icon

Obmedzovanie manželom

selena2
17. aug 2017

Žienky mam takýto problém.Som na ma terskej už štvrtým rokom.Od narodenia detí som bola sama preč cca.5-8 krát.Za celú dobu.Žijeme na dedine.Za vsetkým musíme cestovať do mesta.Zhruba 25 km ak chcem niečo vybavyť alebo kúpiť.Môj muž neznesie pomyslenie na to že by som šla niekam bez neho.Všade musí ísť so mnou.Keď chcem ist ku kaderníčke tak on neostane s detmi doma ze by som si aj ja trochu vyvetrala hlavu.Ide aj on s deťmi....Je toto normálne?Popri tom on chodí kam chce.Na ryby alebo zacvičiť.Keď by som si dovolila niekam íst tak by mi robil scény žiarlivostné.Nikdy nemal na to dôvod.
A deti nemam s kym nechávať.Svokra s deťmi nechce byť a moja mama nemôže...Je niekto v podobnej situácii?Pomaly sa začínam citiť ako väzeň.

Strana
z2
pribinak
17. aug 2017

chorobne ziarlivy, diagnoza

danyb
17. aug 2017

to chce odkomunikovať s manželom.. treba mu povedať, že si potrebuješ občas od detí oddýchnuť aj od neho, tak ako on keď ide na ryby alebo si zacvičiť.. že proste potrebuješ aj ty občas čas len pre seba. držím palce 🙂

ipetka
17. aug 2017

@selena2 toto nieje tvoj prvy prispevok s muzom vsak? mam len jednu otazku smerovanu konkretne na teba - preco si neotvoris "hubu" a nepovies mu nieco?

mimi1237
17. aug 2017

Za 4 roky byt prec tak 8 krat ? Nepride ti to divne....?
Ak niekam chces ist alebo potrebujes a deti nemas kam "odlozit " tak zbal aj ich a jeho si nevsimaj nech si vravi co chce ,chod...a preco tvoja mamka nemoze ?

pininka
17. aug 2017

Poznam taky pripad a skoncilo to tym,ze chcel ist s nou aj dnu do ordinacie ku gynekologicke. A to uz bola pre nu posledna kvapka. Tvoj muz sa nikdy nesmeni, bud to bude akceptovat, alebo aj ked su deti male cim skor rozvod, lebo sa z neho zblaznis, alebo ti v navale ziarlivosti nieco zrobi

maykaaa1122
17. aug 2017

chorobne ziarlivy..to je tazka situacia

unctadorg
17. aug 2017

Chorobnd ziarlivy plus si jeho majetok. Co ti poradit. Normalne to nie je urcite

kamilka1986
17. aug 2017

Moja mama má toto isté celý život... Nesmela ísť do obchodu,deti kočíkovat,s chlapmi sa rozprávať a dokonca ju otec zdrbal aj za to že išla do kostola mimo "jeho plánu"... Choré toto, celý čas len trpí no neodišla..Ja by som od takého chlapa utekala čo by mi nohy stačili

modrava
17. aug 2017

poznam podobny pripad, ale nebola v tom ziarlivost. jednoducho neochota ostat doma a starat sa o deti, prebrat zodpovednost za to aby boli prebalene, nakrmene.

evittam
17. aug 2017

@selena2 Nie,nie je to normalne. Súhlasím s
@ipetka . Prepáč, ale ty "drzis hubu a krok"?! Na co ti je taky chlap, preco s nim žiješ, mas deti,.....

evittam
17. aug 2017

@mimi1237 Co s tym ma jej mamka?? Deti maju aj otca, ci?! Prečo by sa mal starať niekto iny ked on môže.....
Ale btw.toto vsetko si ženy robia same....

pribinak
17. aug 2017

myslim si, že aj tebe samej jej uplne jasne, ze toto nie je normalne.

