icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

1martincanka1
24. máj 2015

@ilie nezda sa ti, ze robis presne to iste ako tie, ktore odsudzujes? 😀 .. asi si Slovaka videla tiez len v rozpravke, ked vsetkych hadzes do 1 vreca a to takeho, ze sa nevedia postarat o rodinu atd. tak ako Turci...

lubkavargova1
24. máj 2015

@ali08 pravdu mozes mat, aj sama zakladatelka napisala, ze nie je svatuskarka, takze obaja maju riadne za usami. Pokial je to ziarlivec tak je alibizmus zhadzovat to na islamisticke blabla. Kto je raz ziarlivec alebo hulvat ten nim aj ostane a moze byt aj martanko!

eva8
24. máj 2015

@ali08 však práve o to ide, v európe máš na výber: "Jasné ale že sú výnimky ktoré šatku nosia aj keď v EU žijú ale to môže byť len preto že to ona sama chce ale možno aj preto že jej to manžel príkaze, to musí ísť v komunikácii s oboma partnermi ako zosúladiť život v nemoslimske krajine aby tam boli šťastný "
......aby tam boli šťastní.....aby tam boli šťastní.... kde je to prispôsobenie sa životu v nemoslimskej krajine ohľadom šatiek?
v iráne sa zahalíš, aby si neprovokovala, tam nejde len o komunikáciu medzi partnermi ako zosúladiť život v moslimskej krajine aby ste tam boli šťastní
Ale stále sa opakujem, odev a nekonzumácia bravčového je to najmenej - to je to vediteľné. To skryté je napríklad tá "žiarlivosť" - to nie je žiarlivosť, to je spôsob života, dominancia, iné ponímanie hodnôt

ja som za celý život poznala len jedného chlapa, ktorý vysedával pravidelne v krčme a známa drela, ale to boli staršie ročníky. Ja mám na ľudí šťastie. Aj neslováka, ktorý pravidelne vysedával v kaviarňach a baroch - to som mala zas smolu 🙂
To nadávanie na cudzincov na imigračnom úrade by fakt nemalo byť, aj keby dôvod náhodou bol, sú určité štandardy správania sa

dusika11
24. máj 2015

mne je na grc s celej temy..a zo zien .-cele kosice krasne slovenky a vyda sa a uz je velka moslimka pcha si na hlavu tu prisernu satku a cupita za muzom tri kroky..omg to vas na toto vychovali vasi rodicia??? nech ide muz za vami a nosi vam kvety a cupita..slopvo narodna hrdost vam nic nehovori???ak vas zacnu vo velkom znasilnovat is a ich vojska tak sa vobec nebudem cudovat...ked si clovek nici zivot ok..ale preco aj detom?? nech je chlap neveriaci a nech su neveriace aj deti...absolutne nechapem tu nenavist k vlastnej krajine a ze slovaci vysedavaju v krcme..a urcite vsetci slovaci..mne je na grc s takych reci..pretoze aj tu mame odbrych inteligentnych pracujucich ludi...ziadna hrdost..ale pre par centimetrov dole aj matku zavrhnu..otras.

ali08
24. máj 2015

@eva8 No to ja ich poznám vyše.A tá veta že ženy dru bol len príklad ale tá krčma to tu U nás v meste skoro každý 3 chodí.
V Iráne žiadna dominancia nieje praveze mne tam prišli viac utlacani A nesvojprávny viac muži ako ženy.ženy tak sú iné svine(obrazne)ale to je na dlhé vysvetľovanie.neviem ako je to v arabských krajinách alebo v Turecku ale čo poznám cudzincov moslimov tu tak väčšina sa zmenila Prispôsobila našim Zvykom.

