icon

Nulová podpora od priateľa v čase núdze

27. feb 2026

Ahojte, čítala som tu pár podobných prípadov a nemyslela som si, že napíšem aj ja.
Ale už sa od dnes táto téma týka aj mňa.

Mám priateľa, zatiaľ spolu nebývame, ja bývam sama, on býva s mamou (zatiaľ), sme dospelí ľudia. Od včera je mi dosť zle, nerozumiem prečo, celková nevoľnosť, pocit na odpadnutie. Dnes som bola ráno v práci, nejako to vyeskalovalo a bolo mi naozaj veľmi zle. Tak som sadla do auta a išla som do nemocnice. Po ceste som volala svojmu priateľovi, kde som mu povedala, že mi je naozaj zle, že je mi na odpadnutie a že idem do nemocnice. On bol vonku s mamou, niekde na nákupe. Ani slovom mi nepovedal, že vieš čo, pozri pôjdem s tebou, aby si nebola sama, chcem byť pri tebe, necítiš sa dobre, nemala by si byť sama. Len mi volal, keď som už bola tam.

Išla som do nemocnice, kde sama lekárka na mne videla, že mi nie je dobre, že som veľmi bledá a mám nízky tlak. Urobili mi vyšetrenia, naliali ma infúziou a liekmi od bolesti a povedali, že zatiaľ nevidia dôvod, prečo sa tak cítim, zatiaľ sú výsledky ok, ale samozrejme, možno sa niečo deje na pozadí, čo sa ukáže v nasledujúcich hodinách. Že teda mám ísť domov a keby sa mi stav zhoršil, mám ísť hneď naspäť alebo si zavolať sanitku.

Mám obavy o seba, som skôr ten typ, čo vidí veci pesimisticky, to musím povedať.
Obzvlášť keď je vám zle a neviete prečo... vidím veci skôr negatívne a mám obavy.

Potrebovala by som niekoho pri mne, kto by ma objal, pobozkal, povedal, že všetko bude dobré, spoločne to zvládneme a budem tu pri tebe. Môj "priateľ" mi povedal, že zase tieto pesimistické reči. Ani slovom nepovedal, že už si doma, idem za tebou a budem pri tebe, keby niečo.

Povedala som mu, že človek, ktorý by ma mal naozaj rád, by sa podľa mňa zachoval inak. Že by odniesol mamu domov z obchodu, sadol so mnou do auta a išiel do nemocnice so mnou a bol by pri mne. Aspoň tak to vidím ja. Niekde v mojom svete, sa milujúci muž a žena takto k sebe správajú.

Čo si myslíte vy? Sme tu všetky emancipované ženy, čo nepotrebujú vedľa seba nikoho a všetky svoje problémy si vyriešia samé bez potreby mužského supportu?

Strana
z4
anonym_06d596
27. feb 2026

Že keď furt umieras, tak to nikoho nebavi počúvať.

doriiis
27. feb 2026

Máš pravdu. Milujúci muž sa správa inak. Tohto by som odklonila do teplých krajin

anonym_1939ba
27. feb 2026

Ano,mal byť pri tebe. Môj "priateľ" ma nechal samu po operácii bedrového kĺbu, len mi urobil nákup,aby som si mohla navariť,iné nepomohol nič. A nakoniec mi vykričal,že som mu bola na obtiaž a som ho obmedzovala v jeho zalubach...

aurelia2000
27. feb 2026

Bolo ti zle, tak si odsoferovala do nemocnice? No tak to ti až tak zle nebolo.

anonym_435a75
27. feb 2026

tak nie kazdy zvlada hypochondra ako si ty

pravdepodobne ta rychlo necha, taketo spravanie je velmi narocne pre partnera

anonym_4fe4cc
27. feb 2026

Málo si pila, nízky tlak a za takú sprostosť si išla otravovať na urgentný príjem do nemocnice? Mali ti to dať zaplatiť.

autor
27. feb 2026
@anonym_435a75

tak nie kazdy zvlada hypochondra ako si ty

pravdepodobne ta rychlo necha, taketo spravanie je velmi narocne pre partnera

@anonym_435a75 po zákroku mi nasadili od pondelka určitú liečbu, ktorá mi pravdepodobne nesadla. Dnes mi dali hydrocortison, liek proti bolesti a kŕčom, nakoľko to môže byť alergická reakcia. Každopádne lieky mi hneď vysadili, a že pokiaľ mi výrazne klesne tlak alebo budem cítiť sťažené dýchanie, budem mať teplotu nad 38 stupňov, mám prísť. Mám doma aj epi pen pre prípad potreby.

anonym_63a5e0
27. feb 2026

Nenapísala si poriadne ako reagoval. Napísala si len ako si chcela aby zareagoval a čo neurobil. Píšeš, že ti volal keď si bola v nemocnici. Čo ti povedal? Na čo presne ti povedal že “zasa tieto pesimistické reči”

venom19
27. feb 2026

Ahoj, to je problem hypochondrov alebo ludi, ktori hned myslia na najhorsie, ze ostatni ludia ich uz casom neberu vazne. Mozno sa mylim, ale mam taky pocit z teba. Inac, tiez si myslim, ze to asi nebolo az take vazne, kedze si soferovala a este aj teraz zakladas temu. Urcite ma byt partber oporou, ale bezat hned ked je cloveku zle a (zjavne) to este aj zdramatizoval. Nehnevaj sa, mne prides ako drama queen. Ved sa na teba nevykaslal v priamom ohrozeni zivota.

