Obtiažna situácia po pôrode. Kde nájsť útočisko?
Prosím, berte ma s rezervou. Neviem len kde sa vyrevať. Som piaty deň po pôrode. Včera v podvečerných hodinách ma pustili domov z pôrodnice. S partnerom som už 11rokov, toto je naše druhé dieťa. Máme ešte takmer 5 ročného syna na autistickom spektre, z ktorého robí partner debila a neschopáka a retarda. Pritom je drobec skvelý a úplne v pohode. Posledné 2roky sa partnerovo správanie zhoršilo. Stále po nás ziape, nasáva, cudzie sú už nie sú ani bitky. Nemám kam odísť.
Po pôrode druhého sa chová, akoby som za tehotenstvo mohla len ja.Očakáva full servis a nezaujíma ho, že mám cez celé brucho ranu a na rukách dieťa. Prišla som do bytu, ktorý som pred odchodom do pôrodnice celý vydrhla, ale odrazu všade bordel a špina. Chladnička prázdna, jedlo som nachystala do dóz, ktoré mal problém strčiť do prázdnej umývačky. Hneď som musela na nákup, všetko vytrhnúť, navariť a počúvať že som neschopná. Náš starší syn zanedbaný a strhaný. Boh vie, čo sa mu tu dialo. Keby sme nemali dobrú pani učiteľku v škôlke, chodil by v špinavom oblečení. Prala mu a striedala aspoň tých pár vecí, čo mal v skrinke. Nemám kam s deťmi ísť, nájom, škôlku,stravu a ostatné z rodičáku na staršieho 500€nedám... Najlacnejšie názvy v okolí sú takmer o 100€ viac ako na mesiac mám...
@grof_monte_christo nie som mimo už som ťa nahlásila
@sova7 Nech sa páči, ja neporušujem žiadne pravidlá skupiny.
@sova7 Nech sa páči, ja neporušujem žiadne pravidlá skupiny.
@grof_monte_christo obzvlášť mimo a nevhodné je písať tu v kontexte diskusie to čo píšeš podsuvas tým autorke myšlienku že je normálne ak otec ich syna označuje za retarda stavias sa na jeho stranu a vlastne to schvalujes čo nie je ok. Nikto nemá právo takto označiť svoje dieťa.
@grof_monte_christo obzvlášť mimo a nevhodné je písať tu v kontexte diskusie to čo píšeš podsuvas tým autorke myšlienku že je normálne ak otec ich syna označuje za retarda stavias sa na jeho stranu a vlastne to schvalujes čo nie je ok. Nikto nemá právo takto označiť svoje dieťa.
@sova7 Ty si ma tu mylis s iným anonymnom, ktorý túto tému začal ako prvý. Ja som sa len pridala a odpísala inej prispievatelke, nie autorke, ze pri autizme MR býva. A už vážne prestan, lebo nahlásím ja teba za tvrdenia, ktoré autorke nikde neadresujem.
@sova7 čo som ai dovolila? Napísať pravdu. Úžasne, nezhasne, majú diagnozu, často aj viac a sú náročné. Pravda je taka, že take deti nikto adoptovať nechce
@anonym_4125de máme suseda, ktorý je autista. Keby nám to nepovedala jeho mama,tak ani o tom nikto nevie. Sú rôzne stupne,ktoré sa rôzne prejavujú, niektoré viac,iné malo
@drobcek17 MR je oficiálna diagnóza a uvádza sa pritim aj stupeň, ľahká, stredná alebo ťažká. Ci sa ti to páči alebo nie. To ľudia z nej spravili nadávku.
@anonym_46d510 presne tak, ľudia z toho urobili nadávku. Naozaj je to slovo také.....no ....
A prečo to tu zas skĺzlo mimo tèmu ....
A prečo to tu zas skĺzlo mimo tèmu ....
@anonym_0aef6a Lebo autorka sa už neozvala a zopár ľudí sa tu nevie zmestiť do koze, chcú meniť lekársku terminológiu a podobne veci.
@anonym_0aef6a Lebo autorka sa už neozvala a zopár ľudí sa tu nevie zmestiť do koze, chcú meniť lekársku terminológiu a podobne veci.
@grof_monte_christoohla by si už s tým rypanim skončiť?
@grof_monte_christoohla by si už s tým rypanim skončiť?
@sova7 Úplne zbytočne rypes len ty, prečo si na mňa opäť reagovala?
A áno, aj ja si sypem popol na hlavu, že som ťa dnes oslovila.