@dusika11 nikto Slovákov neodsudzuje ja len.píšem čo vidím.
Nikdy som necupitala za mužom,vždy sme išli spolu za ruku A dokonca aj v Iráne, Ja som dokonca ešte občas závideli babám v Iráne akých pozornych mužov,priateľov majú.Ja milujem svoju krajinu ale aj manželovu.
Vždy je to len o vzťahu medzi partnermi,človek by sa nemal báť rozprávať sa A povedat tomu druhému čo môže od neho čakať A povedat že ak žiarli tak sa mi to nepáči on ak je chápavý zmení sa.
Deniska držím palce

dusika11
24. máj 2015

@ali08 pozri ali mne tieto rozpravky nerozpravaj..o idealnych muzoch staci ked poviem ze ssterka bola vydata dvatsat rokov v libanone??ma tam dcery...staci ze bez jeho povolenia na sk nemohla prist a to len sama??? ali moja...nechaj si rozpravky o islame pre inych ..setserka v libanone ostala...momentalne je vdova..s dvoma dcerami...viem vela o tom ...mozno aj viacej ako ty...je to ina kultura ine tradicie a slovakov si do h..pardon ust neber bud tak dobra..odklusaj do iranu ked ti je tak fantasticky..ja ti to zo srdca doprajem..len mi je velka hanba za takych ako ty..zradzas svoj narod..a ostattne tiez .....ja by som ani necekla keby ste aspon ako moja seternica sa vyhlasili za neveriace ..a aj muz.....jej muz sa vyhlasil za neveriaceho..urobil to z lasky aby deti nededili islam po nom...ale toto..prijat islam..a robit zo seba rorhozku druhej kulture, toto nikdy nedopustila ani ona ani jej kamartky rusky ktore su tam vydate...inac dovolis mu druhu zenu??? nie len aby si sa necudovala...ked to nemas v zmluve a pojdes tam....potom neplac

ali08
24. máj 2015

@dusika11 a co mi dalo slovensko že mi dal Irán.dokopy nič.ja mám slovensko rada ale aj Irán, žila som tam tak viem posúdiť.to že Sesternica sa zle vybrala nieje moja chyba
chyba.A Arabi sú sakrá ini ako perzania,ja sama vycestovať môžem A viem dosť o moslimstve A Iráne si predstav. Prečo by som mu nemala dovoliť druhu ženu myslíš si ze každý druhý má 4zeny?to si môže dovoliť iba ten čo ma dosť peňazí aby ich užívil.A čo nemám v zmluve?O Slovákoch sa budem vyjadrovať ako sa ja chcem A nik mi v tom brániť nebude,stačí mi čo vidím.pozri žijeme v 21st.kde je normálne že sa cudzinci berú A nevidia v tom žiadny problém. Ja si tu nikoho nezastavam ale mám slobodu vyjadriť sa. Dokonca som poznala v Iráne kresťanov boli taký obyčajný A normálny ako Slováci ibaže o tomto nikto nevie.
Bolo to moje rozhodnutie že som prijala islam Nik ma nenútil ani netlačil ale o tomto sa tu s podaktorých diskutovať nedá.

ali08
24. máj 2015

@dusika11 a ak ti je na grc z celej témy tak to nečítaj je tu veľa iných tém z ktorých ti nebude zle. 🙂

ali08
24. máj 2015

@dusika11 vieš co mi dalo slovensko moju rodinu A Irán?manžela,deti A dobrých svokrovcov

