2025
@drahomirrra

@galadriel90 Čo si ... toto sa dnes nenosí, dnes sú deti starkým na obtiaž. Dnes tu píšu 50+ ročné baby, že sa cítia byť mladé na to, aby boli babkami :D :D :D :D

@drahomirrra presne, dnes chcú byť velice wellness babky, ktoré sú chuderky taaak zrobene, ze až. Pritom už ale pozabudli na to ze ich deti (nás) vychovávali aj ich matky (naše babky). Ale ony už nie sú predsa povinne🤦‍♀️ ale potom ty už zrazu si povinná behať okolo riti keď potrebujú ony... omg. Este šťastie, že aspoň my mame normálnu rodinu, kde si pomáhame a kde vnukov/vnučky neberú ako nejaku príťaž. 👌 A dokonca aj navarene mávajú 🤣🤣🤣
A inak ako sa vravi, ze chlapovi hrabne, keď v určitom veku a začne naháňať mladé pipky, tak mam pocit, ze presne toto iste funguje u nich. Ako sa vravi stara mladou chcela byt...🤣🙈

1ryba
Odpoveď bola odstránená
minenkaa
16. jún 2025

Baby prečo žijete stále v tom kto ju pochová ,kto sa bude starať,predá dom,byt a pôjde do domova dôchodcov ,keď už nebude vladat a pochovania fak nie je až tak drahé ,dá sa to zariadiť už počas života .Ludia žijú stovky km od seba a majú vzťahy ,nie každý potrebuje dennodenným,týždenný kontakt na udržanie vzťahov

natalka13
16. jún 2025
@galadriel90

@drahomirrra tak v tom prípade nech sa tak zariadia aj matky tých detí, a nech potom neposielaju svoje deti ako vnucata ku babke, ked bude o 20rokov na smrteľnej posteli... Nech ju prídu opatrovať tie kamošky s ktorými si svoj cenný život babka užíva 😂

@galadriel90 a teba kto pochova? co sk odtanes sama?

galadriel90
16. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba aha, takže už sa tu ohanas rodinným zákonom? Fiha. No čiže podľa tvojej logiky, to znamená v praxi ze dnešná matka malych deti nema Co očakávať ani len najmenšiu pomoc od babky, radšej ani pozornosť ci záujem, a ma takú babku neotravovať a nechať žiť si svoj krásny krátiaci sa život po welnessoch ci výletoch.
Ale potom, ked babke bude svieca života doharat, tak vsetci povinne naklusat a doopatrovať, dochovat, pospratavat vetese v domácnosti, a pochovať s nalezitou pompou. A ešte aj vnucata nech horko plaču za takou úžasnou babkou ktora im toho do života veľa dala.
Takto si to predstavujes?

bosorkabb
16. jún 2025
@galadriel90

@galadriel90 neviem prečo by ju malo trápiť kto ju pochová.
Väčšina starších ľudí si platí hrobové miesto, má už pripravené náhrobné kamene. Pohreb samotný sa odpočíta z dedičstva. Ľudia majú svoje úspory, nehnuteľnosti.
Tvoje úvahy sú zvláštne.

galadriel90
16. jún 2025
@natalka13

@galadriel90 a teba kto pochova? co sk odtanes sama?

@natalka13 neostanem sama. Zijem svoj život zatiaľ poriadne, a keď sa po beriem na dôchodok, (ak sa vôbec nejakého dožijem), neplánujem si valat svoju staru rit s kamoškami po welnessoch..mam úplne iné plány, také do ktorých vás je nič 🙂

minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

@natalka13 neostanem sama. Zijem svoj život zatiaľ poriadne, a keď sa po beriem na dôchodok, (ak sa vôbec nejakého dožijem), neplánujem si valat svoju staru rit s kamoškami po welnessoch..mam úplne iné plány, také do ktorých vás je nič 🙂

