icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

eva8
28. máj 2015

@vevesh čítala som až po odoslaní môjho predchádzajúceho príspevku. Naozaj ďakujem za vysvetlenie, toto som nevedela. Aj tak priznám, to som viackrát písala, mne je niektorých utečencov ľúto. A treba na to aj dostatok odvahy, zbaliť sa a odísť, resp. predať a odísť.

eva8
28. máj 2015

@petra7777
@lubkavargova1
nechcela by som byť v koži utečencov, ale ako sa máme postarať o nich, keď sa nevieme postarať o naše menšiny, resp. oni sa nevedia postarať samé o seba? Možno budeme príjemne prekvapené.... Ja sa viac obávam chorôb, ideológie, spôsobu života.... ale možno budeme príjemne prekvapené a táto generácia naozaj si bude ceniť miesto kam prišla

vevesh
28. máj 2015

@eva8 keby slovensko bola krajina s minimom problemov a dobre fungovala pre vlastnych obyvatelov, preco nie - ale my si zatial nevieme poradit sami so sebou a riadenim vlastneho statu, nieto este s cudzincami, ktori by tu mala byt "kvotovo prideleni "....a po skusenostiach zatial su slovaci az na nejake vynimky skor xenofobni ako rasisticki , ale to sa moze tiez v kratkom case zmenit...

vevesh
28. máj 2015

@eva8 pokial ti niekto vezme majetok, zabije rodinu, zaparkuje pred tvojim domom tazke delostrelectvo, domy v okoli vybuchuju jeden po druhom ako ohnostroje a/ alebo sa v okoli cinia rebeli a ine teroristicke organizacie - nepremyslas, ides, utekas ...

lubkavargova1
28. máj 2015

zeny a vsimate jak sme presli pozvolna od problemu jednej osobky az po medzinarodnu politiku? A ze vraj zeny nerozumeju politike 😀

alaguema
28. máj 2015

@lubkavargova1 ako tu tak čítam niektoré "postrehy", tak veru nerozumejú...ale to nie len ženy, to všetci ignoranti 😉

mariuskaa
28. máj 2015

O com sa tu vlastne "rozprávame"?
Utečenecka a emi/imigračná politika je politika EU.
Oni o všetkom rozhodujú. A oni su welcoming (vítajúci?)voči utečencom
Alebo ich podporujú.
Ano je to smutne. Nie kazdy "utečenec" je priživnik ale niektorí maju na to dôvody prežitia.
To ze darmožráčmi sa sťahujú do EU húfne za to moze len krásny prístup tých krajín kam idu.
Ak by im neposkytovali byty/podpory/príspevky nikde by sa nehrnuli.
Co sa tu snažíme polemizovať o "otočeni lodičiek". To klopete na nesprávne dvere.
Aj ked o Slovensko sa nemusíte báť. Málokto tu chce ist dobrovoľne.
My do EU nepatríme ani ekonomikou, ani politicky, a hlavne ani názormi všeobecnej mienky
my sme v EU omylom.
Však aj potraviny a dovážané produkty sa rozdeľujú medzi
1. Prva Trieda krajný EU
2. Druha Trieda (druha akost tovaru, produkty, ovocie, služby) to sme my.
(A to teraz o utečencoch nehovorim, darmozracov v EU to kritizujem a nezastavam)

mariuskaa
28. máj 2015

A este jedna vec.
Slovaci veľa krát vobec nezaostávajú
Vsetko zadarmo chcú.
Takisto sa priživujú (prídavky/príspevky/ ... Z oboch krajín EU ak tam ziju, daju si trvalý pobyt SK a maju zdravotne zadarmo, príspevky, rodinne.....)
Tiez chcú vediet na co maju nárok.
A kebyze USA poskytuje nejaké prídavky, Úľavy a príspevky bolo by ich tu o dva krát viac ako "len" tých 2mǐiony co ich tu je. 👀.
Ale tu sa "nedáva" bez práce nikomu nic.

dusika11
29. máj 2015

http://www.securitymagazin.cz/zpravy/via-domiti...

hovorite o tomto,,??nuz..vazne si mylsite ze to zvladneme??aky bengal zacnu robbit ked zistia ze sme chudoban krajina a nemame im co ponuknut?