dusika11
24. máj 2015

@ali08 raz budes nemilo prekvapena..asi tolko..oni sa prejavia...raz..to mi ver ..sesternicu si do ust neber ona..sa vydala v ramci moznosti dobre,...ale vzdy sa prejavia..vzdy..su ini..ano je mi na grc z islamicie..a zavadzanie tejto inej viery v eu...vies raz mi moj kamarta albanec povedal .-.europu dobyjeme s panskym udom..a adari sa im...tolko naivnych sloveniek a poslusnychh sa vzdy najde..ine je byt neveriaca a ine sa podriadit islamu..a este to ospevovat.....moja sestaernica by nikdy nezradila svoju vlast zmenou viery a to sa mi na nej pacilo...je to silna zena..ale ..napriklad zvyk starat sa o celu rodinu v ich dome rozumej sele pribuzenstvo..je silna kava..nie arab nebol....ale ked boli tam tak sa vfyrbil a nie on ale jeho rodina..tak ako sa raz vyfarbi aj tvoja v irane ak dojde v najhorsiemu..pretoze su proste taky.......zena pre nich nic neznamena..a uz vonkoncom nie cudzinka..nemaj idealy..si len matka maternica ...co im dala potomstvo ale ked by si sa len trocha vzburila ...pricvakli by ta k muru...neboj sa v tom su machri...a preco tato tema??lebo si myslim ze treba okrem placani si po plecviach ako ste sa dobre vydali raz vam vyjadrit aj to co si o takychto ludia skutosne myslia..osobne mne prekaza pocet cupkajucich sloveniek v kosiciach prekaza mi pocet kaviarni..ved vidim kolki su uz tu...a prekaza ma ze ma jeden hnusny..arab zignoroval ked som stala v rade..a urobil to naschval..tak som mu nandala...ze ked sa mu nepaci ze aj zena ma prava tak nech sa vrati domov...ver mi raz das za pravdu..a budes blahorecit sk..ked nahodou sa budes rozvadzat...vtedy ich spoznas..asi tak.nie jedna takto dopadla..asi tak..

ali08
24. máj 2015

@dusika11 a co bol keď nebol arab A žil v Libanone.ja tu islam neospevujem ale nieje fér všetkých hádzať do jedného vreca.A ty odkiaľ vieš že sa rozvediem A predsa na rozvode majú obaja partneri zásluhu A pokiaľ nemá problém žiadať on nebudem.aj Slovák môže byť hnup píšem o Slovákoch lebo som Slovenka.to že tá jeden debil odignoroval neznamená že druhý urobí to isté.A A tým pánskym udom som sa pobavila veď Araby ich majú veľkých.A zatoze dáky islamský radikáli sú j...y mi obyčajný ľudia nemôžeme.Vies je to hanba že robia zlobu A používajú meno islam len tak zhadzuju všetkých aj tých normálnych čo žijú poctivým životom.

dusika11
24. máj 2015

@ali08 no nikdy nevies..je to ina kultura..nikdy si sa nemala dat na islam..a uz vobec nie tahat deti do toho..toto je tvoje velke previnenia..akoze ty si vazne nerozmyslala nad tym co ked sa rozvediete???si tak naivna??to sa vobec neistis?? vies ty vobec ze takto patria deti jemu ked si prijala islam?,, dievca zlate....nikdy nevies co sa stane..nikdy by som nedala tak plnu moc chlapovi do ruky..ziadnemu..

dusika11
24. máj 2015

@ali08 druhu zenu moze mat..ked ju uzivi.u nich.aj bez tvojho povolenia..respektive robi sa to tak ze zena prva sa bije pokial neda suhlas k druhej zene... 😉 no..a moja setsreka mala zmluc´vu na sk podpisanu ze on sa stava neveriacim ..ze prijal marxa..a komunizmus..a preto sa nevztahuje islam na jeho deti a preto..on sa zriekol prava mat ine zeny 😝 ...ak to nemas a prijala si islam gratulujem....ved sama uvidis..

alice107
24. máj 2015

DESIKA11 napisala si to uplne presne. ale to zenam, co nechu chapat, ze sa vydali pordili deti muzom s uplne inym myslenim, nentalitou a vychovach vinych normach azakonocch,ako sui tie europske, nevysvetlis. pretoze ony toto nechu navonok prijat
ale potom ysko tvoja tvoja sesterka po rokoch na sebe a svojih detoch poznaju krutu realitu .to obhajovanie krajiny v zmysle, me sa tam paci hovori za vsetko......v krjine,kd ezena nema ziadne prva, je uplne podriadena muzovi.... to sa niekomu moze pacit? takto zit? a svedomim, ze takto bol vychovany a jej muz?
poznala som mohe ,co takto tiez hovorili.a potom za drahe preniaze svoje deti doslova unasali z takych krajin.alebo utekali same.. pretoze boli automaticky obcianky danej krajiny ci chceli , ci nie .a vztahovalo sa na nich pravo danej krajiny....deti musweli nechat tam.... tie ich obhajoby si smiesne.ako iu decka ,co nevie,co je realny zivot......
ale pochopia neskor a bude neskoro.....
kazda sa snazi troho svojho obhajit, ze ten jej je ´´iny´´.. no kazda nakoniec pozna , ze nie je.akoby ich jedna matka mala.. rovnake reakcie na iste situacie..... dozrie cas a same to poznaju na sebe a detoch......