je len na tebe, na nikom inom, do akeho stadia to nechas zajst !!!!! Ty musis jednoducho stanovit hranice, ze toto je uz privela a jednoducho nie!!!!
Mozno by bolo fajn si zavolat na linku pre obete nasilia, lebo takato izolacia je formou nasilia, ked ta obmedzuje, limituje a hlavne socialne a spolocensky izoluje

selena2
autor
17. aug 2017

@kamilka1986 Presne ako tvoja mamka.O vsetkom ho informovať...Lebo potom nasleduje hadka,urážky nadávky.Viem ze by som mala odist ale nezvladnem to financne a viem ze by ma tahal po súdoch.Deti by manipuloval.

diablikovci
17. aug 2017

Ako som v podobnej situácii ako v tomto že svokra deti nechce a abi ich nemala a mama robí v zahraničí a je 4x do roka doma. Čiže na deti sme iba dvaja manžel a ja. Aide to človeku niekedy až na mozog, ale tak urobím nič stym. Alw zase nemám problém aby manžel neostal s deťmi aby ja som išla ku kadernícke a pod.

diablikovci
17. aug 2017

@selena2
A keď chce byt o vswrko informovaný tak Ok nech sa páči. Aj v noci keď deťom čosi je tak ho zobudím a poviem že je deťom zle a pod. A myslím si žeby si 2x rozmyslel či chce všetko vedieť.

pribinak
17. aug 2017

nemozes ist k rodicom? ak ano, tak to urcite zvladnes, budes brat vyzivne, ak nebudes pracovat, tak vyzivne aj na seba

evittam
17. aug 2017

Ja nejak nechapem tieto sťažovania sa,ze mamka nechce deti, svokra nechce deti. Ste si deti robili aby sa staral niekto iny?!
Ja a muzom sa starame sami a tu sme-raz za cas svokra vezme ale len staršieho. Ja rodičov nemam. Dokonca muž pracuje v zahranici uz 2.rok a tu sme. Su to naše deti, nie svokrine, mamime,susedove.😉
Ano, mam susedu - ked niekam ide pride strazit svokra, svagor, rodičia-idu sa predbiehat. Mne by to liezlo na nervy.

deti95060810
17. aug 2017

a čo by robil keby si musela odísť neodkladne do nemocnice? Myslím hospitalizáciu? Išiel by ležať s Tebou? 😀

deti95060810
17. aug 2017

nie takého dilina nemám 😲....idem ku kaderníkovi, na nákupy a pod bez detí aj bez chlapa....dokonca mi navrhoval či by som nechcela ísť na víkendový pobyt - samozrejme sama - ale to by som nezvládla asi ja....😉

bluka2
17. aug 2017

Mne by stacilo len raz si vyjst, aj s detmi a uz sa nevratit. Ako sa vobec takto da zit?

libawet
17. aug 2017

@selena2 prikláňam sa k babám predo mnou. Chorobná žiarlivosť. Je tam už aj fyz. násilie z jeho strany alebo len zatiaľ nadáva? Neviem, či táto diagnóza sa dá liečiť, ak áno, či sú nejaké pozitívne výsledky v liečbe? Samozrejme, ale zasa sme asi pri tom, že ten žiarlivec by si tú svoju chorobu musel najprv priznať a chcieť sa liečiť. Dá sa s ním o tom baviť? Myslím, konštruktívne, nie, že začne hneď vyvádzať.

bluka2
17. aug 2017

Na o co, ze by ta tahal po sudoch. Ak na pojednavani raz za cas musi byt prijemnejsie, ako s chorobnym ziarlivcom a manipulatorom den co den v jednej posteli. O deti sa tiez nemusis bat, oni maju citlive antenky na manipulaciu. Skor ci neskor budu presne vediet, kto to s nimi ako mysli

hettinka
17. aug 2017

@selena2 tak ti poviem, ako si si ho na začiatku naučila, tak máš ...
skús ho poraziť vlastnými zbraňami - ked nabudúce bude chcieť ísť na ryby, alebo cvičiť, začni sa obliekať, vezmi deti a chod s ním. Ak nebude súhlasiť, tak mu povedz, že OK, ty nemusíš ísť, ale deti zoberie tak či tak.
Asi bude následovať hádka, ale ty sa na to vopred priprav a nezvyšuj hlas, nekrič, ale stoj si s kludom Angličana za svojím.
Ak napriek tom bude chcieť ísť sám, odíď aj s deťmi na autobus a spravte si pekný deň v meste, na kúpalisku, v kine, v materskom centre, zábavnom centre ... kdekolvek, len neseď doma a nevyčkávaj ho.

