icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

demo
1. jún 2015

@vevesh arijsky pôvod mena? To je aký prosím ta? Lebo to môže znamenaj niekoľko rôznych povodov.

eva8
1. jún 2015

@mariuskaa šatku som nosila len v ich meste, brala som to prirodzene, nepozastavovala som sa nad tým

nežiadala som, aby varili extra jedlo v šk. jedálňach pre moje deti, ani nebudem žiadať. To by som skôr preferovala, aby varili extra alergikom na potraviny. Ani som aj proti podávanie extra stravy pre vegetariánov - je to ich voľba.

vevesh
1. jún 2015

@demo znamena to, ze pochadza zo spolocneho zakladu arijskych jazykov - cize tie mena najdes vo viacerych jazykoch arijskeho povodu

mariuskaa
1. jún 2015

@keziah nie nepochopila si správne.
Aj o vegetarianovi aj o alergikovi som písala ja.
O alergikovi som písala, ale ze toto je trochu iný prípad spomenula som to len ako príklad slušnosti nie ze je to to iste ako vegetarián Vs ten kto neje bravčové.
Spomenutie alergická stačilo na to, aby sa Alica zamerala a venovala tomu ďalšie 3 príspevky.
Alica to písala na obidva prípady ako sa má vždy hosť prispôsobiť hostiteľovi. Aj čo sa týka pozvania na večeru. A čo sa týka krajiny.
Keď niekoho pozvem na večeru a viem o ňom ze je vegetarián predsa nebudem mu servírovať steak, ze nech sa prispôsobí. Alebo mu hovoriť litánie o Tom, ako si dobrovoľne odníma PESTRÚ STRAVU a živiny!

Ja ale nesúhlasím s ani jedným. (Hosť domu/hosť krajiny)Teda čo sa týka jedla. Pokial sme hostiteľska krajina a Slovensko ako EU krajina hostí, tak to keď vyhovejú v jedálni nie je prispôsobovanie. To je vyhovenie. Prisposobovanie by bolo keby teraz neponúkali určitý druh potravín kvôli 5 deťom všetkým 50tim.
To čosi písala ty konkrétne Kaziah to je hrozne, proste na Sk by mali brat ohľad na alergikov ako všade na svete. Počkaj si možno dalších 10 rokov kým to bude normálne ze povolia vlastnú stravu atd.

ali08
1. jún 2015

@amanda0405 ja som nou nemusela byť,A stala som sa ňou až po svadbe čiže ak.vy som ostala neveriaca aj tak by nás zosobášili.ja tu druhu stranu poznám citala som videla so z TV (na satelite kde mali programy ktoré v Iráne neukazu) A navrhli mi modliť sa čo som ja odmietla A manžel stal pri mne A povedal aby ma nechali tak inak niečo nie všetci sa tam modlia ako to bolo kedysi ti mladý na to z vysoká seru.
Prečo som dala iránske meno lebo by sa k nášmu priezvisku nehodilo.prvý slovenské A moja kamarátka má dve deti s Irancanom A ich mená sú Mária A David
Ja dom sa náboženstva Nezriekla A o nečistom mäsa viem lebo sme sa to uaj my učili na škole. No ak sa na ženy cumeli ako na trubka keď šoférovala tak asi mali dôvod tam sa nik necumel. Ak si nemala šatku na hlave co sa mi stalo tak chlapy to neriešili a ženy slušné povedali že ju nemám.

@alice107 nebral si ma koli tomu aby mohol žiť na Sk to už len vyhral zo slovenskom.

Podaktore vôbec nechápete že aj keď je z inej kultúry vie byť normálny ako ostatný?to že vy stretnete debila hold nemusíte zanevriet na ďalšiu polku populácie.
Áno som s nim šťastná

@andy04 nikdy na Slovákov nenadaval (možno na zdravotnictbo lebo to tu je o hovne) ale vždy respektoval či susedov,v práci ľudí aj známych.
Ako sa hovorí nesúď pokiaľ nepoznáš.
A si predstav že v niečom je Irán pokrokovejsi ako celé Slovensko.

eva8
1. jún 2015

@mariuskaa
"Prisposobovanie by bolo keby teraz neponúkali určitý druh potravín kvôli 5 deťom všetkým 50tim"
Prečo sa teda tí 5 neorispôsobia tým 50tim a neodhlásia z jedálne?
to je hrozné, že sa žiada len vychádzanie v ústrety z dobrej vôle..... a kde je ich dobrá vôľa v týchto "maličkostiach"?

