O čo mu ide?
Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..
VEVESH ataty sa rozdeluju na stat totalitne s ideologiou potlacania ludkych prav ako je iran aine islamske staty.to dufam nezaprieras. ci ano?
a e staty s demokrtaickymi principmi so sadami ak su eu staty a aj usa..aj napriek tomu zakonu o treste smrtiu,ktory plati nie vo vsetkych statoch usa. pretoze ide o celkovy prncip tatnegho utvaruako takehgo, prncipy mralky, fungovania spolocnosti zakony.....
a nejde o pocet obyvatelov.ale o principy, na kroych je stat zalozeny.
toto je podstata nasej debaty.....a toto je aj podstata toho, rozdielu medzi statmi......
poklasa iran aislamske sdtaty sa aurokrticke rezimy?
pokladas usa a eu stay za dem statne utvary? upln eodlisne od iranu ci inych islamskych statov?
bola by som rada,ak yb si mi mohla na to odpovedat ,ako to ty vidis.....
pretoze tato odpoved bude aj voditko,tvojho nazoru na vec.......
@alice107 ano, videla som v telke nejaku diskusiu s nou. Ona si velmi protirecila. na jednej strane zapadne orientovana, na druhej strane nechcela povolit od toho, co jej vstepovali rodicia.
Inak co sa tyka pozapadnenceneho moslima, no poznam osobne vela moslimov ale len jedneho, co je uplne pozapadneny. Aspon v DE. Len on je Macedonsky Albanec, vyrastal v byvalej Jugo a v DE nema nikoho z jeho rodiny, cize nik ho nemoze ovplyvnovat. Je bravcove, oslavuje, pije alkohol, je rozvedeny, ma druhe dieta s katolickou tiez z byvalej Jugo, nezosobaseni, ziju si pokojne. Le ked ide k rodicom, tam seka dobrotu. Mame sa dlho bal povedat ze s tou druhou babou zije a o dietati jej povedal az ked dieta bolo na svete. Ma to tiez nieco s nabozenstvom, nenavistou ci co. Ona je myslim z Bosny, Chorvatska, Kosova. Neviem presne. len viem, ze je krestanka. ALe nejak sa to utriaslo a ziju si vsetci v pokoji. Prvu zenu, s nou bol zenaty, mal tiez Jugo ale moslimku, povodom Turkynu, vyrastala v DE, cela jej rodina je v DE ale to bola jedna k....Sorry.Po rozvode sa syna vzdala, lebo jej novy, tiez nejaky Moslim chclapca nechcel, chlapec zije u jeho rodicov v Macedonsku.
@ali08 Nechcem ťa zneistiť, ale ty podľa mňa nie si moslimka. Nedodržuješ ramadán, ješ bravčové, modlíš sa podľa seba. Tým vlastne inštinktívne odbočuješ od islamu. Sama si napísala, že si moslimka len na papieri. Ty si „len“ našla boha. Ver mi, ak by si mala úprimný záujem ho nájsť skôr, ako si písala, našla by si ho. Ty si ho dostala „naservírovaného“
@vevesh ale existuju lepšie štáty...nie idealne ale lepšie určite...minimálne čo sa týka ludských práv a slobôd. USA nemá podpísané niektoré dohody o ludských pravach a Iran, Irak a všetci títo ,,nájazdníci,, o LP ani nechyruju...
@alice107 prostredie v ktorom vyrastáš, kultura, vplyv predkov - strašej generácie, soc. skupiny to všetko formuje človeka viac menej nezmazatelme...niečomu sa možeš prisposobit, ale to čo máš v ,,genoch,, sa nezaprie. Už len to že si udržuju sale svoje zvyky, tradície, tie burky, šatky - tým jasne davaju na javo, kde a ku komu sa hlasia. Ku kresťanstvu to nebude....Ked dojdeš tam k nim...tak ja som bola len v Egypte, Cyprus, Turecko ...tak tam musiš skakať ako oni piskaju...žiadna mešita bez šatky, vyzuť, ženy vstup zakazany....a rešpektujeme to ked tam prideme...Oni pridu sem do Europy a čomu sa prisposobia?Kulture určite nie... Česť výnimkám samozrejme....
