Obaja pred rozvodom a so záväzkami
Ahoj všetci, táto téma sa nijako mňa osobne netýka, ale keďže nemám s kým veľmi diskutovať a som tvor zvedavý, tak zakladám tému, ktorá ma celkom zaujala u niekoho, kto takú situáciu momentálne rieši. On pred rozvodom, dve deti, ona pred rozvodom, dve deti. Všetky sú malé, od 2,5 do 7 rokov. Obaja chcú deti do svojej starostlivosti. Čiže ak spolu vytvoria rodinu, tak 4 deti, on a ona sa v podstate vo výchove deti zhodujú. Premýšľam však, je to dobrý nápad? nie je to pre deti príliš veľká zmena, rozvod rodičov, sťahovanie, nová rodina, noví súrodenci, škola, škôlka? je možné takú rodinu nejako zosúladiť, aby bola šťastná? celkom ma zaujíma názor hlavne tých, ktorí niečím takým prešli, aké mali začiatky, ako to vnímali oni ako rodičia a ako deti?
@luvika OK temu sme vycerpali, to bola rychlost 🙂) wau stastny to muz, a neodmieetal ta? nebal sa ta? ked si sla okolo neho a hned si s ana neho vrhla s informaciu ze TY BUDES mojim manzelom? 🙂)
@diskutujuci nedala som mu na vyber 😉 ked nieco chcem, idem si za tym, hehe
@luvika hmmmm znova s alen opakujem a uz som nudny 🙂) stastny to muz 🙂) ja musim dobijat, snazit sa, a jemu s avrhne krasne dievca do narucia so slovami vezmi si ma budem ti vzdy verna 🙂))
@diskutujuci ako vies, ze je stastny? ako vies, ze som mu verna? ako vies, ze som krasne dievca? 😉 a ja sa musim znovu opakovat, tato diskusia do tejto temy nepatri 😝
@luvika tak prepac, vyberiem temu 446556165 bude lepsia 🙂) viem 🙂) 6 zmysel 🙂
@diskutujuci tak vyber a zaloz novu temu 😉 tym myslim, svoju novu temu s novym nazvom atd :p
@luvika hanbim sa a prosim o omoc 🙂) kde sa zakladá nová téma? prosim
@diskutujuci nooo takze...kliknes si na Forum, vyberies si podkategoriu, pod ktoru bude tvoja otazka spadat, a nad tym ti vybehne Pridat otazku alebo diskusiu...ci cosi take 🙂
@luvika moj muz je uz "pouzity". Ano je rozvedeny, a nech si mysli kto co chce, niekedy sa to manzelstvo fakt neda zachranit. Jeho exka si nasla milenca. Jednoducho sa asi nudila alebo co. Nikto to nevie pochopit. On ju zboznoval, nosil na rukach, mala krasny zivot. Mohla robit co chcela, on ju vo vsetkom podporoval. Zhruba po roku od narodenia posledneho dietata si nasla milenca. Dlho sa tvarila ako by sa nic nestalo. Nechcem si obhajovat muza, na vztah su vzdy dvaja. Ale nezhody nemali. nikdy sa nehadali, ale ani velmi nekomunikovali. Ona je moj presny opak. ja mam velku hubu, ja poviem co sa mi nepaci a vdaka mne sa to naucil aj moj muz. Komunikacia je zaklad. Ked jej na to prisiel, tak udala dovod, "ze ona sa este nikdy necitila tak milovana". Ten jej pofiderny vztah uz pravdepodobne neexistuje. On je daleko v zahranici a do europy len tak prist nemoze, asi len na pozvanie a s vizami. Mne nejde tak ani o nu ale o tie deti. Su tri a este vcelku male. ale zase nie az tak male aby nic nevedeli. Deti ziju u nej (zatial) ale nemam z toho dobry pocit. Prvy rok po rozchode deti boli viac menej u babky, muzovej mamy. Ta ich samozrejme viac rozmaznavala ako vychovavala (ved naco su babky), takze deti do teraz vela toho nevedia. Ona si uzivala, lietala po svete. Deti su bordelari. Vraj aj ona. Muz je strasne poriadkumilovny a minimalista. Pokym spolu zili, vraj sa drzala na uzde, ale ked ju spoznal tak ju musel najskor naucit si veci po sebe upratat. Teraz zije sama a je taka ako volakedy. Niekto tu uz pisal, deti su obrazom svojich rodicov, a tie jeho su naozaj take. Ked k nam pridu, tak ako sa vyzuju a vyzlecu, nechaju vsetko lezat porozhadzovane. Pomaly sa ucia, ze u nas to funguje inak ale to je dlha cesta, ktora ma stoji vela nervov. Deti nie su zle ale vidno, ze sa om ona nevenuje. Roky mala cas ich nieco naucit. on makal, ona bola doma. Mala volnu ruku. teraz zacala robit, tak si viem predstavit, ze toho casu vela nie je. Zvazujeme, podat navrh aby prisudili deti muzovi. Viem, ze zobrat matke deti sa nerobi, ja mam len strach, ze z nich nic nebude. Co sa naucis v mladosti na starost akoby si nasiel. A to plati doslovne. Ich vychovava vsetko mozne, len nie vlastna matka. My sa snazime ale za dva dni cez vikend ci tyzden cez prazdniny, to skoro nema vyznam. Priklad: chceli sme ich naucit viazat snurky, naucit hodiny, ale ked ona s nimi necvici, tak zabudli aj to co nevedeli. Ono sa to vsetko este da, ale ja ratam s tym, ze skor ci neskor, budu stat pre dverami, ze chcu u nas byvat. Ak ich dovtedy nezveria do opatery otca, tak najneskor v puberte. A potom ich uz moresom nenaucim. A ja mam teiz len jedny nervy.
