Očakávať darček na Vianoce: Normálne alebo nie?
Robila som všetko pre to aby sme mali pekné Vianoce, všetky darčeky som zas vybavovala ja ako každý rok ( priateľ vraj na to nie je ), ponáhľala som sa domov od rodiny aby sme sa konečne tento rok spolu navečerali, darčeky som pekne zabalila. Po ceste od našich sme sa stavili u jeho rodiny a rozdali si darčeky. Všetci mi niečo dali aj keď len drobnosť. Prišli sme domov, navečerali sme sa a začali sme si dávať darčeky. Najskôr malej jeden a pol ročnej dcére, všetko to bolo pekné, potom sestre a jemu. Keď si rozbalil darček moc nadšenia tam nebolo. Kúpila som mu vŕtačku ( vraj som nemala že nemá taký výkon) ja som sa snažila som sa radila že či to stačí vraj na práce na byte hej. Boli aj drahšie, ale z rodičáku si toho moc dovoliť nemôžem. Tak ma to zamrzelo, že ja som sa snažila spraviť mu radosť lebo spomínal veľa krát že by ju potreboval. Dorozdávali sme si darčeky a on nič. Ani mi nepovedal že mi teda nič nekúpil. Zapol telku hotovo. Ja som nechcela aby mi kupoval nejake drahé veci aj keby mi len ponožky dal alebo hocičo by som videla snahu. Ale on nič. Veľa som kvôli tomu preplakala mrzí ma to doteraz asi aj bude dlhšiu dobu. Či je to normálne? Dá sa to ospravedlniť tým že chlapi na to proste nie sú?
@jj298 prepáč, ale začínam mať pocit, že máš problém s pochopením písaného textu. Nepíšem, že sa má ona snažiť, ak on sa nesnaží. Vravím, aby s ním rozprávala o tom, že sa má snažiť aj on. Rozumieš? Kde som nabrala, že tento vzťah má šancu? No kde asi? U autorky. Alebo sa ti zdá, že jej na ňom nezáleží? Okrem faktu, že s ním má dieťa, tu napísala a žiada radu, čo znamená, že ho má stále rada. Radiť jej, aby sa sfučala a správala ako 15ročná je smiešne a deštruktívne pre ich vzťah.
Ešte raz, aby to každý pochopil: nemá sa ďalej snažit len ona, má dať jasne najavo, že to musí zase začať robiť aj chlap. Ak nebude chcieť, lebo je lenivý ako voš, potom ho treba poslať do teplých krajín. Už je to dostatočne zrozumieteľné?
@katarina1645 to je neskutočný idiot nehnevaj sa , ale keby chcel kúpiť ti aj ponožky cestou z roboty. Toto je vyslovene o tom, ze je lakomy zgrlos a nemá absolútne záujem niečo dať navyše. A deťom niečo kúpil alebo len ty?
@katarina1645 nie, neda sa to ospravednit. Mrzi ma, co si si zazila, tiez mam za sebou take Vianoce v minulosti, kedy som si pod stromcekom nasla iba to, co som si zabalila sebe sama.
Vzdy sa da nieco kupit - ked len posrata poukazka do obchodu s oblecenim kam chodis, alebo knihkupectva, drogerie ci klenotnictva..... A vzdy sa takyto mizerny dar - lebo peniaze a poukazky tym mizernym darom su - da obhajit slovne --- zlatko prepac, mrzi ma to, ale ja som nevedel vybrat co by sa ti oacilo / bal som sa trafit velkost.....
@kaktusik007 najhoršie že ľudia toto obhajujú že možno nemá rád Vianoce to co je za sprostost. V minulosti sme sí s ex po VZÁJOMNEJ DOHODE nedávali nič lebo sme to neuznávali. Teraz môj muž miluje sviatky dávať darčeky a Vianoce prežíva viac ako ja. Tak nebudem sebecké hovädo a kaziť mu sviatky. Vždy už dlho pred sviatkami rozmýšľam co ho poteší a kupujem. Nebudem niekomu kaziť Vianoce alebo sviatky len preto, že ja darčeky nepovažujem za dôležité
@jj298 Ja na teba neútočím, preto nerozumiem, prečo cítiš potrebu dehonestovať moju osobu menom zlatíčko. Myslím, že máme obe dosť rokov, aby sme sa správali ako dospelé. Ty máš právo na svoj názor a spôsob riešenia sporov. Ja to mám rovnako a odpovedala som preto autorke najlepšie, ako považujem za vhodné. Nevenuj už mne a mojím príspevkom prosím pozornosť. Pekný deň
@lakebabe Ved ponozky jej kupil. Lebo srandovala ze ich chce. Takze chyba je u nich v komunikacii. Mne muz dava fantasticke darceky a ja jemu uz roky nic vecne odkedy mame deti Lebo on si najlepsie trafi do vkusu. Vztah nie je o darcekoch. Skor by mà zaujimalo ci stara o dieta ci jej pomaha zivit sestru alebo je toto cele len na nej .ci je mily v tych podstatnych veciach.