eva8
1. jún 2015

@mariuskaa a o alergikovi som písala i ja, nielen ty. a alica príspevok o alergikovi venovala mne - medzi nami bola tá diskusia. @keziah zareagovala na môjho alergika, to jediné viem určite.

ena70
1. jún 2015

fííha ale sa tu riadne rozbehla diskusia ... 😀 zienky 😀

mariuskaa
1. jún 2015

@eva8
Ked to spravne citas
Alica reagovala na mna (ked pise tebe pise o "ta pisatelka co porovnáva moslima s alergikom"!
Co som myslela ina.
a Kazeach si sto zle prečítala. A preto nepochopila Alicu.
Mne je to jedno. Tu to mas hore. Vsetko na kopke.

vanesa1995
2. jún 2015

@ali08 plne suhlasim o vsetkom co pises.Ja mam muza moslima a som snim velmi spokojna ziadne staznosti na neho nemam. nasa dcera ma uz 20 rokov sme spolu 23 rokov ja som neni moslimka a fungujeme aj vianoceaj ramadan. takze naozaj dievcata nie kazdy moslim je terorista akebo ortodoxksny moslim.

amanda0405
2. jún 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@lubkavargova1
ak tá ohrdnutá a frustrovaná žena mám byť ja, tak to sa veľmi mýliš...ja som len nestála o taký vzťah a nechcela som žiť v krajine kde je žena nulou, ktorá nemôže vyjsť sama von, nemôže byť nezahalená, nemôže jesť to čo chce, nemá právo na vlastný názor, musí poslúchať a rodiť deti a k tomu ako bonus rozprávať sa s alahom na koberčeku....
zrejme si si nevšimla že zakladateľka tejto témy rieši podobné "problémy", dostala facku pretože sa pozrela von oknom, partnerovi musí oznamovať kam ide a s kým ide, nemôže sa stretávať s kým chce....okrem toho bolo tu viacero podobných tém kresťanka a moslim, kde dotyčná aj keď svojho drahého nikdy nevidela 😅 , tak s istotou vedela že ich deti budú moslimovia...
takže tieto "metódy" nie sú špecialitou len jedného fantatika alebo ako si sa ty vyjadrila "jebnutého moslima"... po tomto tvojom výroku som očakávala minimálne nahlasenie adminovi ako je tu dobrým zvykom, ale čo je zaujímavé žiadne nevidím....je to trápne, že teraz to promoslimkám neprekáža...
celkovo tá perla ducha že jedna žena je horšia ako milion moslimov, tak z tej vety mi vyplýva že vôbec netušíš o čom píšeš,ty si videla moslima tak akurát na obrázku a nevieš čoho sú títo ľudia schopní...ak máš krátku pamäť tak ti pripomeniem paríž, kodaň, keňu, tunisko, egypt....je polovica roka a máš tu spomenutých niekoľko útokov moslimov, kde obeťami sú nevinní ľudia...

amanda0405
2. jún 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@erjona
no keď ty si začneš domýšľať tak to určite stojí zato... 😀 mnohé tvoje príspevky tak vyzerajú... 😉

ali08
2. jún 2015

@vanesa1995 presne tak lenže podaktore nevedia pochopiť že aj vzťah s moslimom alebo inej krajiny vie byť harmonický A to že som moslimka je len akurát na papieri.

@amanda0405 odkiaľ vieš že tie útoky moslimov neboli zmanipulovane?(ale píšem len ako úvahu aby ste si nemysleli že to viem na 100%)tak ako bin ladin keď ho zabili A z akým utajenym ho pochovali, ale sadám.hussein bohvie či si teraz niekde neuziva voľnosti A pritom sa hovorilo že ho zabili.sú to len dohady ale normálny človek netuší čo sa za pravdou skrýva

dusika11
2. jún 2015

baby v skolke sa tazko prisposobuje vidim ze ste tu rozvinuli temu...same mate deti a viete ako funguju..kamoska je riaditelka..to si ani nevite predstavit ake je to tazke ked ma niekto nieco ine...vsetky deti chcu to co ma druhe dieta na tanieri.-.a teraz si predsatvte zeby mali kazde dieta uplne ine..to nechce toto a tamto lebo toto ma.toto..
ano maju bezlepkove diety..ale musia to robit tak sikovne aby ostatne deti neportehli ze to druhe ma inu stravu...inac nikto nic nezje a riesi ze preco on ma ine ja chcem toto a hento..ja mam dvojcata a tazko sa mi uz riesia lieky ked je len jeden chory a druhy chce tiez lieky hoci je zdravy...