anonym_414e39
27. feb 2026

Správny muž by nedovolil, aby si šoférovala sama, keď ti je zle. Môj by pre mňa prišiel do práce a išiel so mnou. Ten tvoj je dobrý tlk

anonym_cb0ee8
27. feb 2026

Ak sa ti to stalo prvy krat, je to take necitlive, povedz mu, ze potrebujes citis podporu, ak sa ti to opakuje a vidi, ze nic sa nedeje vlastne, tak je uz imunny asi

autor
27. feb 2026
@anonym_cb0ee8

Ak sa ti to stalo prvy krat, je to take necitlive, povedz mu, ze potrebujes citis podporu, ak sa ti to opakuje a vidi, ze nic sa nedeje vlastne, tak je uz imunny asi

@anonym_cb0ee8 nie, v zásade iba raz som bola v nemocnici, keď som mala akútnu reakciu na kontrastnú látku, to má tiež vtedy dávali dokopy 4 hodiny. Ale to bolo už dávno.

beata_k
27. feb 2026

Ak ti bolo na odpadnutie tak bolo vrcholne nebezpecne sadnut do auta a soferovat. Mohla si niekoho zabit.
Iba zeby ti az tak zle nebolo....

anonym_cb0ee8
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_cb0ee8 nie, v zásade iba raz som bola v nemocnici, keď som mala akútnu reakciu na kontrastnú látku, to má tiež vtedy dávali dokopy 4 hodiny. Ale to bolo už dávno.

@anonym_autor tak potom nie je typ ktory by napnal asi tvoje zakladne potreby, neviem sko sa sprava v inych veciach, ale zase pises, ze ti potom volal, tak snad to nebude take zle

anonym_06d596
27. feb 2026
@aurelia2000

Bolo ti zle, tak si odsoferovala do nemocnice? No tak to ti až tak zle nebolo.

@aurelia2000 a ani si ju tam nenechali, takze asi naozaj to s ňou take zle nebolo

autor
27. feb 2026
@anonym_06d596

@aurelia2000 a ani si ju tam nenechali, takze asi naozaj to s ňou take zle nebolo

@anonym_06d596 prepáč, môjho otca posielali s mozgovou mŕtvicou domov, že keď mu bude zle, má prísť zase.

enmery
27. feb 2026

Intuícia Ti napovedá správne.

anonym_45ab48
27. feb 2026

@anonym_autor Ježiši kriste, to sa ľutujes pre nejakú trapnu nevoľnosť? Vdd ak sa ti nepáči, ze ti nebeha kolo rite tak ho posli k vode. Prides mi hrozne detinska

anonym_743314
27. feb 2026

Ja mám milenca a keď som mu napísala, že idem do nemocnice pre hrozné bolesti, nechal všetko a šoféroval pol hodinu za mnou, aby so mnou išiel a bol pri mne. A to nie je priateľ, ale milenec.

venom19
27. feb 2026

Neviem ako ostatni..ale mne ked bolo tak zle, ze bolo treba pohotovost/zachranku, tak som nevladala soferovat, pisat, ani rozmyslat nad hlbokymi stavmi duse v nejakom vztahu

motylik2559
27. feb 2026

@anonym_autor Ahoj, a ako si zvladla odsoferovat, ked ti bolo tak velmi zle az na odpadnutie? Ved v takom stave sadnut za volant je maximalne nezodpovedne voci tebe samej, ale aj voci inym vodicom v premavke🤦‍♀️ Preco si si nevolala sanitku, ked ti bolo az tak zle ako si opisala? Dalsia vec, ked si volala priatelovi, ze ides do nemocnice, tak asi vyhodnotil on sam, ze ked dokazes soferovat, tak zas az take strasne to nebude, ci?
V bezne ine dni sa mu casto stazujes ohladom svojho zdravia, pripadne inych veci? Vies pises,ze si pesimistka, z mojho uhla je velmi tazke s pesimistami vyjst. Mala som jednu kolegynu, ktora bola pesimistka a nic ine sme este s dalsou kolegynou v kancli nepocuvali kazdy den len to kde ju pichlo, kde ju boli, co ju boli - ohladne zdravia a ine temy tiez nonsens, vsetko negovala. A poviem ti pravdu,ze ta druha moja kolegyna po nej uz tak vysla v jeden den,ze ju poculi baby nad nami co maju kancel, taka uz bola z tej pesimistky vycerpana. Nakoniec ju prelozili uuuplne inam, dali nam dalsiu kolegynu, kancel ozil, zasmejeme sa, povieme si kadeco, povzbudime sa ak je aj nieco zle,ale do tej pozitivnejsej roviny. Nie je tvoj priatel uz tak trochu z teba unaveny? Ano, normalne to funguje tak, ze priatel by mal pri svojej laske stat, dat podporu atd., ale ak je on uz z teba zniceny sam a je rad, ked je nejaky den bez teba povedzme (nie v zlom pisane), tak treba nadtym pozvazovat a trochu na sebe zapracovat, aby si ho pesimizmom neodpudila uplne. Tot moj nazor. A teda skore uzdravenie, snad ti nepride horsie🍀

anonym_f04f3a
27. feb 2026

Keď ti bolo tak zle, prečo si šoférovala auto? To si chcela ostatných ohroziť? Otrasné...