@miadi lebo som čítala na začiatku že jej nedal nič. Ale to je jedno keby chcel išiel by jeden den hocikde do dmky a urobil aspoň základný kozmetický balík alebo hocičo co by mu predavačka poradila. To zas nezabere viac ako pol hodinu a par korún. Na to nepotrebuje chlap návod pokiaľ ma nejaké IQ a výchovu. Je to len o tom ci niekto chce alebo nechce vyvinúť energiu navyše.
Nemusí byt vzťah o darcekoch ale vianoce sú raz za rok to nikoho nezabije
@lakebabe ale je to o komunikacii na co sa hra na skromnu ? Povie ze stacia jej ponozky . A presne to jej dal . Prenho bolo vybavene. Je to jednoduchsi jedinec. Tak mu mala povedat ze chce ist do zlatnictva nieco si vybrat. Vybrala ho za otca dietata . Planovane hoci vedela ze on nie je na svadbu na darceky . Niecim ju ocaril tak Snad to Nebolo cele pretvarka. Ale zodpovednost za to ze su rodicia maju obaja. Su spolu tak kratko len 3r. Ked uz spolu maju dieta Treba sa extra snazit aby to fungovalo az potom to moze vzdat. A momentalne nemoze Lebo nema kde a za co zit. Rodit dieta v podstate cudziemu chlapovi a potom to takto vyzera. Sama sa dostala do velmi nevyhodnej situaciie. Clovek plati za svoje chyby ..
@miadi ocaril ju tym, ze sa k nej spraval milo .. kedze vyrastala v rodine, kde sa k nej zrejme nikdy nikto milo nespraval, uz toto jej stacilo.. az postupne zistuje, ze to pre fungovanie vztahu zdaleka nestaci.. navyse to nebola milota uprimna, ale hrana - ako on sam priznal, bol mily iba preto, lebo "na zaciatku vztahu je kazdy mily", lebo inak by asi babu nezbalil.. potom, ked uz ju zbalil a spravil jej decko, uz mily byt netreba.. mas pocit, ze s takymto exemplarom sa oplati o nieco snazit? a mas dojem, ze osoba, ktora je sama psychicky nezrela, ma schopnost pracovat s inym psych. nezrelym jedincom? ze to k niecomu povedie?
@reanda on jej decko nespravil. Spravili ho spolu vedome planovane. A teraz si ju nevazi mà ju za samozrejmost. Lebo je na nom existencne zavisla. A do toho Isla vedome. Tak teraz musi zapracovat na tom aby nebola existencne zavisla. Aby bol stastny ze si vybrala byt spolu ..,a ked ju nebude robit vztah stastnou vzdy bude mat moznost z neho odist.
@lenkahvh dva dni pred vianocami. Jej ich dal. V minulosti jej kupil mikinu co mu sestra poradila, Mozno je z tych co mu treba doslova napisat list Jeziskovi ze co by chcela .. a za porod ho tusim dokopala do zlatnictva a cosi jej tam kupil. On bude z tych co spontanne nic neda musi ho naucit davat. Ak teda chce. Clovek musi pracovat s tym co mà .
normalne mi je z toho smutno - sestra aj matka tohto chudaka si autorku vazia viac ako on. nie je ani vojna a nie je ani na smrtelnej posteli, aby nezvladol kupit jeden poondeny darcek - ale to je zjavne len vrchol spravania sa k autorke ako partnerke.
by som mu spravila poslednu sluzbu, ktoru vyzera, ze si praje - vykaslala sa ne neho.
Obyčajný hlúpy debil pre mňa. Však vie aké číslo ponožiek nosíš teraz tie dedoles sú pekné všelijaké mohol kúpiť aspoň to. Píšeš sestre tvojej darček dal. Pýtam sa chudák nemal na darček 10 eur. Nič by som mu nedala na meniny narodeniny a ani na Vianoce srať mu na hlavu. Nemám rada takých chudákov čo nie je schopný kúpiť niečo lacné len pre potešenie. Obyčajný držgoroš lakomec nenažratý. S takým človekom zbytočne stracať čas.
@katarina1645 autorka,ja by som ju zobrala a šla vrátiť,a keby ju hľadal tak by som povedala,že vravel ,že má slabý výkon,tak som ju šla vratit
Všetky darčeky som riešila ja, aj sestre mojej aj jeho rodine, on len so mnou behal ja som vymýšlala čo komu kúpiť.
Ako nehnevaj sa ale je to debil.
