icon

Nový životný štýl starých mám

12. jún 2025

Neviem čo je toto za dobu ale moja svokra chodí sama s kamoškami na dovolenky, wellness pobyty, učí sa cudzí jazyk, chodí cvičiť ale keď prideme ku nej na navstevu nám po 3 hodinách cesty nemá čo ponúknuť pretože ona nevari, riešime to reštauráciami celý predĺžený víkend čo sme tam, mne je v svokrinej kuchyni blbe variť, aj keď pár krat som to skúsila, no všetko skritizovala. Mame 2 ročného syna, každý deň nám píše ako jej chyba ale keď sme tam pohra sa s nim hodinku max dve a zatvorí sa do izby a chatuje s kamoškami namiesto toho aby sa mu venovala 🤷‍♀️

zuzana76
13. jún 2025

jaj babka ma 71 rokov? moja mama ma 73 a je celkom odkazana na nas, nakup, upratat atd. Uz vobec nechodi, takze tak, aj horsie moze byt

zuzana76
13. jún 2025
@0silvia0

@3petka
@galadriel90 ja mam napriklad teraz 51 rokov. Tiez teraz tvrdim, ze by som rada s vnucatami pomohla, ja by som aj postrazila, navarila, napiekla. Nemam problem, lenze vnucata v nedohladne. Moja mama mala v mojom veku uz vnucata dve. Cize ktovie kedy budem mat vobec nejake vnucata, ktovie v akej fyzickej a mentalnej kondicii budem. Teraz tu mozem prehlasovat, ako budem pomahat, ale realita moze byt ina. Ale chcela by som urcite.

@0silvia0 tak ja mam 49 a som rada, ze mam este deti male a vnucata tak skoro nebudu. Ja sa citim este mlada, dokonca tak, ze keby muz chcel, tak by som este chcela babo a nie byt babkou. Podla mna sa posuva aj tato hranica, 50-tnicky sa citia mlade dnes.

okseen
13. jún 2025
@zuzana76

jaj babka ma 71 rokov? moja mama ma 73 a je celkom odkazana na nas, nakup, upratat atd. Uz vobec nechodi, takze tak, aj horsie moze byt

@zuzana76 ináč to je otrasne, zdimat 70 ročnu ženu. Moja chudinka ledva nohy ťahá to ešte ja jej varím a starám sa o ňu! A toť tu by podaktore zodrali z koze ženu až dokým by dušu nevypustila. Ze však keď vladze byt na mobile, tak nech zháňa jedlo, lebo sme my bohovia prišli. Je mi zle zo žien, aké sú zlé krute bezcitne úplne ze vidím ako sa ešte u mnohých nezmenilo to choré myslenie a tie choré stereotypy.

sisska96
13. jún 2025
@okseen

@zuzana76 ináč to je otrasne, zdimat 70 ročnu ženu. Moja chudinka ledva nohy ťahá to ešte ja jej varím a starám sa o ňu! A toť tu by podaktore zodrali z koze ženu až dokým by dušu nevypustila. Ze však keď vladze byt na mobile, tak nech zháňa jedlo, lebo sme my bohovia prišli. Je mi zle zo žien, aké sú zlé krute bezcitne úplne ze vidím ako sa ešte u mnohých nezmenilo to choré myslenie a tie choré stereotypy.

@okseen LEN tá žena nie je domased. Píše autorka : chodí sama s kamoškami na dovolenky, wellness pobyty, učí sa cudzí jazyk, chodí cvičiť

okseen
13. jún 2025
@sisska96

@okseen LEN tá žena nie je domased. Píše autorka : chodí sama s kamoškami na dovolenky, wellness pobyty, učí sa cudzí jazyk, chodí cvičiť

@sisska96 no ved to je dobre, ved ma pravo na svoj život ako chce. Kto má dokelu právo ju súdiť? Nerozumiem

sisska96
13. jún 2025
@okseen

@sisska96 no ved to je dobre, ved ma pravo na svoj život ako chce. Kto má dokelu právo ju súdiť? Nerozumiem

@okseen no keď vládze flákať hore dole, tak asi vládze aj prichystať jedlo

mdse
13. jún 2025
@zuzana76

@zuzana76 moja mama má 77, behá na bicykli, chodí po púťach a výletoch, s kamoškami na pizzu. A pravidelne volá na zemiakové placky synov a vnukov, ona nikdy nebude mať núdzu o navštevy. Otec umrel pred rokmi a doopatrovali sme ho doma, v nemocnici nebol ani deň. Ale ani on nebol sebec a pomáhal deťom, keď bolo treba vnúčikov postrážiť.

okseen
13. jún 2025
@sisska96

@sisska96 a ona si akože nemôže urcit sama ci chce varit ci nie? Ved keď henta múdra môže sa za ňou dotrepat tri hodiny, nech si láskavo navarí! Ja neviem ze co je toto za dobu, že druhy určuje co je správne! Ved nech si nevaria a co! U nás v rodine a to sme široká rodina aj 100 ľudí si každý robí ako mu vyhovuje.