jemena
29. máj 2015

@dusika11 Myslím, že Taliani majú radosť, aj zvieratká, sa chovaju kulturnejšie. A niektore ženy z Europy, sú schopné si toto si dovliecť do svojej obyvačky a užívať si s tým milostne radovanky. Skoda že tu nie je grcajúci smajlik.

amanda0405
29. máj 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@mariuskaa
v jednom príspevku si rozobrala veľa veci....
na jednej strane kritizuješ chybu eu že poskytuje utečencom strechu nad hlavou, na druhej strane obracanie lodí tiež nie je správnou cestou...myslím si že taký utečenec zo sýrie alebo líbye, ktorý prišiel o dom, nemá čo do úst a hrozí mu smrť by za "nechcené" slovensko dal aj posledné...či patríme do eu o tom je už neskoro polemizovať, čo viem ale určite do eu nepatrí turecko ktoré sa o to všemožne snaží...sloboda prejavu alebo ľudské práva je pre nich neznámy pojem....na rozdiel od nášho štátu...
čo sa týka kvality potravín, v tom ti dávam za pravdu,kvalita výrobkov z krajín eu je nulová.. mám na výber...buď si kúpim zahraničný jogurt jogobella s dvojmesačnou zárukou alebo žilinský s dvojtýždnovou zárukou...a keď sa už ideme baviť o tej kvalite, tak sme sa nedávno zhodou okolností bavili s mojim bratom ktorý dlhodobo žije v LA, tak mi spomenul príhodu že si zabudol v aute jedlo a po niekoľkých dnoch v teple keď ho našiel bolo stále jedlé a dobré, nepokazené.... 😉
myslím si že tak ako môj brat, tak rovnako aj ty a množstvo iných slovákov odišli do usa za účelom pracovať a lepšie žiť....alebo nie? kto v usa nepracuje alebo sa mu nechce nemá z čoho žiť... slováci to dávno vedia a určite "nechcú všetko zadarmo"...

amanda0405
29. máj 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@jemena
tak pre niektoré ženy sú podstatné práve tie radovánky.... 😀 a vieš čo sa hovorí o chlapcoch tmavšej pleti?

amanda0405
29. máj 2015

zaujímavý pohľad z netu, možno aj pre zakladateľku témy a iné prispievateľky vo vzťahu s moslimom, odporúčam prečítať....

Ako islam vníma vzťah medzi mužom moslimom a ženou nemoslimkou. Po prvé, len takýto vzťah je dovolený – niet ani reči o vzťahu medzi ženou moslimkou a „neveriacim“ mužom. Moslim má právo oženiť sa s nemoslimkou a dokonca dovoliť jej neprijať islam, ale aj tak je ním a islamským právom braná ako moslimka: má právo ju podvádzať, má právo zobrať si iné ženy, má právo vyhnať ju alebo ju opäť prijať, rozhoduje o osude ich spoločných detí. Jej názor sa ani v jednej z týchto oblastí neberie do úvahy. A ak by sa rozhodla ostať pri svojom náboženstve, tak nesmie ani nič dediť z majetku svojho manžela po jeho smrti.
Musíme vedieť aj to, že moslim nemá povinnosť zachovávať sexuálnu čistotu. Islamské právo je v tejto oblasti veľmi prispôsobivé, dovoľuje manželstvá na krátku dobu – napríklad na mesiac, týždeň, či dokonca len na jednu noc. Potom nasleduje legálny rozvod – a hriech ani nebol. A navyše vo vzťahoch s neveriacimi zaväzujú dodatočné pravidlá, ktoré sa nám zdajú natoľko barbarské, že je až ťažko uveriť v ich existenciu. Avšak jednoznačne vyplývajú z pojmu din al-fitra („biologické“ náboženstvo). V zmysle tohto pojmu je islam odovzdávaný aj... sexuálnou cestou! Moslim prostredníctvom pohlavného styku s nemoslimkou robí z nej „nositeľku islamu“! Pri takomto prístupe každá kopulácia s nemoslimkou nadobúda misijný význam – dokonca aj vtedy, ak je to prostitútka, ktorá za to berie peniaze. Chvályhodné je aj znásilnenie nemoslimky, jej zvedenie alebo hoci aj nahovorenie na „posteľné hry“. V susedských vzťahoch medzi kresťanmi a moslimami v takých štátoch, ako je Sýria, Turecko alebo Irak (v ktorých ešte žijú početné kresťanské komunity), existuje prvok tvrdošijne prehliadaný všetkými médiami: znásilňovanie kresťaniek. Toto je v moslimskej mentalite zakorenené tak hlboko, že moslimská žena priam pohŕda svojím mužom, ak sa nevyznamenal znásilnením aspoň jednej „neveriacej“...
Čo z toho všetkého vyplýva? Nuž stretávaš moslima, ktorý je do teba zahľadený a priťahuješ ho svojím výzorom. Avšak neklam sa – nie si pre neho atraktívnejšia ako iné ženy. Jednoducho on vo svojej vlasti vidí ženy len v spoločnosti mužov (spravidla otcov alebo bratov), so šatkou na hlave, v dlhých nohaviciach a s dlhými rukávmi, niekedy dokonca so zakrytou tvárou. Niet potom divu, že každá Európanka v u nás bežne prijímanom odeve (a tým skôr s holým bruchom alebo hlbokým výstrihom) mu pripadá ako bohyňa sexu. Tamtie ženy sú pre neho mimo manželstva (ktoré stojí veľmi veľa) nedostupné – ale teba môže prehovoriť, kúpiť si, poblázniť alebo jednoducho znásilniť. Keby oklamal nejakú moslimskú ženu, musel by počítať s možnosťou pomsty zo strany jej rodiny – no ty si nanajvýš poplačeš nad vlastnou hlúposťou a zničeným životom... Zato on medzi svojimi zažiari ako veľký misionár, šíriaci islam medzi naivnými ženami kafarov, teda neveriacich...