Ak ide s tebou napr. k tej kaderničke, tak čo robí? Sedí aj s deťmi tam pri tebe? Alebo ťa nechá samú a urobí deťom program v meste?
A ked ti skončí materská, ani do roboty ťa potom nepustí, či ako?

Ja si s manželom tiež vždy hovorím, kam idem, kedy prídem aj s kým, ale tak normálne, myslím, že partner by mal vedieť, kam idem ... už len kvôli bezpečnosti, keby som sa nevracala, až vie, kde ma má hladať.
A tiež si občas povieme na to názor a schvaľujeme si navzájom, ak niekam chcem ja alebo manžel ísť sám ... nie bežné veci, ako nákup, alebo kaderníčka. Skôr iné voľnočasové aktivity, je to o dohode.

mimi1237
17. aug 2017

@evittam ved som sa len pytala
A suhlasim z tym nazorom ze maju otca,nemusis mi pisat vykricniky...

lilyianka
17. aug 2017

@selena2 manipulator a ziarlivec....toto doma nemam,ale viem,ze keby ano tak si to vydiskutujem uz pri prvom raze co by sa to stalo...my tiez byvame na dedine a vsetko vybavujeme a kupujeme v meste len teda deti nemame....moj chlap je rad,ze mame kazdy svoje auto a ze ho neobtazujem vecami ako je nakup a pod,i ked by mi to niekedy dobre padlo,aby tlacil kosik a tahal sa s nakupom.....ale kedze s nim to nie je med lizat ist do obchodu tak som rada,ze pokupim co mam,stravim tam casu kolko potrebujem....

cacianka
17. aug 2017

chorobný žiarlivec a manipulátor, egoista a to čo ti robí a ako sa správa je psychické týranie, obmedzovanie osobnej slobody, vyhrážanie.
dievky ti doteraz dobre napísali nebudem sa opakovať.
ak chceš ísť s deťmi von, pekne ich nachystaj a chod. ak bude vyvádzať, volaj aj policajtov. alebo chod ked je preč a vráť sa až po ňom, a mobil nedvíhaj, max. sme vonku, alebo ho zabudni doma...
dievča rieš to, lebo toto nie je normálne , ani pre teba ani pre deti.

