Nuda vo vzťahu
asi som nedala vhodný názov, no neviem ako to nazvať. Mám partnera s ktorým som už fakt xy rokov. Ani ja ani on sme predtým iného partnera nemali. Problém je v tom, že partner má nie len jednu prácu a s tým samozrejme má aj kopec známych a v tomto období aj večierkov atď.
Z jednej takejto práce absolvoval niekolkodňový pobyt mimo SR a ako to býva, pilo sa a zabávalo tam dorána. O to by nešlo, ale..... Kamarátke, ktorú mimochodom podvádza muž ako na bežiacom páse, napísal, že sa tam mal neuveritelne skvele, a len tak tak sa udržal, aby s niektorou cicou neskončil na izbe. Prečítala som si ich komunikáciu nedopatrením. Pritom mi posielal sms ako mu tam chýbam a že mu je smutno. A pritom to bolo klamstvo, lebo chlastal zo všetkými od rána do večera a bavil sa tak, ako so mnou nikdy nedokázal. Veľmi ma to zabolelo, neviem kde robím chybu, že so mnou sa nevie baviť do 6tej do rána a že mi musí takto klamať, že je to tam strašné bezo mňa a potom kamoške napíše ako tam bolo super a že sa mu ani domov nechcelo. Chápem to ako nudu vo vzťahu z jeho strany, pritom robím všetko aby sa mal čo najlepšie. Prečo sa takto ľudia na kadejakých večierkoch a cestách takto zvrhávajú?
@renca24 No škoda, že si si to prečítala nedopatrením ako píšeš. Podľa mňa by nemal byť problém, aby si si o týchto veciach vedela otvorene porozprávať medzi štyroma očami so svojim mužom. Myslím si, že žena by mala vedieť prijať svojho muža takého aký je. Nehnevaj sa na svojho muža, že sa bavil s inými. Muž potrebuje z času na čas zmenu. Tak mu dopraj tú zmenu, aby sa uvoľnil. Tvoj muž je tvoj manžel, ale nie tvoj majetok. Veď to je dobré, že sa vie baviť aj s inými ženami. Aj môj muž sa rád zabáva s inými ženami. A viem aj to, že mužov vzrušujú iné ženy a že muži sa musia vedieť dobre ovládať, udržať, aby neskončili niekde na izbe. To sú muži. A to nezmeníš. Muži sú ináč nastavení ako my ženy. Dôležité je to, že tvoj muž sa vedel udržať. Za to, že bol pokúšaný a vedel sa udržať si zaslúži 100 bodov a pochvalu k tomu. A pochopiteľné, že keď je s tebou xx rokov, tak chce aj iných na trávenie voľných chvíľ. Na koniec by som ti ešte chcela poradiť to, aby si si vytvorila so svojim mužom vžťah dôvery, úprimnosti, aby ste sa naučili rozprávať o vetkom možnom aj nemožnom.
@jahodka8 firmy potrebuju dat kolegom prilezotist sa spoznat aj inak a vytvorit si vztahy. Robit nieco aj pre celu rodinu zamestnanca je uz zase iny benefit. Primarne je vsak mat kolektiv lebo to je to co vytvara firme hodnoty.
A zase rodinne firemne akcie robia problem tiez. Lebo kolega sa dovernejsie usmeje na kolegynu a manzelka je napata co sa za tym skryva.
kamaratke pisal preto, lebo ona vyzvedala ako bolo a potrebovala od neho niečo vybaviť iného charakteru.
Chlastal tam preto, lebo to robili všetci, bolo to zadara a hlavne to bol taký "relax".
Tu nejde o to že sa bavil, veď nech sa baví, za prácu ma na to nárok. Tiež by som bola na hlavu keby som si myslela že sa ako zdravý chlap neobzrie za inou ženou. Tu ide o to, že so mnou sa týmto spôsobom odviazať nevie nech robím čo robím. Čo sa týka tých kolegýň, no povedzme že už po dvoch pohárikoch dokážu zbaliť od čašníka až po managera na obyčajné "jednorázovky". A tento trend badám už skoro v každej firme.
Čo sa týka bozkávania, vraj to bol len úlet. Tak neviem či je ok tolerovať takéto úlety, riadiť sa heslom čo oči nevidia srdce nebolí. To kde by sme boli, keby som napr. ja keď mi muž chýba tak zájdem oproti do baru a začnem sa tam oliizovať s cudzím chlapom len preto lebo mi môj muž chýba? lebo chcem úlet, relax, zábavu?
na výlete som s ním nebola preto, lebo do firmy nepatrím.
@moonlight1210 hej filozofia firiem pre tieto benefity je presne taká, len zamestnanci to utužovanie kolektívu a vytváranie si vzájomných vzťahov často chápu úplne inak.