EVA8 presne ako pises. v eu maju tie zeny prava, ktore nemaju v moslimskej krajine.a v takom irane je kazda automaticky iranska obcianska vydajom.a deti detto.. takze prava ziadne vlastne.
ak sa len pokusia aj v eu rozviest, hrozi im, ze deti im buud odnate ci unesene..ak sa im vobec podari s detmi do eu ujist.... kde si ich potom budu hladat?
nevedome, lahkovazne zeny, co si neuvedomia skor, z muzom akej kultury zviazu svoje zivoty...

dusika11
24. máj 2015

@alice107 alica snazila som sa nejakymi argumnetmi presvedcit o tom ze presne..je to ina kultura..a po druhe ti muzi potom reaguju uplne inac ako europsky..moja sesternica je silna a mazana zena tak aspon dosiahla zbavenie sa islamu..no poviem ti musel ju mat velmi rad ked s tym suhlasil..........mne je to jedno nech si kazdy zije ako chce..ale toto islamcenie a podriadovaie sa chlapovi..mi je vrcholne nesympaticke........a este ze ci nahodou ho pisatelka nerozzurila ze mu nenavrila..moje nervy..sa chod dakde najset ked mam dve deti a boli v noci chore..taketo veci moj slovak ani neriesi...hej je to lahkovazne strasne..a potom sa divia ze im nedaju deti ti chlapi..netusia ze vlastne deti nemaju.......lebo ich vlastni chlap

princess_maryam
25. máj 2015

Štve ho že si nebola jeho prvá v sexe ale to že je moslim a ma dieta ked nemal svadbu a robil ho vedome tak to ho neštve?

ali08
25. máj 2015

@dusika11 takže deti sú moslimovia automaticky po narodení aj keby som nebola moslimka A naivná som neni viem keby sme sa rozviedli tu na Sk deti idú mne A ak by ich chcel on musel by ich jedine uniesť ale nad týmto radšej nerozmýšľam pre svoje dobro.ešte mi povedz ako sa cudzinci istim keď je chlap k...t unesie dieťa

ali08
25. máj 2015

@dusika11 a nemusí byť ani moslim.U nás v rodine má jediný muž dve ženy aj to preto lebo prvá ňu nemohla dať dieťa tak ona súhlasila aby si zobral druhu.U nich rozvod je veľká potupa pre obr rodiny to nie ako U nás ako na bežiacom pase A to vôbec nieje tak ze ich bijú aby sa dokopala k druhej.no možno tak v Libanone .pozri prečo by som mala mm brat jejo vieru keď ja som bola neneveria.no možno jej Libanoncan nebol taký moslim že sa na to dal.pozri čo bolo s tvojou sesterkou má nezaujíma ja mam svoj život normálny ako ostatný A ja s tu písala deniske o tom ze aký je on moslim kex má dieťa pred svadbou A tá ziarlivost nemusí byť len kôli tomu ze je moslim A v hlave to nemá všetko pokope.

@alice107 zase pani čo všetko vie.áno automaticky dostaneš občianstvo A je to výhoda nemusíš čakať 5rokov A prejsť kadejake skúškami ako tu.Mas pás A môžeš cestovať bez problémov.žiadne víza A debilny okolo toho.A furt tá kultúra čo A nou stále máš.ak sa rozvádzat v EU automaticky deti idú mame,ak ti ich unesie patria tam otcovy lebo ten sa tam o nich postará A užívil.A,ak ich matka nikdy nepracovala.
to je riziko svadby.ešte by som chcela vedieť aké práva má tú žena A tam nie.

