icon

Nový životný štýl starých mám

12. jún 2025

Neviem čo je toto za dobu ale moja svokra chodí sama s kamoškami na dovolenky, wellness pobyty, učí sa cudzí jazyk, chodí cvičiť ale keď prideme ku nej na navstevu nám po 3 hodinách cesty nemá čo ponúknuť pretože ona nevari, riešime to reštauráciami celý predĺžený víkend čo sme tam, mne je v svokrinej kuchyni blbe variť, aj keď pár krat som to skúsila, no všetko skritizovala. Mame 2 ročného syna, každý deň nám píše ako jej chyba ale keď sme tam pohra sa s nim hodinku max dve a zatvorí sa do izby a chatuje s kamoškami namiesto toho aby sa mu venovala 🤷‍♀️

natalka13
16. jún 2025
@galadriel90

@elianto_01 len je to premna dosť nespravodlivé.. A najviac škody si odnesie to dnešné dieťa v konečnom dôsledku, lebo bude chudobné o veci, ktoré predtým boli samozrejmé a automatické, a deťom sa dostávali.. O seba mi nejde, nechcem aby mi moja mama varovala dieťa a ja si vyložím nohy. To nie. Chcem len spravodlivosť a aby sa dnešné "babky" trosku vzchopili a neboli az také sebecké, ako dnes začínajú byť. To je cele.

@galadriel90 ty budes ta matka co ma decko jeden vikend o jednej babky a druhy u druhej👏 proste su obetave sedia s vnucikom doma aby si si ty oddychla vo welnese😀

minenkaa
16. jún 2025
@natalka13

@galadriel90 ty budes ta matka co ma decko jeden vikend o jednej babky a druhy u druhej👏 proste su obetave sedia s vnucikom doma aby si si ty oddychla vo welnese😀

@natalka13 to si jej ani nemala pisat

galadriel90
16. jún 2025

Ešte by som ale hlavne dodala to, ze ooook, dajme tomu ze teoreticky sa snažím pochopiť dnešnú dobu, ze dnešné babky su tak unavené, a tak si "prežili svoje" pri nás deťoch (väčšina z nich nás aj tak dávali sup ku babkam), ze dnes potrebujú oddychovat, sedieť na nechtoch a močiť sa vo welnesse.
Ano ja beriem do úvahy fakt, ze dnes sa dlhšie pracuje a pôjdu do dôchodku ako cca 64rocne, kdezto moja babka mala 57 keď šla na dôchodok.
ALE na druhu stranu by som pridala dnešný faktor ktorý je zase príznačný pre našu dobu - mame hypotéky, sme viac viazaní a skutočne existenčne závislí od prace a výplaty(nemôžeme si tak často brat OČR ako si brávali naše mamy na nás, ak nás samozrejme nesupli ku babkam), a objem práce ktorý dnes robí jedna, ste vy robili tri, pokiaľ sa nebavíme o pasoch vo fabrikách.
Mňa ale totálne udivilo to, ze vám, dnešné "babky", sa nielenže nechce zapajat do výchovy, ale už sa vám nechce ani len základné pohostenie pripraviť pre návštevu. Ved jeden z tých dvoch dospelých, ktory príde s vasimi vnúčatami, na ten jeden ubohy víkend, je VASE dieta. Dcéra ci syn. A vy im poviete, ze nech idú do reštaurácie alebo nech si donesú jedlo, alebo nech oni navaria vam? To su co za sposoby? Vy by ste už najradšej ubrali aj z elementárnej pohostinnosti? Tak ale to už ozaj potom nemáte skrupule.. Toto uz je moc. Ved nikto ku vám neche prísť vysedávať a prestravovat sa v 100% miere, ale aspoň dačo sa na vás patrí. Aspoň to základno. Aj ta najobyčajnejsia kámoška keď ku vám príde na klebety a kávu, jej nevylozite svoju pracku na stôl, ale aspoň keksiky vysypete z krabice na Tanierik. Nehovorte mi, ze nie.

minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

Ešte by som ale hlavne dodala to, ze ooook, dajme tomu ze teoreticky sa snažím pochopiť dnešnú dobu, ze dnešné babky su tak unavené, a tak si "prežili svoje" pri nás deťoch (väčšina z nich nás aj tak dávali sup ku babkam), ze dnes potrebujú oddychovat, sedieť na nechtoch a močiť sa vo welnesse.
Ano ja beriem do úvahy fakt, ze dnes sa dlhšie pracuje a pôjdu do dôchodku ako cca 64rocne, kdezto moja babka mala 57 keď šla na dôchodok.
ALE na druhu stranu by som pridala dnešný faktor ktorý je zase príznačný pre našu dobu - mame hypotéky, sme viac viazaní a skutočne existenčne závislí od prace a výplaty(nemôžeme si tak často brat OČR ako si brávali naše mamy na nás, ak nás samozrejme nesupli ku babkam), a objem práce ktorý dnes robí jedna, ste vy robili tri, pokiaľ sa nebavíme o pasoch vo fabrikách.
Mňa ale totálne udivilo to, ze vám, dnešné "babky", sa nielenže nechce zapajat do výchovy, ale už sa vám nechce ani len základné pohostenie pripraviť pre návštevu. Ved jeden z tých dvoch dospelých, ktory príde s vasimi vnúčatami, na ten jeden ubohy víkend, je VASE dieta. Dcéra ci syn. A vy im poviete, ze nech idú do reštaurácie alebo nech si donesú jedlo, alebo nech oni navaria vam? To su co za sposoby? Vy by ste už najradšej ubrali aj z elementárnej pohostinnosti? Tak ale to už ozaj potom nemáte skrupule.. Toto uz je moc. Ved nikto ku vám neche prísť vysedávať a prestravovat sa v 100% miere, ale aspoň dačo sa na vás patrí. Aspoň to základno. Aj ta najobyčajnejsia kámoška keď ku vám príde na klebety a kávu, jej nevylozite svoju pracku na stôl, ale aspoň keksiky vysypete z krabice na Tanierik. Nehovorte mi, ze nie.

@galadriel90 a tie babky nepracujú,nesplácajú bývanie,nemajú existenčne problémy ,to len mladi ľudia
Čo je zle sa ist najest do reštaurácie alebo si objednať jedlo

natalka13
16. jún 2025
@galadriel90

@galadriel90 joj no my sme mali rodicaky do 6rokov, ocr pri zatvorenej skolke, hypo nie naco? ved sme nasetrili hned 300.000 korun na stary panelak prvy rok prace pri plate 1500korun s jazykovym priplatkom😅 si pobavila na dnes.

minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

@galadriel90 ty kde zijes,takže 50+vykryvat prázdniny ,pomáhať v sobotu s deťmi,postrážiť keď ide rodič k doktorovi na nákup a potom ešte ťahať aj svoj život a kto bude pomáhať takýmto ľudom ,teda nehnevaj sa

galadriel90
16. jún 2025
@minenkaa

@galadriel90 ty kde zijes,takže 50+vykryvat prázdniny ,pomáhať v sobotu s deťmi,postrážiť keď ide rodič k doktorovi na nákup a potom ešte ťahať aj svoj život a kto bude pomáhať takýmto ľudom ,teda nehnevaj sa

@minenkaa joj, asi som pichla papek do hovna 😂

minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

@galadriel90 do svojho jedine ,vysvetlí mi kto bude pomáhať tým pracujúcim starým rodičom

minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

@galadriel90 ešte si mi ani raz na posledné otázky poriadne neodpovedala

galadriel90
16. jún 2025
@minenkaa

@galadriel90 a tie babky nepracujú,nesplácajú bývanie,nemajú existenčne problémy ,to len mladi ľudia
Čo je zle sa ist najest do reštaurácie alebo si objednať jedlo

@minenkaa ale nikto tu od vás nechce KAZDE PRÁZDNINY, KAZDU SOBOTU, KAŽDÉHO LEKÁRA, KAZDU CHOROBU. Zas nerobte to seba trpitelku národa pani, nefabulujte, a nerobte sa teraz za mega vyťaženu chuderu babku ktoru chcu Len vsetci ustvat 🤦🤦🤦

galadriel90
16. jún 2025
@minenkaa

@galadriel90 do svojho jedine ,vysvetlí mi kto bude pomáhať tým pracujúcim starým rodičom