ali08
29. máj 2015

@amanda0405 ale potom je už na mužoch či to bude dodržiavať A chovať sa tak alebo nie.A nie všetci hl.mladé generácie sú už neni taký fanatici do náboženstva a veľa záleží od rodiny A ich prístupu k náboženstvu A tomu akým smerom budú učiť svoje deti.nehovorím že neexistujú fanatici stačí pozerať správy.V každom náboženstve sa nájde nejaké to zlo (obrazne povedané).je Veľa príkladov čo som videla A bol to úplný opak toho čo som počula.

ali08
29. máj 2015

@amanda0405 no a teda niektoré vety čo sú tam písané majú teda fakt ďaleko od pravdy (čo zažijes A vidíš myslím)ale nemienim sa tu znova dohadovat kto má pravdu A kto nie.už vidím ako svagrina by pohrdala švagrom že neznasilnil neveriacu.to kto napísal také bludy

eva8
29. máj 2015

@dusika11 presne, keď sa im niečo nepáči, vyjadria to agresivitou. To nepatrí do týchto podmienok.
Už teraz sa vyžaduje, aby sa prispôsobilo obyvateľstvo slovenska tým pár moslimom a nie opačne.

dalal
29. máj 2015

@eva8 ako sa vyzaduje aby sa slovensko prisposobilo moslimom?

mariuskaa
29. máj 2015

@eva8 to je hrozne ze na SK to od vás vyžadujú.
Prispôsobovanie. Neviem si to predstavit.
Tu ich zije milióny. V živote som sa im tu nemusela neprisposobovat.
Co od vás vyžadujú na SK?

erjona
29. máj 2015

@amanda0405 A je to pravda co sa hovori? Ty uz mas skusenost...prezrad??? 😀

eva8
29. máj 2015

@dalal
@mariuskaa ja sa ale pozastavujem, že to vyžadujú niektoré slovenky z tohto fóra 🙂
napr. jedinečná ukážka: akceptovanie banálneho nosenie šatiek 🙂
akceptujú sa aj zahalené ženy 🙂 Ja som sa na tom obzvlášť nepozastavovala, mne šatky nevadia, mne vadí postoj a postoj niektorých SLOVENIEK, kt. svojou obhajobou krásne poukazujú na NEROVNOPRÁVNOSŤ a hlavne akoby si nevážili svoje "JA"