@yanni to, ze to tak je, neznamena, ze s tym suhlasim - ale aj ked je zo barbarstvo, co si myslis, ktory z tych dvoch zlodejoch uz kradnut nebude? Je totiz sice barbarska metoda, ale ucinna, europska je humanna, ale ten narast kradezi z roka na rok hovori za seba - v Irane socialne davky nemas a ked tí odtnu ruku, mas problem so zivobytim a dalsim zivotom, keby to urobili na zapade maju celozivotneho ztp s dozivotnymi davkami... Ani jeden sposob nie je dobry alebo zly, je INY, a to akceptujem (pretoze nie je ani v mojej pravomoci menit zakonodarstvo )
@andy04 tam si alkohol nekúpis len tak takže iba ak by ma nacapali s nealko pivom a ked si vypijem domáce víno(tam)tak doma.nekradnem A nikdy som nekradla takže neviem čo by sa stalo, za ruky sme sa držali normálne.
A so myslíte že všetci moslimovia sú taký ako ich vy ponimate že nepiju,to by ste sa čudovali aj najväčší moslim si tam robil domáce vínko A popíjal s rodinou.áno na papieroch mám vyznanie moslimské, pivo si vypijem, bravčové mäso nejem ale salámu si občas dám, ramadan nedodržiavam lebo kojim A nikdy som ho nedodržiavala lebo beriem lieky,v Iráne každý 5moslim ti povie že je moslim ale nič z neho nedodržiava.
@sardinka333 zalezi , co povazujes za ludske prava - pretoze zmluvy, definicie a uplatnovanie sa lisia stat od statu - zapadne krajiny ti len garantuju, ze ta za akykolvek zlocin nezabiju - to nie je znak lepsej spolocnosti, ci garancie ludskych prav, ale len toho, ze cokolvek urobis, nebudes niest zodpovednost a nic sa ti nestane, nanajvys si to odsedis v chladku ..
@ali08 no to vies, to su klasicke predsudky, ktore mame my. Ono by sa vela vela ludi cudovalo co vsetko je tam inak ako je prezentovane v telke alebo v novinach....vela zien a muzov tam zije inak, len proste negativne spravy viac zaujmu ako pozitivne.
@vanesa1995 No takto....moslimská kultúra je dokonca po právnej stránke v poriadku, ak skoro všetci tí úchyláci klátia deti....a o pedofilných kresťanských farároch ani nehovorím, lebo by ma šlahlo hneď...nie som veriaca, ak ťa to upokojí, takže aj jedna banda je úchylácka...aj druhá banda detto ☹
@lubkavargova1 velmi sa mi pacia tvoje nazory.... zdravy sedliacky rozum a ziadne predsudky. Pekne.👍👍👍
no ...ja som si dnes spomenula na tuto debatu...pri obede...verejne prehlasujem ze ziaden ale ziaden chlap mi nestoji za to aby som zriekla tak...suproveho bravcoveho rezna..aky som mala dnes..aj keby bol rovno maharadza.. 😝
@dusika11 hihi musela som sa zasmiat. Ja som si zase spomenula na jeden nas obed pred ca. 2 mesiacmi. Chlapi chceli rezne a zemiakovy salat. Tak ja ze dobre, rezne robim tak ca. 2 razy do roka a ked sa v lete narodi mimco, tak sa s tym prplat asi velmi dlho nebudem. Poslala som muza k mäsiarovi, nech mu vyberie a nakraja nejake velke pekne stavnate cerstve bravcove. Chlap prisiel domov s 30timi 😀 😀 😀 😀 Tak som ich pol dna obalovala, som myslela, ze ma uz porazi. Povyprazala. Prisli chlapi (jeden veky, traja mali), velky doslova zozral 6!!!! na posedenie, decka kazdy po tri 😕 😕 😕 😕 😨 😨 😨 😨 Normalne som este aj nasr.... bola, ze ja sa s tym prplem cely den a oni si dovolia 😕 takto to spratat. A poviem ti, nie je nad fajnovy stavnaty bravcovy rezen. Po kuracich ci morcacich sa takto este ani raz nezaprasilo 😀
ALICA. Zaujímavé ze robíš policajta Jazykovedného okienka na MK len ked sa tebe nieco nepáči resp sko ti to vyhovuje alebo podľa toho koho záujmy preferujes.