@minenkaa dúfam ze vaše citujem "decko" sa na vás vykasle na starobu. Lebo stojíte za prd. Ako matka, ako babka budete stáť za prd to už teraz vieme, aj ako človek.

minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

@minenkaa ale nikto tu od vás nechce KAZDE PRÁZDNINY, KAZDU SOBOTU, KAŽDÉHO LEKÁRA, KAZDU CHOROBU. Zas nerobte to seba trpitelku národa pani, nefabulujte, a nerobte sa teraz za mega vyťaženu chuderu babku ktoru chcu Len vsetci ustvat 🤦🤦🤦

@galadriel90 ale veď ty si začala a ešte tie odpovede čakám
A ty prečo potrebujes pomáhať s deckom ,vykrývať prázdniny ,to by si sa nehanbila toto žiadať od pracujúceho rodiča

minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

@minenkaa dúfam ze vaše citujem "decko" sa na vás vykasle na starobu. Lebo stojíte za prd. Ako matka, ako babka budete stáť za prd to už teraz vieme, aj ako človek.

@galadriel90 v čom si lepšia matka ako ja,presne mi nápis

minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

@galadriel90 ty len dufaj ,aby si mala to decko pri sebe keď mne tak praješ

galadriel90
16. jún 2025
@minenkaa

@galadriel90 v čom si lepšia matka ako ja,presne mi nápis

@minenkaa myslím si, ze aspoň o chlp som lepšia matka v tom, ze mam už teraz na pozadí v mysli moju budúcu generáciu, moje potomstvo ktore nekončí pri mojom synovi. A cez terajší aktívny život sa pripravujem na to, ze raz možno jedného dňa nechcem byť len životom zdobená pani s gelovymi nechtami, a dychciaca po valani sa vo welnesse s kamoškami a kurzoch ajurvédy, ktorej je zatazko pripraviť aj len to najzákladnejšie pohostenie doma (Vy), ale chcem byť prítomná babka ktorá v rámci vlastných možnosti bude na blízku. Duševne a fyzicky. Chcem odovzdať ďalej vedomosti a skúsenosti, info o mojej pradavnej rodine aby sa na ňu nezabudlo, proste životné múdra a byť oporou. Mladý človek má obdobia kedy sa nezhodne s rodičom, ale babka to je niečo iné. Taka chcem byť. Áno aj ja pôjdem na wellness ( a vas uz tam nestretnem chvalabohu, lebo vy už existovať chvalabohu dávno nebudete) avsak nepôjdem na 4 welnessy, pôjdem na jeden a zbytok dostupného volneho casu venujem rodine. Pokiaľ bude záujem a budeme mat dobre vzťahy. To je cele.

bosorkabb
16. jún 2025

@galadriel90 stále píšeš ako si to predstavuješ pre seba. Ale nie každý je rovnaký, nie každý chce to isté. Stačí toto chápať.
Nechať ľudí nech si o svojom živote rozhodujú sami. O svojom voľnom čase. Nie preto lebo sa to patrí, ale preto že chcú.

sisska96
16. jún 2025
@minenkaa

@0silvia0 takže,brat si dovolenku keď boli deti malé,teraz si brat dovolenku,keď sú deti veľké ,ešte k”aspoň,jeden víkend v mesiaci a potom ešte OČR ,koho sú tie deti?
Ale vážne niesu uprednostňované dovolenky počas prázdnin pre kolegov s deťmi?

@minenkaa 1 týždeň dovolenky ich nezabije. Však sú predsa rodina. Môj svokor ešte pracuje ešte ale mu neni problém si vybrať dovolenku v prípade potreby. Sám si vyberie a buď tam necháme deti, alebo príde k nám

maialeo
16. jún 2025

Pcheeee, čo nestarajúce sa babky.... ale čo nestarajúce sa matky!!!!!! Moja mama má 81 a každý deň full servis 52 ročnému bratovi v detskej izbe. To by v tom bol čert, aby každý deň nevarila, neprala a nestarala sa bratovi o 5 mačiek.

