Nútili by ste svoje dieťa volať babke ohľadom vysvedčenia?
Nútili by ste svoje dieťa volať babke ohľadne vysvedčenia? Že aké má známky a podobne?
@kisupmap tak moja babka nemá messenger ani nič také, a vzhľadom na to aký (ne)máme vzťah tak sa tomu vyhýbam, ale toto sa má budovať od začiatku, ale možno by veci boli inak keby bolo viac možnosti
@zuzitko74 nikto to hnet na peniaze nestacal. Ona ich spomenula prva. Ja sa len pytam nestranne je mi jedno komu co babka dala . Len mi tam nesedeli info. Bratranec o ktorom skoro nic nevie zaroven vie take detajli. Kedy co mu babka dala kolko. Nevie presne kde zije ale vie ze mu babka cvakla stuzkovu. S babkou sa cele roky nestretavaju a volaju si 2x za rok . Tak ok Mozno na vianoce bol rozhovor o tom bratrancovi a ze mu cvakla stuzkovu .. tak mohla povedat aha super aj moju zaplatis? Alebo vies co babka nebavme sa o nom Ved Ja ho ani nepoznam stretla som ho 5x v zivote. Asi bude lepsie ked si take reci o nom nechas pre niekoho ineho koho to zaujima. Komunikovat mozu obe strany.
@miadi o stužkovej sa chválila ked volala mojej mame, ja sa isté veci dozviem náhodne
Tvoj otec sa odstahoval na opacny koniec slovenska . Ze tam neboli castejsie navstevy nie je len babky chyba rodicia tam mohli s tebou chodit castejsie Keby im zalezalo na vasom vztahu,
@miadi študoval aj práca tu je, čiže preto bývame tak daleko
To ale vobec nie je tak daleko . Ja zijem cez ocean a raz za rok moje deti vidia babinu 5-6t ked si to rozratas na rok Akoby snou boli kazdy vikend . A par krat bola ona u nas. Tym starsim ludom sa tazsie cestuje. Cize tvoj otec mal chodit s tebou k babke aby ste mali pekny vztah. Ty vidis vinu len z jej strany a Mozno je ten nezaujem obojstranny. A mama sa snou v pohode vykecava hoci nieco hnusne babka na nu hovorila ? A nuti ta aby si jej zavolala ??
@miadi tak moja mama si tiež myslí svoje, tiež ju veľmi nemusí, ale tak zdvihla jej, lebo bolo to okolo Vianoc, tak asi so slušnosti
Ked jej teraz zavolas a povies ake bolo vysvecko-zo slusnosti.. tak mas pol rok pokoj 😁a ked ti zacne kecat o vnukovy a nieco o $ tak mozes jej na to povedat uprimne svoje. Mozno sa potom prestane dožadovat aby si jej 3x za rok volala .
@miadi tak môžem skúsiť keby dôjde k telefonátu keby začne hustiť s bratrancom a o grajciaroch :D
@miadi asi nemas s takymito osobami (myslim tu vabku) skusenosti a to je inak dobre ze nemas.
Ide o citoveho manipulatora, ktory ani omylom nepripusti ze on urobil nieco nespravne alebo by mal konat inak alebo nebodaj prizna ze sa chova nespravodlivo a pod
a taleto kratke telefony vedia cloveka mrziet dlho lebo taky typ clovek vie kde zautocit
s nim je vezpecne sa bavit tak maximalne o pocasi.
autorka netyraj sa telefonatom babka aj tak len chce povedat aky je ten iny sikovnejsi a tebe dokazat aka si na figu potrebujes to ? ja myslim ze nie
Nie.
@loginexistuje ako nikomu neprajem mať takéto vzťahy v rodine, de facto som mala len 1 dedka, a babka... mrzí ma to ale tam je to zložité
@miadi Prvýkrát spomenula peniaze sissy27 vetou:
...dufam aj na dedicskom konani zachovate svoj standard a nebudete sa zaujimat…
potom jej galganka oplieskala o hlavu, že peniaze na meniny a narodeniny od babky sú jej dobré, ale zavolať sa jej nechce.