autor
27. feb 2026
@anonym_45ab48

@anonym_autor Ježiši kriste, to sa ľutujes pre nejakú trapnu nevoľnosť? Vdd ak sa ti nepáči, ze ti nebeha kolo rite tak ho posli k vode. Prides mi hrozne detinska

@anonym_45ab48 ako píšem, začiatkom týždňa som mala operačný zákrok. Dostala som liečbu. Po prvých liekoch som zareagovala výsevom a svrbením tela. Liečbu mi včera zmenili a od vtedy sa mi pohoršilo.

anonym_3187ba
27. feb 2026

Si myslím že máš vedľa seba blbca a nie človeka. Nezaujímaš ho, si mu na obtiaž.
Už by som s ním nebola ako partnerka. Tento vzťah by som už ťahala do neznáma. Žiadne stretávanie, telefonáty len občas, inak nič. Čoraz menší kontakt.
Čo vás dvoch vlastne spája? Nehnuteľnosť, dieťa, spoločné podnikanie alebo?

autor
27. feb 2026
@anonym_f04f3a

Keď ti bolo tak zle, prečo si šoférovala auto? To si chcela ostatných ohroziť? Otrasné...

@anonym_f04f3a lebo nemocnica je hneď neďaleko mojej roboty a kým by som si zavolala sanitku, tak som bola dávno tam. Ak by som nevládala dýchať, tak som mala epi pen pri sebe a to by som si do auta určite nesadla.

autor
27. feb 2026
@anonym_3187ba

Si myslím že máš vedľa seba blbca a nie človeka. Nezaujímaš ho, si mu na obtiaž.
Už by som s ním nebola ako partnerka. Tento vzťah by som už ťahala do neznáma. Žiadne stretávanie, telefonáty len občas, inak nič. Čoraz menší kontakt.
Čo vás dvoch vlastne spája? Nehnuteľnosť, dieťa, spoločné podnikanie alebo?

@anonym_3187ba my spolu ešte len chodíme pár mesiacov, čiže nás nespája vôbec nič.

anonym_c62eb9
27. feb 2026

@anonym_autor cize si to zhrnme. Bolo ti zle, nevolnost, na odpadnutie, isla si do prace. Naco? Takto zacinaju virozy, trebalo ostat doma, dat si kludovy rezim ak to bolo take zle. V praci sa to vystupnovalo, bolo ti na odpadnutie tak si sadla za volant a isla do nemocnice. Ti hrabe? Uvedomujes si ze si mohla odpadnut v aute a sposobit havariu? V nemocnici nic nezistili, vsetky vysledky ok. Akurat nizky tlak. Dali ti infuzku a poslali ta domov.
Tak nepanikar, uvar si caj, daj si cecko, nohy hore a pomaly chlipkaj. Mozno ti vybehne horucka, bude ti zle a rozbehne sa ti bezna viroza. To je moj tip. A pruatela by som.k sebe netahala, este sa nakazi. Max ho poprosila nwch ti urobi nakup ak treba.

anonym_c62eb9
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_45ab48 ako píšem, začiatkom týždňa som mala operačný zákrok. Dostala som liečbu. Po prvých liekoch som zareagovala výsevom a svrbením tela. Liečbu mi včera zmenili a od vtedy sa mi pohoršilo.

@anonym_autor to toto si mala napisat ako prve a nie ze je ti zle a nerozumies preco.

autor
27. feb 2026
@anonym_c62eb9

@anonym_autor to toto si mala napisat ako prve a nie ze je ti zle a nerozumies preco.

@anonym_c62eb9 je tam niekoľko možností prečo je to? Ja neviem prečo, ani lekár nevie prečo. Môže to byť po operačnom zákroku, môže to byť alergia na ďalší liek, môže to byť nejaký úplne iný problém, ktorý sa rozvíja na pozadí. Preto mi spravili všetky testy, nasadili hneď antialergickú liečbu, s tým, že ak sa stav akokoľvek skomplikuje a vystúpi mi teplota, budem mať problém s dýchaním, bolesti na hrudi, alebo čokoľvek, mám prísť resp. nechať sa doviesť, lebo sa dostanem na rad rýchlejšie ako človek, čo príde z ulice. To mi doktorka povedala.

anonym_047457
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Začiatkom týždňa si mala operáciu a dnes si bola v práci? Akosi sa v tých klamstvách zamotávaš.

Strana
z4