icon

O čom sa najčastejšie hádate so svojím partnerom?

lexilaracroft
6. dec 2016

Nechcrm od vas vyzvedat len som prisla na jednu podstatnu vec a chcem dokazat ci to v praxi funguje aj u vas. Bolo to tak u mojich rodicov u nas aj u sestry s partnerom ktory tiez maju babo. Ked ostane zena doma s dietatom a muz pracuje dolahne na rodinu tlak. Na znizeny prijem sa tasko zvika. Muz vela pracuje aby utiahol vsetko co si mohli normalne dovolit. Ale je unaveny a preto sa hadaju. Zacarovany kruh. Toto je moha teoria... Sestra mi hovorila ze sa hadali o tom kto umije rad az do takej miery ze chcela na par dni prespat u mna... To bol len uvedeny priklad...

Strana
z2
sonula
7. dec 2016

@maxiva jasne ze sa da🙂 My sa spolu vobec nehadame a to sme spolu 24 hodin denne.

javorinska
7. dec 2016

Viete ako sa hovori "laska nehadana, nebyva milovana", takze podla mna hadky vo vztahu treba. Potom nasleduje to carovne udobrovanie🙂 My sa s drahym hadame, niekedy kvoli malickostiam ale myslim ze to je v poriadku, nie je to nic vazne a vzdy si to vysvetlime. Dolezite je aby si dvaja ludia medzi sebou vedeli vysvetlit veci ktore ich trapia, aj ked sa pohadaju

gita17
7. dec 2016

@ella2015 zaujimalo by ma, ako je potom mozne, ze ten vztah bez hadak skoncil??😲

maxiva
7. dec 2016

@sonula fakt?a deticky mate??

marina24
7. dec 2016

ježiš,keď čítam tvoj základný príspevok,tak mi až oči išlo vyočiť,toľko gram. chýb som ešte asi ani nevidela nikdy v živote.

a my sa hádame asi o všetko, čo existuje..vždy sa dôvod žiaľ nájde, či rodiny, či niektoré blbosti,

timea7
7. dec 2016

@maxiva dá sa to nehádať sa - my sme sa ešte nepohádali, ale to musia byť dvaja flegmatici, ktorých nič až tak strašne nerozhádže, možno si viac sadnú, ako býva bežné a aj keď nemáme ani zďaleka na všetko rovnaký názor, pohádať sa pre nejakú hovadinu? To nie. Ale bez mučenia priznávam, že s iným mužom (myslím jedného konkrétneho) by som sa asi pohádať dokázala.

rutie
7. dec 2016

Hadame sa o jednej vaznej veci a to o vychove syna, ktory ma poruchu pozornosti a k tomu tazku povahu. Moj muz je presvedceni, ze ho "vydriluje" a ja mu to neviem vyhovorit. Ked mam pocit, ze to prehana, tak to casto vyusti do hadky. Casto to robim vedome aj preto, ze presmerujem pozornost manzela od syna na hadku so mnou a odlahcim tak jeho tlak na syna.

A este mame taky folklor, ktory je korenim nasho manzelstva, ze niekam ideme cela rodina na dlhsie a chceme odist v nejaky cas a moj muz sa vzdy tak mota, ze strasne meskame. Ja cakam zo zbalenymi 4 detmi, batozinou pred domom a moj muz beha po byte a upratuje, kontroluje tesnost okien, potom si este prezlecie bundu za inu bundu, potom ide na zachod, potom sa este ide napit, potom ide este raz skontrolovat okna, zavlahu na zahrade, okna v garazi, kotol, bojler. Potom si spomenie, ze este nieco chce pribalit. Potom sa rozhodne skontrolovat tlak v pneumatikach auta. Susedia aj deti uz maju folklor a uzatvaraju stavky, ze kolko desiatok minut ho budeme cakat a preco sa vrati opat do domu. Zhruba 15 km sa hadame a potom dalsich 100 mame tichu domacnost, vlastne auto. Kazdy raz si poviem, ze s tym budem pocitat a aj tak sa vzdy vytocim.

Vacsinou sa vsak dokazeme normalne civilizovane dohodnut. Ak sa pohadame, tak je to skor retoricke cvicenie, nez hadka plna placu, bolesti.