@galadriel90 nekričí hop ,kým nepreskočis

galadriel90
16. jún 2025
@minenkaa

@galadriel90 nekričí hop ,kým nepreskočis

@minenkaa kričím, a viem ze aj preskocim 🙂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

@minenkaa kričím, a viem ze aj preskocim 🙂

@galadriel90 vies si moc malé nič nato ,aby si vedela čo bude zajtra a každý jeden človek môže ďakovať ,ak neostane sám a nestane sa nič zle,treba si uvedomiť,že tento svet nepozná rozdiel medzi dobrým a zlým ,ale to je jedno
Byt tebou nekricim nahlas ,že preskočiš,ono ten pád potom boli

0silvia0
16. jún 2025

Keby táto 70-ročná wellness babka z diskusie tak tušila, koľko pozornosti jej bolo venované na 15-tich stranách. Autorka, neviem, či túto tvoju svokru touto diskusiou prinútime nejako vás pohostiť, asi skôr nie, keď svokra ako píšeš "nevarí". Akože môžeme sa nad ňou rozhorčovať, nadávať, ale tebe to situáciu nevyrieši.
Keďže je to tak ako to je, treba sa nejako zariadiť.
- prekonať sa u nej a uvariť si sama napriek tomu, že je to cudzia kuchyňa a svokra ti do toho brble
- nechodiť tam na predĺžené víkendy, ale maximálne na jedno prespanie, a riešiť to ako doteraz, čiže reštauračne, donáška, ísť si nakúpiť a tak nejako. Aj tak sa vám nejako extra nevenuje, tak načo to tam naťahovať?
Iné sa tu poradiť nedá.

galadriel90
16. jún 2025
@minenkaa

@galadriel90 vies si moc malé nič nato ,aby si vedela čo bude zajtra a každý jeden človek môže ďakovať ,ak neostane sám a nestane sa nič zle,treba si uvedomiť,že tento svet nepozná rozdiel medzi dobrým a zlým ,ale to je jedno
Byt tebou nekricim nahlas ,že preskočiš,ono ten pád potom boli

@minenkaa a @1ryba ja neviem co ste vy za ženy, ze tu obhajujete životný štýl dnešných "babiciek", a nechcete si priznať, ze aj vám by sa čas od času zišla pomoc hoc len na hodinku s deťmi (ak nejaké mate samozrejme.. Alebo už ich mate vyrastene a mate uz pamäťový zákal so spomienkovym optimizmom.. Alebo žijete s vašimi starkými, mate pomoci haldu ale ste sebecké a neviete, ze v iných rodinách to funguje inak a nie každý býva v 3 generacnom dome)...
Viete, ze pravdu mam ja, ze vaše dieťa mimoriadne benefituje zo vzťahu so starymj rodičmi, ze starí rodičia este mimoriadnejsie benefituju zo vzťahu s vnukmi. Viete, ze vzájomná pomoc je základ našej spoločnosti, ze mladi pomôžu starším a naopak, lebo aj to opačne je potrebné. Taka dobra a naozaj srdečná babka vie dat vnucatu neskutočný poklad vedomosti, emócií, spomienok, múdrosti z medziľudských vzťahov atd... Ja som take dostala. A placem za tými časmi často.. A viem aké to premna bolo osožné. A preto chcem aby to dostalo aj moje dieťa. Co je na tomto sebecké? Ved to je klasicky generačný posun vedomosti a skúsenosti, bez toho by sme sa revolučné nikam neposunuli a furt by sme viseli ako opice na strome.
Nechapem vas, ze nevidíte súvislosti, a nevidíte ani do budúcna. Alebo si len robíte pôdu pre seba, aby o 30 rokov ste mohli nevestu s vnúčatami poslať do faka lebo vy si idete na 35.ty wellness?
Áno, vy nechávate dnešné babky robit si svoje (často zamyslenia hodne) rozmary, a nechcete aby sa nich vyžadovala co I len najmenšia pomoc, aby potom vy ste mali svedomie čisté, a robili presne to iste. Fuj