@renca24 to je vec, ktoru firma neovplyvni. To je v povahe tych zamestnancov. Ked to vezme ako prilezitost podlahnut pokuseniu alebo utrhnut sa z retaze, je to jeho rozhodnutie. To iste by sa udialo kdekolvek trebars na kamosovej chate, na stretnuti spoluziakov, ....
Firma by na tom mala podiel len v pripade ze by im teambuilding organizovala v erotickom klube. 🙂
@renca24 zaujimalo by ma v akej firme robi tvoj muz, ked kolegyne su take sikovne muzolapky ako si to zovseobecnila. (nie som si ista ci nie na zakalde ze sa bozkaval s niektorou. Ale bol pritom ajnon dobrovolne, nedrzala ho v dzudistickom chvate na zemi nasilu).
A co sa tyka bozkavania - ani za seba ruku domohna dat nemozes. To nemoze nikto za seba, darmo tvrdi ze sa pozna, ze ma zasady, atd. Kazdy byva sebou prekvapeny co dokazal porusit ked sa ocitol v istom dusevnom rozpolozeni, za nejakCh podmienok v nejakej situacii. Svoj zivot si este nedozila, preto nekric Hop.
Zasada nikdy nehovor nikdy plati uplne na vsetko aj na nas.
Chapem ze ta ranil nesulad medzi tym ako sa tvaril pred tebou a co naozaj robil. Ale nehladaj nepriatela na okoli. Kukni na seba.
namiesto zhryzania sa skus zamysliet nad tym, ci to ze pri tebe nemuSi vyvijat usilie zabavat sa hodiny, nie je tvoja prednost, ktoru ma rad.
Jedna vec je ist niekam medzi ludi ktorych viac menej malo pozna. Tam su logicky stale nove podnety. Takze za tu kratku dobu co su tam spolu logicky nevycerpaju zdroje novosti a budu sa bavit do rana bieleho alebo kym neodkvacnu od unavy (alebo alkoholu).
bavit sa bujaro kratku dobu sa da. Aj ty by si sa s kolegami. Bavit sa tak pravidlene - zovsednie to a strati tu prvotnu iskru.
Navyse ich tam bolo niekolko, nie dvaja sami. Predpokladam ze ak vy dvaja idetedo spolocnosti tiez sa bavite dlhsie (ale so vsetkymi) ako sami dvaja.
Dvas si do rovnice neporovnatelne veci. Samozrejme ze ti potom vychydza frustrujuci vSledok lebo nema
ta rovnica nema logiku.
Zamysli sa nad sebou, co ta bavi a rada to prezivas a aj ked on to nezdiela, hovor s nim o tom. Sprostredkuj mu svoje nadsenie z toho, svoje mile chvile. Neriad sa heslom ze toto spolocne nemate, tak o tom sa nebavite. Budes sa divit ze aj to vas moze spojit.
A odporucam ti takychto veci sa nevzdat, lebo ak by si nahodou sla cestou prisposobenia sa jemu len aby ste mali spolocne veci tam urcite nastane nuda. Lebo neprinasas nic nove. Len budujes dane.
Tu ani nejde o nudu, zbytocne si to na seba takto vztiahla. Zahod take myslienky a hlavu hore.
@renca24 a dalej: preco ti nenapisal pravdu? Lebo vie ze nemoze? bol by pruser keby naoisal ako mu je tam fajn a ako bujaro zuruju? Zapracovala by u teba fantazia co sa tam deje? Alebo len vseobecne vychadzal z toho ze co usi nepocuju srdce neboli?
Aj to su veci nad ktorymi sa skus zamysliet ked si uz sama v sebe nacala temu, ze ti zaklamal.
@moonlight1210 prečo jej nenapisal pravdu? LEbo vedel že nemôže??? Ja si skôr myslim, že preto, lebo vedel, že to čo robí nieje správne a voči svojej partnerke nieje uctivé. ČI ty by si to brala v pohode, keby ti manžel napisal, ako super sa francluje jeho kolegyna??? 😅
@renca24, ja to nevnimam ako nudu vi vztahu. Napisem ti svoj pohlad, svoj, cize nikto so mno suhlasit nemusi. Ja som nikdy nudu vo vztahu nezazila. Nudu tak ako opisujes ty. Bavit som sa vedela najlepsie s mojim teraz uz manzelom. Akakolvek zabava bez neho, bola pre mna onicom, lebo som myslou utekala k nemu. Neviem ako funguju ine vztahy, nikdy som nemala potrebu to riesit, ale pokial sme nemali dieta, prva osoba s ktorou som chcela travit vsetok cas, som chcela travit s mojim partnerom. Ked sa narodilo dieta, sa to prirodzene zmenilo. A som si ista, keby sme nemali silne zaklady,tak nas vztah by nevydrzal to, co nastalo, ked sa nam narodilo dieta. Velmi narocne, nespave, atd. vacsina mamiciek to pozna. Osobne by som nebola v takotmto vztahu ako si to popisala, ze ako sa bez teba super bavil atd. Je to bolestive, ale vzdy je lepsie to zistit teraz, horsie je, keby ste uz mali svoju rodinu. Nerobis nic zle.