lucia_9
17. aug 2017

Nieeeee ešte k tomu vydatá žienka s detmi! Ja som ešte strašne mladá ale môj ex mal presne takéto sklony.Buď ma budeš počúvať alebo blabla.Takáto žiarlivosť je diagnòza.Podľa toho čo popisuješ...Chúďatko.Ani von nevylezieš.Možno si to neuvedomuješ ale psychopatický manipulátor si ťa naučí na svoje pravidlá.Ty si to ani nevšimneš a huuups.Už počúvaš ako psík.Máš deti! Deti sa učia aj od rodičov.Snáď nechceš aby tvoje deti boli naučené hľadať si za partnerov cvičenú zver! Mysli aj na seba prosím ťa! Si žena! Máš ústa! Tak si ich otvor!!!! Lebo už teraz je to zlé.Potom neskôr čo...namiesto čistej vody si dáš ochutenú jemu to nebude po chuti a zmláti ťa? Lebo si neposlúchla jeho pravidlá? Tieto signály sú dôležité! V tvojom manželstve bliká červená POZOR nato! Ja som pomaly mala určené kedy pôjdem spať! Ale bránila som sa všetkému a predsa som pri ňom ostala! Všetko čo som zrobila inak než to chcel on či vlasy,či komunikácia s ľudmi.Áno ...bola som ako na spovedi každý deň (nadávky,ponižovanie) s kým si bola kde si bola presne mi povedz o čom ste sa rozprávali!Ako si si dovolila ísť von bez môjho povolenia.Zradila si ma!Ako to krájaš tu cibulu si už úplne p*****? Nevyhováraj sa,že ťa to bolí!Dohodli sme sa,že o 10:00 odchádzame.Prefarbila si sa? Takže áno hmmm.Čo stým spravíme.Zase si porušila to načom sme sa dohodli.Nevieš dodržiavať základné pravidlá.Takže mi určite vo všetkom klameš!Aha čo som našiel (odtlačok ruky na mojom tele (fotografia) ...teba to nemohlo bolieť irònia:Veď si jedna sebavedomá silná žena! ...Vďaka bohu,že s ním nemám deti! Takýto manipulátor ťa dokáže neskutočne ovplyvniť.Zakòduje ti v hlave...aby si bola dobrá žena musíš počúvať a musíš sa zmeniť.Pretože si v minulosti nebola dobrá žena.A ty blbá naivná si to pripustíš ani nevieš kedy a ako a začneš robiť veci tak ako on chce...niekto ti ponúkne cigaretu a ty by si si ju aj dala...ale nedáš si ju.Lebo pravidlá znejú (budeš zlá žena) ....Pakuj sa od neho preč alebo si otvor ústa pretože ti ubúda na tvojej česti! Bez srandy! Ti nie si psík! Si žena! Matka! Maj hrdosť! Ty nemusíš nikoho počúvať na slovo! Prosím ťa.Urob niečo skôr...Potom už bude neskoro! Nebudeš ani vedieť kto si.A ver mi,že chlap ktorý ťa neberie takú aká si a neváži si ťa! Chce ťa vo všetkom meniť a riadiť sa nezmení nikdy!!! Vždy pre neho budeš len to slabšie pohlavie ktoré môže manipulovať.

kvietocek203
17. aug 2017

Problém chceš ist niekam nachystaj sa a chod povedz mu ze ideš neprosikaj sa....ak bude namietať povedz mu ze v tom prípade budeš s detmi tiez všade chodiť s nim aj na ryby aj cvičiť kdekoľvek sa pohne....možno mu to dopne ak nie aj tak chod....snáď nebude taký hajzel a nenechá deti samé

esther03
17. aug 2017

@selena2 nie nie je to normalne co tovj muz robi, ale nie je ani normalne, ze s nim ty stale zostavas...

mamutka
17. aug 2017

@selena2 on keď ide na ryby, alebo cvičiť, tu sedis s deťmi doma? Na tomto okamžite pracuj, choďte s ním na ryby, do prírody a pod a nedaj sa odbiť. Deti rastú rýchlo a budú chcieť chodí na ihrisko a kúpaliská aj v čase, kedy milostpan bude na rybách a pod.
To chceš deti držať nasilu doma, lebo ocko povedal? Bud sa prestanes chovať ako cviceny pes, alebo sa rozvedies. Také ze nezvládla by som to financne je podľa mňa len výhovorka. Nič viac. Deťom si otca vybrala ty, nejak si sa sekla, tak len ty to môžeš napraviť a nie deti. Veď keď od neho odides, budeš dostávať výživné a nájdeš si prácu. A s deťmi budeš tráviť čas po svojom. Len nenapis, ze nájsť prácu sa u vás nedá, lebo na takéto vety mám už alergiu. Niekto maka ako otrok aby všetko utiahol a niekto si nejak nič nenájde ani keby co bolo, len lamentuje ze bude radšej trpieť s arogantnym debilom, lebo v kútiku duše je rád, ze sedí doma a nemusí celé dni makať. Snáď to nebude tvoj prípad

Strana
z2