alerka
25. máj 2015

@ali08 co je to za slovnr spojenie "Prva mu nemohla DAT dieta"??? A co sa asi odohrava v hlave tej zent ako sa asi citi to je asi kazdemu Sum a Fuk! Takato "kultura" sa ti paci?

alerka
25. máj 2015

@ali08 Som vdacna a hrda na slovensku kulturu ktora obstoji aj v konkurencii "zapadnej" kultury. Nehovorim o jednotlivcoch bavime sa o nasich zvykoch a to co mame v hlavach.. o ulohe zeny - ak vobe takyto pojem este existuje.. Na Slovensku mame podla mna idealny pomer emancipacie voci ucte k zene.

ali08
25. máj 2015

@alerka tým som myslela že ona zo zdravotných dôvodov nemohla otehotnieť, rozvod nechceli tak mu povedala aby si vzal druhu ženu ktorá mu porodí dieťa,stále ale ona bola jeho prvá manželka.Ohľadne adopcie to tam je na dlho.Ona mu to navrhla aby sa oženil.mne sa ich kultúra páči,nevieš pokiaľ nezazijes.môj úsudok.

tomaas
25. máj 2015

@denisqaa ahoj, je veľa reakcií a prepáč mi nečítal som ich, priamo sa spýtam teba, dala si mu niekedy podnet? klamala v niečom? žiarlivosť by mohla byť potom opodstatnená a ak nie, potom je to problém, ktorý budeš mať s ním stále, možno dlhé a pravidelné rozhovory, kde si jeden druhému budete otvorene rozprávať čo tomu ktorému na tom druhom vadí, prípadne mu povedz nech ide s vami si sadnúť nech sa sám presvedčí a zmení sa

jemena
25. máj 2015

@tomaas už vidim Turka, ktory bude viesť dlhe a pravidelne rozhovory s matkou svojho dietata 😀 Predstava toho, že ako on povie, tak bude! je asi realnejšia.

tomaas
25. máj 2015

@jemena jemena ahoj, vidis to ze je to turek je pre mna nova 🙂 ale aj tak ved podme verit 🙂) a mozno to je turek kombinovany a milym skandinavcom o ktorych sa hovorí ze nie su ziarliví 🙂

jemena
25. máj 2015

@tomaas to by si musel prečítat celu temu aj o tom, ako ju tehotnu udrel do tvare, lebo sa pozrela von z okna.

tomaas
25. máj 2015

@jemena tak tu už potom rozum zastavuje.... nie je o čom.. milá pisatelka, mne stací tato jedna vedomost, aby si sancu uz nikdy nedala muz nemá právo udrieť, tu je vec situaciu riesiť cez zodpovedne organy a nehrat s ana nejaku buducnost, beriem spat a odzteraz citam cele forum... :(

alice107
25. máj 2015

DUSIKA11 presne ako pises. ale vidis, ze prave nezrele zeny, majuce nejaky problem takyto muzi ´´opantaju´´
a potom nariekaju na sudoch/nielen na forach/m ako sa en ich ´´iny´´zmenil...
ty si opisala situaciu z relneho poznania zivota tvojej sesternice....a ver, zew ona maprblem ako ine podne zeny.. rovnaky scenar....len odtienky sa menia.....
ale je zbytocne sa snazit ich presvedcovat... vids, ze to nikom nevedie,,,, pretoze ony nechu pochopit.....nechu nic pocut.len to, ze ten ich je ´´iny´´.....
az ked dopadnu zle ako aj tato zakladatelka, tak potom sa snazia nejak sa zo situacie dostat..
ale na zaciraku ani jedna skoro co poznam nepouzila silu rozumu,aby zvazila, ze si zacina s muzom s inej mentality a kultury.. a vidis, vysledok je potom aj taka zakladatelka a jej probemy a to je este nic, co ju len caka....