Ja deti nemam, spolocne nemame, napriek tomu, ze chceme a jeho deti by si tiez prijali surodenca, ale aj ked sme obaja uplne zdravi sa nedari. A musim priznat, ze tak trochu ziarlim. Na nu, na je perfektny zivot s nim, na deti. Ten co nezazil, nepochopi. Ja sa o jeho deti staram ako o vlastne. Aj ich pomojkam, aj mozu rano vbehnut k nam do postele a sa pritulit. Ale necitim k nim tu materinsku lasku. Jednoducho nie su moji. A ked este, hlavne ten najstarsi povie, "ja mam radsej oca, lebo je to moj pravy otec", tak to jednoducho boli. Alebo na sutazi, povedal moderator, ze zakyvaj mame, tak on to eteru na plnu hubu, ze to nie je moja mama. K nam chodia spinavi, otrhani, smradlavi, v piatok ked pridu, musime ich hned supnut do vani, lebo vyzeraju ako cigancata, v pohode fungujeme aj 3 tyzdne cez prazdniny, staram sa o ne ako by som sa starala o vlastne, keby som vlastne mala. Ale deti vedia byt krute nie len medzi sebou ale aj k dospelym. My pred nimi nepovieme jedine krive slovo na ich mama, tiez im stale zdoraznujem, ze ich mama stale ostane ich mama.
@luvika vytvoril som 🙂)
som zvedavy ci dodrzis slovo a neodmietnes ma uplne 🙂
@bambulka2015 no teda...mas to trosku tazke...hlavne, ked deticky nemate u seba nastalo. Ak by to tak bolo, dalo by sa s nimi urcite krasne pracovat, pomoct im a hlavne im dat velky zaklad do zivota, fungujucu rodinu s vychovou, aku deti potrebuju...jedine, co vam ostava s muzom, je asi len naozaj poziadat ich do svojej opatery a verim, ze by sa vam to mohlo podarit, obzvlast ak by ste preukazali skutocnosti, ake si popisala...ja by som to na tvojom mieste skusila a bojovala o ne. Ja viem, ze nie su tvoje a sice neviem, ake to je mat deticky, ktore nie su bio tvoje, ja som v tom trochu "ina" a ak by som nejake "zdedila", asi by som ich milovala rovnko intenzivne materinskou laskou, ako tie svoje, ja som na detoch zavislak :D ale je od teba krasne, ze sa snazis o ne starat a dat im lasku a pohodu a vsetko, co k tomu patri. A ak ti mozem poradit, skus nemysliet na to, ze chcete dalsie babo...ono to pride samo, ked bude na to spravny cas 🙂 zatial si uzivaj chvile s muzom, ktoreho lubis, s detickami, ked su u vas 🙂 ja viem, ze to musi boliet, ak ti daju pocitit, ze nie si ich, ale deti su deti a casom pochopia, co v tebe maju.
@luvika toto mi stale vravi aj moj muz. Oni vedia co pre ne robim a urcite sa mi to niekedy vrati. Ale ja o tom dost pochybujem. Oni si uvedomuju, ze nie som ich matka. A urcite pride taka hlaska, ze im nemam co prikazovat, nie som ich matka. To je potom taka "krasna" vdaka za to, ze sa idem roztrhat. Ja ju nechcem ociernovat, robit ju zlou, deti nehladuju, maju strechu nad hlavou, nieco na oblecenie, aj ked stare, potrhane, spinave ale holi nechodia. Ale to nie je vsetko, co by sa malo dietatu dat do zivota. A ja nic nezmozem. Exka mu nic nepovie. Neinformuje ho ako v skole, skolke atd. Kolko krat som mu vravela, nech zavola do skoly, skolky, dohodne sa s ucitelkou a porozprava sa s nou. Jeho prava mu nik nezobral. Tiez zdravotny stav. Najstarsi ma atopicky ekzem. Nieco strasne. K nam pride furt rozskriabany. Ja ho ponatieram a za dva dni sa mu polepsi. Stredny ma cele telo posiaknute nejakymi vyraztickami. Kde mi s nim pojdeme cez vikend k doktorovi? Na koznom vraj s nim nebola. Detsky mu na to dal zinkovu mast, ktora nepomaha. On chlap ako tutmak. Viem, ze ho to trapi ale nic nerobi. Ja som im nic, ja pred uradmi nic nezmozem, mne nedaju ani len informacie o nich. Aj ten navrh sa boji podat, ze co ak sa to zvrtne proti nemu a jej drb...v debni a uz deti neuvidi. Tot jeho argument.