aurora33
16. jún 2025
@galadriel90

@minenkaa a @1ryba ja neviem co ste vy za ženy, ze tu obhajujete životný štýl dnešných "babiciek", a nechcete si priznať, ze aj vám by sa čas od času zišla pomoc hoc len na hodinku s deťmi (ak nejaké mate samozrejme.. Alebo už ich mate vyrastene a mate uz pamäťový zákal so spomienkovym optimizmom.. Alebo žijete s vašimi starkými, mate pomoci haldu ale ste sebecké a neviete, ze v iných rodinách to funguje inak a nie každý býva v 3 generacnom dome)...
Viete, ze pravdu mam ja, ze vaše dieťa mimoriadne benefituje zo vzťahu so starymj rodičmi, ze starí rodičia este mimoriadnejsie benefituju zo vzťahu s vnukmi. Viete, ze vzájomná pomoc je základ našej spoločnosti, ze mladi pomôžu starším a naopak, lebo aj to opačne je potrebné. Taka dobra a naozaj srdečná babka vie dat vnucatu neskutočný poklad vedomosti, emócií, spomienok, múdrosti z medziľudských vzťahov atd... Ja som take dostala. A placem za tými časmi často.. A viem aké to premna bolo osožné. A preto chcem aby to dostalo aj moje dieťa. Co je na tomto sebecké? Ved to je klasicky generačný posun vedomosti a skúsenosti, bez toho by sme sa revolučné nikam neposunuli a furt by sme viseli ako opice na strome.
Nechapem vas, ze nevidíte súvislosti, a nevidíte ani do budúcna. Alebo si len robíte pôdu pre seba, aby o 30 rokov ste mohli nevestu s vnúčatami poslať do faka lebo vy si idete na 35.ty wellness?
Áno, vy nechávate dnešné babky robit si svoje (často zamyslenia hodne) rozmary, a nechcete aby sa nich vyžadovala co I len najmenšia pomoc, aby potom vy ste mali svedomie čisté, a robili presne to iste. Fuj

@galadriel90 😅😅😃😃😃😅 ty si čoraz vtipnejšia

galadriel90
16. jún 2025
@aurora33

@galadriel90 😅😅😃😃😃😅 ty si čoraz vtipnejšia

@aurora33 Co je ti vtipné?

karolinakr
16. jún 2025
@0silvia0

Keby táto 70-ročná wellness babka z diskusie tak tušila, koľko pozornosti jej bolo venované na 15-tich stranách. Autorka, neviem, či túto tvoju svokru touto diskusiou prinútime nejako vás pohostiť, asi skôr nie, keď svokra ako píšeš "nevarí". Akože môžeme sa nad ňou rozhorčovať, nadávať, ale tebe to situáciu nevyrieši.
- prekonať sa u nej a uvariť si sama napriek tomu, že je to cudzia kuchyňa a svokra ti do toho brble
- nechodiť tam na predĺžené víkendy, ale maximálne na jedno prespanie, a riešiť to ako doteraz, čiže reštauračne, donáška, ísť si nakúpiť a tak nejako. Aj tak sa vám nejako extra nevenuje, tak načo to tam naťahovať?
Iné sa tu poradiť nedá.

@0silvia0 počkaj 70ročná...ja som cely čas myslela, že rozprávame o 50.ročnej

karolinakr
16. jún 2025
@0silvia0

Iné sa tu poradiť nedá.

@0silvia0 babke treba vytlačiť diskusiu, dať vytlačit v tvrdej väzbe, možno sa spamätá... 🙂