@grof_monte_christo načo zase vyťahujes veci mimo témy? Je to úplne zbytocne. Aj lekárska terminológia sa môže meniť aj sa mení nie je to tesane do kameňa. A končím túto komunikáciu
@grof_monte_christo oslovila si ma zbytočne ked tak mala si mi napísať správu nie sa verejne vybavovať okrem toho môj názor poznáš a nezmením ho
@grof_monte_christo oslovila si ma zbytočne ked tak mala si mi napísať správu nie sa verejne vybavovať okrem toho môj názor poznáš a nezmením ho
@sova7 Ved v poriadku, maj svoj názor, rob osvetu medzi lekármi, ale vo verejnej diskusii ma už nikdy neoznacuj, že používam dehonestunuce výrazy. Lebo to už naozaj budem riešiť.
@sova7 Ved v poriadku, maj svoj názor, rob osvetu medzi lekármi, ale vo verejnej diskusii ma už nikdy neoznacuj, že používam dehonestunuce výrazy. Lebo to už naozaj budem riešiť.
@grof_monte_christo používaš ich !
@sova7 Ja toto uz vážne idem riešiť s adminmi.
@grof_monte_christo ja už som ťa viac krát nahlásila tiež
@grof_monte_christo ja už som ťa viac krát nahlásila tiež
@sova7 Nahlasila si a nic.... Lebo žiadne pravidlá neporušujem. S tebou som už naozaj skončila, nebudem na teba reagovat.
@anonym_46d510 presne tak, ľudia z toho urobili nadávku. Naozaj je to slovo také.....no ....
@anonym_0aef6a Ano, spravili z toho nadávku, v starších lekárskych správach je často uvedená tato diagnóza, postupne sa prechádza na Poruchu intelektuálneho vývinu. Co ma však prekvapuje, a preto som nikdy MR nevnímala ako nadávku, je, že sa tento výraz bežne používa v skupinách zameraných na autizmus, kde by mala byť citlivosť na výrazy najvyššia. Preto toto označenie vnímam čisto vecne.
@anonym_0aef6a Ano, spravili z toho nadávku, v starších lekárskych správach je často uvedená tato diagnóza, postupne sa prechádza na Poruchu intelektuálneho vývinu. Co ma však prekvapuje, a preto som nikdy MR nevnímala ako nadávku, je, že sa tento výraz bežne používa v skupinách zameraných na autizmus, kde by mala byť citlivosť na výrazy najvyššia. Preto toto označenie vnímam čisto vecne.
@grof_monte_christo oslovila som na FB Modrú hliadku s týmto problemom od označenia mr sa úplne dištancujú urobili k tomu aj status a úplne ma podporili aj v tom aby som vo verejnom priestore naďalej upozorňovala na nevhodnost používania tohto termínu a podporujú to aj ľudia v komentároch prevažne rodičia detí s autizmom. Aj z dôvodu že sa tento výraz často zneužíva ako nadávka podporuje diskrimináciu a ako aj tu autorka pise v príspevku že takto syna označuje jeho otec.
@grof_monte_christo oslovila som na FB Modrú hliadku s týmto problemom od označenia mr sa úplne dištancujú urobili k tomu aj status a úplne ma podporili aj v tom aby som vo verejnom priestore naďalej upozorňovala na nevhodnost používania tohto termínu a podporujú to aj ľudia v komentároch prevažne rodičia detí s autizmom. Aj z dôvodu že sa tento výraz často zneužíva ako nadávka podporuje diskrimináciu a ako aj tu autorka pise v príspevku že takto syna označuje jeho otec.
@sova7 Ja sledujem viaceré skupiny zamerané na autizmus a ľudia to bezne používajú. Naozaj som nevidela jediný komentár, kde by nejakú mamičku dali dole za to, aký výraz použila, mohla by som ti tu naposilat neviem koľko linkov. Ale už naozaj stačilo, admin by mal uzavrieť túto tému. Už som mu aj ja písala.
@sova7 Ak admin túto tému neuzavrie, uzavrime ju my definitívne medzi sebou. Ja sa nechám poučiť, že ide o zastaralý lekársky termín, ktorý sa kedysi oficiálne používal, je napísaný v lekárskej správe a používal sa aj v odbornej literatúre. Ale nenechám tu na seba kydat, že urážam autistov a ich rodičov, tento výraz sa vo veľkom stále používa práve v komunitách pre rodičov autistickych detí, ktorých nikto neinformoval o tom, že tento lekársky termín bol nahradený iným.

@grof_monte_christo poznám realitu a nesúhlasím ani nebudem suhlasit s takýmto označením pre mňa je neprijateľné a ak budeš pokračovať nahlasim ťa
@sova7 Ty si úplne mimo.