Nútili by ste svoje dieťa volať babke ohľadom vysvedčenia?
Nútili by ste svoje dieťa volať babke ohľadne vysvedčenia? Že aké má známky a podobne?
@galganka a celkovo ona sa uplne inak ale že uplne inak správala ku mne a bratrancovi, o neho sa celkovo viac zaujímala ako o mňa
Kde píšem, že to tak bolo vždy. Boli doby, keď sme tam museli povinne chodiť, či sme chceli, či nie. Vo dverách vyklopiť známky a tak. Ale keďže v dvadsiatke som použivala rozum a logiku, tak som nezačala babku ignorovať. A predstav si, aj ona je rada, aj ja, aj deti sa tam tešia...
@sylvia217 a ja od nej aj tak peniaze nepýtam, nikdy som nepýtala, a to, že mi pár krát niečo málo dala bolo pre mňa vždy divné, ano je pravda vzala som ale také mi to bolo umelé celé
@galganka a prečo mám byť ja ta ktorá bude volať? ked ona mne nikdy sama od seba nezavolala, prečo sa zaujímať o niekoho kto sa o mňa nikdy nezaujímal 🙈
Z toho, že si založila aninymnú tému hodnú ukrivdenej trinástky. Rodičia ma nútia... 🙈 máš dvadsať rokov, si dospelá, tak sa tak správaj. Máš teoreticky 2 možnosti. Nezavolať, oznamiť to aj rodičom a byť za zdutú onú, alebo zavolať, prežiť to a o rok riešiť zas. Prakticky máš milión možností, ake tie by si nezvládla. A teraz sa vraciam späť k pozeraniu Frozen, ty sa vzchop a urob dačo. Ty. Nie bratranec, nie babka, ani rodičia. Ty rozhodneš, ako to bude ďalej.
Ako dvadsatrocna som uz bola na vyske a tiez som "povinne" volala dedkovi po kazdej skuske... a to dvakrat -najprv hned po nej, tam chcel vediet ake mam pocity, ci som vsetko vedela a potom este raz ked sme dostali vysledky. On to moje studium uplne prezival so mnou a ked som na rok skolu prerusila, tak bol nestastny ze sa nedozije mojej promocie 😀 Ale zase ja som mala so starymi rodicmi vyborny vztah, chodila som ich aj navstevovat vzdy ked som mala cas, pred vianocami som babke umyvala lustre a okna....
@masinka to je pekné ❤ ale toto bolo z ich strany isto úprimné, bolo by super keby to tak je bežné, ja som len s dedom mala super vzťah, ale už ho nemám :( tam sme sa videli často ❤
Ak zijes u rodicov a babku nemas rada ale chces mat pokoj a urobit ich happy tak zavolas. Alebo bude u vas dusno koli blbosti. Ak zijes sama Tak si mozes robit co chces mozes ignorovat babku aj rodicov. Mozno babka je v celej story nepodstatna a ty sa vlastne hnevas na rodicov ? A chces sa vzopriet Lebo uz ti idu na nervy ze si pre nich stale dieta hoci si legalne dospela?
To su take oldschool poziadavky. Ja by som jej nevolala… ak s nou mas len taky formalny vztah, tak by som to nesilila. Zasa nie vsetky babky su ako z knihy od Bozeny Nemcovej. Keby babka s tebou budovala lepsi vztah, tak by ste ho taky aj mali a volali a pisali by ste si bezne, ako kamosky. Tak to ma moja dcera s jednou z babiek.
Vzťahy v rodine sú také chladné ake si ich urobíme..
Ja by som sa skôr obávala že raz možno už nebudem mať kam volať...
A okrem toho za tie dve hodiny tejto diskusie si jej mohla zavolať na 10minut a bolo by..
Načo robiť niečo nasilu. Keď si babka nevedela vybudovať vzťah keď bola autorka mala tak načo to siliť. Ja 1000x radšej upracem, navarím ako sa rozprávať s niekym s kým nechcem. Ja som mala s babkou chladny vzťah, ale so susedou - babkou som mala super vzťah keby som si mohla vybrať zavolala by som radšej jej.
tak som si precitala par tvojich prispevkov,zjavne mas problem s tym,ze uprednostnovala bratranca a o teba sa nezaujimala podla tvojich predstav,hoc nech je to hned pravda,zdvihni telefon a povedz jej,preco jej nechces volavat,mas 20,tak to uz ries ako dospela zena...
ibaze to robis z trucu a tym sa doapelost nevyznacuje,na babku sa hnevas (na co mas mozno aj pravo),avsak je to matka jedneho z tvojich rodicov a ak uz pre nic ine,ta z ucty k nim,ak si to zelaju,teba nezabije zavolat jej 3krat do roka...
vies oni su stara skola,moja babka byvala cez ulicu,druha vo vedlajsej dedine,ale nepamatam si,ze by nas oni privelmi navstevovovali,ale my sme chodili k nim,pravidelne a ked som den neprisla nahodou,tak mi stara mama placlivo vytkla,ze aj zomriet moze a ani nepridem😂
asi tak,dnes si mladsia generacia mysli,ze vsetci budu okolo nich chodit a prosit sa im o vztahy,ja nevravim,ze tvoja babka nie je vinna v bode tvojej obzaloby,ale co si urobila pre vztah ty?!a ak si myslis,ze to nema zmysel,udrzuj ho formalne (telefonat 3/4krat v roku),si mladsia,babka si aku taku uctu zasluzi a vsetci budete spokojni
@pipistrel13 tak ja spokojná nebudem, a ona sa nesnažila a ja som to z nej vždy cítila a ked druhá strana nič ,,nedá" tak ani ja nedám, toto aplikujem na každého človek. a tiež mi aj povedal pár hnusných veci pred pár rokmi a tiež sa ma to dotklo, čiže je tam toho trochu viac
@pipistrel13 a čo sa úcty týka...no ako som napísala tiež mi povedala pár hnusných vecí a ja som tiež ľudská bytosť a kontaktovať sa s niekým kto bol aj k mojej mame hnusný v ťažkom období aj ku mne, preto som nemala rada ked sme sa reálne stretli, lebo tam mi povedala tie hnusné veci a volám jej preto aby neboli reči

@galganka tak ked si rozumiete je to pekné ale nie každý to tak má