Slovo ktore som použila je v prvom rade čechizmus. Význam kecat dookola, hovorit dve na tri, bez zmyslu atd. Vhodnejšie slovenske ma rýchlo nenapadlo.
A je to expresívne, nespisovne slovo, rozumej SLENG/SLANG. Ktore, kedže je toto neformálne fórum používať asi môžme.
Lebo su to rovnaké slangy ako ty ked píšeš kecat, čvarga, zberba, bagaz alebo ostatni ked používajú
Klatia, blbosť, slahlo, banda, nasraty... Atd.
O tom ze niektoré tvoje slovne spojenia su všade na svete pokladáne za diskriminačné ale toto SK fórum to znesie nehovorim.
Takisto ako ty priamo osocujes, urážas, a ponizujes niektorých diskutujúcich o tom tiez nevravím radsej nic.
A btw este jedna vec. Donedávna si tu náročky komolila nicky dievčat. Viacerí ta upozorňovali ale nepomahalo.
Bolo to veľmi chutné. Asi akoby niekto teba oslovoval PALICA nechtiac samozrejme.
@ali08 som si ista ze nekradnes ani neprovokujes a nie na to narážam.. Do problémov sa moze človek dostať zo dňa na deň.. Ty si poslušná a aby si zostala s deťmi budes poslušná.. Spravila si prakticky vsetko co pripisujeme ženám co ziju s moslimom.. Pre pokoj v dome Neviem co spravil pre teba on.. okrem toho ze ta do ničoho "nenútil" Moslim zvykne manipulovať pomaličky a trpezlivo az kým si vyformuje babku co počúva na slovo.. A dotyčná si to ani nevšimne.. Su zeny co maju silnú osobnosť a nenechajú si skakat po hlave a manželstvo s moslimom by bol pre ne veľký problem..
@vevesh k tomu sekání ruky za krádež.... Takový trest je dukazem toho ze život a důstojnost člověka tam nehrál žádnou roli a taky že zde lide žiji pod hrozbou přísných trestǔ malinko dost to zavání totalitu jakou si pamatuji za mých mladých časů
Ale je tu taková drobnost jestli je za krádež trest useknuti ruky tak za znásilnění bylo mělo byt useknuti ptáka( omlouvám se za výraz, pokud se někoho dotkl) ale ono ne. Za znásilnění potrestají zenu kamenovanim. Vnímat ten rozpo. Za ukradnou ty rohlík zloději useknout ruku, za znásilnění potrestána oběť a ne viník. O čem svědci tento právní systém? Odpověď si řekni sama.
A přesto ze tvrdíš ze stim nesouhlasiš, našla si proto aspoň slůvko pochopeni a vysvětlení, takže tak trochu stim souhlasím. Protože když něco dokážu obhajovat tak s tím musím podvědomě souhlasit. Nakonec tento postoj mne nepřekvapuje, v jedné reportáži o českých konvertitkach jsem taky slyšela taky něco ve smyslu ze to ma svoje odůvodnění
@andy04 a rada by som vedela čo spravili vaši manželia pre vás keď už toľko budete polemizovať o tom čo spravil mm pre mňa.nemusel nič iba ma ľúbiť A vziať si ma. A pre tie naše právničky holky MAM DVOJITE OBCIANSTVO ha dnes som si volala Na MZV A mam to potvrdené od kompetentných A už mi tu prosím netvrdte že nemôžem mať.cmuk idem sa prítulit k môjmu moslimovy A vadi vám to? Som rada aspoň nemáte nudný zivot
Chtela bych se vyjadrit k vcerejsim novinam o tom, ze Kos je v oblezeni Syrijskych uprchliku....Ziji na Kosu jiz 12 let, na tom nadhernem ostrove s krasnyma dlouhyma plazema, poklidnym a vserikajicim Asklepionem, krasnym zapadem slunce v Zie a tak pohostinnyma a milyma lidma! To ze je Kos nejblize tureckemu pobrezi a ze lide, kteri utikaji pred valkou se snazi dostat se ze sve ze me do nejake ze zeme EU je fakt. Ale to ze jsme na Kosu zaplaveni uprchlikama to fakt NENI. Kazdy den sem dorazi tak 30-150 uprchliku, kteri