petra7777
25. máj 2015

@ali08 Neviem, komu si to písala, ale mne asi nie...niesom ani mladá, a už vôbec nemám počerného muža 🙂 A podľa fotky sa to dá, prečo myslíš, že nie ? Týto počerní ....prisťahovalci sú všetci moslimovia 😖

petra7777
Odpoveď bola odstránená
alice107
25. máj 2015

ALI08 , viem toho vela o takychto vztahoch. prreoze sa takymi vztahmi, problermami s tym spojenym zaoberam roy. v
vies ty vobec posudit, ake je riziko take partnerstvo s muzom inej mentality, kultury a este k tomu ked pochadza zt krajiny, ktora ma uplne iny druh zakonodarstva ako je to europsky.? ato, ze si obcianskou takehoto statu je nestastie pre teba aj deti.....a velke riziko.... st akymi statmi ez nema uzatvorene dohody o pravnom postupe, uznavani rozhodnuti a dokladov..

a prae to, ze obcianstvo krajiny/automatikcke/ ako je iran, cize autokrtaicky silno moslimsky stat, je velk enebezpecie pre europanku ajej postavenie ako manzelky muza z takej krajiny.

je to ozaj ´´ohromna vyhra´´mat obcianstvo krajiny,kde zena je je degradovana aj spolocnsky aaj pravne na uroven podriadene osoby muzovi. ci uz otcovi, ci manzelovi. a zt oho potom pre nu plynu skutocnosti,kotre jej znemoznuju mat akekolvek rovnocenne prava smuzom. je podriadena vo vsetkom.
a to pre nu znamena, ze nemoze pozivat ochranu statu, odkilaapochadza viac. preroze sa na nu vztahuje pravo iranske. cize saria.,
tebe odporucam si pretudovat prwvo virane,aby si vedela, co to ozaj obnasa, mat ako zena toto obcianstvo.aco to znamena pre tvoje deti tiez..

aby si pripade prblemocv nebola prekvapena,ako mohe ine europanky co poznam, ze in eu stat ktoreho su obcanmi ci boil nemoze nijako pomoct. ani ich detom.
askalmem ta pdla legislativy iranu deti patria automaticky pri rozvode muzovi,ak dovrsia isty vek.a ak ta zena je povdom cudzinka, nemoslimkya,alebo konvertovana, nedostane deti nikdy ako som videla.
videla som rozhodnutie iranskeho sudu. tam europanka zena ani nemohla sama hovorit za seba.ale mala na to ´´turora´´. sud sa obracal na neho,nie na nu...
ty toho este vela nevies..
a ked sa tekej zene podarilo vycestovat do svojej povodnej krjiny europskej atam podala navrh na rozvod, tak tor ozhodnutie nebolo vobec brane vi rane za pravoprlatne rozhodnutie.pretoze oni neuznavaju rozhoddnutia eu sudov
detioak yby si chcela ich vziat a sama tiez cestovat, bez suhasu tvojho muza nemozes. si ty aj deti iranski obcania apodliehate jeho jurisdikcii.ani sk ambasada by vam nepomohla.

co ty mne opisujes cestu cez dediny.. a chvalis sa, ze hadam mozesdcestovat tade sama.-... boze.a toto napise europanka v 21 storoci.....
no necudujem sda .. poznam aj ine /hlavne vychodne co mali tiez taketo predstavy.aked prislo k tomu, ze ozaj bolo treba vycestovat aj sdetmi ,ked nastali problemy, tak tam vi rane boli doslova uväznene...aj muzom aj ssa stalo, ze bili uväznene ako prstitutky..muz ich obvinil, ze sa tak chovaju, ze kulturu krstansku vstepuju detom apod....... na jeho voli zalezaalo,co s nimi bude... ambasada nemohla zasiahut ..boli iranski statni obcania.....a v t kom state,kde plati saria tvrda ako remen, nikto ani zasahovat nebude..
tam moc eu neplati ani ziasdneprava , zname v eu.....

takze odporucam ruzove okuliare nevedomosti odlozit, dospiet a relane sa pozriet na problem.
treba sa mat na pozore , nie byt skokojna a vidieet ako vyhodu, ze mas obcianstov statu ako je iran..... totalitneho,moslmskeho statu, co ani nechyruje o pravach zien