@vejula ja chapem, ze toto by asi tazko pisal hocijaky chlap svojej zene, to by bol uz inak otvoreny vztah medzi nimi. ina uroven.
ide o to, ze on nenapisal ani to, ako je tam fajn a veselo - teda neviem, aspon z blogu som pochopila, ze maximalne pisal, ze mu je smutno za nou. nic viac.
toto ma zaujima.
neber to hned zase ako utok na nestastnu obet Rencu. proste, ked to riesi a chce ist do hlbky, treba sa zamysliet na viacerymi rovinami, nielen tou jednou (neverny chlap). teda - ak jej zalezi na tom vztah udrzat.
podla mna ale zacala od zleho konca, lebo zacala porovnavat jeho uzivanie si na kratkodobom pobyte plnom novych ludi vs. ich dlhodoby vztah vo dvojici. ze preco tam si uzit vie a s nou je to take pokojne, pozvolne. preco aj s nou nevie byt hore do rana a kecat o kadecom a zabavat sa.
to su nespravne zvolene otazky, na ktore zasadne vyjde odpoved, ktora ju zroni, lebo to evokuje pocit, ze teda mu uz nie je asi dost dobra. ze on chce zmenu.
@moonlight1210 určite nepoviem že nemáš v niečom pravdu, máš. Ale neviem či je ok a na mávnutie rukou, keď zistíš že tvoj muž si užíval na žúre aj inak ako len s pohárikom v ruke. Nepoznám ženu, ktorá by to brala tak, že však sa odviazal, užil si, obchytkávanie a bozkávanie cudzej ženy k tomu predsa patrí.
A že nikdy nehovor nikdy? V poriadku, ale ak si vo vzťahu na ktorom ti záleží a nie si v ňom len pre srandu, tak je to vždy o sebakontrole.
@moonlight1210 Pises vejule a nie mne, len ma zaujala veta: "ja chapem, ze toto by asi tazko pisal hocijaky chlap svojej zene, to by bol uz inak otvoreny vztah medzi nimi. ina uroven" - prilis otvoreny vztah v tomto zmysle uz ani nie je partnerskym vztahom, ale spoluzitim. Je kopec aj manzelstiev v dnesnej dobe takych, maju akoze "slobodu", skor im na sebe nezalezi a vacsina sa po case aj tak rozpadne. A ak aj nie, co je to za zivot, vedla seba a nie spolu, kazdy za seba a pre seba...ta vyhoda "slobody" je velmi zdanliva, v skutocnosti nefunguje. Neda sa to ale nasilu, bud to je alebo nie je, bud to tak citi sam, alebo....
To ze sa zabava je jedna vec, to ze obcucava kolegyne je vec druha. Chyba sebakontrola a chyba respekt. Je ako pubertak, bez zodpovednosti, kam vietor (slast, zabava), tam idem. Toto normalny muz nerobi, toto robi floutek. Byt ja sef, takychto ludi by som vo firme veru nechcela, nech by akokolvek dobre robili, len rozbijaju vztahy, nikdy v koncovke ani pre firmu z toho nic dobre nepozera. Co je sranda ze som vzdy robila vo firmach kde som toto nezazivala (preto mi podobne scenare pripadaju ako z trapneho serialu), teda podla mna rovny rovneho si hlada, a aj taketo typy ludi sa maju tendenciu pritahovat. Aj na pracovisku, aj vedenie musi z toho nieco mat, z tychto charakteristik. Urcite to vsak nie je norma vsade, nastastie.
Povedzme teraz teoreticky ze sa len zabaval do rana, bez toho tisnutia sa ku kolegyniam. A s vlastnou zenou nie. Uz to je podla mna na zamyslenie, preco nema tendenciu aj s nou si vyjst, niekde na poharik ci na nejaku adrenalinovu akciu a prezivat aj s nou tieto veci? Napr. my to bezne robime. Vztah treba urdzovat. Ked muz si zenu posunie do kolonky: ta pred ktorou si treba davat pozor na usta a ta s ktorou bavenie nie je take burlive ako inde, je zle. Je to zaciatok konca.

Ja zaujímavé, že firmy majú peniaze na takéto zábavky a školenia a na škôlky, programy pre deti nie, alebo o dosť menej.