sisska96
16. jún 2025
@minenkaa

@galadriel90 ale veď ty si začala a ešte tie odpovede čakám
A ty prečo potrebujes pomáhať s deckom ,vykrývať prázdniny ,to by si sa nehanbila toto žiadať od pracujúceho rodiča

@minenkaa To že u Vás nie je ochota, nemusíš závidieť iných, kde pomoc je samozrejmé

aurora33
16. jún 2025
@galadriel90

@galadriel90 ty závidiš, že nejaká žena má peniaze na wellness, či kadernicku a ty nie? Alebo prečo sa v tebe berie taká zloba?

galadriel90
16. jún 2025
@aurora33

@galadriel90 ty závidiš, že nejaká žena má peniaze na wellness, či kadernicku a ty nie? Alebo prečo sa v tebe berie taká zloba?

@aurora33 odveci, nikomu tu nezávidim vycesane frizury, nechty, vyťahovanie starej koze na tvári, ci močenie si starých nôh v kúpeľoch... Len si vtedy pomyslím ze chcela stará mladou byt, suchala si kefou.... 😂
Mam 30 a niesom zďaleka taka vycancana a skraslena ci zhyckana, ako "babky" v mojom okolí, ktoré sú čiperne len vtedy, ked idú na kozmetiku ci vylet so seberovnymi kamoškami. Nepotrebujem to. Chcem aby mojej budúcej rodine a možným vnúčatám po mne ostali spomienky somnou, vedomosti, rady a skúsenosti, a nie moja stará vytahana koža ci rozgajdane plavky v ktorých som sa pelesila v kúpeľoch s kamoškami dôchodkyňami 😂

miskakyska
16. jún 2025
@galadriel90

@aurora33 odveci, nikomu tu nezávidim vycesane frizury, nechty, vyťahovanie starej koze na tvári, ci močenie si starých nôh v kúpeľoch... Len si vtedy pomyslím ze chcela stará mladou byt, suchala si kefou.... 😂
Mam 30 a niesom zďaleka taka vycancana a skraslena ci zhyckana, ako "babky" v mojom okolí, ktoré sú čiperne len vtedy, ked idú na kozmetiku ci vylet so seberovnymi kamoškami. Nepotrebujem to. Chcem aby mojej budúcej rodine a možným vnúčatám po mne ostali spomienky somnou, vedomosti, rady a skúsenosti, a nie moja stará vytahana koža ci rozgajdane plavky v ktorých som sa pelesila v kúpeľoch s kamoškami dôchodkyňami 😂

@galadriel90 ešte nemáš hádam ani vlastné deti a už machruješ, aká budeš babka 😆 nevedno či tie tvoje vnúčence vôbec budú stáť o takú arogantnú babku..potom sa dosmeješ...Ti budú aj seberovné s vyťahanými plavkami dobre😄

galadriel90
16. jún 2025
@miskakyska

@galadriel90 ešte nemáš hádam ani vlastné deti a už machruješ, aká budeš babka 😆 nevedno či tie tvoje vnúčence vôbec budú stáť o takú arogantnú babku..potom sa dosmeješ...Ti budú aj seberovné s vyťahanými plavkami dobre😄

@miskakyska mam vlastne deti neboj sa, mam pravo vyjadrovať sa ku tejto problematike 😏

karolinakr
16. jún 2025

baby kašlite na to..ja stale tvrdim, že da sa byt aktivny aj mať vzťahy s rodinou, len treba chcieť

minenkaa
16. jún 2025
@sisska96

@minenkaa To že u Vás nie je ochota, nemusíš závidieť iných, kde pomoc je samozrejmé

@sisska96 co presne závidím

aurora33
16. jún 2025
@galadriel90

@galadriel90 a ty žiješ v tom, že sa to dá len takto? Paneboze ty tu prskáš ako také malé namosurene decko. Moji rodičia chodia aj na wellnessy aj na dovolenky či na vylet na motorke a s vnúčatami majú taký vzťah že koniec. Tebe sa ale moc lasky v detstve nedostalo, keď sa tu takto spravas.
Alebo len stará zošuverena zodrata babka má právo na tvoje uznanie a udelenie titulu ,,babka roka”?

galadriel90
16. jún 2025
@aurora33

@galadriel90 a ty žiješ v tom, že sa to dá len takto? Paneboze ty tu prskáš ako také malé namosurene decko. Moji rodičia chodia aj na wellnessy aj na dovolenky či na vylet na motorke a s vnúčatami majú taký vzťah že koniec. Tebe sa ale moc lasky v detstve nedostalo, keď sa tu takto spravas.
Alebo len stará zošuverena zodrata babka má právo na tvoje uznanie a udelenie titulu ,,babka roka”?

