icon

Nútili by ste svoje dieťa volať babke ohľadom vysvedčenia?

4. feb 2023

Nútili by ste svoje dieťa volať babke ohľadne vysvedčenia? Že aké má známky a podobne?

zuzitko74
4. feb 2023

Mala by si sa na túto tému v prvom rade porozprávať s rodičmi.

autor
4. feb 2023

@miadi oni to vedia, prečo to tak je, ale babka je dosť taká citová vydieračka 😕 čiže preto...

autor
4. feb 2023

@zuzitko74 niečo vedia, ale ja si to skôr nechávam pre seba 😕 ale neviem si predstaviť riešenie, ale skúsim o tom viac povedať

sense
4. feb 2023

Nie nenútim. Babke som napísala a bolo

miadi
4. feb 2023

Mohli ta k babke castejsie brat aby ste mali lepsi vztah co uz teraz . Si dospela nenechaj sa citovo vydierat.

autor
4. feb 2023

@miadi tak to ano ale aj ona nemala robiť rozdiely 😕

miadi
4. feb 2023

Ale Asi aj tam bol rozdiel ze ten vnuk s nou mà vztah Asi zije blizko chodi za nou komunikuju.. urcite to nebude vztah kde on vola na vianoce a na narodky a koniec a ona mu posiela $$$. Hmm ?

autor
4. feb 2023

@miadi on žije pokiaľ viem v Čr a vtedy býval na východe, a babka vždy na zapade

miadi
4. feb 2023

Ty ani nevies kde tvoj bratranec zije ale vies presne Kolko $ mu babka dala ? Zvlastne.

miadi
4. feb 2023

To ti ona na vianoce ked volate povie ? Ze cau Janka poslala som ti 50e ale Jozko dostal 200e btw ..

autor
4. feb 2023

@miadi no ved som to videla, pár stretnutí bolo boli tam aj on aj ja a dala mu

sissy27
4. feb 2023

Očividne ju rada nemáš, keď ti stačí hovoriť s ňou 2x za rok po telefóne…
Si dospelá, mohla by si mať rozum…máš šancu mať s babkou normálny vzťah. Ak nechceš tak nechceš, je to tvoja vec, ale keď raz o pár rokov budú takto tebou pohŕdať vlastné deti alebo vnúčatá, a budeš pre nich zbytočná, tak pochopíš.

autor
4. feb 2023

@sissy27 ona sa o mňa tiež nezaujímala

miadi
4. feb 2023

Babka pred tebou otvorila penazenku dala mu peniaze a tebe nic ? Ty si na to nijak nereagovala? Aj ked nevies kde bratranec zije.. nevies ani aky maju vztah ci jej vola casto ci tam chodi. Ved s babkou si volas 2x za rok ste ako cudzi ona nevie nic o tebe ty nic o nej. Iba to ze jemu dala viac ( co je od nej blbe ale neznamena to vlastne nic )

autor
4. feb 2023

@miadi ano tak, otvorila peňaženku a dala, a ja no... čo som mala povedať?
a celkovo jeho dosť chválila aj ked sme spolu volali prekrútilo sa to na neho čo on urobil, čo má nové, dokonca aj to Česko mám od nej.

loginexistuje
4. feb 2023

nevilaj a povedz to prismo rodicom ak babka chce moze zavolat aj ona za budovanie vztahu je vzdy zodpovedny dospely a babka na reba ako dieta kaslala uprednostnovala ine vnuca tak nech sa chvali tym

nevolaj a nemaj z toho zly pocit

zuzitko74
4. feb 2023

Baby, prečo to niektoré z vás hneď stáčate na peniaze? Tu nejde o to, že by autorka bratrancovi závidela peniaze. Ona to použila len ako porovnávačku, že v rodine boli dve deti a jednému babka venovala lásku, financie, záujem, ale s ňou už akosi nemala záujem budovať vzťah. Vzťah medzi dospelým a dieťaťom vždy vytvára ten dospelý, dieťa sa môže aj na nudle pokrájať, ak dospelý nechce, tak vzťah nevznikne.
Podľa toho, čo autorka popisuje, tak tuším, aký typ babky asi má. Zrejme je to človek, ktorý ľudí okolo seba vníma ako svoje plyšáčiky na hranie. Má na niekoho náladu, tak si ho na chvíľu zloží z poličky a pohrá sa s ním, potom ho na tú poličku položí a nechá ho zapadať prachom. Samozrejme, v podstate je asi ešte aj lenivá načahovať sa za tým plyšáčikom na poličku, takže ho núti, aby ten prvý krok urobil on a dal jej tak najavo uctu a rešpekt, ktorý si zaslúži. Problém pri takomto prístupe je však najmä v tom, že človek nie je plyšáčik a ak sa k nemu tak niekto správa, tak je to pre neho zraňujúce. Nečudujem sa autorke, že sa kontaktu s babkou vyhýba.

autor
4. feb 2023

@zuzitko74 také nejaké myšlienky mám aj ja ako si písala, len som to nevedela ,,zhmotniť" a stalo sa aj to (bolo to raz) išli sme s babkou aj bratrancom na nákup a boli dve tašky a kto ich všetky nosil? No JA! a ja nemám problém ved chápem, že babka by nezvládla ale ked tak mala rozdeliť, ja jednu a on jedn. Nie, že ja obe ťažké tašky mám nosiť 😕

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
autor
4. feb 2023

@sylvia217 dokonca, to odpadneš, som sa dozvedela, že môjmu bratrancovi dala peniaze na stužkovú, polovicu mu zaplatila a mne ani cent. Ako dobre ved ja to nežiadam, ale príde mi to divné/nefer, robiť takéto rozdiely, (a uvádzam to len ako príklad toho aké sú rozdiely) a to mi povedala moja mama, ked s nou volala, sa jej chválila akú mal stužkovú, že bola drahá a že mu to zaplatila

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
sylvia217
Autor odpoveď zmazal
autor
4. feb 2023

@sylvia217 🙈 ako rozdielov bolo viac, jemu napr. priala frajerky a mne ,,zdržanlivosť 🙉🙈 čistotu, ..... a jeho chválila za výsledky v škole aj ked známky sme mali rovnaké, rovnako šikovný (podľa vysvedčenia, lebo som sa nenápadne kukla ked odišli z obývačky) a mne len ,,hmm pekné"

autor
4. feb 2023

@sylvia217 🙈 🙈 🙈

ysseba
4. feb 2023

Píšeš o tom, že ste boli spolu v obývačke, jeho chválila za vysvedčko a teba nie. Že ste išli spolu z obchodu a tašky si nosila len ty. Že ste boli vedľa seba, babka otvorila peňaženku a jemu dala a tebe nie. A netrepeš ty náhodou dve na tri? Lebo hlavne, že na začiatku si písala, že ledva vieš ako sa bratranec volá a nevieš ani koľko má rokov.

autor
4. feb 2023

@ysseba no ved pár stretnutí bolo, kde bol aj on, aj ja aj babka, písala som vyššie

sheila121
Odpoveď bola odstránená
nicegirl369
4. feb 2023

Mas 20 a este dostavas vysvedcenie?

autor
4. feb 2023

@nicegirl369 predstav si, som na škole

zorkahorka
Autor odpoveď zmazal