Až potom začala autorka vysvetľovať, že na rozdiel od bratranca ona od babky takmer žiadne peniaze nedostáva. A potom si sa toho chytila ty.
Mala som v rodine podobnú skúsenosť. Moja teta dávala vždy na narodeniny a meniny bratovi nejaké peniaze. On si ich vypýtal, ona mu ich dala. Keď som sa jej raz pri takej príležitosti opýtala, prečo bratovi dáva peniaze a mne nie, povedala mi, že on si vypýta, tak preto mu ich dá. Že ak chcem, aby aj mne dala peniaze, mám si ich vypýtať. Nikdy som si od nej žiadne peniaze nevypýtala. Pri jej odpovedi mi totiž docvaklo, že ona by mu tie peniaze sama od seba nikdy nedala, len jej je trápne povedať mu nie, keď už si ich od nej pýta. Ja som potrebovala ten pocit, že mi ich chce dať sama od seba, lebo ma má rada a nie preto, lebo som drzá dotieravá neter, ktorá od nej vypytuje peniaze.
@zuzitko74 asi tak, tiež by mi bolo blbé pýtať od nej peniaze, keby mi dá sama od seba, že aj ja aj bratranec, lebo napr. chce nám urobiť radosť alebo niečo tak dobre, vezmem s tým, že má nás oboch rovnako rada a aj týmto ukaže spravodlivosť, alebo aj tým, že nás oboch pochváli za niečo , resp. bude k nám rovnako pristupovať, snažiť sa byť spravodlivá čo najviac 🙂
@zuzitko74 penazi som sa nechytila to sa mylis ale toho faktu ze ako vie co dostava to druhe vnuca. Aby som mala predstavu ako to ta babka robi, niektore veci v story nesedeli ale ok sa sa to brat ako vysvetlenie. Osobne mi to je jedno kto co dostal $ . Mala som taku babku co predomnou hovorila vrcholne nepravdive veci na moju mamu. A ked som mala okolo 11r som jej povedala ze to nemienim pocuvat ked mà nieco proti mojej mame nech ti povie pred nou jej do oci . Ale ze nech mà trochu respect a nekyda na moju mamu predomnou inak k nej prestanem chodit. Neprestala . Tak som k nej prestala chodit chodil tam len brat a ten dostal $ no a co ? To bola uz ich vec ich vztah. Ja som uz potom babku nevidela . A nejake citove vydrieranie by mohla 20r dospela zena zvladnut. Uz nie je male dieta . Nechapem len ze vianoce a narodky je ok volat babke a vysvecko uz nie. Tak bud na vztahu pracujem alebo ho ukoncim. A rodicia co jej zmozu? Ano mas pravdu niektore ju obvinili z uplne materialnej stranky o ktorej realite nevedia nic . Ale Ja som za otvorenu komunikaciu . Ked mi nieco vadi ze babka mava $ pred nosom a strka ich bratrancovi tak by som to povedala tam ze Halo? Ja som od susedov? Aj Ja mam city a potreby nechcem vase $ ale ferovost. A ked uz nic ine aspon mi to nemusite robit pred nosom a tvarit sa ze som vzduch. Ked vnucka s babkou nechce vztah Lebo babka nema vztah snou ok. Ale uz je dospela tak nech sa nevyhovara na rodicov a emocionalne vydieranie nech si teda vyberie stoji si za svojim . Nech si vyberie ci chce aby boli spokojni rodicia a urobi co chcu alebo nech si vyberie s cim je spokojna ona ale nech aj znasa nasledky .
Čo by som dala za to mať pri sebe babku a môcť jej kedykoľvek zavolať..

Aj my bývame na opačnom konci, no vidíme sa 3,4,5x za rok podľa situácie a bežné je ze si deti so starými rodičmi aj píšu cez messenger. Dokonca syn aj zážitky zo školy z vyučovania porozpráva, je na strednej škole. Spolu sa zasmeju, dedko s babkou zase porozprávajú zážitky z ich mladosti. Možno by bolo dobré sa vidieť častejšie, pre obe strany.