Moja sestra sa hada zo svojim muzom iba raz rocne - na Velku noc. Ona slovenske tradicie neznasa, on ich cti a dodrziava. Celu zvysny rok su ako hrdlicky.

timea7
7. dec 2016

@rutie tak toto by som ani ja s mojou flegmatickou povahou nedala. Kúpila by som druhé auto, išli by sme skôr a on nech sa motká, to je už hádam diagnóza.

rutie
7. dec 2016

@timea7 Ale, asi by si si zvykla. Ono zase soferovat auto plne deti vo vekovom rozapti 5 rokov sama ni je sranda na dlhe trate. Uz som sa to snazila riesit tak, ze vstanem aj o tretej rano, vsetko nachystam, ale nepomaha. Este som zabudla na smetne kose - povynasa ich vsetky - aby nam nahodou nieco nesmrdelo niekde... Potom ideme v sobotu cez totalne zapchatu dialnicu v Taliansku uprostred dna, misto toho, aby sme lezali na plazii... Ale kazdy mame nieco svoje....

maxiva
7. dec 2016

@rutie no mas to tazke😒ja by som ho asi.....

timea7
7. dec 2016

@rutie ak tie štyri deti máš všetky s ním, tak si u mňa odvážna žena!

rutie
7. dec 2016

@timea7 Jasne. Vies, to je odvratena strana inych dobrych vlastnosti. Nikto nedokaze tak upratat ako on. Dokaze prist na koren tych technicky najzlozitejsich veci na svete a pochopit ako funguju. Keby bolo treba a mal by dostatok casu 🙂 vyrobi aj odpalovac jadrovych rakiet z toho, co ma v garazi. V spajzi mame 100% poriadok (ja ho nerobim, ja ho rozhadzujem). Nemusim sa sazovat, ze si po sebe neupratuje ponozky a salky z kavy 🙂. Len skoro nikam nechodime, lebo kym sa tolki vychystame uz musime ist domov. A to nemozme prist vecer pred zaciatkom pracovneho tyzdnom, lebo mm potrebuje cas na to, aby sa vybalil a prichystal dop prace 🙂

timea7
7. dec 2016

@rutie veď o tom to je, podstatné je, že jeho dobré vlastnosti prevažujú túto a že ste spokojní obaja. Moja sesternica má muža podobného tvojmu, keď idú na svadbu a sobáš je o 16,00, svadobné oznamko skryje a jemu povie, že je o 13,00. Tri hodiny to istia, menej je málo, to má overené. Na oslavu 60. mali prísť na 14,00, povedala mu, že tam majú byť na obed, no meškali, ale tiež zrejme jeho ďalšie dobré vlastnosti prevyšujú túto, lebo sú spolu 30 rokov. A tu je asi aj rozlúštenie hádanky, prečo sa nektoré páry hádajú, iné nie, alebo minimálne. No niektorej nerobí problém tolerovať mužovi to, za čo by ho iná asi zabila a opačne.

ella2015
7. dec 2016

@gita17 Workoholizmus

rutie
7. dec 2016

@timea7 Jej, robim presne to iste. Posuvam casy vystupeni deti, rodinych oslav a casov u lekara. My zeny sme sikovne, poradime si 🙂. Mne to raz povedala jedna velmi mudra zena. Ze neexistuju dobre a zle vlastnosti. Ze su len vlastnosti, ktore sa v roznych situaciach prejavuju raz negativne, inokedy pozitivne. Ked je nejaky hlbsi problem, to negativne zacne prevladat. A preto by sme sa vo vztahoch nemali snazit cloveka zmenit, ale vnimat ho v celku a prijmat ho takeho aky je a pomoct mu, aby sa tie jeho vlastnosti (ktore mal uz ked sme ho spoznali) ukazovali v tej ich lepsej podobe. Snazim sa to aj u deti, ni vzdy to ide ale pomaha to. Ked ma na nich nieco strasne hneva, predstavim si tu krajsiu stranu tej mince a casto to pomoze. Existuju zakazani partneri (manipulatori, gembleri, zavislaci, prizivnici a chorobni ziarlivci), so vsetkymi ostatnymi sa to da ak tam je na zaciatku nejaka chemia a neskor nejaka dobra vola.