vevesh
2. jún 2015

@dusika11 to je pravda, a prave preto na tieto situacie maju na zapade zavedene rozne edukacne stravovacie systemy - detom je vzdy primerane veku vysvetlene stravovanie kto von moze /nemoze, kedze deti si aj medzi sebou desiaty menia a ochutnavaju....co sa tyksa obedov niekde ponukaju iba jeden Typ pre vsetkych, ale tak, aby bolo vsetkym vyhovene (cize aj alergikom ,vegetarianom aj moslimom,zidom a hinduistom), niektore maju tak, ze dieta si samo vybera stravu, niekde varia viac druhov jedal, atd. - kazda skolka tu ma rozny system stravovania a je to na mile vzdialene od toho slovenskeho systemu, ktory sa od mojich skolkarskych cias vobec nezmenil...

ali08
2. jún 2015

@dusika11 u nas v škôlke je jedna čo ma bezlepkovú tak jej rodičia nesú jedlo z domu A druhá má alergiu na mlieko A tej raňajky nesie mama A na obed ju berie domov.A chlapec čo nepapa mäso tak mu mäso nedajú.kuchárky A mamičky sa Vedia dohodnúť.

dusika11
2. jún 2015

@vevesh pozri kebyx som nechala na deti co maju jest..dodnes zostaneme na mlieku s coko gulickami...deti sa musia motivovat jest vsetko...
@ali08 nosit jedlo je zasadne proti akejkolvek hygiene..moze byt zle zabalene..a pokazene dieta ochorie a matka obvini skolku..ani u nas v skole to nepovolujeme..v jasliach kde mi chodili deti tak isto nie...staci ze je v obedari daky bacil a sktoreho sa mozu chytit aj ostatne deti..ja osobne si myslim ze system hygieny na sk bol velmi dobry...

dusika11
2. jún 2015

@ali08 meso malym meliem.. a tajne prepasujem do cestovin dieta musi jest vsetko kvoli vyvoju...

amanda0405
2. jún 2015

@ali08
každý normálny človek by nevypustil do éteru podobné "úvahy", pri tvojich úvahách je vidieť vplyv tvojho moslimského manžela a snaha spochybňovať tieto zverské činy...myslím si pokiaľ by si mala za manžela slováka takéto myšlienky by ťa ani nenapadli....ja nepíšem o bin ládinovi alebo hussajnovi, ale o udalostiach z tohoto roku, kde boli zabití turisti v tunisku, kresťania v egypte a keni....sú to útoky voči kresťanom,voči neveriacim...konšpirovať a písať stále dookola lebo USA nie je namieste...
ešte jedno som chcela, z ateistky si sa stala moslimkou, zahaluješ sa, tvoje deti majú iránske mená, nekonzumuješ bravčové...prispôsobila si sa moslimskej viere dokonale, mohla by si napísať čím sa prispôsobil tvoj manžel tebe alebo slovensku...
dúfam že mi nenapíšeš - prispôsobil sa tým, že vstáva každé ráno do práce...

dusika11
2. jún 2015

@amanda0405 😀 jaj ty si dala.-....presne toto si mylsim aj ja ............ 😀 pretocil ju tak ze ani kompas uz nevie kde je sever...

vevesh
2. jún 2015

@dusika11 nie, tu to funguje inac s tym, ze deti jedia, co chcu 😀 normalne mas na obed napr. Ryzu, opecene zemiaky, rybu, uhorkovo mrkvovy salat a dieta sich vyberie napr. Ryzu - 2 taniere a k tomu uhorkovy salat, ine napr. Iba rybu a zemiaky a tretie vsetko a stvrte len ten uhorkovy salat... Proste dieta si vyberie to, co ma rado (a napr. U nas konkretne je podmienka, ze dieta musi aspon ochutnat z kazdeho, aj ked iba za "spicku lyzicky ")

dusika11
2. jún 2015

@vevesh moje by si vybrali uhorky..a koniec..moji su dobrovolni vegetariani...to ze chodia do skolky a vybehaju sa..a vidia ze ine zjedia vsetko aj oni zjedia...s mojimi sa neda na vyber...to sz tvrde obchody..za rozpravku frozen sa zje jedne platok sunky.---alebo tri lyzicky ryze...boli by chudi ako chrti...

