Obmedzenie kontaktu detí so svokrou: Je to správne rozhodnutie?
Baby, potrebujem názor, či som ja v práve alebo nie, nakoľko to co sa u nás dialo vyústilo z mojej strany na odstrihnutie svokry od detí, teda nie celkom odstrihnutie ale na značne obmedzenie kontaktu.
Podl môjho názoru ma ona nejakú poruchu osobnosti, alebo o ja viem co ešte lebo s takým správaním som s ešte nestretla ale muž to berie ok, že však taká je stále.
Prvá red flag pre mňa bolo ze keď sme ešte nemali deti, dosť často rozprávala o tom ako už nechce žiť, ako dopadne ako jej rodičia co spáchali sebevraždu, raz keď ešte muž chodil na strednú tak mu volala ze sa predavkovala liekmi, že sa chcela zabiť a ze co ma teraz robiť. Ale po tomto pokuse nenavstevovala psychiatra vôbec.
Druhá red flag ze neustále vyvoláva konflikty, najmä so svokrom, a potom sa rozplače prečo do nej kričia alebo ju kritizujú a utečie preč keď sa ten druhy ohradil.
Keď svokor raz opravoval pokazenú TV co chcela pozerať, všetci boli ticho a ona sa rozrevala že ju všetci obviňujú z toho, utiekla a vrátila sa s pocitom plným blaženosti, že vzala svokrovi TV z jeho izby, že ani on nebude pozerať.
Keď som ja dačo od nej odmietla vziať, že nechcem (napríklad jest práve vtedy) nepotrebujem, nechcem aby mi kupovala oblečenie, rozrevala sa ze som nevdacna, ked som nechcela mäso na obed alebo cukor do čaju tak mi to aj tak dala ze mam zjesť, vypiť. U nich muž a vlastne všetci u nich už sa snažia robiť tak aby ona nerevala, čiže jej furt vyhoveju. Ja som tak nebola náučná, a príde mi to ako citové vydieranie, a už sa pri mne nerozreve, ale potom mužovi môjmu vyčíta moje správanie a ten mi dohovara, ale už aj to prestal, lebo som sa s ním len vadila kvôli tomu. plakala.
@melanta
Súhlasím s tebou, že pomahat niekomu, kto nechce, nemá zmysel a proste netreba sa hrat na matku terezu. S tým som OK.
Ale je a vždy to bude matka jej manzela, jej svokra a babka detom. Aj deti musia vidiet aj realny svet a aj to, ze ano, mame clena/clenov, ktorým nie je dobre, ktorí nezvladaju svoj zivot a normalne im to treba vysvetlovat. Ved sa bavíme o hodinových návstevách, nie pobyte u svokry.
Poviem cisto zza seba - tiež som takto odstrihla niekoho. A potom človek odisiel, nečakane. A velmi ma to trapi.

@alickapusinka Prepac nesuhlasim s tebou. Autorka vie urcite svokru porovnat s velkym mnozstvom dalsich ludi, aby videla, ze svokra sa sprava ozaj nestandardne a mimo. A jasne, ze svokra by nam podala informacie uplne inak, presne ako pises, seba by vyglorifikovala a nevestu pospinila. Preco? Lebo rodinu ma okolo seba naucenu a vycvicenu na taketo spravanie a nevesta je "jediny" element, ktory vidi ze to nie je ok a odmieta akceptovat tieto moresy. Alebo snad nam nechces tvrdit, ze davat si demonstrativne lieky a vyvolavat potom po synovi a rodine, ze sa chcela zabit a podte ma zachranovat je to ok spravanie? Zjavne si nesies nieco osobne, si sa nasla v tejto teme, niekde na strane tej svokry, preto to branis, taketo chovanie.