to prvni co hledaji je POLICEJNI stanice, kde si jdou vyridit papiry aby mohli nejlepe tentyz den, i ten dalsi se dostat do Athen a za Athen do Nemecka, Francie, Anglie ci Cech a Slovenska. Recko pro ne neni atraktivni zemi na zivot a obzvlaste v tomto tezkem obdobi pro Recko! Jsou to lide s jednou taskou, s malyma detma a maminkama, vsichni ciste obleceni a vsichni vydeseni a smutni, ze museli opustit svuj cely zivot. Na Kosu nezustavaji, ale pouze to maji jako prestupni stanici. Proto se zdrzuji POUZE kolem policejni stanice a v jednom hotelu, ktery jim byl PROPUJCEN bankou, aby se tam mohli rodiny s detma vyspat a popripade umyt, a najist. To ze chodi z toho hotelu do mesta - jsou to normalni lidi, nikoho neobtezuji, nikomu nedelaji nic spatneho - maji penize - protoze kdyby nemeli, tak by se sem nikdy nedostali a kdyz se jich zeptate, co delaji - tak vam reknou ze byli ucitely..doktory...inzenyri....meli svuj podnik atd.... Je mi hrozne lito, ze padla takova spatna reklama na tak krasny ostrov KOS, ktery uz tak se potykal ekonomickou krizi ale hlavne to, ze CESI jsou lidi s predsudky a hloupe veri tomu co si prectou v novinach ci na seznamu!!!! Lambi je oblast, kde uprichliky najdete....Psalidy(mestska cast Kosu), Tigaki, Marmari, Mastixari, Kardamena a Kefalos - tam NEVEDI o tom, ze nejaci uprchlici tady jsou - ale bohuzel media jim to pripomenou hned jak zjisti, ze nemaji na to koupit svym detem mleko a zacneme migrovat i my!
Aspoň vidno čo TV vie urobiť zo správami
@ali08 ach nemusel nic iba lubit a vziat si ta... 😀 toto zas vravi o tebe...a rozpravke je koniec zili stastne az kym nepomreli...cele toto je jedno hadzanie hrachu na stenu ty nevidis nebezpecenstvo ktore ti hrozi ty nevidia..to ze..nie je dobre vobec aby ta spajali s iran...ty nevides to ze uz vobec to nie je dobre pre tvoje deti.......to ti vazne nebude luto syna ked pojde na vojnu??prave ti objasnovali pravo na irane ktore vobec neovladas...........
?isteze tv..si vymyslelo....samozrejme tak ako si vymyslali masakru v odese nezavisli novinari...este povec ze v tych videach to boli herci......isteze tridsiati prisli..a vstci klamu........ty vobec citas co napises???a vazne potom tomu veris???
to su tak fanaticke bludy v ktorych si...ze ta to moze vazne ohrozit....ty vobec ani netusis.co robit ako...nepoznas pravo...hovoris ..pre mna bludy lubit vziat si..........pre pana jana baba je to chlap..normalny..ktory sa velmi rychlo moze zbalit zobrati deti a odist a ty ich uz neuvidis...prave pre to dvojite obciantsvo....toto sa ti snazili tu baby povedat...proste mas problme ktory nevidiis..lebo ta prdsa lubi a nikdy by to neurobil...a novinari sa spikli proti pristahovalcom.......... 😕 😕 ja neviem..som proti odnimaniu deti...z rodin ale niekedy ked citam take prispevky a zistujem ake su zeny nerozumne,,tak...si myslim ze mozno by sa mali deti viac chranit,.,,,proti tak skodlivemu vplyvu si strasne naivna..
@dusika11 až na to že moslim sa musí holiť! Mozno akurat tak ma bradu 😉 takže zase to pisal clovek co s moslimom ani nesedel a ide sa robiť premudreli.tristvrte toho co pise je uplna kravina
@dusika11
to bolo dobréééé... 😀 😀
@ali08
ja ti takto napíšem, za moje "pritúlenia k moslimovi" sa aj po niekoľkých rokoch dosť hanbím...a čudujem sa sama sebe, že som si s takým vôbec začala...