Ach ja neviem. Ja som vedela, ze to nebude prechadzka ruzovou zahradou ale cim dalej, tym je to horsie. V poslednej dobe ona zacina vytrcat rozky a robi si plany bez neho. Mali sme ich mat cez viked, ale povedala, ze ma narodky a chce slavit s detmi. OK to pochopi kazdy. Tak sme ich chceli taraz, popripade aj buduci tyzden. Vcera mi povedala, ze tento tyzden ma uz vikend naplanovany, ze mu deti neda a hotovo. Ja som mu uz povedala, ze by uz konecne mal buchnut po stole. Takto to dalej nejde. Vsetko robi na vlastnu pät, s nim nic nedohodne. ci to bolo stahovanie, vyber skoly atd. vsetko bez neho. Hlavna vec, ze peniaze na deti jej tecu a nemale, a detom aj tak nic nekupi. Hlavna vec, ze leti za jeho peniaze na dva tyzdne na filipiny a deti da babke. Vtedy este platil aj jej vyzivne, kedze nerobila. Teraz robi, tak nech si z jej prachmi robi co chce, ale z penazi detom nech radsej kupi nove topanky. Ale aj to musime mi, ked nechceme aby chodili v otrhanych a takmer rozpadnutych.
@bambulka2015 ach jaj...nemas to naozaj lahke...ale vies, ako pises, ty nic nemozes. Jediny, kto v tom moze zakrocit je tvoj muz. Nenaliehaj na neho, lebo tym sa len budete hadat. Povzbudzuj ho, hovor mu trebars, ake by to bolo krasne, keby deti boli s vami, vymyslaj rozne situacie, ktore by ste prave teraz robili, kam by ste sli, ako by si ich chcela stiskat atd. A hlavne, skus nie len hovorit, ale aj cosi urobit a to, pohladaj nejake pravne podklady, kde su vyhradene jeho prava, mozno nejake pripady, ktore dopadli v prospech otcov, aby si mu dodala odvahu a nadej. Aby sa nebal, ze o ne pride, lebo ona sa moze aj na hlavu postavit a nepride, ked je dobrym otcom. A navyse sud prihliada na to, v akych podmienkach deti vyrastaju a rozhodne mate vacsiu sancu vy ako manzelia, nez ona ak je sama. Pretoze sa to bude posudzovat ako vyhodnejsie pre deti, ak budu vyrastat v "uplnej" rodine nez pri matke, ktora aj tak casto doma nie je. Musis ist na neho pomalicky a hlavne s rozumom, aby ste si aj vy svoje pekne manzelstvo pre to neznicili. Tak hor sa do boja 😉
@diskutujuci tu to nejak iskri. Luviku muzi asi casto obhanaju. Len tote jej nazory ze konec. Naivita nema konca kraja 😀
@luvika my sa nehadame. Ja mu svoj nazor poviem, sama som vystudovala pravo, tak viem ako to chodi, zial v nasich koncinach, pokym je dieta nie tyrane, nebude len tak lahko odobrate. A jasne, ze u nas by sa mali lepsie, aj ked obaja robime na plny uväzok, ale obaja si mozme zadelit pracovny cas ako chceme a ja dokonca mozem komplet robit z domu, keby som chcela.
Neviem ci by to bolo take jednoduche ako sa zda. Je to proces pravdepodobne aj na niekolko rokov. Urcite sa ona bude branit zubami nechtami. A cim budu deti starsie, tym horsie.
Druha vec je, ze ja tuzim po vlastnom dietati. a neviem ako by som to zvladala nemat vlastne a denno denne sa pozerat na tieto a fungovat ako matka. O vsetko sa starat, kedze muz je dost na cestach.
@jahodka8 u nas sa toho nakopilo vela,a kedze nic nepomahalo,tak som presla k cinom,a rozviedla som sa.
Deti som nechala zverit muzovi do vychovy,nakolko ja pracujem na tyzdnovkach,a moje financne zavazky mi nedovoluju len tak podat vypoved.
Jednoducho nie som ten typ matky,co sa bude bit do prs,aby som ich mala v starostlivosti.Toto hrdinststvo by mi vydrzalo cca 6 mesiacov,a potomby sme namali na jedlo,alebo skoncili pod mostom.
Inak moj ex si dost vyskusal ako to je vychovavat deti viac menej sam,a posledneho pol roka sa snazi,aby sme sa opat dali dokopy.
Rozvedena som 16 mesiacov.
Dobrý večer, chcela by som Vás poprosiť (rozvedených) o vyplnenie môjho dotazníka, veľmi by ste mi tým pomohli...ďakujem
https://docs.google.com/forms/d/1-yioDyfKbLLIT2...

@diskutujuci hm, netrafil si...nahodou siel okolo, povedala som si, ze on bude mojim muzom a stalo sa 😀 mas ty ale otazky...tie do tejto temy nepatria, ak chces, vytvor si nejaku vlastnu 😉