0silvia0
13. jún 2025
@zuzana76

@0silvia0 tak ja mam 49 a som rada, ze mam este deti male a vnucata tak skoro nebudu. Ja sa citim este mlada, dokonca tak, ze keby muz chcel, tak by som este chcela babo a nie byt babkou. Podla mna sa posuva aj tato hranica, 50-tnicky sa citia mlade dnes.

@zuzana76 ja mam deti dospele, ale nikto z deti sa zatial nechysta plodit ani rodit. Ja tiez neumieram tuzbou po vnucatach, len porovnavam, ze v patdesiatke bolo uz bezne mat vnucata, co v patdesiatke, uz v styridsiatke. Cize doba sa uplne zmenila, tak je nerealne ziadat od dnesnych babiek fungovanie ako kedysi.

zuzana76
13. jún 2025
@mdse

@zuzana76 moja mama má 77, behá na bicykli, chodí po púťach a výletoch, s kamoškami na pizzu. A pravidelne volá na zemiakové placky synov a vnukov, ona nikdy nebude mať núdzu o navštevy. Otec umrel pred rokmi a doopatrovali sme ho doma, v nemocnici nebol ani deň. Ale ani on nebol sebec a pomáhal deťom, keď bolo treba vnúčikov postrážiť.

@mdse tak my behame okolo nej, kazdy podla svjich moznosti, babky nie su povinne varovat vnucence a deti nie su povinne postarat sa o rodicov, toto bolo v dobe, ked zeny nepracovali. V sucasnosti je to nezlucitelne so zivotom mnohych babiek.

zuzana76
13. jún 2025
@0silvia0

@zuzana76 ja mam deti dospele, ale nikto z deti sa zatial nechysta plodit ani rodit. Ja tiez neumieram tuzbou po vnucatach, len porovnavam, ze v patdesiatke bolo uz bezne mat vnucata, co v patdesiatke, uz v styridsiatke. Cize doba sa uplne zmenila, tak je nerealne ziadat od dnesnych babiek fungovanie ako kedysi.

@0silvia0 ved ja si myslim to iste, navyse ja sa fakt citim ako 30-tnicka a teda starat o vnucata by sa mi nechcelo ani nahodou. Dobre, ze som si aj deti urobila neskor.

mdse
13. jún 2025
@zuzana76

@mdse tak my behame okolo nej, kazdy podla svjich moznosti, babky nie su povinne varovat vnucence a deti nie su povinne postarat sa o rodicov, toto bolo v dobe, ked zeny nepracovali. V sucasnosti je to nezlucitelne so zivotom mnohych babiek.

@zuzana76 nikto nie je nič povinný, to je pravda.

sisska96
13. jún 2025
@okseen

@sisska96 a ona si akože nemôže urcit sama ci chce varit ci nie? Ved keď henta múdra môže sa za ňou dotrepat tri hodiny, nech si láskavo navarí! Ja neviem ze co je toto za dobu, že druhy určuje co je správne! Ved nech si nevaria a co! U nás v rodine a to sme široká rodina aj 100 ľudí si každý robí ako mu vyhovuje.

@okseen ide za fit svokru a ešte má jej variť. Hádam nespadla na hlavu že ešte bude svokre variť, ak vládze

natalka13
13. jún 2025
@drahomirrra

@karolinakr Ja tiez nechapem, co dpc je tu na potlesk a chvaly. Ze niekto cestuje 3 hodiny a ja ho nepohostim? Ja sa necudujem, ze sa svet hore nohami obracia, ked akakolvek etiketa a slusnost ide stranou, a tu zenske este robia ovacie, aka skvela babka, aky naplneny skvely zivot.
Srala by som na taku babku aj navstevy. To nema zmysel, autorka. Ste pre nu iba zatazou v jej mladistvom fresh zivote.

A ty si myslis se v 70tke ta bude bavit vyvarat? No zabudni.
@drahomirrra
Ty budes ale ukazkova svoiricka a nevesta ta bude milovat

okseen
13. jún 2025
@sisska96

@okseen ide za fit svokru a ešte má jej variť. Hádam nespadla na hlavu že ešte bude svokre variť, ak vládze

@sisska96 a načo sa vôbec za ňou trepe? Sa nemá komu pchat? Tam nech ostane doma a vari svojim deťom a ma to vybavene

0silvia0
13. jún 2025
@zuzana76

@0silvia0 ved ja si myslim to iste, navyse ja sa fakt citim ako 30-tnicka a teda starat o vnucata by sa mi nechcelo ani nahodou. Dobre, ze som si aj deti urobila neskor.