@dalal
no neviem neviem....ja mám celkom dobrú pamäť a čo písala dotyčná v téme moslim kresťanka by sa ti určite až tak nepáčilo...mení postoje ako môj muž ponožky.... 😉
@dusika11 som sa fajn zasmiala. 😀
ze "kvilici idiot na vezi" - tak to je sväta pravda. Aj kvilici aj idot. Som fakt stastna, ze som spät v civilizovanom svete. Rano o pol 4 byt zobudena tym kvilenim a to kazde rano, no dakujem. Radsej som zapla tu hlucnu klimatizaciu 😀
A "zena smrdi viac ako osol", no tak tie ich hrozne parfemy.....brrrrr Vzdy mi nos vykrucalo, ale v tehu sa idem z toho povracat. Hlavne tesne pred "prayer" na damskom WC. Ked sa tam zgrupilo 10 ciernych plachiet, umyvali si spinave cvachty z flip-flopsov v normalnom umyvadle 😠 a vsetky obliate tym ich "smradom" ako u nas na Velku noc, ked kazdy sibac mal inu vonavku, no hroooooozaaaa
@princess_maryam
@amanda0405 to som nasla na fc..nie je to z mojej hlavy...hej oni sa tak neleju tym..mna pobavila ta casr ze odchadzaju z egypta iranu lebo tam nemozu zit do usa anglicka adt..aby to zas prerobili na to s kade utiekli 😀
@amanda0405 inac podla mna sa nemas za co hanbit...lebo to boli hormony nie ty..tvoj genofond krical po vylepseni azmiesani...osbne som sa vcera nechala uniest lebo mi zomrela kolegyna cca 42 rokov ok...stava sa ale ostali deti..otec je slovak a ostavaju na sk...ale neviem si predstavit v takychto vztahoch...zbali ich zlaty otecko a hajde..smer civilizacia...toto je na tom najsmutnejsie
@dalal diky krasne, ale aj ja mam predsudky a svojim sposobom som rasistka. Co nepopieram. Ale to je kazdy svojim sposobom. Tak ako oni ku nam, tak aj my k nim sme zaujaty. Mne sa len nepaci to, ako sa my bijeme do prs, aky sme bohovsky krestania, a uznavame krestanske hodnoty a bla-bla-bla a pritom sa spravame rovnako. Ale to nie, to sa nesmie povedat, lebo taky co povie na konci "Amen" je nieco viac ako taky co povie "Alahu daj vlahu" Kde ostal priklad Jezisa a Samaritanky? Ci to uz nieeeee.
Preco musime hned zatratit zienky co ziju s moslimami a su stastne, maju vyrovnane a harmonicke rodiny? Nech maju. Ja im to prajem. Pokial oni neublizuju mne, tak nemam za potrebu ublizovat ja im.
Tot tmavsi chlapy nie su podla mojho gustu a vkusu, ale kazdy ma svoj idealny typ. A ked dakomu to vyhovuje, no hold...a ze dakto strati rozum v sexualnom opojeni a ocareni????? Tak tu budem citovat majstra Wericha: "Muži mají podle žen prý mozek mezi nohama...
Tím pádem, ženy mozek nemají, neboť tam mají díru. Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží..." 😀 😀 😀 😀

@vevesh no prepac ale ja fakt neviem, co by malo byt lepsie na odtati roky za kradez "cukrika". V civilizovanej krajine ti daju penaznu pokutu, socialne hodiny odpracovat niekde v nejakom socialnom zariadeni, popripade par dni/tyzdnov v base, ak nemas prachy na zaplatenie pokuty alebo nechces pracovat. Niektorych samozrejme neodstrasi nic, ale niektory si to velmi ryhclo rozmyslia uz pri tej pokute, ci podobny priestupok (kradez v EU este nie je tazky trestny cin) este spachas. Odtatie ruky je uz fakt za takyto cin barbarstvo. Trestat sa da aj inak ako hned cloveka zmrzacit, obesit, ukamenovat zaziva, odtat mu hlavu, obesit ho za male prieciny. A v tychto krajinach ukamenuju zenu za neveru (aj ked ju mozno vobec nespachala). Hlavna vec, ze us sa k...it (sorry za vyraz) moze bez trestu. Ved je predsa muz. Ten moze vsetko, zena nic.