aurora33
16. jún 2025
@galadriel90

@aurora33 Co je ti vtipné?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

@galadriel90 tak pre informáciu,ja som chodila na prázdniny k starom rodičom,víkendy často,pomáhať sa tam chodilo,starká varila,piekla a ja som ju od určitého veku strasne ľutovala ,len kuchyňa a aby deti boli spokojne a vies čo nemala som k nej vôbec taký vrúcny vzťah ,ako ma moje decko k mojim rodičom .Vela krát som sa hanbila za svojich rodičov ,že nás tam dávali a chodili sme sa tam najesť ,rodicia tam samozrejme pracovali,na poli,,sena,zabíjačky ale stále viac brali a toto sa mne nepáči a teraz konecne ľudia na dôchodku žijú ,to že niekto nechce mať vzťah s deťmi,deťmi svojich deti ,vždy bolo a aj bude
Ja som bývala u rodičov a teda poviem ti ,že sme sa niekedy dni nevideli ,s dieťaťom mi nepomáhali a ani neboli s ním počas prázdnin ,boli spolu na troch výletoch a ani počas choroby to nebola ich starosť
Teraz sme tam boli na návšteve a zjedla som tam jedine trojdňovú kolozvarsku kapustu čo mama navarili,inak sme si stravu riešili sami,boli sme na nákupe a všetko som kupovala ,aby bolo pre všetkých.Hanbila by som sa ,bolo by mi nepríjemne aby som od nich čakala obsluhu a k tomu ,že my budeme také iste,že užívať zivot,tak tomu kur ,ja osobne chcem ist na dôchodok do Vietnamu ,ale to už budem mať vnúča veľké a aj keď bude malé s ním budem asi dva krát do roka ,nakoľko žijeme stovky km ďaleko ,moje decko už teraz keď príde na návštevu nič nevarim,ideme sa najesť do restiky a vyžadovať od niekoho pomoc je prízemné ,mne osobne moje decko nikdy nevadilo a ani ma neobťažoval s ním byt a ak som bola unavená ľahla som si a spala s ním
Žiadať od niekoho čo nechce je úplný blud

minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

@galadriel90 inak ja nechapem čo si za dieta ,že by si vyžadovala od rodičov niečo čo by nechceli robiť

galadriel90
16. jún 2025
@minenkaa

@galadriel90 inak ja nechapem čo si za dieta ,že by si vyžadovala od rodičov niečo čo by nechceli robiť

@minenkaa prečo? Lebo im sa dostalo pomoci snami,od mojej babky. Teraz prečo by mali byť sebecki a nepomoct mne s mojimi deťmi aspoň kúsok? Kto a kedy určil ten bod, ze práve v tomto roku a touto generáciou sa končí skutočné babickovanie?

galadriel90
16. jún 2025
@galadriel90

@minenkaa prečo? Lebo im sa dostalo pomoci snami,od mojej babky. Teraz prečo by mali byť sebecki a nepomoct mne s mojimi deťmi aspoň kúsok? Kto a kedy určil ten bod, ze práve v tomto roku a touto generáciou sa končí skutočné babickovanie?

a moja mama a jej rovensicky prečo mohli vyzadovat starostlivost o vnucata od svojich mam? Mohli a aj to vo veľkom robili, a teraz sa to prečo nemôže?

minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

@galadriel90 jaj takže im bolo pomahane tak musia aj oni pomáhať a kto kedy určil,že to musia vracať ďalšej generacii

galadriel90
16. jún 2025
@minenkaa

@galadriel90 jaj takže im bolo pomahane tak musia aj oni pomáhať a kto kedy určil,že to musia vracať ďalšej generacii

@minenkaa a kto kedy určil, ze sa to ma stopnúť? 🧐

minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

a moja mama a jej rovensicky prečo mohli vyzadovat starostlivost o vnucata od svojich mam? Mohli a aj to vo veľkom robili, a teraz sa to prečo nemôže?

@galadriel90 toto je čo za argument,som ti písala,že tento svet nepozná dobro a zlo a podľa mňa napríklad to babickovanie bolo zle pre moju starku ,jedine pre koho to bolo dobre boli moji rodicia a ja tiež nevidím s odstúpom nič extra dobre pre mňa

minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

@minenkaa a kto kedy určil, ze sa to ma stopnúť? 🧐

@galadriel90 ten to určil ,že sa to ma stopnúť,čo to nechce robiť ,ako vo všetkom