@zuzana76 ale inak s tou pracovnou vytazenostou mas pravdu. Kedysi to co robil dnes jeden, kedysi robia piati. Este aj isli do dochodku skor, cize pracovny stres neporovnatelny kedysi a dnes.

sisska96
13. jún 2025
@okseen

@sisska96 a načo sa vôbec za ňou trepe? Sa nemá komu pchat? Tam nech ostane doma a vari svojim deťom a ma to vybavene

@okseen Lebo však ich pozve preboha 😂

zuzana76
13. jún 2025

Treba to tak brat, ze sa meni aj mentalne nastavenie ludi. Treba to prijat, jednoducho babky uz nebudu ako kedysi, tak ako uz nemame ani slusne deti ako kedysi, ani nevesty, ktore svokry posluchaju na slovo atd.... Svokry boli kedusi vazene a nevesty ich posluchali na slovo. Zat a nevesta prisli a pomahali v gazdovstve a svokra - babka varila a piekla.

okseen
13. jún 2025
@sisska96

@okseen Lebo však ich pozve preboha 😂

@sisska96 jezisi tieto falošné pozývania! Väčšina žien keď pozve je to falošné! To len unudene ženy sa potrebujú prezentovať! Väčšine ľuďom sa nič nechce!

princezna_bosorka
13. jún 2025
@beata_k

Ona sa fakt zatvori do izby a vas tam necha? No dost smutne. Akoze je super, ze je aktivna. Ale ked mi pride ohlasena navsetva tak ju neposlem do restiky a uz vobec sa sama nezatvorim do izby. Ved tam nie ste 2 tyzdne, ale 3 dni. To by sa vam kustik ozaj mohla povenovat, neubudlo by z jej aktivneho zivota.

@beata_k jj, presne. keby ste jej vy toto spravili, je urazena

sisska96
13. jún 2025
@okseen

@sisska96 jezisi tieto falošné pozývania! Väčšina žien keď pozve je to falošné! To len unudene ženy sa potrebujú prezentovať! Väčšine ľuďom sa nič nechce!

@okseen Ani ty nechceš aby prišli ku tebe syn/dcéra a vnúčatá? 😵

okseen
13. jún 2025
@sisska96

@okseen Ani ty nechceš aby prišli ku tebe syn/dcéra a vnúčatá? 😵

@sisska96 keď máš taky dom ze bývate pokope lebo sa tak ľúbite ze chcete byť spolu navždy tak sa nemusíte navštevovať ❤️❤️❤️

sisska96
13. jún 2025
@okseen

@sisska96 keď máš taky dom ze bývate pokope lebo sa tak ľúbite ze chcete byť spolu navždy tak sa nemusíte navštevovať ❤️❤️❤️

@okseen si divná 😵

okseen
13. jún 2025
@sisska96

@okseen si divná 😵

@sisska96 co je divne?? Bývať s rodinou pokope keď sa máte vaetci radi??

mata1988
13. jún 2025
@okseen

@okseen ze ty si "decko" ktore este zije doma s rodicmi vo svojej detskej izbe ? 😅

okseen
13. jún 2025
@mata1988

@okseen ze ty si "decko" ktore este zije doma s rodicmi vo svojej detskej izbe ? 😅

@mata1988 akoze ty nepoznáš ze sú veľké rodinné domy ze?

bludna
13. jún 2025
@sisska96

@sisska96 a ty comu nerozumies na tom, ze mozno nijake jedlo chystat nechcela? To je co za trapna paralela, ze ked ma cas na kamosky, tak zvladne pripravit aj jedlo? To je taka absurdita ako keby som ti povedala, ze ked mas cas vypisovat tu cely den hejty, tak sa mozes rovno zacat ucit spanielsky 🤯🤯🤯🤯 nechcela, tak nenachystala. Je to absolutne jej vec a ma plne pravo byt leniva, pohodlna, botoxova, aka sa jej zachce. Prestan tu premietat svoje obmedzenosti uz 🤦‍♀️

sisska96
13. jún 2025
@okseen

@okseen mne sa zdá že ty nikoho nemáš rada a si frustrovaná

sisska96
13. jún 2025
@bludna

@sisska96 a ty comu nerozumies na tom, ze mozno nijake jedlo chystat nechcela? To je co za trapna paralela, ze ked ma cas na kamosky, tak zvladne pripravit aj jedlo? To je taka absurdita ako keby som ti povedala, ze ked mas cas vypisovat tu cely den hejty, tak sa mozes rovno zacat ucit spanielsky 🤯🤯🤯🤯 nechcela, tak nenachystala. Je to absolutne jej vec a ma plne pravo byt leniva, pohodlna, botoxova, aka sa jej zachce. Prestan tu premietat svoje obmedzenosti uz 🤦‍♀️

@bludna tak potom nech neočakáva že budú za ňou trepať 3 hodiny

okseen
13. jún 2025
@bludna

@bludna výborne si jej napísala!! Presne kvôli takýmto hejterkam sa plno žien trápi a celý život žijú podľa niekoho!! Slovenské ženy sú podaktore fakt chudery z 18 storočia!!!