Nútili by ste svoje dieťa volať babke ohľadom vysvedčenia?
Nútili by ste svoje dieťa volať babke ohľadne vysvedčenia? Že aké má známky a podobne?
Nechápem prečo by som ho mala nútiť, keby sa chcelo pochváliť nech to spraví samé ( povedat mama mozem zavolat babke?) inak nie, a ak babka na tom trvá, nech zavolá ona.
@hederamonstera lebo mňa do toho rodičia nútia :( a aj ked sa nemám začo hanbiť tak prečo by som jej to mala povedať? okej na Vianoce alebo narodeniny zavolám alebo tak ale vysvedčenie? neviem čo tým sledujú a hlavne babka
koľko má dieťa? no však za pár minút povie babke aké má vysvedčko a hotovo...
ale hej, ak by o to babka stála tak áno...
žiaľ mojej svokre je to úplne ukradnuté a k mojej mame už žiadna tel. linka nevedie... 😉
@deti95060810 ten človek som ja :D a mám už 20
ono to teda nie je ani tak, že by to rodičia nejak extra chceli ale skôr babka tlačí na to aby som volala s vysvedčením,
@janai1 nie že nemám rada, ale neviem načo jej to je. ale zase je pravda, že sa vidíme tak max 2x za rok a to dokopy sme sa za celý život videli asi tak 30krát možno
@janai1 ja jej zvyknem tak na Vianoce cinknúť
no tak zavolaj a máš pokoj... kto ťa núti ????
Nenutila, ale navrhla by som ti to ako dietatu s tym, ze babku to potesi, ze aj ked sa nevidite casto, tak jej to spravi radost. Ale nenutila by som ta
Ale však babka tiež môže zavolať a opýtať sa, keď ju to zaujíma 🙈
ono to je tak, že ja na to zabúdam, lebo riešim iné veci a potom prídu rodičia, že babka sa sťažovala, že mám volať ale okej , že sa zaujíma, ale prečo len na vysvedčenie vyžaduje to neviem, keby sa na stužkovú pýtala pochopím, ale vysvedčenie?
Ake mà dieta vysvecko poviem babke Ja 😉20r corgonicu by som nenutila nic . Ale zas ani ako to dospele “ dieta “ by som nemala problem babke povedat ake bolo vysvecko. Ved to nie je daka info ako cislo kreditky. Robis z toho vedu, Babka ti je cudzia nemusis jej nic hovorit staci zavolat ako sa mà..
@miadi ja jej volám tie Vianoce, narodeniny, ona jedine kedy mne volá tak, ked mám ja narodeniny, ale to je to, že asi som do toho roky nútená a možno preto mám k tomu trošku negatívnejší vzťah
Samozrejme nie!
Ved sa skus trosku vzit do pocitov babky. V takom vyssom veku je pre starych ludi najvacsie potesenie rodina. Su hrdi na svoje deti a vnucata. Skuticne je takt problem telefonat z casu na cas?
Moja dcera ma 22 a zaujimaju ma jej vysledky na vysikej, aj ked zije tisice km daleko a je davno samostatna.
Viem, ako bol moj otec hrdi na svojich vnukov a vnucky a vzdy sa zaujimal I o to vysvedcenie.
Ozaj je potrebne, aby ta rodicia nutili volat babke?
Je to 10 min tvojho casu. Menej, ako diskusia na koni.
Smutne, ze mate v rodine take vztahy ake mate… byt v beznom kontakte so starymi rodicmi a teda zavolat im len tak, ako sa maju, by malo byt normalne a nie sa handrkovat, ci ma za vysvedcenie volat babka alebo vnucka, pripadne to okomentovat “naco jej to je”… dufam aj na dedicskom konani zachovate svoj standard a nebudete sa zaujimat…
Nie. Babka s dedom ich donútia samé, aby im ukázali vysvedčenia. Aby sa poďakovali "ježiškovi" za hračky. Aby sa im ukázali v oblečení, čo im kúpili. Atď 😄. Ja do toho nejak nevstupujem, len podám telefón, keď si dedko pýta jednu či druhú vnučku k telefónu.
@sissy27 ja som nepísala, že ju rada nemám, ale kedže tie vzťahy v rodine sú také chladnejšie tak to ťažko si vytvoriť vzťah s niekým s kým sa nevidím, aj je to smutné, že by bolo fajn keby si možno častejšie len tak cinkneme na 5minut alebo tak ale ked človek tak necíti tak necíti :(
Máš 20, x-té polročné vysvedčenie za sebou... Doteraz si sa babke nemusela "chváliť"?
@lintu som písala, že ,,musela" (od zš to tak je )
Mna skor prekvapilo, ze zakladatelka diskusie zavola babke na Vianoce namiesto toho aby ju isla pozriet. Co tam po vysvecku.
@namornicka bývame na opačnom konci Slovenska
Okrem Vianoc, narodenin si s babkou nevolavas? Neviem sice ake vysvedcenie ma 20 rocne dieta, ale tak ak uz mas 20, tak by so mamala mat dost rozumu na to aby si tej babke zavolala aj len tak, bez "zavazneho" dovodu.
@viestta nie len tie Vianoce/narodeniny, ja som iný dôvod nevidela, aj ked by bolo fajn keby bol
Nenútila, ale keď už máš 20 rokov, končíš školu a volávala si jej doteraz, tak už to nejako zvládneš. Zavolaj a budeš to mať z krku.
@thereisabear tak volala ale z donútenia, nie že by som tak cítila :(
Aj, keď to tak necítis babka už veľa radosti asi nemá, tak ju poteší, keď sa ozveš.Asi nemáte super vzťah, ale zavolala by som
V živote sa budeš musieť ešte niekoľkokrát prekonať a urobiť aj to, čo ti nie je po vôli. Bohužiaľ. Chystáš sa ešte na výšku či so školou končíš?

Nie. Som celkovo proti nuteniu do hocicoho
Babka, ked chce, nech zavola sama