dusika11
2. jún 2015

@vevesh tajne meliem meso..prevaram do omacok..leti smotanovy syrova paradajkova..co ja mam za patalie .ja som taka nebola..preto nemozem na nich nechat jedenie..som rada ze na sk je taky system..

vevesh
2. jún 2015

@dusika11 ja mam jedneho jedaka a jedneho nejedaka - ale zasadne nenutim a pozorujem u deti fazy - cize je obdobie vegerarianstva, potom masozrutske, niekedy veganske a niekedy zosrotuju, co im pride pod ruku - take, ze kamuflovat a vyjednavat u nas nehrozi - ak v jedle je , cosi "zakamuflovane " - nezjedia to, a su schopne nic nejest aj tri dni (naozaj, nie obrazne) 🙄 🙄

alice107
2. jún 2015

ali08 nie,m, nechovaju sa ´´normalne´´ ,akt o berieme podla chovania europanov. myslim tym iste mentalitne crty, kroee su uplne odlisne u europanov auplne ine u ´´juzanskych narodov.´
a uz vobec sa nechovaju normalne,pokil ide ideologiu ,ktoru vytnavaju-islam
auz vobec sa v takej krjine ako je iran nechovaju neomalne.a cely spol.a statny system toho statu nie je normalnym standartnym zriadenim. jeto stat riadeny ideologiou islamu, ktora potlaca zakladne ludske prava a slobody
ajasmozrejme, je to rozvojovy stat, ekonomikx slaby. . prave aj pre to zriadenie,ktore tam exisuje.ale su aj ine priciny..prave ta mentalita ludi.....

ak toto nedokazes pochopit, tak nasa debata nema zmysel

no, tvoj manzel to vyhral na sk. zije v dem.krajine, kte aj jeho zena ma prava,ako on.ak je taky super ako pise, ze je inny´´, tak toto v p vom rade by bral ako plus a vyhru ,ze je na sk.a potom,sk je clenom eu... takze ak vydrzis s nim par rokov, tak ziska nezrusitelny pobyt na uzemi sk. a tak potom aj po pripadnom rozvde bude mat pravo zostat v t eritoriu eu. mimochodm,kolko rokov zije na sk, ze ma povoleny pobyt?
a o toto mu islo..

ved pises,aky super stat je iran..,tak preco tam nezijete spolu?on v o svojej krajine mal uz mat pred sobasom vybudovane zazenie,dobru pracu a vpostavenie.
aked je to taky super stat, kd esa da normalne koexistovat, tak nevidim dovod ist na sk, kde ty vrvis, ze to pre neho nie je vyhra..
takze prestan sa zamotavat do do protichodnych tvrdeni a napis skutocne,aka je pravda.

dusika11
2. jún 2015

@vevesh ja musim..pri vecsej rodine sa neda takto rozmaznavat to potom jeden chce toto druhy tamto muz toto..takze lobogo.....zje sa vsetko a konec..inac budu sankcie..nebude a je to alebo krtek dvd v posteli..alebo daco si uz najdem..posomru ale nakoniec zje kazdy vsetko..preto som rada za skolku ..ze tam musia zjest vsetko..a bez reptania..a shygienou je to tak..podla mna na sk dobre..obedare nie kazdy dobre umyje..a potom sa ludia sudia..staci zle umyte denko..a je problem zo zeleninou..preto chapem predpisy na sk ze ziadne domace jedlo..ked chcu mat pokoj..zapadne krajiny su podla mna trosku pozadu..a chorvatsko to ani nehovorim do dnes nemaju skolske jedalne a deti behaju cez pauzu na hamburgery a hod dogy.

dusika11
2. jún 2015

@alice107 alica zeny takto vydate to nevidia..su zaslepene..pravda je taka ako pises..

mawiya
2. jún 2015

@dusika11 nie si náhodou aj ty zaslepená nenávisťou a utkvelou predstavou, že každý muslim musí byť zlý muslim? lebo ak naozaj tvrdíš, že každý žena vydatá za muslima je ním opantaná a usmerňovaná, nebodaj týraná, tak potom je tvoj názor celý chorý.

dusika11
2. jún 2015

@mawiya a,,,,???? este daco pani diagnosticka???

mawiya
2. jún 2015

@dusika11 nie, tvoja odpoveď hovorí za všetko 😀