Ja som o šatkách pôvodne písala ako o dekorácii, módnom doplnku, beriem ich prirodzene v ich krajinách, svedčia tým dievčatám, ženám......
ale vďaka niektorým príspevkom som pochopila to veľmi tolerantné zmýšľanie
keby sme boli také tolerantné k hodnotám, kt. nás učili naši rodičia 🙂

nájdem vety v tomto fóre, z kt. snáď pochopíte o čom hovorím
nehnevá ma nosenie šatiek ale tá vaša prílišná horlvosť

eva8
29. máj 2015

perafrázujem, nechce sa mi hľadať:
šatky v niektorých moslimských štátoch áno, aby sme neprovokovali, na slovensku šatky áno, oni neprovokujú, my sme netolerantní

prečo ich nosia na sk:
zvyk, cítia sa bez šatky nesvoje, vyžaduje to od nich manžel

pamätáte sa na vysvetľenie, prečo my šatky v ich krajinách áno? pretože zahaľovanie je jednoduhšie ako odhaľovanie - v trópoch by sme tiež nenosili pásik, oni sa cítia ako holé. Nech si nosia keď chcú, alebo keď si to vyžiada ich manžel.... Vidíte ten kontrast? Je to LEN preto, aby sa necítili ako v spodnom prádle, proti:
keď to VYŽADUJE ich manžel (vtedy len nech tie ženy šatky majú, aj keď to nemá s ich POCITMI nič - tým samé ukazujú podriadenie a to podriadenie vyžadujú od krajiny - čiže tolerujeme aj my príkaz ich manžela cez šatku. A čo niektoré slovenky na slovensku? Pochybujem, že od mala im bolo zahaľovanie blízkym odevom.

eva8
29. máj 2015

@erjona aj tým, že akceptujú nepodávanie bravčových výrobkov deťom v jedálňach a my sme si na iných fórach vypočuli , aké sú hrozné kuchárky a osadentsvo v škôlke, že nemá pochopenie, pre rôzne výnimky, ktoré sa nezhodovali s predpismi, pritom slovenská mamička podstúpila to isté kvôli alergii dieťaťa a nesťažovala sa, bol to predpísaný postup.
preto to tebe adresujem, lebo si cez like si sa vlastne tiež pytala

mawiya
29. máj 2015

@amanda0405 čo sa prosím ťa hovorí o mužoch tmavej pleti?????

lubkavargova1
29. máj 2015

jeeezkove zeny ze neviete co sa hovoti o muzoch tmavsej pleti!!!!!! A to nielen hovori, to je aj pravda! Sice nemam odkusane, ale zapnite si pecko a sanka vam spadne 😀

mariuskaa
29. máj 2015

@lubkavargova1 a Amanda.
Pobavili ste ma ;) v dobrom.
O com hovoríte, sa netýka mužov tmavšej pleti.
O tmavsiu kozu nejde pri tom nejde vobec.
(Vidno ze väčšina ma predsudky, možno aj o viacerych veciach ako o veľkosti pohlavných organov)
Ale su určite predispozície podľa ras! Predispozícia dĺžka končatín, osobná výška, samozrejme to nie je pravidlo.
Rasy su 3 (biela, žltá a čierna-černosi)
Možno myslite temperament? Ktorého maju možno viac?
Pritom arabi konkrétne su biela rasa bez ohľadu na odtieň pokožky

ALL:
Toto je omyl, asi ako kazdy tmavší je (určite) moslim alebo kazdy arab je moslim alebo
Ze si myslite, ze su ina rasa. . Omyl - perzania nie su arabi Turci nie su arabi. Alebo ze nemozu byt aj kresťania alebo Zidia. Dokonca aj černosi z Afriky su niektorí Zidia.
Mýliť sa je ľudské, takze pohoda.

mawiya
29. máj 2015

@mariuskaa zlato vieš, to bola len otázka, aby som vedela 😀 😀 😀 čo si budeme 😀

ali08
29. máj 2015

Tu u nás v meste chodia Arabi na dovolenku A žeby majú zahalené lebo sú tu ako turisti ale nikde som nevidela že žena moslimka má šatku na hlave keď žije na Slovensku možno bo väčších mestách je pár výnimiek A poznám jednu obaja sú Arabi A ona chce mat tu šatku na hlave aj keď žije tu A viem že to nieje podľa jej manžela lebo on je spôsobom A chovanim celý Slovák A jeho brat zo zenou-tiez Arabmi ti sú odhalený úplne. 🙂
Rada by som videla čím sa prispôsobujeme my moslimom tu U nás.

ali08
29. máj 2015

@mawiya ja viem že sú sexi 😉

mawiya
29. máj 2015

@ali08 jaaaaaaaj 🙂 tak aspoň viem, čo som si vzala. 😀

ali08
29. máj 2015

Ako nič v zlom aj bledi sú sexi ale aká otázka taká odpoveď.A potom tie deti čo sa narodenia to je jedna radosť sa na nich pozerať. 😎