Nulová podpora od priateľa v čase núdze
Ahojte, čítala som tu pár podobných prípadov a nemyslela som si, že napíšem aj ja.
Ale už sa od dnes táto téma týka aj mňa.
Mám priateľa, zatiaľ spolu nebývame, ja bývam sama, on býva s mamou (zatiaľ), sme dospelí ľudia. Od včera je mi dosť zle, nerozumiem prečo, celková nevoľnosť, pocit na odpadnutie. Dnes som bola ráno v práci, nejako to vyeskalovalo a bolo mi naozaj veľmi zle. Tak som sadla do auta a išla som do nemocnice. Po ceste som volala svojmu priateľovi, kde som mu povedala, že mi je naozaj zle, že je mi na odpadnutie a že idem do nemocnice. On bol vonku s mamou, niekde na nákupe. Ani slovom mi nepovedal, že vieš čo, pozri pôjdem s tebou, aby si nebola sama, chcem byť pri tebe, necítiš sa dobre, nemala by si byť sama. Len mi volal, keď som už bola tam.
Išla som do nemocnice, kde sama lekárka na mne videla, že mi nie je dobre, že som veľmi bledá a mám nízky tlak. Urobili mi vyšetrenia, naliali ma infúziou a liekmi od bolesti a povedali, že zatiaľ nevidia dôvod, prečo sa tak cítim, zatiaľ sú výsledky ok, ale samozrejme, možno sa niečo deje na pozadí, čo sa ukáže v nasledujúcich hodinách. Že teda mám ísť domov a keby sa mi stav zhoršil, mám ísť hneď naspäť alebo si zavolať sanitku.
Mám obavy o seba, som skôr ten typ, čo vidí veci pesimisticky, to musím povedať.
Obzvlášť keď je vám zle a neviete prečo... vidím veci skôr negatívne a mám obavy.
Potrebovala by som niekoho pri mne, kto by ma objal, pobozkal, povedal, že všetko bude dobré, spoločne to zvládneme a budem tu pri tebe. Môj "priateľ" mi povedal, že zase tieto pesimistické reči. Ani slovom nepovedal, že už si doma, idem za tebou a budem pri tebe, keby niečo.
Povedala som mu, že človek, ktorý by ma mal naozaj rád, by sa podľa mňa zachoval inak. Že by odniesol mamu domov z obchodu, sadol so mnou do auta a išiel do nemocnice so mnou a bol by pri mne. Aspoň tak to vidím ja. Niekde v mojom svete, sa milujúci muž a žena takto k sebe správajú.
Čo si myslíte vy? Sme tu všetky emancipované ženy, čo nepotrebujú vedľa seba nikoho a všetky svoje problémy si vyriešia samé bez potreby mužského supportu?
Ludia nemaju sucit, neboli v tvojej kozi no vedia, ze ty si ta negativna, ten hypochonder. Skutocne sme k sebe tak lahostajni a bezcitni? Preto je svet tam kde je. Vsetci to vieme, citime, ale nikto si neprizna, ze nevieme byt jeden k druhemu Človekom.
@roja01 hrozne sa tá necitlivosť od dám tu číta. Fuj hnus
Vies co, najdi si ineho. Takeho, co Ta pochopi a podpori. Sama pises, ze Ty ho vypocujes, on Teba nie. tak, naco Ti je taky partner? To aj sama mozes byt, bude to rovnake a mozno aj lepsie, nebude Ta aspon on zatazovat. A najdi si konicek, napr. Turistiku. Tam si najdes priatelov a aj na optimiaticke myslienky prides
@anonym_autor tak kedy si mu volala? Po príchode do práce, či cestou do nemocnice? Si riadne dramatická. Domyslas si záver, čo by bolo keby....chudák priateľ.
Ludia nemaju sucit, neboli v tvojej kozi no vedia, ze ty si ta negativna, ten hypochonder. Skutocne sme k sebe tak lahostajni a bezcitni? Preto je svet tam kde je. Vsetci to vieme, citime, ale nikto si neprizna, ze nevieme byt jeden k druhemu Človekom.
@roja01 a pritom podstata problému je chlap prilepeny na mamičke
@anonym_3187ba my spolu ešte len chodíme pár mesiacov, čiže nás nespája vôbec nič.
@anonym_autor A to sa mu nejak casto stazujes na volaco, ked hentaka reakcia?
Za mna by uz bol expriatel. Nulova empatia z jeho strany.
@roja01 a pritom podstata problému je chlap prilepeny na mamičke
@sova7 možno sú spolu len krátko, tak ešte neriešili spoločne bývanie.
Možno má mama veľký priestor, neďaleko jeho práce, tak by chlap zbytočne platil bývanie inde.
Možno má mama nejaké problémy tak potrebuje byť pri nej. Nevieme, ale písať hneď že je typ " mamin cecok", mi nepríde celkom správne.
Mmch sa autorka pýtala na niečo iné...
A áno, myslím si že sa mohol zachovať o dosť viac empaticky, či už aspoň cez telefón, alebo osobne.
Toto čudo judo by som poslala do PPP ( preč, prdel a ♦️)
@anonym_autor to toto si mala napisat ako prve a nie ze je ti zle a nerozumies preco.
@anonym_c62eb9 hej, nerozumiem, ked pisem nieco, tak napisem vsetky okolnosti, ak chcem poznat objektivne nazory a nie potom v diskusii vysvetlovat a doplnat, lebo reakcie nie su take, ako som ocakavala...🤔

@anonym_autor moze byt ze si precitlivena a jemu to vadi ALE milujuci clovek by dobehol, osobne pri tebe bol, aspon domov, uz ked nie do nempcnice
Mala som jedneho chlapa a ked toto spravil, stal sa z neho ex.
@anonym_fc03e9 pred vianocami som mala úraz, môj priateľ prekonal rýchlosť - v práci zbehol 3poschodia, kolegovi povedal volaj mi boltku, prezliekol sa v šatni o 100m ďalej, pobalil ruksak a na urgente bol takmer skôr ako ja. A to som sa vedela postarať v ten čas sama o seba, teda privolať pomoc a potom si vybaviť odvoz 500m na urgent.
Ale , ako píšeš, človek v zlom zdravotnom stave potrebuje cítiť podporu, oporu a starostlivosť, aspoň ako sa podľa okolností dá.