lenusa20
Autor odpoveď zmazal
juraj3333
7. dec 2016

to ano vecsinou su dovodom financie, potom su hadky a je to tazke, ja sa snazim robit co sa da ale ked zarobis menej co ledva ledva staci na vyzitie, a ak manzelka nerobi tak toje tazke zit z jedneho platu a mas pri tom 2 malinke deticky, a to ani nepijem ani nefajcim , potom su hadky kvoli financiam , postupne takto vztah ochladne a zijes vo vztahu len kvoli detom :(
bo bez deti si zivot predstavit nevies

sida456
7. dec 2016

No my sa hadame lebo sa hra na mobile nejaku hru a mne sa to nepaci. Lebo vtedy vsetko ostatne ide bokom. A kto umyje riad ? No predsa ja. Kto iny ? Ked som chora alebo sa mi fakt ze nechce tak ho poprosim nech to spravi za mna. Aj to spravi. Ale nemozem mu to prikazat. On robi od rana do vecera. Zivy nas. Nemam potrebu od neho vyzadovat aby umyl riad. Alebo umyval prach a podobne....

juraj3333
7. dec 2016

u nas vecsinou umyva riad umyvacka riadu 🙂

juraj3333
7. dec 2016

mna vecsinou hnevalo ze ked som prisiel domov z prace tak manzelka na pokeci , na to som mal nervy, snad neskor bude lepsie treba dufat a verit

juraj3333
7. dec 2016

nastastie je to uz lepsie tak som rad

margarita
7. dec 2016

@rutie
mam silny dojem, ze zijeme s rovnakym muzom😉
akurat nekontroluje zavlahu na zahrade, lebo tu nemame... vycepujem a obleciem vsetky taktiez 4 deti, a potom cakame na neho.
sranda ale je, ze ak ide niekam pracovne, tak to nemeska ani minutu.
ale sukromne a rodinne akcie, tam ma mizerny time management.

juraj3333
7. dec 2016

🙂

sonula
8. dec 2016

@maxiva nie, nemame. ale to je potom smutne ze prichod deti beriete ako automaticky zaciatok hadok. Poznam kopec parov, ktore sa nehadaju aj ked maju deti.

rutie
8. dec 2016

@margarita tak moj meskava aj pracovne. To musi byt nieco extremne dolezite, pomaly stretnutie s prezidentom, aby nemeskal. Ale to nanho nikto nesmie ani len prehovorit, ked sa chysta 🙂

maxiva
8. dec 2016

@sonula ja som to vedela😎nie neberiem to ako prichod hadok.ani to tak neni,ale je to velka skuska vztahu vychovavat deti😉a nie su to klasicke hadky,skor dohadovanie..sak pochopite,ked tie deti budete mat.

libawet
8. dec 2016

my už sa nehádame, to "čistenie vzduchu" máme za sebou a po 24 rokoch manželstva sa už poznáme ako vlastné ponožky, dnes sú to už len pokojné konštruktívne výmeny názorov 🙂.

stella2x
8. dec 2016

my sa hadame kvoli mojej ziarlivosti...nez sme mali dietatko (ktore chcel povodne viacej priatel, nez ja) tak som sa citila sebavedome, nezalezalo mi tak na tom, kde a s kym sa priatel stretava, od kedy mame dietatko tak ho sledujem a obvinujem z veci, ktore si namyslam...povedzme som stale v strehu...niekedy sa neudrzim a bezdovodne mu vynadam za veci, ktore neurobil...inak nemame v podstate ziadny dovod na hadky...tak snad sa moje sebavedomie vrati a bude to bez hadok? :D celkom sa vo mne prebudzaju ziarliace reakcie aj po tom...co si tu citam na konikoch o rozchodoch...ved to tu je samý rozchod...

juraj3333
8. dec 2016

ziarlivost velmi nici vztah to som sa naucil, ked som zacal chodit s tou mojou tak obcas prisiel navstivit ju alebo jej rodinu jej ex, velakrat som musel ratat do 5 aby som povzniesol nad tym, hlavne nad jeho pohladmi ze som mu ju prebral ale naucil som sa ze treba vediet sa povzniest aj doverovat partnerke , osobne si myslim ak nie su hadky vo vztahu tak to neni dobre nakolko hadky utuzuju vztah a partneri si vdaka hadkam casto ujasnia veci medzi sebou, zas nie hadat sa stale ale obcas sa hadat raz za cas je myslim zdrave , hoci v hadkach maju vecsinou prevahu zeny vrrr ale pohoda

kakawah
1. okt 2018

Ja by som sa aj pohadala hlavne v case PMS, ale ten moj mi povie , ze len sa vykric ja da aj tak s tebou hadat nebudem. Jeho obľúbené motto ze zivot je kratky na to aby sme sa hadali. A ja mu za to velmi dakujem.

Strana
z2