Nútili by ste svoje dieťa volať babke ohľadom vysvedčenia?
Nútili by ste svoje dieťa volať babke ohľadne vysvedčenia? Že aké má známky a podobne?
@galganka a celkovo ona sa uplne inak ale že uplne inak správala ku mne a bratrancovi, o neho sa celkovo viac zaujímala ako o mňa
Kde píšem, že to tak bolo vždy. Boli doby, keď sme tam museli povinne chodiť, či sme chceli, či nie. Vo dverách vyklopiť známky a tak. Ale keďže v dvadsiatke som použivala rozum a logiku, tak som nezačala babku ignorovať. A predstav si, aj ona je rada, aj ja, aj deti sa tam tešia...
@sylvia217 a ja od nej aj tak peniaze nepýtam, nikdy som nepýtala, a to, že mi pár krát niečo málo dala bolo pre mňa vždy divné, ano je pravda vzala som ale také mi to bolo umelé celé
Furt len toho bratranca omieľaš, ja byť tvoja babka, asi ho mám tiež radšej.
@galganka a ty akože vieš aké máme vzťahy v rodine?
@galganka poznáš všetky detaily?
Neviem, robím si obraz iba vďaka tebe.
@galganka z ničoho? tak ked nepoznáš všetky detaily tak sa nevyjadruj :D
@galganka a prečo mám byť ja ta ktorá bude volať? ked ona mne nikdy sama od seba nezavolala, prečo sa zaujímať o niekoho kto sa o mňa nikdy nezaujímal 🙈
Z toho, že si založila aninymnú tému hodnú ukrivdenej trinástky. Rodičia ma nútia... 🙈 máš dvadsať rokov, si dospelá, tak sa tak správaj. Máš teoreticky 2 možnosti. Nezavolať, oznamiť to aj rodičom a byť za zdutú onú, alebo zavolať, prežiť to a o rok riešiť zas. Prakticky máš milión možností, ake tie by si nezvládla. A teraz sa vraciam späť k pozeraniu Frozen, ty sa vzchop a urob dačo. Ty. Nie bratranec, nie babka, ani rodičia. Ty rozhodneš, ako to bude ďalej.
@galganka aj ty by sa tak mohla správať :D
Ako dvadsatrocna som uz bola na vyske a tiez som "povinne" volala dedkovi po kazdej skuske... a to dvakrat -najprv hned po nej, tam chcel vediet ake mam pocity, ci som vsetko vedela a potom este raz ked sme dostali vysledky. On to moje studium uplne prezival so mnou a ked som na rok skolu prerusila, tak bol nestastny ze sa nedozije mojej promocie 😀 Ale zase ja som mala so starymi rodicmi vyborny vztah, chodila som ich aj navstevovat vzdy ked som mala cas, pred vianocami som babke umyvala lustre a okna....
@masinka to je pekné ❤ ale toto bolo z ich strany isto úprimné, bolo by super keby to tak je bežné, ja som len s dedom mala super vzťah, ale už ho nemám :( tam sme sa videli často ❤
Ak zijes u rodicov a babku nemas rada ale chces mat pokoj a urobit ich happy tak zavolas. Alebo bude u vas dusno koli blbosti. Ak zijes sama Tak si mozes robit co chces mozes ignorovat babku aj rodicov. Mozno babka je v celej story nepodstatna a ty sa vlastne hnevas na rodicov ? A chces sa vzopriet Lebo uz ti idu na nervy ze si pre nich stale dieta hoci si legalne dospela?
To su take oldschool poziadavky. Ja by som jej nevolala… ak s nou mas len taky formalny vztah, tak by som to nesilila. Zasa nie vsetky babky su ako z knihy od Bozeny Nemcovej. Keby babka s tebou budovala lepsi vztah, tak by ste ho taky aj mali a volali a pisali by ste si bezne, ako kamosky. Tak to ma moja dcera s jednou z babiek.
Vzťahy v rodine sú také chladné ake si ich urobíme..
Ja by som sa skôr obávala že raz možno už nebudem mať kam volať...
A okrem toho za tie dve hodiny tejto diskusie si jej mohla zavolať na 10minut a bolo by..
Načo robiť niečo nasilu. Keď si babka nevedela vybudovať vzťah keď bola autorka mala tak načo to siliť. Ja 1000x radšej upracem, navarím ako sa rozprávať s niekym s kým nechcem. Ja som mala s babkou chladny vzťah, ale so susedou - babkou som mala super vzťah keby som si mohla vybrať zavolala by som radšej jej.
@mane01 asi tak, vzťahy treba budovať
tak som si precitala par tvojich prispevkov,zjavne mas problem s tym,ze uprednostnovala bratranca a o teba sa nezaujimala podla tvojich predstav,hoc nech je to hned pravda,zdvihni telefon a povedz jej,preco jej nechces volavat,mas 20,tak to uz ries ako dospela zena...
ibaze to robis z trucu a tym sa doapelost nevyznacuje,na babku sa hnevas (na co mas mozno aj pravo),avsak je to matka jedneho z tvojich rodicov a ak uz pre nic ine,ta z ucty k nim,ak si to zelaju,teba nezabije zavolat jej 3krat do roka...
vies oni su stara skola,moja babka byvala cez ulicu,druha vo vedlajsej dedine,ale nepamatam si,ze by nas oni privelmi navstevovovali,ale my sme chodili k nim,pravidelne a ked som den neprisla nahodou,tak mi stara mama placlivo vytkla,ze aj zomriet moze a ani nepridem😂
asi tak,dnes si mladsia generacia mysli,ze vsetci budu okolo nich chodit a prosit sa im o vztahy,ja nevravim,ze tvoja babka nie je vinna v bode tvojej obzaloby,ale co si urobila pre vztah ty?!a ak si myslis,ze to nema zmysel,udrzuj ho formalne (telefonat 3/4krat v roku),si mladsia,babka si aku taku uctu zasluzi a vsetci budete spokojni
@pipistrel13 tak ja spokojná nebudem, a ona sa nesnažila a ja som to z nej vždy cítila a ked druhá strana nič ,,nedá" tak ani ja nedám, toto aplikujem na každého človek. a tiež mi aj povedal pár hnusných veci pred pár rokmi a tiež sa ma to dotklo, čiže je tam toho trochu viac
@pipistrel13 a na to aby vzťahy fungovali musia byť obojstranné 😕
@pipistrel13 a čo sa úcty týka...no ako som napísala tiež mi povedala pár hnusných vecí a ja som tiež ľudská bytosť a kontaktovať sa s niekým kto bol aj k mojej mame hnusný v ťažkom období aj ku mne, preto som nemala rada ked sme sa reálne stretli, lebo tam mi povedala tie hnusné veci a volám jej preto aby neboli reči
Tak povedz otcovi ako to citis a ze uz jej nebudes volat len na Vianoce a narodky.

@galganka tak ked si rozumiete je to pekné ale nie každý to tak má