icon

Ako riešiť dlhodobé problémy vo vzťahu?

15. jún 2026

Ahojte, ja sama mám depresie už dlhé roky a beriem liečbu. V ideálnom svete, by som mala mať okolo seba stabilné prostredie a kľud a podľa možnosti sa cítiť milovaná. Môj muž má mnoho zdravotných problémov, ktoré sa mu nakopili, idú jeden za druhým. Jeho to už frustruje a nevládze a ja ho chápem. Ani si nepamätám, kedy ma objal, pobozkal, pohladil. Na strane druhej ma od seba odháňa, nemá náladu, nekomunikuje, mám pocit, že ho iritujem len tým, že som. Že niečo poviem, všetko mu vadí. Snažím sa mu rozumieť, ale by sme ako myš a mačka. Už naozaj k sebe nemáme dobré slovo. Vydržíme pekne spolu rozprávať pol dňa, potom je zle. Mám pocit, že keď spolu nekomunikujeme, sme obaja kľudnejší. Dnes som mu povedala, že je normálne, že ľudia po rokoch idú od seba, lebo si prestanú rozumieť. Jeho odpoveď bola, že keď sa poznáme roky, prečo ho nepoznám... asi sa nepoznáme navzájom. Asi nedokážem byť dobrou oporou. Keď sa zavriem do izby a plačem, lebo už nevládzem, príde a povie, že prečo revem, že toto mi ide... prípadne mi povie, či som vysadila tabletky a kedy idem za psychiatričkou. Povedala som mu, že žiadna tabletka na svete nedokáže zo mňa urobiť šťastnú ženu a vysmiatu ženu, keď žijem v dlhodobo v stresovom prostredí. Snažím sa aj byť usmiata, aj mu zdvihnúť náladu - ale len všetko ohučí, všetko je zle.. neviem ako ďalej. Psychologička mi povedala, že musím myslieť sama na seba a byť v tomto sebecká.

anonym_56658a
15. jún 2026

dajte si pauzu ..ak mas kam ist odid aspon na par tyzdnov a potom sa v klude porozpravajte co dalej

anonym_28b957
15. jún 2026

@anonym_autor mozes ist sama na dovolenku? Na chvilu vypnúť a porozmýšľať, ako zit šťastne a co ta pri mužovi drzi?

anonym_9e02b0
15. jún 2026

Psychologicka ma pravdu ale tvoje šťastie a pohoda závisí od neho
Takže musíš urobiť ty v sebe zmenu a prehodnit všetko
Potápa ťa a zrejme urobiť zmenu on nechce...

anonym_83775e
15. jún 2026

A naco si s nim? Ved sa zdvihnem a odidem. To sa budes lutovat dalsich 30 rokov?

rozculena
15. jún 2026

@anonym_autor choď od neho, moje najlepšie rozhodnutie,keď ma ex neustále psychicky potápal

anonym_5e9210
15. jún 2026

@anonym_autor deti mate?

autor
15. jún 2026

A kam mám ísť? Rodičov nemám. Mám sa zdvihnuť, zobrať dve deti a ísť sama do sveta s nimi. Ja mám ID a popri tom pracujem.

anonym_9e02b0
15. jún 2026

Dve deti v takej atmosfére,to je nič moc

anonym_324281
16. jún 2026

Ak sa nevie postarať o deti, tak asi ho nemôžeš s nimi nechať. Skúste mu vybaviť nejaké kúpele, bude medzi ľuďmi čo majú tiež zdravotné problémy, ale možno uvidí, že sa to dá aj lepšie zvládať. Pár týždňov odlúčenia Vám môže prospieť. Keď sa vráti, zase môžeš ísť ty s deťmi na týždeň preč, takto sa predĺži odlúčenie a on si nie len oddýchne od teba, ale aj od stereotypu. A ty tiež. A ak potom zistíš, že Vám je lepšie byť od seba, začnite riešiť ako to urobiť.

domkakvet
16. jún 2026

@anonym_autor zapoj ho do starostlivosti o deti.

anonym_c7781d
16. jún 2026

@anonym_autor potrebujes odhodlanie a pevnu volu. Proste to treba ukoncit a odist.mala som doma podobny model muza. Som stastna ze ho nemam na ociach 24/7, konecne sa vnimam,konecne mam klud, nemusim pocuvat tie sprostosti. Obcas kvoli synovi sa stretneme a zapoti jednu z tych svojich mudrosti. Iba mavnem rukou a odkracam uz nemusim vobec jeho riesit uz nepatrim do jeho pribehu

anonym_a7c875
17. jún 2026

Skúste spoločnu dovolenku absolvovat. A tam sa rozhodne...ci je tam sanca a este na vztahu zapracovat alebo to nemá zmysel.