Ja neznášam obchody a vymýšľať darček žene ktorá sama vyberá tu istú blúzku 3 hodiny pretože na tej druhej sú krajsie gombíky ale aby si jej nič nekúpil tak to...
Hoci by som už fakt nič evedel tak jej kúpil voňavku alebo nejaké kvety a poďakuje sa jej za večeru a za celý rok co mame za nami..
Pripadne by so ju zavolal niekam na večeru alebo neviem.
Toho roku sme sa dohodli ze si nič ekupujeme ale kúpila mi bundu a ja som jej doložil peniaze na fén a iné veci.
Zachoval sa ako emeocny idiot a počítam ze jeden z jeho rodičov je ako on. Takáto emócie chladná osoba to musí mat v rodine q za dlasie sa z toho bytu nikam estahuj niekam do stavby fomu alebo tak lebo ak je také trdlo tak...
Ja by som tu vrtacku predal a kúpil niečo sebe a na druhy rok by dostal Ho....o.
Aj keby mi žena kúpila ieco co nepotrebujem co sa aj stalo vždy som sa poďakoval a tváril sa ze som rad.
Tu rtacku využije keby chcel.
Ja mam rôzne druhy a používam tu najslabsiu... v byte staci
@katarina1645 tak v tom prípade je to sebecký idiot to není o tom ze nevie co kúpiť to je o nechote keby chcel ide do blbej dmky tam je lacná kozmetika a predavačka mu čosi za desať minút poradí.
Môj muž vie ze milujem kozmetiku tak ide do parfumerky jasne ze ani netuší co kupuje lebo sa č tom nevyzná ale peedavacky poradia a nakombinuju z každého čosi a vždy ma to potešilo aj keď som videla ze ani netuší co mi vlastne kúpil ani to od neho nečakám
Nekupuj mu už na sviatky nič alebo rovno povedz co chceš a kúp nech ti to preplatí keď mu to nedochádza
@miadi to bola ale jej chyba ze po pár mesiacoch vzťahu plánovala dieťa v podstate s niekym koho a ni nepozná a stačilo jej len to ze bol k nej milý, hoci vedela ze nema nič a ze bude na ňom závislá.
A teraz jej neostáva nič len plakať do vankúša. Lebo nemá kam ísť a hlavne nemá začo. Ale tam sú vianoce bez darčeka ten úplne najmenší nepodstatný problém.
Vrtacku vratit alebo predat a kup si zato nieco pekne. Fuha, tak tento chlap je cisty pruser. Ja by som s takymto ignorantskym debilom nevedela byt, aj po tych dalsich veciach co si pisala. Nie, nie kazdy chlap je dobry len na zaciatku. My sme spolu 9 rokov a nas vztah je praveze teraz lepsi ako na zaciatku. Dokonale sa pozname, vieme co mozeme od seba cakat, vieme ze sa mozeme na seba spolahnut, takze nezi v takomto klame o muzoch, nie vsetci chlapi su hovada. Autorka mas kam ist, alebo kde byvate?

@katarina1645 ahoj, ja mám doma manžela, ktorý neznáša Vianoce. Nemá rád ani keď sa mu gratuluje k narodeninám, meninám a nerád to robí aj pre druhých. Zo začiatku som to niesla ťažšie, predtým som mala partnera, ktorý mi nosil kvety len tak. Nečakane som otehotnela a on sa veľmi o mňa staral aj finančne. Kúpil mi tablet, ktorý som vtedy potrebovala, nechcel aby som platila nákupy. Vedela som, že sa o nás postará. Na narodeniny mi kupoval kvety, ale viem že je viac za praktické darčeky. Na Vianoce sme sa predom dohodli, že si nebudeme nič dávať. Sami vieme najlepšie, čo potrebujeme a čo nie. Ja mu väčšinou aj tak vždy dám nejakú drobnosť, tento rok mi tiež nič nedal ja jemu áno. Ale tento rok boli iné okolnosti, sťahovali sme sa do domu a mal toho veľa, tak som to neriešila ani. Chcem tým povedať, že niektorí ozaj nie sú na darčeky, prijala som to a beriem to tak, že ja sama si spravim radosť a je to lepšie ako keby si niekto myslí, že ma niečo poteší a pritom by to tak nebolo a zbytočne vyhodí za to peniaze. Tiež si najradšej vyberám a kupujem sama čo potrebujem. Máme 1 dieťa a čakáme druhé, pre mňa sú momentálne tie Vianoce o deťoch a ja vlastne nepotrebujem dostať nič☺️ treba si to vykomunikovať, my sme to spravili na začiatku a tým pádom nemam zbytočné očakávania, keď raz je to praktický typ chlapa a viem, že mi lásku a pozornosť oplatí inak. Napríklad si cením, že výborne varí a je poriadkumilovný. Niekedy sa darčeky preceňujú a potom nám unikajú iné veci.