@aurora33 Wtf.. Teta, vy ste mimo, uz dosť 😂

veronicka1901
16. jún 2025

Vsetkeho prilis skodi a mala by tam byt nejaka hranica. Samozrejme, ze je super, ze si zivot uzivaju a nesedia doma. Ale tak myslim, ze obcasna pomoc by nikoho nezabila. My tu v okoli ziadnu rodinu nemame a obcas je to naozaj tazke, hlavne, ked deti maju tolko volna, kolko maju. Celkom sranda je, ze prave tymto modernym babickam ich mamy/svokry pomahali dost, lebo do dochodku sa odchadzalo skoro. Netvrdim, ze to bolo vzdy tak, ale mojej mame velmi pomahala aj jej mama aj svokra, co sa starostlivosti o mna a surodencov tyka. Teda u nas aj v sirsej rodine to takto fungovalo. Ja toto necakam, ale obcas, ked pride poznamka, ze im nikto nepomahal, tak uvediem veci na pravu mieru, lebo ako dieta som travila ovela viac cas so starymi rodicmi ako s rodicmi.

minenkaa
16. jún 2025
@galadriel90

@minenkaa myslím si, ze aspoň o chlp som lepšia matka v tom, ze mam už teraz na pozadí v mysli moju budúcu generáciu, moje potomstvo ktore nekončí pri mojom synovi. A cez terajší aktívny život sa pripravujem na to, ze raz možno jedného dňa nechcem byť len životom zdobená pani s gelovymi nechtami, a dychciaca po valani sa vo welnesse s kamoškami a kurzoch ajurvédy, ktorej je zatazko pripraviť aj len to najzákladnejšie pohostenie doma (Vy), ale chcem byť prítomná babka ktorá v rámci vlastných možnosti bude na blízku. Duševne a fyzicky. Chcem odovzdať ďalej vedomosti a skúsenosti, info o mojej pradavnej rodine aby sa na ňu nezabudlo, proste životné múdra a byť oporou. Mladý človek má obdobia kedy sa nezhodne s rodičom, ale babka to je niečo iné. Taka chcem byť. Áno aj ja pôjdem na wellness ( a vas uz tam nestretnem chvalabohu, lebo vy už existovať chvalabohu dávno nebudete) avsak nepôjdem na 4 welnessy, pôjdem na jeden a zbytok dostupného volneho casu venujem rodine. Pokiaľ bude záujem a budeme mat dobre vzťahy. To je cele.

@galadriel90 aha takže si o chlp lepšia matka,lebo si predstavuješ budúcnosť a ešte nemáš ani deti vychované a už si lepšia matka
Moje dieta je hladné keď k nám príde alebo niekto ini?
Ja niekde píšem,že sa netreba s vnucencami stretávať?
Ale ty si lepšia matka lebo máš predstavu o svojej budúcnosti a ja som ta zlá od ktorej sa ma dieta idvratit
Ja som ta matka ,ktorá už ma výsledok z výchovy akú dala svojmu decku a ešte stále ,si nedovolím ani len dúfať,že budúcnosť bude taká akú by som chcela
Si dala argument ,si predstavujem to je presne ako lebo

drahomirrra
16. jún 2025
@galadriel90

@miskakyska mam vlastne deti neboj sa, mam pravo vyjadrovať sa ku tejto problematike 😏

Baby, hrozne ste tuto diskusiu prehrotili.
@galadriel90 Ja chapem tvoje rozhorcenie, pre mna je to tiez neuveritelne, aka neucta, ake hnusne sebectvo voci vlastnej rodine(!)
Ale co s tym, vidis, tu budu baby takejto “superbabke” tlieskat. A pisat, ako ony chcu to iste, len preboha, nech ich nik neobtazuje a nezatazuje.